Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 30/250 ÝlkÝlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 233 - 240 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

1.  Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    Sn selka ABD Türkiye'yi sizce gözden çýkarmýþ mýdýr?
    Sn.HS37 ABD Türkiye iliþkilerinde kriz görmüyorum. Sorun ve pürüz var. ABD ýsrarla Türkiye'yi gözden çýkarmak istemiyor bilakis biz ýsrarla inadýna iþ yapýyoruz...

ABD vize engelini getirip kulak çekmek istedi; biz kalp krizi geçirdik. Adamlar bile bu denli reaksiyon beklemiyordu. Ve bu tepki üzerine samimi bir þekilde üzüldüler... Açýlamalarýnda "Vize Kalkmadý, Askýya alýndý" diye yinelediler...

Keza Zarrab olayý ve Halkbank.. Çok ciddi þeyler bunlar....

Sýkýntý bizde.. Biz bu denli kýrýlgan yapýmýza raðmen hiç geri adým atmýyoruz. ABD alet çantasýndaki 100 adet aletten sadece birini kullandý USD 3,90 TL de...

Türkiye ABD nin dengi olamaz. Ama bölgede ki en ciddi devlettir. .. ABD vazgeçmek istemiyor.. Ýstese çoktan yapmýþtý...

Mesela Zarrab ý sanýk sandalyesinde alýp tanýk sandalyesine oturtmasý ile;

Halkbank kaçakçý bir organize suç þebekesi olur, TürkiyeABD yargýsý önünde kaçakçý devlet olup kara listeye alabilirler, yabancý sermaye þoka girer, likit piyasamýzdan aniden USD emilir, USD 5 TL olur, kriz çýkar sonuç devalüasyon olur..

Ancak; çok naz aþýk usandýrýr lafýný da unutmamak gerekir... Suriye olayýna ferdi hareket etmemiz Rusydan S400 almamýz yabana atýlýr olaylar deðil...

ABD þunu diyor...

Suriye kuzeyinde kendi kafana göre hareket etme; danýþ, görüþ bildir, bilgi ver...
    Saðda solda adamlarý kafana göre tutuklama, bilgi ver gerçek kanýt sun...
    Bunlarý yapmaya devam edersen Ekonomin kýrýlgan; camdan kule gibi.. Ýnana ben bile kýrýlmasýndan korkuyorum diyor...

Burada bizim ne diyeceðim önemlidir. Haddimizi bilmek önemli... Ezik olalým demiyorum, ama had bilmek önemli...

Unutmayalým...

"AYI ÝLE DANS ETMEYE KALKARSANIZ; DANSIN BÝTÝMÝNE SÝZ DEÐÝL AYI KARAR VERÝR."

2. USD/TRL de bugün kü hareketler sanki konsolide olmuþ gibi... 3,82 TL ye geri gelemeyen kur beni endiþeye sevk etmiþti lakin bir türlü 3,90 TL üzerine atamayan da ayný kur.. Bu da ayrý bir umut... Sanki 3,89 TL ye yada 3,90 TL ye gelince birisinin elinde çekiç USD kafasýna vuruyor.. USD da yön yukarý ama olumlu haber akýþý ile bu olay %51 ile kolaylýkla aþaðý yöne evrilmeye müsait...

Bu hafta izleyip takip etmek gerek.. 3,90 TL üzeri kapanýþ önümüzdeki hafta için 3,95 TL ye gidiþ için bilet demektir.. Lakin 3,90 TL ile 3,85 TL arasýnda sert dalganýyor...

TCMB sýna gelince...

Ýki adet hamle yaptý. Piyasaya kademelide olsa 1,5 milyar USD likitide saðladý karþýlýðýnda 4,5 Milyar TL yi piyasadan emdi.. Ancak durum budur.. Bu reeskont kredilerindeki indirim ve zorunlu karþýlýklardaki deðiþikliklerin piyasada ne tür yansýma yarattýðýný tam anlamadan aksiyon beklemiyorum...

Kýsaca; MB hamlerlerinin sonuçlarýna bakacak. Ýþe yaramaz USD yukarý devam ederse baþka radikal bir aksiyon alacaktýr. O sebeple MB dan þimdilik bir þey beklemiyorum..

DTH lara gelince yerliler 3,88 de USD takýr takýr satýyorlar.. Yaklaþýk 6,000,000,000 USD yerlilerden satýþ gelmiþ... Yerli bu likit piyasada resmen MB gibi...

Ýnanýn bana bence yerli USD yatýrýmcýsý TCMB dan çok daha etkili.. 6 milyar USD az buz bir rakam deðildir..MB nakit net kullanýlabilir USD rezevervinin 1/3 dür...

Ancak unutulmamalýdýr bu yerli ayný oranda USD ý 3,70 TL den yerine koyar...

USD dan çýkan para Mevduatta Faize yada Tahvile kayýyor.. USD kuru yükseldikçe özelllikle 3,90 TL ye gelince; Tahvil faizileride 12,50 üzerine atýyor.. Ve talep görüyor...

Önümüzdeki haftalarda para piyasalarýndan ziyade siyasi haber akýþýnýn daha etkili olacaðýný düþünenlerdenim... O sebeple haberleri sýký izlemeli...

Bol kazançlar...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    USD/TRL de bugün kü hareketler sanki konsolide olmuþ gibi... 3,82 TL ye geri gelemeyen kur beni endiþeye sevk etmiþti lakin bir türlü 3,90 TL üzerine atamayan da ayný kur.. Bu da ayrý bir umut... Sanki 3,89 TL ye yada 3,90 TL ye gelince birisinin elinde çekiç USD kafasýna vuruyor.. USD da yön yukarý ama olumlu haber akýþý ile bu olay %51 ile kolaylýkla aþaðý yöne evrilmeye müsait...

Bu hafta izleyip takip etmek gerek.. 3,90 TL üzeri kapanýþ önümüzdeki hafta için 3,95 TL ye gidiþ için bilet demektir.. Lakin 3,90 TL ile 3,85 TL arasýnda sert dalganýyor...

TCMB sýna gelince...

Ýki adet hamle yaptý. Piyasaya kademelide olsa 1,5 milyar USD likitide saðladý karþýlýðýnda 4,5 Milyar TL yi piyasadan emdi.. Ancak durum budur.. Bu reeskont kredilerindeki indirim ve zorunlu karþýlýklardaki deðiþikliklerin piyasada ne tür yansýma yarattýðýný tam anlamadan aksiyon beklemiyorum...

Kýsaca; MB hamlerlerinin sonuçlarýna bakacak. Ýþe yaramaz USD yukarý devam ederse baþka radikal bir aksiyon alacaktýr. O sebeple MB dan þimdilik bir þey beklemiyorum..

DTH lara gelince yerliler 3,88 de USD takýr takýr satýyorlar.. Yaklaþýk 6,000,000,000 USD yerlilerden satýþ gelmiþ... Yerli bu likit piyasada resmen MB gibi...

Ýnanýn bana bence yerli USD yatýrýmcýsý TCMB dan çok daha etkili.. 6 milyar USD az buz bir rakam deðildir..MB nakit net kullanýlabilir USD rezevervinin 1/3 dür...

Ancak unutulmamalýdýr bu yerli ayný oranda USD ý 3,70 TL den yerine koyar...

USD dan çýkan para Mevduatta Faize yada Tahvile kayýyor.. USD kuru yükseldikçe özelllikle 3,90 TL ye gelince; Tahvil faizileride 12,50 üzerine atýyor.. Ve talep görüyor...

Önümüzdeki haftalarda para piyasalarýndan ziyade siyasi haber akýþýnýn daha etkili olacaðýný düþünenlerdenim... O sebeple haberleri sýký izlemeli...

Bol kazançlar...
    selam sn.selka, MB bence piyasaya dolar sürmekle ciddi hata yapýyor...Yapmasý gereken þey faiz artýrým sinyali vermek..ve GLP den vazgeçmek... kgf den bahsediliyor.eðer ilk kgf den dönenler 2.cisinde kullanýlmaya baþlarsa(ki ayný oranda olmasý mümkün deðil) piyasada ciddi sýkýntý olabilir.
    Diðer bir sorun yýl sonu yapýlmasý gereken dýþ borç ödemelerinin ikame edilmesi..bu ortamda artýk bankalarýn uygun koþullarda kredi bulmasý oldukça zor olacak.Daha yüksek meblaðlarda faizle borçlanmak zorunda kalacaklar. Tek sevindirivi nokta sanayi þirketlerinin karlýlýðýnýn beklenenden yüksek gelmesi.tabi veriler doðruysa.syg.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

4.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Sn.HS37 ABD Türkiye iliþkilerinde kriz görmüyorum. Sorun ve pürüz var. ABD ýsrarla Türkiye'yi gözden çýkarmak istemiyor bilakis biz ýsrarla inadýna iþ yapýyoruz...

ABD vize engelini getirip kulak çekmek istedi; biz kalp krizi geçirdik. Adamlar bile bu denli reaksiyon beklemiyordu. Ve bu tepki üzerine samimi bir þekilde üzüldüler... Açýlamalarýnda "Vize Kalkmadý, Askýya alýndý" diye yinelediler...

Keza Zarrab olayý ve Halkbank.. Çok ciddi þeyler bunlar....

Sýkýntý bizde.. Biz bu denli kýrýlgan yapýmýza raðmen hiç geri adým atmýyoruz. ABD alet çantasýndaki 100 adet aletten sadece birini kullandý USD 3,90 TL de...

Türkiye ABD nin dengi olamaz. Ama bölgede ki en ciddi devlettir. .. ABD vazgeçmek istemiyor.. Ýstese çoktan yapmýþtý...

Mesela Zarrab ý sanýk sandalyesinde alýp tanýk sandalyesine oturtmasý ile;

Halkbank kaçakçý bir organize suç þebekesi olur, TürkiyeABD yargýsý önünde kaçakçý devlet olup kara listeye alabilirler, yabancý sermaye þoka girer, likit piyasamýzdan aniden USD emilir, USD 5 TL olur, kriz çýkar sonuç devalüasyon olur..

Ancak; çok naz aþýk usandýrýr lafýný da unutmamak gerekir... Suriye olayýna ferdi hareket etmemiz Rusydan S400 almamýz yabana atýlýr olaylar deðil...

ABD þunu diyor...

Suriye kuzeyinde kendi kafana göre hareket etme; danýþ, görüþ bildir, bilgi ver...
    Saðda solda adamlarý kafana göre tutuklama, bilgi ver gerçek kanýt sun...
    Bunlarý yapmaya devam edersen Ekonomin kýrýlgan; camdan kule gibi.. Ýnana ben bile kýrýlmasýndan korkuyorum diyor...

Burada bizim ne diyeceðim önemlidir. Haddimizi bilmek önemli... Ezik olalým demiyorum, ama had bilmek önemli...

Unutmayalým...

"AYI ÝLE DANS ETMEYE KALKARSANIZ; DANSIN BÝTÝMÝNE SÝZ DEÐÝL AYI KARAR VERÝR."
    Sn Selka Ergün Diler'i takip ederseniz gerçeði görürsünüz Sorun yok döviz krizi falan olmaz bu hareketler kontrollü reel faiz vermemek için dövizin bu seviyelerde olmasý gerekiyor

5.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    selam sn.selka, MB bence piyasaya dolar sürmekle ciddi hata yapýyor...Yapmasý gereken þey faiz artýrým sinyali vermek..ve GLP den vazgeçmek... kgf den bahsediliyor.eðer ilk kgf den dönenler 2.cisinde kullanýlmaya baþlarsa(ki ayný oranda olmasý mümkün deðil) piyasada ciddi sýkýntý olabilir.
    Diðer bir sorun yýl sonu yapýlmasý gereken dýþ borç ödemelerinin ikame edilmesi..bu ortamda artýk bankalarýn uygun koþullarda kredi bulmasý oldukça zor olacak.Daha yüksek meblaðlarda faizle borçlanmak zorunda kalacaklar. Tek sevindirivi nokta sanayi þirketlerinin karlýlýðýnýn beklenenden yüksek gelmesi.tabi veriler doðruysa.syg.
    Sn.Human MB direkt piyasaya döviz satýþ ihalesi yapmýyor. Zorunlu karþýlýklarda indirime gitti. Yani 100,000 USD mevduatýn 10,000 USD ý MB sýnda saklanýyorsa artýk 5000 USD ý saklanacaak demektir. Bu da bankanýn 5000 USD daha az nakte ihtiyaç duymasý demektir...

Yani; piyasaya kademeli ve dolaylý yönden USD likitide saðlýyor ve tüm bu hamleler ile yaklaþýk 1,5 Milyar USD nakit akýþý olacaðý tahmin ediliyor...

Demem o ki; bu kademelide olsa MB bu 1,5 Milyar USD ýn USD kuru üzerindeki etkisini görmeden faiz artýrýmýna gitmeyeceði...

Þöyle ki bu USD likitidesi iþe yaramaz USD 4,10 TL ve üzerine çýkarsa o vakit 100 baz puan lýk artýþa gidebilir...
    Ama þimdilik biþey beklememek lazým...

2.ci KGF una bende karþýyým.. Artýk herkes gemisini bu piyasada yüzdürmeyi öðrenmelidir...

Lakin KGF dan geri dönüþler oldukça baþarýlý... Sorunlu Kredi oranlarý binde 2 ler ile ifade edilirken BIST Banka larýnýn normal takipteki kredi oranlarý %3 ler de olduðunu düþünürsek..

Kýsaca bende çok yazdým çizdim.. KGF iyi takip edilmez ise sýkýntý olur diye... Demek ki gayet iyi takip edilmiþ...

Dýþ borca gelince...

Sn.Human dýþ borç miktarýnýn bir önemi yok.. Ýster 400 milyar USD olsun ister se 500 milyar USD olsun...

Dýþ borçta en önemli þey " Dýþ borç Çevirme rasyonuz ve Dýþ Borç Ödeme dengeniz" dir... Bunlarda sorun yaþamaz iseniz sorun yoktur... Her zaman kredi yada borç bulabilirsiniz...

Þöyle ki ben üniversiteden mezun olduðum zaman

"0" sýfýr TL borcum vardý... Ama 0 TL de Sermayem vardý..."0" sýfýr TL aktiflerim "0" sýfýr TL de pasiflerim vardý...

Oysa þimdi

400,000 TL borcum var.. Bu borcu aylýk 6,000 TL ile geri ödüyorum...

Aktiflerim 1,500,000 TL iken Pasiflerim 1,250,000 TL dir... Aylýk gelirim de 10,000 TL dir...

Þimdi siz yukarýdaki SIFIR borçlu Selka yý mý yoksa seçenek iki de ki 400,000 TL borçlu SELKA yý mý tercih edersiniz..

Bunun gibi ben borcumu ödedikçe kredi bulurum.. SIkýntý yok...

Diðer husus...

Bankalarýn Türkiye de durumu bundan sonra iyi deðidlir... Özellikle Zarrab olayý çok su kaldýrýr... Bankalarýmýz için çok tehlikeli bir belirsizlik... BIST belirsizlik ve tehlikeyi hiç sevmez...

Tabi buda borç bulurken maliyeti artýracak hususlar.. Buralarda hem fikiriz...

Sanayii þirketlerine gelince; oldukça iyi gidiryorlar.. Allah nazardan saklasýn....

6. Sn. Selka yazýlarýnýzý dikkatle okuyorum, neredeyse tamamýna da katýlýyorum. Paylaþýmlarýnýza devam etmenizi dilerim.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Sn.Human MB direkt piyasaya döviz satýþ ihalesi yapmýyor. Zorunlu karþýlýklarda indirime gitti. Yani 100,000 USD mevduatýn 10,000 USD ý MB sýnda saklanýyorsa artýk 5000 USD ý saklanacaak demektir. Bu da bankanýn 5000 USD daha az nakte ihtiyaç duymasý demektir...

Yani; piyasaya kademeli ve dolaylý yönden USD likitide saðlýyor ve tüm bu hamleler ile yaklaþýk 1,5 Milyar USD nakit akýþý olacaðý tahmin ediliyor...

Demem o ki; bu kademelide olsa MB bu 1,5 Milyar USD ýn USD kuru üzerindeki etkisini görmeden faiz artýrýmýna gitmeyeceði...

Þöyle ki bu USD likitidesi iþe yaramaz USD 4,10 TL ve üzerine çýkarsa o vakit 100 baz puan lýk artýþa gidebilir...
    Ama þimdilik biþey beklememek lazým...

2.ci KGF una bende karþýyým.. Artýk herkes gemisini bu piyasada yüzdürmeyi öðrenmelidir...

Lakin KGF dan geri dönüþler oldukça baþarýlý... Sorunlu Kredi oranlarý binde 2 ler ile ifade edilirken BIST Banka larýnýn normal takipteki kredi oranlarý %3 ler de olduðunu düþünürsek..

Kýsaca bende çok yazdým çizdim.. KGF iyi takip edilmez ise sýkýntý olur diye... Demek ki gayet iyi takip edilmiþ...

Dýþ borca gelince...

Sn.Human dýþ borç miktarýnýn bir önemi yok.. Ýster 400 milyar USD olsun ister se 500 milyar USD olsun...

Dýþ borçta en önemli þey " Dýþ borç Çevirme rasyonuz ve Dýþ Borç Ödeme dengeniz" dir... Bunlarda sorun yaþamaz iseniz sorun yoktur... Her zaman kredi yada borç bulabilirsiniz...

Þöyle ki ben üniversiteden mezun olduðum zaman

"0" sýfýr TL borcum vardý... Ama 0 TL de Sermayem vardý..."0" sýfýr TL aktiflerim "0" sýfýr TL de pasiflerim vardý...

Oysa þimdi

400,000 TL borcum var.. Bu borcu aylýk 6,000 TL ile geri ödüyorum...

Aktiflerim 1,500,000 TL iken Pasiflerim 1,250,000 TL dir... Aylýk gelirim de 10,000 TL dir...

Þimdi siz yukarýdaki SIFIR borçlu Selka yý mý yoksa seçenek iki de ki 400,000 TL borçlu SELKA yý mý tercih edersiniz..

Bunun gibi ben borcumu ödedikçe kredi bulurum.. SIkýntý yok...

Diðer husus...

Bankalarýn Türkiye de durumu bundan sonra iyi deðidlir... Özellikle Zarrab olayý çok su kaldýrýr... Bankalarýmýz için çok tehlikeli bir belirsizlik... BIST belirsizlik ve tehlikeyi hiç sevmez...

Tabi buda borç bulurken maliyeti artýracak hususlar.. Buralarda hem fikiriz...

Sanayii þirketlerine gelince; oldukça iyi gidiryorlar.. Allah nazardan saklasýn....
    Sn.selka eski bir hazineci olarak MB.nin piyasaya sadece direk müdahalesi piyasaya ilk elden para vermesi ile olmaz.zk larda indirime gitmesi de direk müdahaledir.bir kere bunda anlaþalým.eger siz bunu bu þekilde yapar ve piyasaya döviz saglarsaniz zaten dolar alým tarafýnda olan kesimi dahada istahlandirirsiniz.bu ise dövizi kv baskilasada orta vadede dahada yükselmesine neden olur ..dövize en iyi müdahale faizle olur... Ýkinci meseleye gelince ..bunu size zamaným olunca burda aciklayacagim. Mesai biterse inþallah..yalnýz libor + faiz oranlarý ile kredi bulan bankalarýn sorunu maliyeti sadece ek faiz oranlarý yada birclarin cevrilebilir olmasndaki sikintidan deðildir.alginin deðiþmesi durumudur.simdilik bu kadar anlatayým.syg.

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Ahmetg Guest
    Dolarim olsa satardim cok asiri yukseldi

bu seviyeden almak icin deli olmak lazim

Sayfa 30/250 ÝlkÝlk ... 2028293031324080130 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •