Sayfa 27/250 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Bu başlıkta paylaşılamaz diye bir kaide de yok Sn. Diproyal biz burayı daha çok benimsiyoruz
    Sn.Bir Esnaf burada özgürce herşeyi paylaşabiliriz.. Desteğiniz için tekrar teşekkürler...

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Elbet baskı sona erecek. Ya da kur fırsat sunacak. Bu sabah TCMB 3.70'e inerse alın diye tavsiye de bulunmuş
    Sn.Dip Royal bende TCMB ile aynı fikirdeyim... 3,70 ve altı USD da AL tavsiyemi koruyorum. 3,43 TL den %100 USD da idim, şu an USD ı 3,82 ortalama ile %65 satış ile %35 USD portföyümü koruyorum. Kademeli davranmak bu piyasalarda vazgeçilmezdir..

3,90-4,05 Tl de USD da kalan %35 portföyümüde satıp %100 TL ye geçecektim... Lakin olmadı...

Aklımda bir ihtimal 3,94 TL olur diyordum...

Düşünsenize hafta sonu o denli olaylar oldu.. Yemen Arabistana füze attı. Prensler tutuklandı... Falan filan... Tahmin çok zor...

2.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Bir Esnaf burada özgürce herşeyi paylaşabiliriz.. Desteğiniz için tekrar teşekkürler...

Sn.Dip Royal bende TCMB ile aynı fikirdeyim... 3,70 ve altı USD da AL tavsiyemi koruyorum. 3,43 TL den %100 USD da idim, şu an USD ı 3,82 ortalama ile %65 satış ile %35 USD portföyümü koruyorum. Kademeli davranmak bu piyasalarda vazgeçilmezdir..

3,90-4,05 Tl de USD da kalan %35 portföyümüde satıp %100 TL ye geçecektim... Lakin olmadı...

Aklımda bir ihtimal 3,94 TL olur diyordum...

Düşünsenize hafta sonu o denli olaylar oldu.. Yemen Arabistana füze attı. Prensler tutuklandı... Falan filan... Tahmin çok zor...
    Sn.Bir Esnaf bugün ufak bir müdahale oldu bir pek işe yaramadı ama siyasi riskin bir miktar yumuşaması TL'ye değer kazandırdı. Bunun kalıcı olması için TL'de siyasi riskin normale inmesi gerek. Normale iner mi?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3. Sn. Selka hocam, bugün borsa coştu fakat gerçekten düşük fiyatlı kağıtlar çok oynamadı. Gerçekten burdan sonra degerlenirmi. Birde dolar için alış başlangıcı ne olabilir. Bankalarda vade oranlarını düşürdüler.

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Sn. Selka hocam, bugün borsa coştu fakat gerçekten düşük fiyatlı kağıtlar çok oynamadı. Gerçekten burdan sonra degerlenirmi. Birde dolar için alış başlangıcı ne olabilir. Bankalarda vade oranlarını düşürdüler.

Sn.Mebes piyasalarda en değersiz yatırım aracı maalesef TL; o sebeple vade faizlerini indirmelerini anlamıyorum. Lakin önümüzdeki 2 yıl da USD ın güçlü yapısını koruyacaktır. Aralık faiz artışının fiyatlandığını düşünenlerdenim. Ancak, bilanço küçültmesi başlanılmadı.. Aylık 10 milyar USD ile bilanço küçültecek müteakip aylarda 50 milyar USD a kadar yükseltecekler...

Faiz artışından ziyade, bilanço küçültme çok daha fazla can yakacaktır...

Mevcut riskler ve jeo-politika değişmez ise; 3,77 TL den kademeli olarak 3,58 TL de Full USD da pozisyonlanacak şekilde her 2 kuruşluk inişlerde alım için hazır beklerdim...

Lakin, unutulmaması gereken şey TCMB tarafından olası bir faiz artışı bu dengeyi TL lehine evrilmesine neden olabilir... Çünkü MB da bostan korkuluğu değil.. Unutmayın bugün 3,89 TL de USD a MB tarafından müdahele de geldi...

http://www.hurriyet.com.tr/merkez-ba...ahale-40635208

5. Cevabınız için teşekkür ederim. Gerçekten piyasanın en değersizi TL . Fakat çoğu hisse de TL yi aratmaz uzun yıllar halka arz ediliş fiyatı bile değil. 400 hissenin ancak 30 adedi değerlenmiş. Çoğu dolar ve altın fiyatlamasina göre çok düşük kalmış. Altının 21 yılda artışı 100 (yüz) katıdır. % 10000 değerlenmiş bir element fakat 20 adet hisse inanılmaz komik. Dolar ise faiziyle birlikte veya bant ları tahvilleri çok getirmiştir. Turkiyede Tl biriktirmek tasarruf etmek nedense cezalandırılmıştır. Inşallah çözülür fakat biraz zor....

6. "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

Albarakanın Büyük ortaklarından Saleh Abdullah Kamel'inde Suudi Arabistanda Gözaltında olduğu Ortaya Çıktı

Albaraka Türk’ün ortaklık yapısında ise Saleh Abdullah Kamel'in sermayedeki payı yüzde 31,80.

http://odatv.com/albaraka-turkun-his...611171200.html

8.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn.Bir Esnaf bugün ufak bir müdahale oldu bir pek işe yaramadı ama siyasi riskin bir miktar yumuşaması TL'ye değer kazandırdı. Bunun kalıcı olması için TL'de siyasi riskin normale inmesi gerek. Normale iner mi?
    ABD'den gelen haber vaziyeti ciddi anlamda değiştirdi

Sayfa 27/250 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •