Originally Posted by
selka
Sn.Bir Esnaf teşekkür ederim... Dün 3,85 TL civarı endeks açılır 3,87 TL yada 3,88 Tl ler zorlanır demiştim. Çünkü dün MB tarafından yapılan iki hamlenin piyasa da önce 3,87 TL lerden 3,84 TL lere çekilmesine neden olsa da yeniden 3,87 TL ye zıplamıştı..
Ayrıca, VİZE krizinin kısmen çözülmesi ve çözülmesine dair haberler ile USD ın 3,7750 TL lere süzüleceğini ön görmüş lakin USD ın 3,82 TL ye kadar geri çekilip oradan geri gelmemesi üzerine piyasayı yorumlamıştım...
Ve bu iş ciddi sabah yeniden 3,85 TL de açılış yapar 3,88 TL leri zorlar...
3,82 TL altına gelmeyen USD piyasa ya kısaca diyor ki;
-TCMB yandan gittim, sola saptım, çamura battım, suyu atlatım derei geçtim filan anlamam...
- Bu GLP zırıltısı gereğinden fazla uzadı. Bu olağan dışı talepler altında Bankalara sağlanan finansman penceresi bu olağan dışı durumu olağan hala getirmenin tadı kaçtı haberin olsun...
-Ya adam gibi %8 olan politika faizini %12 lere 400 baz artırırsın GLP sini ortadan kaldırırsın
-Ya da ben bir çekirge gibi sıçrarım arı gibi sokarım ve soluğu 4,35 TL ler de alırım...
TL de diyor ki;
-Ben bu siyasi gerilimlere, olağanüstü durumlara, negatif haber akışlarına karşı %8 lik kalkanım dayanmıyor, sürekli dayak yiyorum...
-Şu büyüme sevdasından vazgeçip politika faizini en azından %10 yap ki dayanma gücüm olsun....
Bakalım Sn.Bir Esnaf TCMB hangisini seçecek...
İşin açıkcası yukarı tükürsen bıyık, aşağıya tükürsen sakal...
Reeskont kredilerindeki indirime rağmen (Bu piyasaya aniden 1.2 Milyar USD nakit verip 5 milyar TL yi emmek demek) Zorunlu karşılıklarda indirime rağmen;
Ben 3,82 TL altına gelmeyen USD dan çekinirim...
Tespitlerinize katılıyorum. Ancak bugün Trump sayesinde tüm gelişmekte olan para birimleri USD'ye karşı değer kaybediyor.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri