Originally Posted by
selka
USD/TRL de bugün kü hareketler sanki konsolide olmuþ gibi... 3,82 TL ye geri gelemeyen kur beni endiþeye sevk etmiþti lakin bir türlü 3,90 TL üzerine atamayan da ayný kur.. Bu da ayrý bir umut... Sanki 3,89 TL ye yada 3,90 TL ye gelince birisinin elinde çekiç USD kafasýna vuruyor.. USD da yön yukarý ama olumlu haber akýþý ile bu olay %51 ile kolaylýkla aþaðý yöne evrilmeye müsait...
Bu hafta izleyip takip etmek gerek.. 3,90 TL üzeri kapanýþ önümüzdeki hafta için 3,95 TL ye gidiþ için bilet demektir.. Lakin 3,90 TL ile 3,85 TL arasýnda sert dalganýyor...
TCMB sýna gelince...
Ýki adet hamle yaptý. Piyasaya kademelide olsa 1,5 milyar USD likitide saðladý karþýlýðýnda 4,5 Milyar TL yi piyasadan emdi.. Ancak durum budur.. Bu reeskont kredilerindeki indirim ve zorunlu karþýlýklardaki deðiþikliklerin piyasada ne tür yansýma yarattýðýný tam anlamadan aksiyon beklemiyorum...
Kýsaca; MB hamlerlerinin sonuçlarýna bakacak. Ýþe yaramaz USD yukarý devam ederse baþka radikal bir aksiyon alacaktýr. O sebeple MB dan þimdilik bir þey beklemiyorum..
DTH lara gelince yerliler 3,88 de USD takýr takýr satýyorlar.. Yaklaþýk 6,000,000,000 USD yerlilerden satýþ gelmiþ... Yerli bu likit piyasada resmen MB gibi...
Ýnanýn bana bence yerli USD yatýrýmcýsý TCMB dan çok daha etkili.. 6 milyar USD az buz bir rakam deðildir..MB nakit net kullanýlabilir USD rezevervinin 1/3 dür...
Ancak unutulmamalýdýr bu yerli ayný oranda USD ý 3,70 TL den yerine koyar...
USD dan çýkan para Mevduatta Faize yada Tahvile kayýyor.. USD kuru yükseldikçe özelllikle 3,90 TL ye gelince; Tahvil faizileride 12,50 üzerine atýyor.. Ve talep görüyor...
Önümüzdeki haftalarda para piyasalarýndan ziyade siyasi haber akýþýnýn daha etkili olacaðýný düþünenlerdenim... O sebeple haberleri sýký izlemeli...
Bol kazançlar...
selam sn.selka, MB bence piyasaya dolar sürmekle ciddi hata yapýyor...Yapmasý gereken þey faiz artýrým sinyali vermek..ve GLP den vazgeçmek... kgf den bahsediliyor.eðer ilk kgf den dönenler 2.cisinde kullanýlmaya baþlarsa(ki ayný oranda olmasý mümkün deðil) piyasada ciddi sýkýntý olabilir.
Diðer bir sorun yýl sonu yapýlmasý gereken dýþ borç ödemelerinin ikame edilmesi..bu ortamda artýk bankalarýn uygun koþullarda kredi bulmasý oldukça zor olacak.Daha yüksek meblaðlarda faizle borçlanmak zorunda kalacaklar. Tek sevindirivi nokta sanayi þirketlerinin karlýlýðýnýn beklenenden yüksek gelmesi.tabi veriler doðruysa.syg.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri