Bildiğim kadarıyla 683 eur civarında. yani 2800-2900 Tl ye geliyor.
Printable View
Pensioners in Greece receive an average 882 euros per month, 713 euros from basic pension and 169 euros from supplementary pensions, while 12.4 percent live below poverty level, according to Eurostat figures.
http://greece.greekreporter.com/2015...-average-e882/
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1300 Euro
Birim üzerinden bakalım.
Türk 1300 birim maaş alıyor:
Etin kiloso 40-50
Benzin 5,2
kahve 5
kira 1000
yumurta 0,5
Bir ''yerde'' 2 kişi akşam yemeği 100
tatil ( 2 kişi ) günlük 250
...
Yunan 1300 alıyor
Etin kilosu 8-10
Benzin 1,2
kahve 2 - 2,5
Kira 500
yumurta 0,15
Bir ''yerde'' 2 kişi akşam yemeği 30
Tatil (2 kişi ) günlük 100
Not: Türk'teki fiyatları alttan alttan
Yunan'dakileri üstten üstten yazdım.
Not2: Senede 4-5 defa Yunanistana tatil / gezi maksatlı gidiyorum. Fiyatları sallamıyorum. Son 2- yıldır ufak defek yükselmeler var ama asıl darbeyi kur farkından yedik biz. Ara iyice açılıyor. Bizim satın alma gücümüz ( hele yurtdışında ) iyice azalıyor.
Sahi, kişi başı milli gelir son alarak kaç dolareslerde idi. Ses çıkmıyor bu ara ?
30 köy yumurtası 30 TL ,Avrupa'da kaç Euro'ya alirim
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30 yumurta 30 TL. herhalde cok dusuk goruluyor, is'te enflasyonun en kotu yonu bu.
Oysa ki tek bir yumurta 28 cent USD. yapiyor.
ABD'de tanesi 15 cent'in cok altinda.
Gelirlerle mukayese edilemiyecek kadar buyuk bir fark bu.
Adam cay'i 2.5 TL.ye satiyorsa, icmeyeceksin, aman canim her yerde ayni diye dusuncenin ana sebebi bu enflasyon.
O nedenle bir mal ya da hizmetin talebi dusse de, enflasyon dusmuyor bu ulkede.
Aynı sitede arkadaş ile oturup muhabbetliyoruz hafta sonu;
O ev sahibi, ben kiracıyım sitede. ( Benim ev sahibim değil )
Yaw dedi iyi ki almışım evi bak 480' e aldım şu anda 650 oldu ev.
Ben o evin aynısında 1650 kira veriyorum.
Dedim ki ne zaman almıştın sen evi? Şu şu tarihte
Merkez bankası kuru kaçmış o tarihte:
Şu kadar
Ne yapıyor
185000 dolar.
Mevduat ne veriyor?
Şu kadar.
Evlerin son yıllardaki artış oranı ( reelde ) ?
...
Sessizlik.
Sıcak parası olup da sabredebilen önümüzdeki 10 yılın kralıdır benim gözümde.
Sabredebilen...
Gecelikse ve şezlong yatak konforundaysa mantıklıı duş internet elektrikte varsa tabi.
eşyalar araba da dursa olur:)
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
https://www.tripadvisor.com.tr/Attra...n_Islands.html
Surada gunluk 10 Euro tuketim sarti ile bir sezlongda sabahtan aksama vakit gecirebiliyorsun.
Menuye baktim 10 Euro'ya bir bira+1 greek salat oluyordu.
Daha yeni gittim.
Ortam guzel, fiyatlar uygun, otoparktaki araclarin %20 si TR plakali idi :)
Syg,
ahmet amca görüyonmu avrupalılar nasılda beleş yaşıyor :bravo:
sen yazları gelebilirsen o da. TR de kazıklanıyorsun bence :kahkah:
ahmet amcamız daha horluyordur malum saat farkından dolayı
kulaklarını cok çınlattık ama haketti bize bedava yaşıyonuz demeseydi :D
Az once, kucuk aracinin bagajinda Taskopru sarimsagi satan bir uretici gordum.
" Kendi malimiz abi.." dedi.
Aldim.
Sagda solda bu tur kucuk saticilar, Cuma namaz cikislarinda cami onlerinde, kucuk araclari ile incir vs. satanlar oluyor.
Acaba bu bizim Mandrake bu yuzden mi diyor, bedava yasiyorsunuz, bedava, hava bedava su bedava..!
Aklima geldi..:)
buranın kumsalı ve denizi dandik, limandan öbür tarafa doğru 2 km ileride makriammos diye bir yer var, adanın tartışmasız en iyi yeridir.. mükemmel kumsal ve harika bir koy, sadece şezlong parası alıyordu 7 euro.. marble beach denen yere ise asla gitmemek lazım, mermer tozu içinde berbat bir yer
tabii, çeşme altınkum' tırnağı bile olamaz hiç biri, 15 euro giriş verip fun beach tercih ederim
haftasonu bodrumda bir otele gittim gitmedende fiyat sormuştum...Hiç değiştirmeden mailimden kopyala yapıştır yaptım. Milletin neden yunanistana gittiği ortada.
https://i.hizliresim.com/Prdbvb.jpg
et gercek et degil suni. Lezzet yok ama goruntu var
araba benzin bedavaya yakin cok ucuz ama gidecek bir plaj yok cunku denizde kopekbaligi var
Turkiyenin guzelligini gordukten sonra Amerika cok kohne cok geri geliyor bana. Turkiyenin dogasi dunyanin hicbir yerinde yok
Bunu daha oncede yazdim tekrar yazayim
Simdi internette olsun halk arasinda olsun herkes AB nin ve ABD nin ne kadar ileri gelismis oldugundan bahseder hep Turkiye ile karsilastirir ne kadar geri oldugumuzdan dem vurur falan filan
Bu yalandir demiyorum dogru
Ama insanlarin kacirdiklari nokta su. Bati dunyasi bu 100-200 yillik gelismeyi yasarken hep kazandiklarindan bahsediliyorda neden kaybettiklerinden bahsedilmiyor?
Hickimse bundan bahsetmiyor?
Feminizm almis basini yurumus, erkeklere korkarak bakiyorlar, insanlik bitmis, bosanmis yada evlenmemislerin sayisi evlilerin 2 kati bazi ulkelerde
Bazi sehirlere bolgelere gidiyorsun bir tane cocuk bebek yok ama binlerce kedi kopek var cunku cocuk beslemek buyutmeye angarya ve hamallik olarak bakiyorlar. Insanlarin kisilikleri karakterleri evrim gecirmis yani normal insan gibi degilller. Davranislar giyimler konusmalar sapitmis. Ulu orta sokak ortasinda opusen erkekler goruyorsun ne bilim yuruyorsun seytan kilisesi kurulsun diye gosteri yapanlar var
Okula gidiyorsun pompali tufekle okul tarayan cocuklar var okullarin kapisinda polis bekliyor. Nasil beklemesin heryer suc dolu. Suc orani bati ulkelerinde Istanbulun misli misli yuksek
Ondan sonra gazeteyi aciyorsun tesla elektrikli araba uretmis
Sokmusum elektrikli arabasina yada uzaya giden mekigine icinde cin tuzu olmayan lokanta yemegi yok be. Otele gidiyorsun bebe sebeyi coluk cocugu garson yapmislar neymis ogrenciymis para kazanmasi gerekiyormusta ozguveni artsinmista. Turkiyedeki hizmet ve yemek kalitesinin 5 milyon yil gerisinden geliyor hersey
Herhangi bir ortadirek mahalleye arabanla gir aksam 7 den sonra sokaklarda fahiseler gorebilirsin. Hemde cocuk yasta. Sonra ne bilim ABD deki herhangi buyuk bir sehire git hic abartmiyorum yuzlerce cami ve cami gibi medreseler yapmislar. Icinde haydut suratli adamlar. Ve bunlar 5-10 ar cocuk yapiyorlar neymis cocuklar Amerikan vatandasi olacakmis. Heryerde arap ve cirkin insanlar. Istatistiklere bakiyorsun nufusun %1 i musluman ama sokaga cikiyorsun ulan %30-40 bunlardan. Neden? Cunku beyaz guzel insanlar bunlar yuzunden beli bolgeler haric dolasmiyorlar. Yani istatistigin hicbir onemi kalmiyor
Beyaz nufus gittikce azaldigi icin okullarda aksansiz ingilizce ogretecek adam yok o yuzden 1-2 sene once ucaktan inmis kritpiyoz turk kadini ingilizce ogretmeni olarak ise aliyorlar. Cunku maas dusuk kimse yeltenmiyor ogretmenlige bir de askerlige. Simdi boyle okula cocuk yollanirmi? Aksani olan bir Turku nasil sen Ingilizce ogretmeni yaparsin akilsiz Amerika
Efendim belediye hizmetleri havuzlar. O havuzlara girenin kafasina edeyim. Ici klor dolu kanser olmak istiyorsan gir
Cennet Turkiyem cennet Istanbulum. Yeterki paran olsun... Parasiz donmem Turkiyeye
O Ahmet Bey,hoşgeldiniz,iyi adam lafı üstüne gelirmiş:yahoo:
ahmet amca parasız dönmem oraya falan demişssin de merak ediyorum seni bu ulkeye döndürebilecek maddi birikim hedefin nedir
47 yasında oldugunu söyleyen bir amcamız olarak en azından 20 senedir dolares bastıgını gözönünde bulundurursak ve ortalama olarak her sene en azından 40 bin dolar bi kenara atabildigini hesaplasak ki anladıgımız kadarıyla amerikada parayı harcayacak ürün ve hizmetler senin icin mevcut degil eeeeee bu halde 20 senede 800 bin dolar eder hadi bi de buna 200 bin de ev-araba gibi yatırımlarının degerlendigini koysak 1 milyon dolar etsin
ahmet amca bu miktar senin guzelim ulkemize teşrif edip yerleşmen icin yeterli degil midir
yeterli degilse kesin dönüş için hedef birikim miktarınızı belirledin mi ahmet amca
Muhterem Dostlar,
Bati Dunyasi'nin her yerini gormedim ama medeniyet olarak oldukca ileri olanlarindan birisini cok yakindan taniyorum. Medeniyete ulasirken ne tur kayiplari olmus, onu da cok anlayamadim. (Icimden bir his diyor ki, bizim geri kalmisligimizi savunmak icin uydurulmus sehir efsanesidir bu safsatalar). Bizim hem geri kalip hem de kaybettigimiz degerleri nasil aciklayacaksiniz peki?
Turkiye'den baska, su damacanasina (bildiginiz su bidonu ya, Allah'in plastik su bidonu) tecavuz edilen baska bir ulke duydunuz mu yeryuzunde? Daha kediye, kopege, esege, coluk cocuga hic deginmedik bile. 45 tane erkek ogrenciye, Kur'an Kursunda tecavuz edildi de, bu ulkenin meclisinde milletvekillerimiz tebrik kuyruga girdi, hanimefendi bakan hakkinda verilen gensoru reddedilince...
Siz hangi bedelden bahsediyorsunuz?????? Bati ulkeleri medeni olmak icin bedel odemismis....Peki biz bu kadar ilkel ve gerizekali, ahlaksiz olmak icin ne aldik karsiliginda?
Adamlar cocuk islerini halletmisler, simdi sokaktaki kimsesiz, sahipsiz hayvanlari veterinere goturup, ilac, igne vs islerini halledip, onlara sahip cikmaya baslamislar. Yemin edebilirim, bizim bircok bolgelerimizde bebekler ve cocuklar o kadar kaliteli saglik servisi alamiyorlar. Bizim uc tane cocugumuz var cok sukur, Rabbim isteyen herkese versin. Evimizde dort, disarida da 8-9 tane kediye bakiyoruz. Herhangi bir degerden de uzaklastigimi dusunmuyorum.....Rizki veren Cenab-i Hak. O hayvanlarin da doymasi lazim bir sekilde. Hatta veterinere her goturdugumuzde $100-140 masraf cikiyor ve bunu da gonullu karsilayan bir vakif var. Siz bana Turkiye'den ornek verin, birakin kediyi kopegi. Kimsesiz bir garibana hangi hastane ucretsiz bakiyor, oradan baslayalim....
Her ulkenin, her medeniyetin artisi, eksisi olur illa ki. Kimsenin kimseyle kiyaslanmasini da dogru bulmuyorum. Ancak boyle cahilce laflar gorunce bende salter atiyor. Burada yada baskabir topikte bir cahil kardesimiz daha yazmisti: "Ulkemizde parktan bol ne var" diye. Sesli guldum tabii ki. Eminim bu arkadasimiz koyde oturuyor ve heryer ona park geliyor. Kesinlikle, ya Istanbul'u hic gormemis, yada yurtdisinda adam gibi bir ulkeyi hic ziyaret etmemis. Cunku akli selim bir saglikli beynin, Istanbul icin bu lafi soylemesi cok, ama cok zor...
Cehalet atasporu oldu bizde, hususen de son donemlerde...
Vesselam,
freesky
Memur yüzde 16.6 zam talep ediyor. Ancak hükümetin 2018 yılı bütçesinde memur için ayırdığı 177 milyar lira ödenek, yüzde 6 zammı bile karşılamıyor
Hükümet 2018 yılı memur maaş zammı için bütçeye sadece 177 milyar lira ödenek koydu. Ancak bu paranın 5.5 milyar lirası, bu yılki enflasyon farkına gitti. Yüzde 16.6 zam talebiyle pazarlık masasına oturan memura sadece yüzde 5.9 oranında zamma yetecek kadar para kaldı. Hükümetin Meclis'ten geçirdiği 2017, 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 3 yıllık bütçe kanunu, toplu sözleşme masasından yüksek zam çıkarmayı hedefleyen milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklentilerini boşa çıkaracak rakamlar içeriyor. Hükümet başta memurlar olmak üzere tüm personel için bu yıl bütçeye, 162.6 milyar lirası maaş, 27.1 milyar lirası da SGK primi olmak üzere toplam 189.7 milyar lira ödenek koydu.
2018 ZAMMI ZORA GİRDİ
Bu ödenek daha önce belirlenen yüzde 3+4'lük 2017 zammı dikkate alınarak bütçeye yazıldı. Ancak enflasyon yılın ilk yarısında yüzde 3'ü aşınca, memura yüzde 2.9 oranında enflasyon farkı ödendi, bu da bütçeye yaklaşık 5.5 milyar lira ilave yük getirdi.
Hükümet 2018 yılında personele yapılacak toplam ödemeyi 16.7 milyar lira artırarak 177 milyar liraya çıkardı. Bu artış, Memur-Sen'in yüzde 16.6'lık zam talebine karşın, memur maaşlarına gelecek yıl yaklaşık yüzde 8 civarında bir zam yapılmasına imkan veriyordu. Ancak bu yılki enflasyon farkı 5.5 milyar liralık ödeneği götürünce bütçede personele ayrılan 16.7 milyar liralık kaynak 11.2 milyar liraya düştü. Bu da elde kalan ödeneğin oransal olarak yaklaşık yüzde 5.9 civarında bir maaş zammına imkan verdiğini işaret ediyor.
2019 ÖDENEĞİ DAHA AZ
Memur-Sen 2019 yılı için de memur ve emeklilere yüzde 18.8 oranında zam talep etmişti. Bütçe verileri, pazarlık masasında 2019 yılının da çok tartışmalı geçeceğini gösteriyor. Çünkü 2018 bütçesine 16.7 milyar lira ödenek koyan hükümet 2019 için bu ödeneği 15.1 milyar liraya düşürdü. Dolayısıyla 2019 yılı için bütçede sadece yüzde 7 civarında bir zamma yetecek kadar para bırakıldı. Bütçedeki ödenekler, hükümetin 2019 yılında memura 2018 yılından yaklaşık 1 puan daha az zam yapmayı planladığını gösteriyor.
YA BORÇLANACAK, YA DA AÇIK VERECEK
Hükümet 3 yıllık bütçe kanununu her şeyin planlar doğrultusunda gideceği varsayımına göre hazırladı. Ancak öngörülmeyen enflasyon farkı 2017 personel bütçesini bozduğu gibi 2018 zammının da kaynağını önemli ölçüde eritti. Üstelik Memur-Sen pazarlığa yüzde 16'ları aşan yüksek düzeyli zam talepleriyle başladı. Bütçe verileri, memura yapılacak her 1 puanlık zammın bütçeye maliyetinin 1.9 milyar lirayı aşacağını gösteriyor. Dolayısıyla hükümet bu yıl toplu sözleşme masasında düşük oranlı bir zamda ısrarcı olacak ya da fazladan bütçe açığı ve ilave borçlanmalara mecbur kalacak.
Hocam,
Sizin nerede yasadiginizi ciddenc ok merak etmeye basladim simdi. Biz kendimiz kestiriyoruz, bana ugrayin. Bir prime Angus beef steak yapayim size. Gercek mi, sahte mi gorursunuz o zaman. Poundu da 3.5$ in altina geliyor her turlu. Gecen TR den bir doktor arkadas geldi, 85 TL veriyorlarmis Acibadem'de kilosuna. Parayi veren onlar, ama benim icime oturdu inanin.....
Siz Waltmart'tan falan mi aliyorsunuz eti???