İkiside birbirinden beter şeref yoksunları ama para hep ********lerde :)
Printable View
yenileme..?
RODA % 50 si degeri 42 milyon $ x 4.63 = 194,5 milyon tl
CEMTS % 57,73 si degeri 5.42 x 57,73=313 milyon tl.
313+194,5 =507,5 milyon tl
BURSA ÇİMENTO + BURSA BETON degeri 513 milyon tl
513-507,5 =5,5 milyon tl
5,5 milyon degerindeki degerli şirketimiz YARIN eksiye düşer..:kahkah:
yürü lan i.taraman kim tutar seni :doktor kendi haline bırakın diye rapor vermiştir..:bravo:
Güzel olmus sulzer
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu gün aranıza bende katıldım. Nedenini söyliyeyim, cemtaş yılsonu 100 milyon kar eder ve 57 milyonu bucim e yazılır bu sene ciroda yüzde 46 lık bir yükseliş var dilegimiz bu tempoda devam etsin . Yani yılsonu ben hisse başı 1,2 TL kar bekliyorum. bence 5 TL ucuz . bende cemtaşta var ama fazla mal bu tür finansalları iyi hisselerde avantajdır.
vay bucım vay ne karektersiz ortakların varmış ..
bursa çimento ve bursa beton fiatı hariç iştirakleri enaz 450 milyon $ bir servet var anlaşılan büyük ortaklar ky koklatmamak için ugraşıyorlar..
bu gibi insanların gözünü bir avuç toprak doyurur..
Sayın Sulzer şikayet etmeniz lazım.Tek burası değil diğer yerlerde çevirdikleri dolapları da.Ben bunu bilir bunu söylerim.Bende çerezlik var bu sene GK yı karıştıracaktım.Amacım planım buydu.Ama cengaverlik yaptığım hissenin birinde karşılığı yatırımcılardan yediğim küfürler hakaretler ithamlar olunca.Bir daha tövbeliyim böyle işlere.En azından herkesin gözünün önünde.Ama sizin yerinizde olsam 1 dakika durmam şikayet ederim.
bu kadar güzel bilanço ile hala daha daha aşağıya basmaları çok saçma. 2. çeyrek bilanço ile 6 üzerine atacak diye tahmin ediyorum. ama 3. çeyrek için pek ümitli değilim galiba limanın taksidi o döneme denk geliyor. yanlışta biliyor olabilirim.
Bu yol Aşık Veysel'in Uzun İnce bir yolu.Eğer seviyorsak,aşka inanıyorsak;vazgeçmeyeceğiz.
Bucim dinamik bir hisse değil.Sebebi; büyük çoğunluğu toplanmış,kalan kısmı da inatçı,bilinçli yatırımcının elinde.Yoksa yılda sadece 15 krş temettü için kim tutar bu senedi?
Evet doğrudur..Bucim kendisi dahil iştirakleriyle en az 1 milyar dolar eder.Yani düşünün bir ne kadar ucuz olduğunu...Ama sadece Bucim mi? daha ne senetler var piyasa değerinin çok çok altında işlem gören.
Normalde senette bu tür oyunlar olmasa Tarman 5 TL den bu hisseyi kapar alır ve de üzerine yemek ısmarlar.
Burada ky ler olarak yanlışımız;hep malda olmak...Almışız bekliyoruz.Her türlü hava şartlarına açığız.Oysa bizim gibi yatırımcılar ürkek olacak.Korkak olacak.Tam anlamıyla ödlek olacak.Yılda en az 10 kez çöken borsaya gelip nazlanarak alacak.Bir de alacağı malı yavaş yavaş alacak.Küt diye değil.
Kısacası;yapacak bir şey yok.Yağmurun dinmesini bekleyeceğiz.Beklerken de hem fiyatın düşüşünden hem de taşıma maliyetinden zarar ederek bunalacağız.
Saygıdeger kardeşim roda taksiti ile birlikte toplam borç 334 milyon oysa dönen varlıklar toplamı 577 milyon bu varlıgın303 milyonu bir bankada olabilir çünki ilişkiliolmayan taraftaki alacak şeklinde, 47 milyonu kasada nakit ve hiçbir çimento şirketinde olmayan cari oranlara sahip, bunun için Sayın i.tarmanı kutlamak gerekli, borsada hisse ucuz o başka konu. Diyecegim şu roda taksit ödemesi için endişelenmeyin. Saygılar
Tabii Sayın Hasan Polat ; özellikle dolar bazlı grafiği açınca 1 dolardan alım imkanı tanıdığı için sayın İ.T için hayır hasenat falan yaptırması lazım yeni alanların.ama bir de 3-4 dolar maliyeti olup yıllardır bekleyenlere sormak lazım.Gerçekten çok başarılı kendisi. Çok haklısınız.
Ayrıca sizi de buraya boş yere tezgah açmayacağınızı bilecek kadar iyi takip ederim.
Şimdi ben hissenin borsada ucuz oldugunu zaten söyledim, benim diger söyledigimde hissenin finansallarının iyi oldugu idi.Beni buraya tezgah açmakla suçluyorsunuz ama hissenin 1 dolar gibi uygun bir fiyatta oldugunuda kabul ediyorsunuz. Ben al veye sat tavsiyesinde bulunmadım benim amacım ne olabilir sizce? yukarıdaki arkadaş ,roda ödemesinin sıkıntı yaratıp yaratmayacagını soruyordu ben ona cevap verdim ama sizin benim buraya tezgah açma niyetimle ilgili ifadeniz tamamıyla insanları karalamaya yönelik iftiracı ve yalancı tutumunuzla ilgili. Allahtan sizden ve sizin gibilerden beni ülkemi ve insanlarımızı korumasını diliyorum
Valla süper cevap yazmışsınız.Ben sadece bir kısmını düzelteyim.
Ayrıca sizi de buraya boş yere yatırım yapmayacağınızı bilecek kadar iyi takip ederim.Kusurabakmayın buradaki arkadaşların çoğu da benim birilerini kolay kolay takip etmeyeceğimi bilir.Ben bilakis buraya gelmenizin olumlu olduğu manasında yazdım o yazıyı.1 dolar fiyata kimin sebebiyet verdiği açık.Neden sizi suçlayayım,neden size iftira atayım.Size hayırlı bol kazançlar dilerim.
bursaçim 2016 da 2,2 doları görmüş.o sene hisse başı getirisi 0,23 dolar yani dolar bazında getirisinin 10 katına yakın bir fiyat degerlenmesi olmuş. ben, 2018 deki dolar bazında isse başı getiisinin en az 9 katını görecegine inanıyorum . bütün hisseler borsada bazen düşer bazen çıkar bunların nedenleri çeşitli olabilir nitekim bucim de 3,6 lı rakamlardan 6,7 li rakamlara yukselmiş ama şu anda düşüş trendinde son 2 yıldır 4,67 nin altına inmemiş beklenti bu sene hisse karının artması ve fiyatında yükselmesi. şimdi bu hisseyi alanların bu konulara konsantre olması gerekirken ona sataşma buna laf sokma veya tezgah açma işimiz olamaz yukarıdaki yazınızı okudum ve iyi niyetinize inanıyorum
hah nerde kalmıştın diyordu i.t bende geldim
borsa alış potamıza girmişti ikili dipleme çalışmaları kucak çalışmlarında bol bol görüşürük i.t amca .
sildim.......
burası birden şenlenmiş bir fısıltımı var acaba..:wave:
çemts bakalım şirket çok saglam ve yere iyi basıyor..
geçen delinin biri şöyle diyor cemts gidici yani satılacak .peki ne kadar eder dedim yine bizim deli 400/450 milyon $ arasında dedi lan dedim şu delinin zoruna bak ..yav adamlar tamamınımı alacak yoksa bucım elinde olan %58 mi yine bizim deli orasını bilmiyorum dedi bak sen şu delinin dedigine gelmiş zırdelide bayagı dinliyor..:kahkah:
böyle birşey olursa vayki vay i.t kimseye koklatmayacak gibi habire tepesine tepesine biniyor..inşallah biri gelip bir tokatta at,tan aşagı yuvarlar..:evil:
teşekkürler sayın hasan polat 2 gündür ufak ufak alıyorum. bu ortamda biraz daha düşürürse diye kendimce çizdiğim bir grafik var orayı bekliyorum düşeceğini sanmıyorum ama buralardan ne kadar cazip olduğunu bilsemde bu sefer daha bilinçli geldim tarmanın karşısına :)
herkese bol kazançlar dilerim.
ufak bir sorum daha olacak geçen sene genel kurulda cemtaş hisselerinin satılması gündeme gelmiş cemtaşın çok ucuz olduğu için satış yapılmayacağı söylenmişti. liman satışı, şişirilen bilanço ve makas fabrikası satışı gibi haberlerle cemtaşı çıkardıkça çıkarıyorlar. ben kendi baktığım grafiğe göre 5,94 - 6,02 son rakamdı bana göre belki daha da çıkacak orasını bilmiyorum ama bucim bu sene cemtaş hisselerini satabilir mi diyorum.
şahsi fikrim bu yaz/son bahar cemtş hisseleri satılacak diye düşünüyorum. her ne kadar bucimi hep takipte kalsam da biraz uzak kaldım özür. bilgisi olan var mıdır. şimdiden çok teşekkürler cevaplarınız için.
sorrunuz bilen birine .benim bu konuda bilgim yok ama bende satılacagı yönde bir his var. biliyorsunuzdur, cemtaşın hissesini alan , borsadaki vatandaşın ,satması halinde hissesinide aynı fiyattan almak zorunda bunun için ben birmiktar cemtaş hissesi tutuyorum.
yukarıda bu sefer daha bilinçli geldim tarmanın karşısına derken ,bir önceki seferinde oldugunu anlıyoruz ,bu sefer kendinizi güçlü hissetmenizin nedeni her halde teknikanalizde kaydettiginiz ilerleme. ben aslında temelciyim ama sizin gibi teknik analizide ögrenmege çalışıyorum. İnşallah herşeyin hayırlısı olur. Borsadaki düşüşün nedenleri arasında bankaların döviz borçlulugu ile dolar dger artışına yakalanmaları, gyo şirketlerinin buyük çogunlugu borç batagında onlar ve bankalar büyük darbe alırlar, cemtaş ve bucim in nakitleri olagan üstü ve krizden güçlü çıkarlar ben dogru hisselerde oldugum için şükrediyorum.
evet sayın hasan polat, bende iyi ki yavaş yavaş buraya gelmeyi seçmişim. evet geçmişte 2-3 kere geldim ya bağzı sebeplerle sattım. her geldiğimde uzun süreli geldim aslında ama tutmak nasip olmadı mı desem/ iyi mi olmuş desem bilemedim. ancak bu sefer kararlıyım. tabii ki %100 portföy bucim yapmam ama en az %60 bucim yapıcam. hele hele bu dönemde macera aramaya gerek yok. kapı gibi sağlam. dediğiniz gibi temeli çok güzel. (şahsi beklentim bucimin fransızlara satışı 2019 yılında geçekleşeceği) kısa/orta vade görebileceği en dip noktaya çok yaklaştı benim grafiğime göre baya yaklaştı. gerçi tam fiyat hatırlamasamda 4,15-4,54. iki tane yazdım her ihtimali göz önüne alarak bir kaç formasyon çizdim. şuan bürodayım akşam evden atmaya çalışırım. peşinen söyleyim 4,15 - 4,90 arası çok fazla biliyorum ama 4,90 altında her kademede alabilirim ama 4,54 altında portföyün %60 ı kesin kademe kademe alışlarla tamamların ekranı kapatırım. her formasyonun tamamlanması güzel hedefler gösteriyor. biri çalışmaz ise diğeri, diğeri çalışmazsa öteki. kısmet bakalım :)
Açlığa,
susuzluğa,
perişanlığa,
yokluğa dayanabilir misiniz ?
bea!
sayın joeyramone yukarıda (şahsi beklentim bucimin fransızlara satışı 2019 yılında geçekleşeceği) şeklinde bir cümlen var gerçi şahsi düşüncem diyorsun ama neden italyan veya arap degil de fransızlara veya satışla ilgili bir sinyalmi aldınız çok merak ediyorum özeldende yazabilirsiniz.
biraz antipeti yapalım..?
bucım ceo,su gılbert nadda bir fransız : kim şirketin başına getirdi : i.tarman ve gökçen ...?
bucım ve cemts bunlardan biri gidecek alıcı kim olur ..? Fransızmı Avusturya mı olacak..
sn:erdogan kime heyyyyyyyyy diye bagırırsa o agırlık kazanır mesala..:kahkah:
Sevgili Joeyramone,
Çemtaşın bilançosunun neye istinaden şişirildiğini öngörüyorsunuz?
Satış hakkında öngörünüz olabilir ama bilançoyu ve yatırımlarını inceleme fırsatınız oldumu?
Teşekkürler...
ihtiyaç varda dişinin ucuna yetmez bir ayı kurtarmak için 20 milyar $ para lazım..:evil:
alıcı her kimse bilemiyoruz tabii bunu i. tarman ve gökçene sormak lazım..?
yine bir masal veya hikaye anlatalım nasrettin hocanın göle maya çalması gibi..:kahkah:
kabaca bir hesap ile bucım elindeki %58 cemts hissesine 450 milyon $
hisse başı ortalama 7 $ geliyor X yine ortalama fiat 4.50 =31.50 tl ediyor..devam ve 1.800 milyar tl bucım kasasında
bizim büyük ortaklarda işbaşında habire bucım hisselerini baskılıyorlar ..
acab bu göle maya çalınması haberi düşerse iş bitmiş yapı paydos derler,de sonrası ise dahada mühim bucım ne olacak ..:kahkah:
bizim ceo Gilbert Noel Claude NATTA neden gelmişti ve enson bagımsız denetci nalan erkarakaş..
Bucim in beklentisi nedir. Açıklama yapabilecek üstad. Var mı
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın lazapo53 üstat degilim ,genel beklenti nedir onuda bilmem ama benim şahsi beklentimi söyliyebilirim. bucim 70 milyonluk getirileri oldugunda hisse olarak 7 li rakamlara yaklaşmış yani hisse başı 0,7 TL kazanıyor ve 7 TL lik rakamlara yaklaşıyor bu sene ilk 3 aylık bilançonun verdigi sinyallerden yılsonu karının 100 milyon üstü olacagı anlaşılıyor benim beklentim 1,2 TL hisse başı kazanç bu kazanç hisseyi nerelere taşır bunu hisseyi tutanlar yılsonuna dogru görecekler, bu sene amerikanın 10 yıllık fayizleri artırması sonucu dolar yüzde 10 ekstra tüm paralara karşı deger kazandı. bizde yüzde 15 de eflasyon olunca doların ,türklirasına göre artısı yüzde 25 leri buldu. fayizleri ani artıran merkez bankası, dövizin yükselişinden zarar gören bankalara kötü spriz yaptı. Burada bankacılık sektörü zora girdi çünki yurtdısından döviz getirip TL olarak ucuz kredi vermişlerdi, şimdi verilen kredilerin fayizleri aynımı kalacak yuksa fayiz artışı yapılacakmı bilinmiyor. Birde inşaat şirketlerinin tümü buyük borçlulukla iş yapıyorlardı onların durumu ne olacak belli degil. bizim bursa çim yeri itibarı ile devletin marmaraya yaptıgı yatırımlardan fayda görür ama inşaat sektörü krize girebilir. Piyasada kriz tellalları var aha geldi aha geliyor diyorlar neden olarakta türkiyenin kıda vade borcunun 220 milyar dolar oldugunu söylüyorlar. krizin olması için ülkelerin borçlüluk oranına bakılır milli hasılanın yüzde 53 ü türkiyenin şirketler ve devlet borcunun tamamı, bu oranla dünyada ülke batmaz, milli hasılasının 4 katı olan ülkeler var onlar düşünsün, şimdilik konut ve inşaat sektöründe biraz sıkıntı olur ve konut fiyatları düşer birde bir kaç gyo şirketi batar ama türkiye dimdik ayakta kalır, burcimde öyle. Hayırlı kazançlar
https://www.dunya.com/finans/borsa/s.../bursa-cimento
genel analiz buradan bakabilirsiniz..
şuan için
cemts 6.02 x 57,73 =347 milyon
roda 42 x 4.80 = 201 milyon
bursa çimento ve bursa beton degeri 503 milyon
347+201=548 milyon degerinde iştiraki var ve şuan bucım eksi 41 milyondan işlem görüyor..ortada bucım diye bir şirketin degeri yok iştirakleri toplamı zaten bucım degerinden fazla..:kahkah:
bu ne lahana bu ne turşu ..... bütün inşaatlar çamurdan yapılıyor...yıl sonu sermayesi kadar kar gelebilir..bu mızrak çuvala sıgmıyor,da sıgdıran kayseriliye bak...:bravo:
Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim dostlar
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisseleri kim satıyor acaba günde 100 bin lot bu sirket yuzbin lotla tavan yapiyordu zamaninda alan kim trmn haberde gondermiyo artik yetti gariii artık birileri üflese tozunu alsa artık
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.