Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
52,90 9.98% 46,72 Mn 52,90 / 52,90
410,50 9.98% 21,67 Mn 410,50 / 410,50
32,30 9.94% 1,98 Mn 32,30 / 32,30
14,39 9.93% 6,76 Mn 14,39 / 14,39
106,00 9.9% 49,32 Mn 101,10 / 106,00
948,00 -9.97% 2,94 Mn 948,00 / 948,00
12,24 -8.31% 78,10 Mn 12,20 / 12,55
34,60 -7.24% 120,11 Mn 34,16 / 35,02
41,24 -7.12% 25,97 Mn 40,10 / 41,96
77,90 -6.48% 25,59 Mn 77,90 / 82,00
3,23 2.87% 1,26 Mr 3,22 / 3,26
290,50 2.29% 1,12 Mr 281,00 / 290,75
308,00 -0.08% 1,00 Mr 307,75 / 310,75
428,50 1.96% 740,55 Mn 421,50 / 430,75
71,85 -1.84% 679,97 Mn 71,85 / 73,60
19,03 0.26% 27,67 Mn 18,99 / 19,18
290,50 2.29% 1,12 Mr 281,00 / 290,75
744,00 0.34% 224,90 Mn 735,00 / 745,50
93,40 1.03% 35,08 Mn 92,95 / 94,50
111,60 -0.27% 11,31 Mn 111,50 / 112,60
31,68 0.96% 10,31 Mn 31,38 / 31,80
10,50 -0.85% 23,57 Mn 10,47 / 10,67
83,80 1.95% 48,96 Mn 83,00 / 83,85

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 31/250 ÝlkÝlk ... 2129303132334181131 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 241 - 248 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

1. VELÝ GÖÇER i boþuna hapse attýlar.

Ýlke deprem de 1000 lerce VELÝ GÖÇER ler çýkacak. Hangi birisini hapse atacaksýn?

Rüþvet Rüþvet Rüþvet... Belediyeler, TAPU, Yapý Denetim Þirketleri... uygunsuz verilen iskanlar...

O zaman daha beterini yapacaktýnýz da, VELÝ GÖÇER in ne suçu vardý da adamý hapse attýnýz?

2.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    Sn.selka eski bir hazineci olarak MB.nin piyasaya sadece direk müdahalesi piyasaya ilk elden para vermesi ile olmaz.zk larda indirime gitmesi de direk müdahaledir.bir kere bunda anlaþalým.eger siz bunu bu þekilde yapar ve piyasaya döviz saglarsaniz zaten dolar alým tarafýnda olan kesimi dahada istahlandirirsiniz.bu ise dövizi kv baskilasada orta vadede dahada yükselmesine neden olur ..dövize en iyi müdahale faizle olur... Ýkinci meseleye gelince ..bunu size zamaným olunca burda aciklayacagim. Mesai biterse inþallah..yalnýz libor + faiz oranlarý ile kredi bulan bankalarýn sorunu maliyeti sadece ek faiz oranlarý yada birclarin cevrilebilir olmasndaki sikintidan deðildir.alginin deðiþmesi durumudur.simdilik bu kadar anlatayým.syg.

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    SN.Human zk larda indirim direkt müdahaledir, kabul ediyorum. Lakin, faiz öyle kolay kullanýlabilecek bir araçta deðildir. Çünkü indirilmesi oldukça zordur.. Piyasa faiz artýrýmý istiyor, belli.. Lakin, MB sýnýn iki adet piyasaya direkt müdahalesi oldu. Bunlarýn sonuçlarýný kur üzerinde görmeden faiz ile ilgili bir adým atacaðýný sanmýyorum...

Alýntý Originally Posted by Ahmetg Yazýyý Oku
    Dolarim olsa satardim cok asiri yukseldi

bu seviyeden almak icin deli olmak lazim
    3,90 TL ler den USD almak için gerçekten deli olmak lazým. Lakin unutmamalý USD yüksek ama bistte yüksek.. Beni endiþeye sevk eden þey BISt te satýþ gelirse USD ne olur?

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    SN.Human zk larda indirim direkt müdahaledir, kabul ediyorum. Lakin, faiz öyle kolay kullanýlabilecek bir araçta deðildir. Çünkü indirilmesi oldukça zordur.. Piyasa faiz artýrýmý istiyor, belli.. Lakin, MB sýnýn iki adet piyasaya direkt müdahalesi oldu. Bunlarýn sonuçlarýný kur üzerinde görmeden faiz ile ilgili bir adým atacaðýný sanmýyorum...

3,90 TL ler den USD almak için gerçekten deli olmak lazým. Lakin unutmamalý USD yüksek ama bistte yüksek.. Beni endiþeye sevk eden þey BISt te satýþ gelirse USD ne olur?
    sn.selka merhaba... evet haklýsýnýz faizleri kullanmak çok kolay deðil...ama hatýrlarsanýz daha önceden kullanmadýklarý faiz artýrýmý þeçeneðinin bedelini çok aðýr ödedi MB.Bu yüzden kaçýnýlmaz bir son bu..Gerçi önce depo oranlarýyla oynamaya çalýþacaklarlar ama malesef kaçýnýlmaz son yine fiaz artýrýmý olacaktýr..

Uluslararasý finans piyasasýnda Libor+faiz oraný sadece borçlarýn çevrilebilmesi ile deðil ayný zamandaki risk algýsýný gösteren CDS ile de iliþkili bir durum. Eðer uluslararasý piyasada ülkenizin risk algýsý sizin aleyhinize bir durumdan dolayý deðiþiyor ise yeni para bulma musluklarý da buna baðlý olarak kýsýlýyor yada faiz oranlarý ciddi anlamda artýyor demektir.

Bu son zamanlarda türk bankalarýnda ki sendikasyon kredilerinde görmeye baþladýk.Ama asýl sýkýntýlý olan bir durum var ki þu anda piyasada bu duruma pek deðinilmiyor.. Oda krizden önce öncü veri olan reeskont oranlarý.. Mb ye teminat olarak verilen reeskont araçlarýndaki karþýlýklarýn yükseliyor olmasý ve buna baðlý olarak belirlenen faiz oranlarý ciddi oranda tehlike arzetmeye baþladý . Buradaki bir sert artýþýn devamýnýn gelmesi piyasa da ciddi bir olumsuzluk olarak algýlanýrsa dövize yöneliþ hýzlanabilir. Zaten ciddi oranda döviz ile borçlanan özel sektör de döviz açýðý olan þirketlerde ciddi sýkýntýlar ortaya çýkabilir.

döviz yükseliþi malum ayný zamanda enflasyonda da yükseliþ anlamýna gelecektir.2018-2019 da enflasyonun düþeceði beklentisi piayasaya adeta pompalanýyor..Ama hiç kimse dövizdeki artýþ ile dolaylý vergilerdeki artýþýn yaratacaðý enflasyondan bahsetmiyor..Aslýna bakarsanýz kimse bahsetmese de 2 yýllýk gösterge tahvili baðýra baðýra tek haneli enflasyon çok zor diye haykýrýyor.syg.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Biz rakamlarý deðil televizyonu izleriz. Eskiden döviz satmak için yükseliþ bekleyenler þimdi almak için düþüþ bekliyor.

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    O egeli ben deðilim

5.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    sn.selka merhaba... evet haklýsýnýz faizleri kullanmak çok kolay deðil...ama hatýrlarsanýz daha önceden kullanmadýklarý faiz artýrýmý þeçeneðinin bedelini çok aðýr ödedi MB.Bu yüzden kaçýnýlmaz bir son bu..Gerçi önce depo oranlarýyla oynamaya çalýþacaklarlar ama malesef kaçýnýlmaz son yine fiaz artýrýmý olacaktýr..

Uluslararasý finans piyasasýnda Libor+faiz oraný sadece borçlarýn çevrilebilmesi ile deðil ayný zamandaki risk algýsýný gösteren CDS ile de iliþkili bir durum. Eðer uluslararasý piyasada ülkenizin risk algýsý sizin aleyhinize bir durumdan dolayý deðiþiyor ise yeni para bulma musluklarý da buna baðlý olarak kýsýlýyor yada faiz oranlarý ciddi anlamda artýyor demektir.

Bu son zamanlarda türk bankalarýnda ki sendikasyon kredilerinde görmeye baþladýk.Ama asýl sýkýntýlý olan bir durum var ki þu anda piyasada bu duruma pek deðinilmiyor.. Oda krizden önce öncü veri olan reeskont oranlarý.. Mb ye teminat olarak verilen reeskont araçlarýndaki karþýlýklarýn yükseliyor olmasý ve buna baðlý olarak belirlenen faiz oranlarý ciddi oranda tehlike arzetmeye baþladý . Buradaki bir sert artýþýn devamýnýn gelmesi piyasa da ciddi bir olumsuzluk olarak algýlanýrsa dövize yöneliþ hýzlanabilir. Zaten ciddi oranda döviz ile borçlanan özel sektör de döviz açýðý olan þirketlerde ciddi sýkýntýlar ortaya çýkabilir.

döviz yükseliþi malum ayný zamanda enflasyonda da yükseliþ anlamýna gelecektir.2018-2019 da enflasyonun düþeceði beklentisi piayasaya adeta pompalanýyor..Ama hiç kimse dövizdeki artýþ ile dolaylý vergilerdeki artýþýn yaratacaðý enflasyondan bahsetmiyor..Aslýna bakarsanýz kimse bahsetmese de 2 yýllýk gösterge tahvili baðýra baðýra tek haneli enflasyon çok zor diye haykýrýyor.syg.
    Þu an paranýn maliyeti henüza artmaya baþladý. Enflasyonun sebebi tek kelime ile KGF ile daðýtýlan paradýr. Ben de pek iyimser deðilim. Lakin 2019 da bu þekilde GÝDÝLEMEZ NOKTA.. Yani; büyüme 2019 da en fazla %3 olmak zorundadýr. Aksi halde kontrolden çýkar bir anda sarpa sararýz..

Sn.Human Türk Ekonomisi þaka yada ciddiyetsizliði kaldýrmaz. Anýnda reaksiyon olarak verir. O sebeple daralan bir likitide ben büyüyeceðim büyüyeceðim demek sizi raydan çýkarýr. Mantýklý olup trenin makina dairesinde ki makinist frene basýyorken siz son sýralarda bir vagon olarak hýzlanmamaya çalýþmalýsýnýz. Yoksa VAGONU devirir kaza yaparsýnýz...

O sebeple þu dönemlerde yeni üniversite mezunu olmak istemezdim... Durumlarý oldukça vahim ilerisinde de ýþýk yok...

Alýntý Originally Posted by Egeli Yazýyý Oku
    Biz rakamlarý deðil televizyonu izleriz. Eskiden döviz satmak için yükseliþ bekleyenler þimdi almak için düþüþ bekliyor.

hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    eli

Sn.Egeli USD bu düþüþ beklemekte, artýþ beklemekte son derece saðlýklýdýr. Bence eleþtirilmesi gereken husus sürekli USD çýkacak, çýacak, çýkacak yada düþecek, düþecek düþecek diyenlerdir...

USD 3.38 TL de iken ben USD çýkýcak çýkacak diyordum...

Þimdi USD 2 ayda 3,90 TL ye gelmiþ ve bir düzeltme bekliyorum. Bu hafta olmasa bile bir hafta sonra.. Böyle bir týrmanýþ hangi þart altýnda olursa olsun NORMAL olmaz..

3,40-3.50-3.60-3.70-.3.8-3.9 TL... Nolcak bu 4.0-4.10 diye sürekli çýkacak mý? Mantýklý deðil? Olmaz böyle birþey..

O sebeple ben her zaman rasyonaliteden tarafým, futbol takýmý tutar gibi herhangi bir yatýrým aracýný tutmam...

Ucuz ise alýrsýn, fiyat edince satarsýn...

Ne olur ise olsun.. Ýster Benjaminin resmi deðil, ingiltere kraliçesinin resmi olsun 2 ayda %15 direkt prim yapmýþ ise SATARIM... Üstü olmaz mý?

Zor ihtimal ama Olabilir...

Olursa; o da sizin olsun paramý günlük %13,75 faize park eder; baþka þeylere bakarým....

6. Rýza Zarrab olayý hiç iyi olmadý.. ABD ye NOTA verildi. Çok ciddi bir durum bu. ABD'ye notayý her ülke kolay kolay veremez.. USD da yuarý yönlü 3,94 TL ye doðru tepki bekledim. Ýlginç bir þekilde olayý týnmadý bile. Sonuçta müzik notasý deðil ya bu!

Her neyse; piyasa artýk bu tip ANORMAL tepki vermekten çok yoruldu... Borsa nýn düþmesi gereken yerde yükselmesi, yükselmesi gereken yerde de düþmesi gibi...

Keza; USD da.. Yordu... ABD ye NOTA veriliyor; týk yok ilginç!

Yalnýz bunlar bir gün bir anda fiyatlandýrýlabilinir.. Zarrab sanýrým 26 Kasým da Mahkeme önüne çýkacak. Ortalýktan adam kayboldu.

Biz Rusya ve Katar ile TAM GAZ gidiyoruz.. Putin iliþkilerimiz eskisinden çok daha iyi bir noktada dedi. Katar MB ile TCMB arasýnda protokol imzalandý...

Suriye'de de Rusya ile Tam Mutabakat...

Ardýndan TC Dýþiþleri ABD ye NOTA yý çaktý...

Bunlar ABD'nin ne denli hoþuna gider, yorum sizin..

USD a gelince; tüm bu risklerin önünde daha fazla dayanamayacak ve en geç önümüzdeki hafta sonu 3,94 TL yi test edebilir...

Portföyümün %33 ü USD %67 si TL de olan bir yatýrýmcý olarak artýk hükümetin, parlementonun, TCMB sýnýn bir araya gelip gündemi EKONOMÝ olarak belirlemesi gerekmektedir. Ortak gündem, akýl, çözüm ve rasyonel yaklaþýmlar ile çözüm önerileri getirilmelidir..

Gündem gereksiz abidik, gubidik laflar ile heba edilmemelidir...

Edilir ise;

USD önümüzdeki hafta 3,95 TL yi yýl sonu 4,05 TL yi oradan Þubat ayý gibi 4,35 TL yi görür...

Bu sonuca TCMB büyümeden vazgeçip; daha fazla dayanamaz ve FAÝZ leri en az 200 baz daha artýrmak zorunda kalýr..

Direnirse; 2018 yýlý firmalarýn iflas süresi olur...

Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi DEÐÝLDÝR... Sadece yazýlý olarak beyin fýrtýnasýdýr...

Bol kazançlar...

ülkede ciddi bir uyuþukluk hali hakim: özellikle iktidarý destekleyen kesim yýllardýr yapýlan sayýsýz yanlýþý "vardýr bir bildikleri" kabulü ve "reis" simgesinin yanýltýcý güçlülük çaðrýþýmlarý altýnda önemsemedi, önemli bulmadý. ancak neticede hepsinin ekonomiyi etkilediði eðitim politikasýndaki iþ bilmezlikten dýþ politikadaki hayalperestliðe kadar sayýsýz yanlýþ icraat yýllar içinde bardaðý doldurdu. ben buna artýk yanlýþ yapmama gerekliliði noktasý diyorum. o noktadayýz. yýlalrdýr bu zihniyetin rasyonel olmadýðýný söylüyorum, ve defalarca doðrulandý bu.

o yüzden dolar çok çýktý tarzý yorumlar olabilir, ancak dolara bu açýdan bakmak yerine yanlýþ giden þeylerin sonucu olarak bakmak faydalý olabilir. o yüzden olaðanüstü durumlarda nereye kadar gideceðini kestirmek zordur.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8.  Alýntý Originally Posted by discretus Yazýyý Oku
    ülkede ciddi bir uyuþukluk hali hakim: özellikle iktidarý destekleyen kesim yýllardýr yapýlan sayýsýz yanlýþý "vardýr bir bildikleri" kabulü ve "reis" simgesinin yanýltýcý güçlülük çaðrýþýmlarý altýnda önemsemedi, önemli bulmadý. ancak neticede hepsinin ekonomiyi etkilediði eðitim politikasýndaki iþ bilmezlikten dýþ politikadaki hayalperestliðe kadar sayýsýz yanlýþ icraat yýllar içinde bardaðý doldurdu. ben buna artýk yanlýþ yapmama gerekliliði noktasý diyorum. o noktadayýz. yýlalrdýr bu zihniyetin rasyonel olmadýðýný söylüyorum, ve defalarca doðrulandý bu.

o yüzden dolar çok çýktý tarzý yorumlar olabilir, ancak dolara bu açýdan bakmak yerine yanlýþ giden þeylerin sonucu olarak bakmak faydalý olabilir. o yüzden olaðanüstü durumlarda nereye kadar gideceðini kestirmek zordur.
    Sn.discretus, çok fazla siyasete girmemeye özen gösterip, daha makro ekonomik tarafta durmaya özen gösteriyorum. Lakin kolay deðil siyaset ve ekonomiyi ayýrmak...

Ancak; faiz çok acý bir sonuçtur.

Faizi, insanlarýn yaþadýklarý toplum içerisinde birbirlerine attýklarý kazýklarýn bir sonucu olarak görürüm. Yani; vergi ödemesi gerekirken ödemeyen, yada çalýþmasý gerekirken çalýþmayan daha doðrusu çalýþýyormuþ gibi yapan toplumlarda oluþur...

Doðal olarak MB larýnýda o toplumdan ayrý tutmamak gerekir.

Þöyle ki;

Nasýl ki biz de toplum çalýþmayýp, çalýþýyormuþ; üretmeyip üretiyormuþ gibi yaýpýyorsa TCMB da sýký durmayýp sýký duruyormuþ gibi yapýyor... Politika faizi %8 iken, GLP %13 lere vurmuþ, %14 ile mevduat toplayýp piyasayý sýkarken 250 milyar TL parayý nerdeyse bedavaya KOBI lere vermek gibi...

Ne yapýlmalý acil olarak!

Bir kere iþi ciddiye aldýðýný göstermek için ABD FED ile zýtlaþmamalýyýz... Makinist frene basýyor iken; siz trenin son vagonunda gazlayacaðým diye direnmemelisiniz; aksi halde raylardan çýkar devrilirsiniz...

Büyüme sevdasýndan vazgeçip; daha rasyonel ekonomik adýmlar atýlýp, kalitesiz %6 büyüme yerine; daha kaliteli %2 büyüme modelleri benimsenmelidir..

TL nin deðerini korumalý ve TL yatýrýmcýsýný üzmemelidir.. USD olmasý gereken deðer þu an da 3,35 TL dir...

Telaþe içinde saða sola köprü, yol, üstgeçit, altgeçit, tünel yapýmýndan vazgeçip Kamu Bütçe disiplinini saðlayabilmek için her bir milyon TL için dahi en az 3 kere düþünülmelidir...

Vergi adaleti saðlanmalý vergide reform yapýlmalý ve dolaylý vergiler indirilirken direkt vergiler alýnmalýdýr...

Dolaylý vergi üreticinin canýna ot týkamýþ; düþük teknolojili Tarým ve Hayvancýlýðý dahi bitirmiþtir...

Hatta orta teknoloji gerektiren Çimento, Cam, Tekstil sanayii lerini dahi bitirmiþtir...

Vergide reform þart....

Sermaye gruplarý ile ABD ve AB ile zýtlaþmamalý ve dikine inat iþler yapýlmamalýdýr...

Eðer bunlar yapýlmaz ise; USD yükselmeye devam eder; önümüzdeki hafta 3,95 TL yi görür, yýlbaþýna 4,05 TL olur Þubatta 4,35 TL ile zirve yapar...

Bu noktada TCMB bir karar kavþaðýna gelir...

Ya 200 baz faizleri artýrýr, ya da 4,50 TL ye doðru giden kuru izlemeye devam ederken, altta kalanýn caný çýksýn diyerek iflas eden kobileri izler...

Þubat ayýnda böyle bir senaryo ile 100,000 firma iflas eder...

Zarrab olayýna girmedim daha...

Ha! Ýkinci bir B planýmýz var mý ? Bilemem...

Lakin, olursa çok iyi olur... Çünkü piyasada direnecek takat kalmadý.. Bir anda kol kesmeler baþlayabilir...

Sayfa 31/250 ÝlkÝlk ... 2129303132334181131 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •