TZT nin Aralıkta ve Ocakta yaptığı 2 pik hareket var.
Bu hareketlerin sebebini bilen var mı?
Bu 2 hareket fonun getirisinde %6 lık katkı sağlamış.
Bunları görmezden gelirsek OSD nin performansı çok daha iyi.
Ek 28279
Printable View
TZT nin Aralıkta ve Ocakta yaptığı 2 pik hareket var.
Bu hareketlerin sebebini bilen var mı?
Bu 2 hareket fonun getirisinde %6 lık katkı sağlamış.
Bunları görmezden gelirsek OSD nin performansı çok daha iyi.
Ek 28279
Tesekkurler hayrani ustad. Bize bu islemin maliyeti var mi acaba ? Ziraat yatirim hesabina para gonderirken kesinti gibi. Ekstra ziraat yatirimin hesabinin ucretleri. Aslinda parayi bugun vakifb veya yapikredi gondermeyi dusunuyorum. Ziraat in sistemi zor ve karisik geliyor diger ikisine gore.
Bizim Borsa akla hayale hizmet eden bir borsa değil. Bursa Çimento geçen sene hayatındaki en iyi bilançolarından birini açıklamıştı. Şimdi ise %200 bedelli sermaye artışına gitmişler. Herkes yüksek temettü açıklamasını bekliyordu, üstelik çimento ihracatı da öyle azmıştı ki yurtiçine pahalıdan mal satıyorlar, servetlerine servet katıyorlardı.
Böyle bir iş ve yatırım ortamında ülkenin hisse senedi fonlarından ve fon yöneticilerinden bir şeyler beklemek de saflık oluyor galiba, çünkü herkes hile alavare dalavere peşinde.
eskiden yf'den tahvil/bonoların bir kısmını görüp PPF/KVBA portföy dengelemelerde 3~5 fazla kazanç sağlayabiliyorduk, epeydir veri çekilmiyor oradan; bilen bir yurt paydaşı var mıdır ?
Bende bayadir bakiyorum veri vermiyor yf
Vakifbank ve ing de 2 5 10 yillik DT veriler guncel bakabilirsinM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn myfinans
Bi fona fazla giris olursa fonun. Getirisi dusermi
Bi hafta once 190 kisiydi simdi 366 oldu. Fonda ZBJM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn cerento
Fonlara ani ve çok sayıda giriş olduğunda fonun getirisinin düştüğünü çok defa gördük
Bu durum değişkenlerde böyle oldu
Ama zbj bir ppf
Yeni girişlerin çokluğu karşısında o fonu farklı kılan enstrümanın o oranda artmaması halinde fon getirisi düşebilir
mesela yeni girişleri yüksek oranlı finansman bonosuna bağlayamazsa ister istemez getiride düşüş olacaktır
Yeni girişleride eskisi gibi yüksek oranla değerlendirebilirse sorun yaşanmaz
TesekkurlerM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar ojk altın fonu satis verdim.valor 1 gün diyor .yarın acaba bugün ki ons yükselişi yansır mı
Gayrimenkule dolar bazlı baktığımızda son 3 senedir bir düşüş var. Ayrıca sahibindendeki fiyatlara kanmayın, %20 daha düşüğe ve o da ancak birkaç ay içinde satarsınız. Herkes pazarlık payını ekleyip ilan koyuyor...
Tam 3 sene önce bugün, 100bin dolar olan ev(528bin tl), bugün 1milyon360bin oldu mu sizce :) 1 milyon bile olmadı...
Dün sabah biraz OSD Ve DZT alımı yaptım hala hesapta görünmüyor
Genel de böyle mi oluyor bu işler anlamadım ki
Bu sabah sattiniz diyelim T+2 oldugu icin pazartesi belirlenen fiyat satilir para size sali ogleden sonra gelir...
NOT T anlik demek tir bunun yanindaki rakamlar da oteleme oldugunu gosterir
T+1 pazartesi
T+2 sali
T+5 cuma...
paralar ilk gun satilir oradaki rakam gunu ogleden sonra da hesabiniza gelir
Saygilarimla
IVF katılım fonu alımlarını Ziraat Bankası Repo'da nemalandırmaya devam ediyor. İstanbul Portföyle görüştüğümde, fonumuzda kesinlikle faizli işlemler bulunmuyor, bankanızla görüşün diyorlar, bankayı arıyorum, ziraat yatırım ile görüşün diyorlar, ziraat yatırım hesabım yok, normal banka üzerinden alım yapıyorum diyorum, biz yapamıyoruz ziraat yatırım ile görüşmelisiniz diyorlar, ziraat yatırımı arıyorum, bizde hesabınız yok diyorlar, biliyorum ama size yönlendiriyor banka dediğimde, sizi yanlış yönlendirmişler, banka müşteri hizmetlerinden işi bilen biriyle görüşün diyorlar.
Neticede peşini bıraktım. Geçen gün müşteri hizmetlerine anlatması zor, dediğim buydu :)
Sn. Econfin,
IVF İstanbul Portföy'ün Katılım esaslı, hisse senedi yoğun fonu. Yeni bir fon olduğu için, ,iyi bir fon olup olmadığını zaman gösterecek.
IVF için, Karşılaştırma olarak IIH fonun geçmiş performansı bir gösterge olabilir. İstanbul Portföy'ün IIH kodlu üçüncü hisse senedi yoğun fonu ile aynı ekip tarafından yönetiliyor. IIH fon kurulduğu 10.03.2020'den bugüne getirisi % 146 ile kategorisinde(yerli hisse senedi yoğun fonlar) ortalamanın üzerinde getirisi olan fonlardan biri. Katılım hisse fonlarda, banka fonları dışında şimdilik sadece Elz ve Ivf bulunuyor. Yakın zamanda çıkması beklenen, Hedef Portföy'ünde bir katılım hisse senedi fonu üzerinde çalıştığı biliniyor.
Saygılar.
Bu bakis acisiyla baktigimiz zaman 19.03.2020 veya 20.03.2020 tarihinden itibaren baz aliyorum genelde. Baktiklarim arasinda OPH , OPI , TCD , TKF %250 - %300 civarlarinda getiri elde etmisler. Diger hisse yogun fonlara bakamadim. Kolay bir yolu varsa veri isleme islerinden anlayan arkadaslar bir liste paylasacaklardir.
Suphesiz parasal genisleme , fed ve diger ulke merkez bankalarinin para arzi hisse yogun fonlarinda bu getirilere sebep oldu. Olaganustu donemlerden birini yasadik,yasiyoruz.
Fed ve avrupa merkez bankasinda parasal sikilisma soz konusu iken hisse yogun fonlarinda bu getirileri uzun bir zaman goremeyiz diye dusunuyorum.
PPF , doviz , bazi degisken fonlardan baska gidecek yer yok gibi. Fiyatlar bu kadar sismisken arsa veya gayrimenkulde kaziklanma ihtimalimi yuksek goruyorum.
Sizler ne dusunursunuz ?
Saygilar , bol kazanclar.
Aslında TEFAS Fon Karşılaştırma sayfasından bu veriye doğrudan erişebilirsiniz.
Tarih Aralığı kısmına başlangıç 19 Mart 2020 - bitiş 18 Şubat 2022
Şemsiye Fon Türü: Hisse Senedi Şemsiye Fonu
Fon Ünvan Tipi: Hisse Senedi Yoğun Fon
ayarları ile Karşılaştır butonuna basarak beklenen listeye doğrudan ulaşabilirsiniz.
En tepedekiler: OPH / OPI / TKF / MAC / RBH / GMR
Sn Black Mirror,
Minimum 10 yıllık bir vade(uzun vade) için yatırım yapan biri olarak, Bist 100 için şahsi düşüncem bu 10 yıllık süreç içinde dolar bazında 2013 ler zirvesi olan 500 doları görebileceğimizi düşünüyorum. Hatta bu 10 yılın ilk 3-5 yılı içinde bu rakamı görebilme ihtimalini de kuvvetli görüyorum.
Aynı şekilde altının onsunu 10 yıl içinde 8.500-10.000 dolar civarını görebileceğini, gümüş onsunun da bu süreçte 175-200 dolar civarını görebileceğini düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Aynen Sn eusebio'nun ifade ettiği gibi ulaşılabiliyor.
Bu süzgeçte 51 adet yerli hisse senedi fonu çıkıyor, 12 adedi endeks fonu.
Dze Bist 100 endeks fonunu medyan alırsak, %94 getirisi olmuş.
Yanlış saymadıysam aktif yönetilen 11 fon endeksin altında kalmış, 28 adedi endeks üzeri getirmiş.
İlk 15
https://i.hizliresim.com/3socobx.jpg
Saygılar
Tesekkurler sn eusebio ve sn tradestop. PPf lere bu sekilde bakiyordum hisse yogun fonlara bakmak aklima gelmedi :)
Bim yumurta olayi bu indirimli satislara yeni duzenleme olayina sebep oldu herhalde.
https://www.dunya.com/ekonomi/indiri...-haberi-649289
https://www.youtube.com/watch?v=crEaSeUh5gQ
Gtf
Ga1. Var pff den daha iyi getirisi var
Bide ybs öst ama getiri oynak degil
P.tesi %40 ini gtf ga1 ve ybs ye kaydiracamM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para piyasasi fonlari ile ilgili bir bilgi geceyim dostlar
Bu sabah sekiz gibi ilgili banka para piyasa fonu bozup dedim ZBJ alayim hafta sonu orda degerlendireyim 3-5 puan niye kaybedeyim ki, neyse baktim fon emri bekliyo isleme gircek vb saat 13olmus hala hareket yok, sonra extra gelen bir mebla ile kendi banka fonuna emir girdim cunku saat 12den sonra baska bir para piyasa fon talep edilemiyor. Ekrana geri gelip baktim, onceki talep ettigim ileri tarihe gecmis, hemen onu iptal edip kendi banka para piyasa fonu mecburen almis oldum ki hafta sonu bosa yatmasin o para..
Sozun ozu, baska bir banka dan para piyasa fonu alacaksaniz lutfen saat leri icinde talep edin, ileri tarih vb olayina girmeyin, iletilmiyor, kendi para piyasa fonunu satmaya cemkiriyorlar...
Bu da bir ders oldu pazartesi sabah saatlerinde ZBJ talep edip alacagim...
GPG fonu hisse fonu çok tatminkar bir fona benziyor.
Aralık ayından bu zamana kadarki performansı hoşuma gitti.
Fakat geçen seneden bu yana rallide pek yol alamamış ama son dönem düşüşlerden etkilenmemiş
01/12/2021 den
https://i.hizliresim.com/j5mojt8.jpg
2021 Ocaktan Günümüze
https://i.hizliresim.com/hzgutr9.png
Grafiklere sp500 de eklesem daha anlamli olacak sanirim.
Yeni fonlar,
Ak Portföy Elektrikli ve Otonom Araç Teknolojileri Değişken Fon
Yapı Kredi Portföy Elektrikli Araçlar Değişken Fon
Elektrikli araç fonu modası başladı galiba.
Ama hiç zamanı değil.