Sn Genotropin'in ev satışından yakaladığı kazançların doğru ve makul olduğunu düşünüyorum. Tabi bu artışlar nitelik ve bölgesel olarak bakıldığında doğrudur. Tüm Türkiye'de ev fiyatları son 1-2 yıl içinde %50-100 oranında artış yakalamadı ancak bölgesel olarak bakıldığında bu durum yaşanmıştır.
Örneğin oturduğum sitede pandemi öncesinde 4-5 yıldır ev fiyatları 500-550 bin bandında iken geçen sene Haziran ayında yaşanan faiz indirimi sonrasında fiyatlar şuanda 900 bin bandında seyrediyor. Geçen sene elimdeki nakit ile kredi çekmeden ev alabiliyorken şimdi 300 bin TL kredi çekmem gerekiyor. Ev almak istiyorum ancak ne yapacağımı bende bilmiyorum.
Öyle birşey ki oturduğum yerdeki fiyatın köpüklü mü onu da anlamak zor. Belki kira çarpanı gösterge olabilir. Kiralar 3 bin TL civarında seyretmeye başladı. 2-3 sene daha beklesem makas kapanır mı acaba diye düşünüyorum ancak fiyatlar 1 mio üstünü geçerse hiç ulaşılmaz hale gelir mi diye de endişe etmiyor değilim.
bizim burada geçen aylarda kredi faizleri yükselmesine rağmen artan fiyatlar bugünlerde gevşemeye başladı. hayır işin ilginç tarafı ekimden beri satılamayan ilanlar var ve fiyat artırıyorlardı.
özellikle bazı bölgelerde oturmak için ev almak isteyenlere kolay gelsin, satıcıların fiyatlaması v.s. çok ilginç. o yüzden bence içinize ve kesenize sinen bir ev oldu mu almak gerekiyor diye düşünüyorum.
4-5 sene fiyayların aynı kaldığını belirtmişsiniz. Artık emlak sektörü bu tarz hareketlere döndü gibi. İstikrarlı fiyat artımı yerine, kısa sürede fiyatların çok artarak, Uzun süre sabit kalmsı durumu.
Bunce 2-3 sene belirttiğiniz yerde fiyatlar sabit kalacaktır.
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri