şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2
Alıntı:
Originally Posted by
british
Bu tür yazılara sadece gülümsüyorum. Bunu yazıyı yazan, devlet işverene yardım yaptığında hemen personel maaşlarına zam filan yapıldığını düşünüyordur.
İşyeri sahibine isabet eden her kuruş, kiraya ilave edilerek kiracıya fatura edilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alıntı:
Originally Posted by
seer
Bugun ocak verisini paylastılar...
Satilan ev sayısini alinan vergiye böldüm, evler ortalama 190 bin tl ye satılmış...
Milletce sahtekarız, 190 bin tl ye ev mi kaldı
SM-N910C cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankaların suçu muhitte tüm daireler tapuya göre 100 bine el değiştirken, banka eve 300 bin değer biçip %70’ine kredi verebiliyor.
Vergi oranı düşmeli, devamında gerçek beyan verilip verilmediği kontrol edilmeli. İlk ev edinimlerinde alıcı vergi ödememeli.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alıntı:
Originally Posted by
cakozgur
Fiyatların bu noktaya geleceğini bilsem alırdım tabi ama müneccim değilim maalesef hocam.
Burası bölge istinaf mahkemesine döndü, iki kelam yorum yazanı yargılamaya başlıyorlar enteresan bir şeklide.
İşte benim geçmişi hatırlatma çabam tam olarak bundan. Siz de ev alma düşüncenizin olduğu dönemde burayı okuduysanız, alacağınız varsa da almamışsınızdır. O dönem ağzından konut yatırımı lafı çıkana 100 kira çarpanı olması lazım, müteahhitler kıskaçta, masaya ev fiyatının yarısını nakit koyana evleri veriyorlarmış vs. diyorlardı. Ben de böyle bir teklif yaparsanız Türkiye’de ancak dayak yersiniz diyordum.
Ek olarak da senin paran dolarda altında artıyorsa ve ülkenin yüzde 50sinin parası dolarda altındaysa, faizler yüzde 30-25 ise ve TL parası olanın bile parası 2 senede yüzde 40-45 arttıysa ev fiyatları da ilk taleple birlikte en az onlar kadar artacak. Bunun en güzel örneği güneydoğu Anadolu’daki fiyat artışları. Altından parayı kazananlar ev almaya çalışınca fiyatlar ne kadar artmış bir göz atmanızda fayda var. Yine Antalya gibi yabancı para tasarrufu fazla olan kentlerdeki fiyatlar da diğer yerlerden çok daha fazla artmış. Türkiye genelinde ise yeterli nitelikli konut arzı yok ve sürekli zorunlu talep var vs diye konuyu anlatmaya çalışmıştım. Dalga geçmeye çalışmışlardı.
2 sene önceki kira çarpanı ile bugünkü kira çarpanın aynıysa ortada köpük falan yoktur. Hatta bu ülkedeki emlak fiyatları (o zaman da söylemiştim) Arjantin’den bile ucuz. Yine bu arkadaşlar endekslere bakmaz realiteye bakar ama söyleyeyim :))
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi.