Yaşadığım bölgede` de bu şekil 1 yıllık peşin kira verip istenen kiradan %20 daha ucuza kiralanan yerler olduğunu duyuyorum.
Printable View
Hani benim bir yazımdaki konuya cevaben ` bu çalışkanlık değil çaresizlik` demiştiniz ya , bende rxpu forumdaşın arkadaşının o siteye taşınmasına ÇARESİZLİK diyorum. Hani derler ya `ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin` madem söz konusu şahıs İSVİÇRE yada KANADA `ya gidemiyor o halde bu şehirde yaşamak için bu şehri bir şekil güdecek.
Evet ama , şimdi o yüksek aidatlı dairelerde o kadar fazla boş daire var ki %20'den ziyade artık mal sahipleri o rahatsız edici aidatı cepten ödememek için çok komik rakamlara daireleri kiralamaya başladılar. Yani dertleri artık kiradan para kazanmak değil epey yüksek sayılabilecek bu aidatları cepten ödememek.
Sen tut 850.000TL'ye ev al, kiraya vermeye çabala 1 yıl boş kalsın cebinden her ay 650TL aidat öde , üstüne kol gibi emlak vergisi öde. Sonra git yıllık 10.000TL ye kiralayabildin diye göbek at. (sanırım o 10.000TL den de 1500-2000TL kadar gelir vergisi ödeyecek)
Yakında enflasyon ve asgari ücret artışları bahane gösterilerek aidatlar 1000TL sınırına dayandığında ne olacak?
Mortgage krizinde ABD de bankaların borcunu ödeyemeyenlere ' ev de otur, kira da ödeme , eve bak, hırsız girmesin '' dediği gibi bir durum .
Biraz tesadüfi oldu ama, arkadaş aynı zamanda Avusturya vatandaşı ve Avusturyada'da da evi var. İstese idi o evi de satın alabilirdi. Ben aslında bu tür yüksek aidatlı sitelere garip bir şekilde yüksek bedeller ödeyerek yatırım yapanların düştüğü durumu gözler önüne sermeye çalıştım. Yani burada bence bir çaresizlikten ziyade , paranın değerini bilmeme ve verimsizlik söz konusu.
Burada çok yazdım, hatta sağ olsun bazı forumdaşlar (ki bunlar betooon ! sonuna kadar betoon ! diye cazırdıyan ,bağıranlardı) , bunlar artık ortalarda görünmüyor, benim DAP projelerindeki absürtlükleri örnek gösterdiğimde akılları sıra benimle maytap geçiyorlardı. Adam DAP tango kuleden daire almış demişler`ki daireni otele kiraya ver ama buna karşılık tefrişat parası diye 50 bin gayme ! daha verecen , sonrasında da otel iş yapmıyor diye 4 yıldır beş kuruş para alma. Öte yandan uyanık davranıp otele kiraya vermeyenler içinde DAP yapı bir GÜZELLİK düşünmüş , 1+1 50 kusur m2 daireler için istenen aidatlar 650 tl civarında ki daire bu durumda 1000 Tl ye bile kiraya verilemiyor. Kısacası işini bilmeyen çavuşlar döner bilmem neresini avuçlar. Acıma acınacak olursun bu memlekette...
Gelelim son TOKİ işbirliği ile yapılan PARK MAVERA öpücüğüne, ortada sadece 3 yıl sonra teslim edileceği vadedilen proje var, yer İstanbulun eski varoşu , gidip gelmek ileride metro olacağı söylesede şimdilik gavur eziyeti, lüks konutlar inşaa edilecekmiş, içinde duvarlarda elektrikli süpürge bile olacakmış ( valla kazıklanan biri kazınlandığını hala kabul etmeyip forumda ballandıra ballandıra bunu bile yazmış ) falan filan, eee ! sertifikalarını halka 42.5 Tl den IRZ ettiler , utanmadan borsada işleme açtılar ( mantık ne diye sordum yine kazıklandığını kabul etmeyen, forumda yazan biri bana höykürüp borsada işlem görmese KAHRAMANMARAŞ taki yatırımcı bu FIRSAT`dan nasıl yararlanacakmış diye cevap verdi) .Sonuç 42.5 Tl den halka IRZ et aradan 4 ay geçsin borsada 36 Tl den almayanı dövüyor olsunlar. Ama girin ilgili siteye , hala beton sevdalısı olan aziz insanlarımız HAYAL projeyi övüp yere göğe sığdıramıyorlar. İşin garibide TOKİ güvencesi var diye bu projeyi çantada keklik sanıyorlar. Eee ! Sarphan finans Ataşehir projesinin arkasında da EMLAK KONUT güvencesi vardı ne oldu ? Sahi ne oldu ? Hala taksit ödeyip tapusunu alamayanlar ne alemde ?
http://www.paraanaliz.com/2016/ekono...t-balonu-4823/
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
butun bunlarin sebebi
1) cok fazla tok satici var o yuzden satis fiyatini mantiksiz yuksek tutuyorlar ama satarken dusuk fiyattan gidecek elbette ama normal insanlarin gozunde sanki fiyatlar yukselmis gozukuyor. Bakin insanlar ilan fiyatini gorur gercekte kac paradan satildigini goremez
2) Zengin olsun fakir olsun bu ABD de boyle TR de boyle, insanlarin cogu kar zarar hesaplamasini bilmiyor. Bos kalan dukkan evin REEL getiriye etkisini bilmiyorlar. Allahtan emlak vergileri firladi o yuzden bundan sonra bos duran daire gormemiz mumkun degil diye dusunuyorum. Fiyatlar asagida dogru trendini hizlandiracak.
Asıl problem vergi dairesi ile çıkacak .
Bilindiği üzere, yıllık kiralar evin değerinin %5 inden az olamaz !
Yeni Takdir Komisyonu Kararlarına göre ; çevremde baktığım evlerin istenen kirası % 5 in yarısı .....
Maliye çağırıp ,'' evin değerinin %5 inden daha eksik fiyata kiralamışın !!!!'' der mi ?
umutabi özledik be gel dolar,faiz başlıklarında yaz, boşver bu betoncuları bırak kendi lağımlarında boğulsunlar. Ben bu başlıkta üç sene önceye kadar çok laf anlatmaya çalıştım ama BETON kafa anlamayınca artık yazmıyorum. Beni o dönem dinleyenler rezil olmaktan kurtulmuştur. Emlak fiyatları dolar bazında bir daha asla 2012 seviyesini göremeyecek. OYUN BİTTİ
Sayın powerpc, siz benim dolarla ilişkimi biliyorsunuz, dolar başlığına ne yazabilirim ki ! Dolar kaka diyenler bizi afaroz ederler onlar gibi zeki ! insanlara benim lafım vız gelir tırıs gider. Emlak işinde en azından şimdilik daha aklı başında forumdaşlarla fikir alış verişinde bulunuyoruz.
Eskiden Tayland'a gidip bizim buralar bedava fiyatlar çok artacak siz fakirsiniz diye bok atıyorsunuz şeklinde yazan bir eleman vardı, sesi cıkmıyor. :halay:
Beylikdüzü mü öyle sapa bi yerde ev alan ve ancak elimi öpene 850 bine satarım yazarak kendini gazlayan başka bir eleman vardı, o da yok artık. :bravo:
Son olarak Türkiye'de herşey dogal ve bedava, Istanbul New York-Londra-Paris gibi metropollerle aynı fiyata gelecek, Izmir-Istanbul arabyla 3 saat artık fiyatlar 5e katlayacak diyen kopekbalığı takıntılı abi de kayboldu. :ok:
Yani durum o kadar da kötü değil artık...
bunlar fasa fiso
bu internet ve teknoloji caginda hicbir ulke geriye gidemez
esas tehlike seriatta degil seriatmis Arap kulturuymus bunlar lokal gecici kulturler trendler.
Esas tehlike Amerikan kulturunde
Dunyada hicbir guc Amerikan kulturu karsisinda duramadi. Dunyanin neresine gidersen git Amerikan kulturu dominanttir herkes onu taklit eder herkes onun gibi olmak onun gibi giyinmek yemek ve yasamak ister
Araplar bile...
1) Ne kayibi sabah aksam yaziyorum burada
2) Biz trend derken uzun vadeden bahsediyoruz 3-5 ay degil. Zaten dikkat et yerli yatirimci hisseden cikar TL satar dolar alir yabancilar tam tersini yapar. Uzman sorusu su: Yabancilarin gorup devamli para kazanip yerlilerin goremedigi nedir?
Ev fiyatlarında düşüş var .
Bir akraba ev satılığa koydu .
Ortalama olarak ederinde otoparklı asansörlü daire merkezi nezih sayılan bir ilçede .
Koyduğunun 50-60 k altı teklif geldi satmadı .
Sonra istediği fiyatta anlaştı adamla .
Kredi ile alacaktı bir bölümünü alan bankadan red yemiş satış olmadı .
Sonra ilk teklif edene tekrar soralım dedi senin teklifi kabul ediyorum diye .
Alıcı bir 50 -60 daha düşük teklif etti masraflarda sana ait dedi satana durum özetle bu şekilde
Piyasayı bilen çok uygun fiyata almak istiyor çünkü çok fazla satılık var piyasada parası olan risk görüyor fazla para vermek istemiyor .
Ben de komşuya 100 eksik teklif ettik kabul etmedi boş duruyor şu anda satılıkta yazmamış
Belki de vazgeçti bilmiyorum .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
12 kira tahsil et ....
Maliye 24 kira almış gibi vergi tarh etsin....
24 kiranın vergisi %20 olsa ...
4,8 kira vergi ver .....
2 kira da emlak vergisi ....
12 den geriye kalan ....
5,2 kira .... net , kılçıksız
% 56,6 vergi ver ....
''Bu parayı nereye harcadın ?'' diye sorma hakkın olmasın ....
Bu sistemin adı ne ?
Yabancıyı gözünüzde büyütmeyin. Çok bir numaraları yok yerli yatırımcı aşırı derecede donanımsız ve yetersiz. Finansal okur yazarlık yok, doğru düzgün sermaye yok, sabır yok bilgi yok tecrübe yok iki günde köşeyi döneyim istiyor tokadı yiyince de vay borsa kumar...
Konutta arz fazlası oldu bu bir şekilde giderilecek şayet suriyeliler olmasaymış çok ciddi düşüşler olabilirmiş onlar piyasayı epey tuttu diye düşünüyorum. Kaç tane daire kiralamışlar? Kaç tane almışlar? Rakam da yok ama büyüktür diye düşünüyorum öaäzellikle istanbul için...
yerli- yabancı dye bir şey yok, büyük para var, küçük para var.. borsaya büyük eller girdi, ciddi para soktular, ve endeks yükseldi.. büyük montanlı para zaten küçük hisseye giremez, mecburen çapı büyük olan 30-hisselerine girecek.. ve doğru yapmış olduğu şurdan belli- bankalar ve tupraş, petkm vs büyük şirketler kar patlaması açıklarken, ıvır zıvır şirketlerde bilançolar genelde zayıf..
finansal döngüde ilk hareket borsadan gelir.. borsa rallisini, dolar kurunun yatay-aşağı bir stabilite kazanması izler.. ve en son gayrimenkul talebi yükselmeye başlar.. şu an ilk aşamayı- borsa rallisini- idrak etmekteyiz..