Sayfa 299/1002 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    IVF katılım fonu alımlarını Ziraat Bankası Repo'da nemalandırmaya devam ediyor. İstanbul Portföyle görüştüğümde, fonumuzda kesinlikle faizli işlemler bulunmuyor, bankanızla görüşün diyorlar, bankayı arıyorum, ziraat yatırım ile görüşün diyorlar, ziraat yatırım hesabım yok, normal banka üzerinden alım yapıyorum diyorum, biz yapamıyoruz ziraat yatırım ile görüşmelisiniz diyorlar, ziraat yatırımı arıyorum, bizde hesabınız yok diyorlar, biliyorum ama size yönlendiriyor banka dediğimde, sizi yanlış yönlendirmişler, banka müşteri hizmetlerinden işi bilen biriyle görüşün diyorlar.

Neticede peşini bıraktım. Geçen gün müşteri hizmetlerine anlatması zor, dediğim buydu
    İyi bir fon mu bu?

2.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    İyi bir fon mu bu?
    Sn. Econfin,

IVF İstanbul Portföy'ün Katılım esaslı, hisse senedi yoğun fonu. Yeni bir fon olduğu için, ,iyi bir fon olup olmadığını zaman gösterecek.

IVF için, Karşılaştırma olarak IIH fonun geçmiş performansı bir gösterge olabilir. İstanbul Portföy'ün IIH kodlu üçüncü hisse senedi yoğun fonu ile aynı ekip tarafından yönetiliyor. IIH fon kurulduğu 10.03.2020'den bugüne getirisi % 146 ile kategorisinde(yerli hisse senedi yoğun fonlar) ortalamanın üzerinde getirisi olan fonlardan biri. Katılım hisse fonlarda, banka fonları dışında şimdilik sadece Elz ve Ivf bulunuyor. Yakın zamanda çıkması beklenen, Hedef Portföy'ünde bir katılım hisse senedi fonu üzerinde çalıştığı biliniyor.

Saygılar.

Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Sn. Econfin,

IVF İstanbul Portföy'ün Katılım esaslı, hisse senedi yoğun fonu. Yeni bir fon olduğu için, ,iyi bir fon olup olmadığını zaman gösterecek.

IVF için, Karşılaştırma olarak IIH fonun geçmiş performansı bir gösterge olabilir. İstanbul Portföy'ün IIH kodlu üçüncü hisse senedi yoğun fonu ile aynı ekip tarafından yönetiliyor. IIH fon kurulduğu 10.03.2020'den bugüne getirisi % 146 ile kategorisinde(yerli hisse senedi yoğun fonlar) ortalamanın üzerinde getirisi olan fonlardan biri. Katılım hisse fonlarda, banka fonları dışında şimdilik sadece Elz ve Ivf bulunuyor. Yakın zamanda çıkması beklenen, Hedef Portföy'ünde bir katılım hisse senedi fonu üzerinde çalıştığı biliniyor.

Saygılar.
    IIH müthiş getirmiş. Sağ ol öğrenecem bu işi.

4. Bu bakis acisiyla baktigimiz zaman 19.03.2020 veya 20.03.2020 tarihinden itibaren baz aliyorum genelde. Baktiklarim arasinda OPH , OPI , TCD , TKF %250 - %300 civarlarinda getiri elde etmisler. Diger hisse yogun fonlara bakamadim. Kolay bir yolu varsa veri isleme islerinden anlayan arkadaslar bir liste paylasacaklardir.

Suphesiz parasal genisleme , fed ve diger ulke merkez bankalarinin para arzi hisse yogun fonlarinda bu getirilere sebep oldu. Olaganustu donemlerden birini yasadik,yasiyoruz.

Fed ve avrupa merkez bankasinda parasal sikilisma soz konusu iken hisse yogun fonlarinda bu getirileri uzun bir zaman goremeyiz diye dusunuyorum.

PPF , doviz , bazi degisken fonlardan baska gidecek yer yok gibi. Fiyatlar bu kadar sismisken arsa veya gayrimenkulde kaziklanma ihtimalimi yuksek goruyorum.

Sizler ne dusunursunuz ?

Saygilar , bol kazanclar.

5.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Bu bakis acisiyla baktigimiz zaman 19.03.2020 veya 20.03.2020 tarihinden itibaren baz aliyorum genelde. Baktiklarim arasinda OPH , OPI , TCD , TKF %250 - %300 civarlarinda getiri elde etmisler. Diger hisse yogun fonlara bakamadim. Kolay bir yolu varsa veri isleme islerinden anlayan arkadaslar bir liste paylasacaklardir.
    Aslında TEFAS Fon Karşılaştırma sayfasından bu veriye doğrudan erişebilirsiniz.

Tarih Aralığı kısmına başlangıç 19 Mart 2020 - bitiş 18 Şubat 2022
    Şemsiye Fon Türü: Hisse Senedi Şemsiye Fonu
    Fon Ünvan Tipi: Hisse Senedi Yoğun Fon

ayarları ile Karşılaştır butonuna basarak beklenen listeye doğrudan ulaşabilirsiniz.

En tepedekiler: OPH / OPI / TKF / MAC / RBH / GMR

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    IIH müthiş getirmiş. Sağ ol öğrenecem bu işi.
    zararda dediğin fonu sattın mı bilader....

7.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    ...
    Suphesiz parasal genisleme , fed ve diger ulke merkez bankalarinin para arzi hisse yogun fonlarinda bu getirilere sebep oldu. Olaganustu donemlerden birini yasadik,yasiyoruz.

Fed ve avrupa merkez bankasinda parasal sikilisma soz konusu iken hisse yogun fonlarinda bu getirileri uzun bir zaman goremeyiz diye dusunuyorum.

PPF , doviz , bazi degisken fonlardan baska gidecek yer yok gibi. Fiyatlar bu kadar sismisken arsa veya gayrimenkulde kaziklanma ihtimalimi yuksek goruyorum.

Sizler ne dusunursunuz ?

Saygilar , bol kazanclar.
    Sn Black Mirror,

Minimum 10 yıllık bir vade(uzun vade) için yatırım yapan biri olarak, Bist 100 için şahsi düşüncem bu 10 yıllık süreç içinde dolar bazında 2013 ler zirvesi olan 500 doları görebileceğimizi düşünüyorum. Hatta bu 10 yılın ilk 3-5 yılı içinde bu rakamı görebilme ihtimalini de kuvvetli görüyorum.

Aynı şekilde altının onsunu 10 yıl içinde 8.500-10.000 dolar civarını görebileceğini, gümüş onsunun da bu süreçte 175-200 dolar civarını görebileceğini düşünüyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by eusebio Yazıyı Oku
    Aslında TEFAS Fon Karşılaştırma sayfasından bu veriye doğrudan erişebilirsiniz.

Tarih Aralığı kısmına başlangıç 19 Mart 2020 - bitiş 18 Şubat 2022
    Şemsiye Fon Türü: Hisse Senedi Şemsiye Fonu
    Fon Ünvan Tipi: Hisse Senedi Yoğun Fon

ayarları ile Karşılaştır butonuna basarak beklenen listeye doğrudan ulaşabilirsiniz.

En tepedekiler: OPH / OPI / TKF / MAC / RBH / GMR
    Aynen Sn eusebio'nun ifade ettiği gibi ulaşılabiliyor.

Bu süzgeçte 51 adet yerli hisse senedi fonu çıkıyor, 12 adedi endeks fonu.

Dze Bist 100 endeks fonunu medyan alırsak, %94 getirisi olmuş.

Yanlış saymadıysam aktif yönetilen 11 fon endeksin altında kalmış, 28 adedi endeks üzeri getirmiş.

İlk 15

Saygılar

Alıntı Originally Posted by azaz Yazıyı Oku
    zararda dediğin fonu sattın mı bilader....
    Yok hala elimde. az pozitife geçeyim satacam.

Sayfa 299/1002 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •