alamassiniz.
hisse soru cevabi yapmiyoruz ..
zahmet buyurup yazmadan once biraz topigi okusaydiniz bu cevanbi elli yerde gorurdunuz ...
bol kazanclar...
Printable View
Sayin aksakal aksine takibinizi firsat buldukca yapiyorum elimde tav ve THYO mevcut al sat yapan biri degilim maastan maasa cebim elverdigi kadar dusukte olsa yuksekte olsa alip kenarda dursun diyen biriyim 😉sadece bu hisse ile ilgili dusuncelerinizi merak etmistim zaman ayirdiginiz icin tesekkur eder iyi gunler dilerim.
aslinda sorunuza cevap burda var sayin forumdasim ....
ancak hisse soru cevabi yapmiyoruz bildiginiz gibi ...
alintiladigim ilk mesaj zaten bu konudaki gorusumi dile getiriyor. .
ayrica ben al biriktir yatirimina inanmiyorum bistte o yuzden mantaliteler farkli.. .
anlayisiniz icin tesekkur ederim....
bol kazanclar
Bu yorumunuzu okumustum tesekkur eder bol kazanclar dilerim
bugun emin olun cok ky zarsr etti ...
gunun ve volaritenin sarhosluguyla pozusyon bozan yeni islem.acan pisman olabilir ... ky hisseden hiseye en cok boyle zamanlarda gecis yapmaya baslar ve borsa cikarken zarar eder sonrada hayiflanir ...
isin ehli olmayan icin boyle gunlerde en guzeli piyasayi izlememk pozusyonunu bozmadan sabretmek ....
yoksa yesillenen hisseleri gordukce mantiksiz bi sekilde elindekini cikarip o tahtadan o tahtaya ucmaya gecmeye yonelirki sonu husran olur...
bu topikte yorum yapmassaniz memnun olurum lutfen bunu tartismayalim arkadasim....
daha oncede soyledigim gibi sizi iyi niyetli ve seviyeli bulmuyorum bu kadar net soyleyim ....
soyleyecek sozunuz varsa bi topikte siz acin yahut baska bi topikte yazin ama burada degil ....
Sayın aksakal sanırım bunu demek istedimiz [emoji846]
http://i.hizliresim.com/kb03Mq.jpg
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...
AZ PARA ACMAZI
arkadaslar bugun forumlari dolastysaniz soyle bir feryada sizde demk gelmissinizdir
..
borsa ucuyor benim hissem ekside.... borsa surdan suraya geldi ben su kadar zarardayim vs ....
ve bazi yorum sahipleri portfoylerinide yazmislar....
aslinda o hisselerle bu kadar az zararda olmalari bile onlar icin cok iyi farkinda degiller.....
endeks kolerasyonu sifir olan borsaya insanlarin birikimlerini somurmek icin acilan tokatci hisseleri secip kisa yoldan kose donme hayali kuran yatirimcinin ( daha dogrusu kumarbazin ) degismez kaderi tum parasini bistte kaybetmektir ....
hep diyorum aslind aborsada para kazanmak zor degil kolay biz zorlastiriyoruz...
peki bunun nedeni ne bu hisseleri alan kisiler aptalmi ? kesinlikle hayir ....
bunun sebebi yatirim miktarinin kucuklugu ...
yatirim yapilan ne kadar kucukse hem risk istahi hemde mantik disi hisse secimi tavan yapiyor ...
aslinda bu arkadaslar yatirimda yapmiyorlar bu bir nevi masturbasyon ....
piyango bileti alip yilbasini beklemek 10 binle borsaya girip curuk carik hisselerden alip zengin olma hayali kurmaktan cok daha mantikli bir hareket emin olun ...
cunku 10 bin ve alti ile yatirim yapan ystirimci icin parasini bese katlamak bile aslinda birsey ifade etmiyor ...cunku o 10 binle zengin olma hayali kuruyor ... neden kuruyor aptalmi olmayacagini bilmiyormu ...
bilmezmi.... biliyor lakin baska cikisi yok bu hayale sariliyor bu masturbasyonla rahatliyor hayal kuruyor adi borsaci oluyor
... aliyor eline hesap makinasini .... gunde yuzde 3 yapsam ..... bi sene sonra koseyim :)
ve malum son ... ya hissenin tahtasi kapaniyor ya aldigginin yari fiyatina satiyor neticede o ufak parada borsada eriyip gdiyor ....
isin en kotu yani ne biliyormusunuz ...
bu kayip sonrasinda bu kisi 10 bin kaybetmis hi kisinin yikintisini degil 10 bini getirmeyi hedefledigi miktari kaybetmenin yikintisini yasiyor ....10 bini degil zemgin olma hayalleri gidiyor ... ciddi anlamda psikolojisi bozuluyor ... cunku hesap makinesi yardimiyla girdigi afyonlsnmis zihinden real dunyaya donuyor ... borsa ona 10 binle zengin olamassin sen safmisin diyor ..
bu donguye giren biri parasi yoksa biriktirr esinin bileziklerini oglunun sunmet altinlarini satar bu sefer daha hevesli daha hirslidir intikamlar kusanmistir ....
ama sonuc degismwz...
ve sonunda ya dagilan bir yuva ya alkolik bir baba ya bir intihar mektubuyla gelen bir veda gelir ...
sakin yanlis anlasilmasin kimsenjn yatirimini parasini kucumsemek degil maksadim ....
lakin uzuluyorum arkadaslar cok insan gordum boyle cok hikaye dinledim ....
insanlar burdan yazamiyor boyle seyleri fakst ozelden oyle mesajlar geliyorki ...
tam soylesem tesiri yok sussam gonul razi degil durumu ....
sn aksakal, şahsen katkı veremesem de okuyor, istifade ediyorum. emeğinize sağlık
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gercekten guzel bir dusunce anlayana emeginize saglik sayin Aksakal
mesela gecen gunlerde boyle biriyle dertlestim durumu gecekten romanlik is tam bir aile dramina donmus durumda....
adam hala ATLAS ile zararini cikarma pesinde... biseyde denemiyor cunku o kadar caresizki durumu ... bari boyle kendini rahatlatir intihar falan etmez diye dusunup susmayi tercih ediyor insan ... zaten borsada son batiracagi para kaybettiklerinin yaninda hicbisey ve ne yaparsa yapsin o zararini cikaramaz....
bu kisi ilk borsaya girdiginde tabiri caizse yalvardim ... borsaya girme dedim ... bu parayi bir semede 10 a katlasan tatmin olacakmisin dedim... iyi okuyun arkadaslar bir yilda 10 a katlamak diyorum adama ve o muhtesem cevap .... abi 10 a katlankis halide benim hayatimi kurtarmazki .... aynen bunu dedi ... israr etti hisse sordu o zaman bir hisse soyledim ... ne bekliyorsun dedi 3 4 ayda yuzde 30 35 dedim ... abi ne anladim ben o isten dedi.... size komik gelebilir ama boyle cok insan var ... hele birde ilk islemlerinde sans eseri ksr etmisse....
bunu derslesmek icin yazmiyorum aslind abu cok onemli bir kriter ...
ARKADASLAR BU KISIM BIRCOK KISININ HOSUNA GITMEYEBILIR AMA IYI OKUYUN ....
EGERKI 3 AYDA YUZDE 30 KAR SIZE AZ GELIYORSA DUDAK BUZUYORSANIZ BIR SENEDE DORT DEFA YUZDE 30 CEVIRMEK SIZI TATMIN ETMIYORSA KAFANIZDAKI KATLAMA VE ORANLAR COK FARKLIYSA BORSADAN UZAK DURUN .....
AKSI HALDE AKIBETINIZIN YUKARDA ANLATTIGIM ARKADAS GIBI OLMA OLASILIGI COK YUKSEK .....
KI YUZDE 30 U BILE COK SOYLUYORUM EMIN OLUN ....
GERCEK BIR YATIRIMCI BORSADA BIR SENEDE YUZDE 65 70 I BULDUGU ZAMAN TAKLA ATAR .... CUNKU YATIRIM MIKTARI BUYUKTUR VE BUNUN YUZDE YETMISI ONU TATMIN EDER....
BIR YILDA YUZDE YETMISI DUSUNUN ARKADASLAR ....
BIR YILDA YUZDE 70 E DUDAK BUKUYORSANIZ BATACAGINIZ GARANTIYE YAKIN BIR IHTIMALDIR .....
Tecrübe ile sabit söylediklerin doğru aksakal kiprasmadan bekliyorum yoksa insan o daldan diğer Dala vuruluyor
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili Aksakal,
En başından bu yana okuyorum yazdıklarınızı. Aklı başında, ne yaptığını bilen bir kaç isimden birisiniz bu forumda.
Şu yazılanlara baktığımda da kendime "senede yüzde 50-70 karı beğenmeyen insan mı olur?" sorusunu sormadan yapamadım. Çok enteresan bir bakış açısı. İnsanlar kaç para ile ne kadar kazanmayı hayal ediyorlar ki!!!
Ben borsaya yeni başladım, küçük bir para ile şu an tercübe kazanıyorum, her yorumu okuyor, bir şeyler kapmaya çalışıyorum, sizin söylediğiniz gibi düzeyli cafe toplantılarında konuşulanı da, kahvehane muhabbetini de takip ediyorum.
Bizim insanımız vur-kaç mantığına alışmış. Ya çaresizlikten ya bilgisizlikten ya da işlerine geldiğinden yapıyorlar bunu. Ama iki hisse satına alıp bir iki satış yapan ben borsacıyım diye geziyor ortalıkta.
Birisi 600 diğeri 700 sayfa iki tane kitap aldım Borsa ile ilgili temel teknik vb bilgileri öğrenirim diye, zorum ne ki, ben de buradan bir iki yorum okuyup hisse almasını bilmiyor muyum?
Biz en başta mantalitemizi değiştirmeliyiz, bilgiye ulaşıp ona sahip olabilirsek bu verdiğiniz yüzdelik karlar bizi ancak o zaman tatmin eder.
Sizi takip etmeye kesinlikle devam edeceğim, temeli sağlam hisseye uzun vadede bakarsanız, eğer arsa alıp satmıyorsanız, her zaman güzel kazandıracak bi platform olduğunu düşünüyorum borsanın.
Tekrar emeklerinize sağlık, yeni yazılarınızı merakla bekliyorum.
Sayın Aksakal doğru ve yerinde tesbitlerinize katılmakla beraber ky sizin bakış açınızla bakmıyor malesef,mesala çok taze bir örnek kront,daha birbuçuk sene önce 1.5 tl olan bu hisse şuan 16.50 tl ve bu yükselişi destekleyen güçlü bir hikayesi yok sadece güzel bilanço, şimdi bunu gören birine siz ne anlatabilirsiniz yada anlattıklarınızı anlar mı ?
KRONT gerçekten her baktığımda fena halde sinirlerimi bozan bir hisse sevgili Sancaktar :) Sadece bilonço ile bir hisse bu kadar yükselir mi? Sığ bir soru ise kusura bakmayın lütfen, rakamlarına bakmadığım gibi baksam da anlayacak bir durumda değilim esasen. Bu nedenle Aksakalın yorumlarını ben de sizin gibi merak ediyorum.
Bende sizin gibi hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim,ilgimi çekti şöyle bir baktım ve gördüğüm kadarıyla kendisi netaş ın iştiraki yani netaşın işlerini yapan yan bir kuruluş bi nevi taşaron,işin daha ilginci büyük abi netaş beş senedir aynı fiyat aralıklarında git gel sürünürken taşaron şirketi uzaya gitti [emoji3]
guzel sozleriniz ve kiymetli yoruminuz icin tesekkur ederim sayin forumdasim ....
sizinde dediginiz gibi herkes kendi analizini yapmayi ogrenmeli ....
aksi halde hisse pazarlamacilarinin spek yancilarinin oyuncagi olur parasina yazik eder....
unutmayalim sayin forumdaslar bende dahil kimse babanizin oglu degil ve herkes once kendini dusunur ...
arkadaslar bu sohbeti lutfen burda yapmayalim ve biseyden bahsetmek icin olsa bile hisse ismi zikretmeyelim ..
kisisel merak ve goruslerimizi paylasmak icin ozel mesaj daha saglikli ..
sonra ozel mesajdan oyle sorular geliyorki anlatana kadar akla karayi seciyorum ...
Sayın Aksakal affınıza sığınarak topik kurallarının hafifce dışına çıktım sanırım fakat amacım örnek vermek maksadını taşıyor aksi düşüncelerimi zaten ilgili topiklerde yazıyorum [emoji846]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn.aksakal 122,76 tl ile ilk borsada brisa hissesini aldım. ( yaş 19 idi ) Ben aldıktan sonra hisse %3 yukarı gitmişti. 7 tl den 10 tl hareketinin başında yakalamıştım hisseyi ama öğrenciydim ve borsaya ilk kez giriyordum mantığı çözmeye çalışıyordum. Basit gibi aslında çok zor bir durumda param artmıştı fakat 1 kuruş düşmesi bile tedirgin ediyordu.Daha sonra kendi planlamamı geliştirdim. 1 işçi günde net 40 tl kazanıyordu.Ben aylık olarak ilk başladığım miktarda ki parayı borsaya koymaya devam ettim.Şuan 3 yıl geçti hiç dandik olarak gördüğüm kağıtları almadım en büyük zararı yünsa da yaşadım.Özet olarak borsada para kazanmak kolay fakat insanlarımız çok aç gözlü..Benim param 14 bin seviyesinde haftada 50 tl kazansam çok büyük para diyorum çünkü öğrenciyim hala .. Umarım aç gözlü olmayı bırakıp mantıklı düşünerek ve gerçekten yatırım yaparak para kazanırsınız. Ayrıca kront hissesini 1 tl civarında fark etmiştim onun yerine abisi netaşı almıştım kısmet işte :) Uzun vadeli yatırımda bol kazançlar , büyüklerim saygılar.
genc yasta borsada bu bilinc kolay degildir ...
tebrik ediyorum sayin forumdasim ....
aslinda aklimda buda vardi ...
gelecek haftasonu topik takipcileriyle soyle birsey yapalim ....
hersey hikayesini anlatsin ....
borsaya nasil girdi ne aldi ne satti kac yil oldu ne yatirdi ne kazandi ne kaybetti ....
bunu bu haftasonu yapalim ...
Sizler gibi bir çok değerli abilerin yaşadıklarını forumlardan okudum. Yaptıkları doğruları ve yanlışları gözden geçirdim. Çoğu kişinin 2000 den önce borsada olduğunu gördüm.Hataların en büyük sebebinin eski mantelitelerinden kurtulamadıklarını gördüm.Dikkatli izliyorum sizi çok yazmadığımı fark etmişsinizdir.Sessizce okuyorum her yeri her fikri her düşünceyi mantıklı geleni not alıyorum. Yaşım şuan 22 yazılarınızın devamı bekliyorum.
MIŞ GİBİ YATIRIM ....
arkadaslar bugunki yazismalar veslesiyle sizle bir yontem paylasayim ...
hep diyoruzya ky neden curuk kagitlarda parasini patiriyor bos hayaler pesinde kosuyor diye ....
aptalligindanmi cahilligindenmi ? degil .. hayalperesligindej kisa yoldan kose donme hevesinden ve yatirim miktarinin ufakliginin verdigi caresizlikten dolayi boyle yapiyor. .
cunku bir yilda yuzde yuz bile yapsa elindeki parannin iki katina cikmasi onu tatmin edecek bir miktar olusturmuyor ...
boyle duusnenn bir yatirimci batar ... net..... bugun degilse yarin ... o hissede degilse obur hissede.... ama muhakkak batar.....
PEKI NE YAPMALI ?
size cok basit bi mantik soyleyim ....
elinizde 5 milyonluk bir portfoy oldugunu hayal edin .... ne alirdiniz hangi hisseden ne vadeden kactan alir ne kadar beklerdiniz bunu dusunun ....
nasil bir portfoyunuz olurdu???
mesela o kadar param olsa asla su anda portfotumde olan x y z hissesini almazdim su hisselere asla bulasmazdim diyormusunuz ....
iste puf noktasi tamda bu ....
10 bin bile olsa bes milyonluk portfoy gibi hayal edin ....
alinip satilabilecek ve uzak durulacak hisseleri belirleyin ..
bunu yapan ky sunu gorurki su an elinde olan veya gecmiste alip sattigi hisselerin yuzde doksani 5 milyonluk portfoyu olsa asla yanina yaklasmam diyecegi hisselerden olusur .
buyuk dusunurseniz buyuk yatirimci gibidavranirsaniz borsada yatirim yalmak kar ettirir ....
lakin bu dandik kagittan kolay para hayaliyle afyonlanma durumundan kurtulmadan bu mumkun olmaz ...
O YUZDEN HAYAL EDIN DUSUNUN .. . 5 MILYONUNUZ OLSA .... ALIP SATTIGINIZ VEYA SU AN ELINIZDE OLAN HISSELERIN YUZDE KACINI ALIR SATARDINIZ.... YUZDE KACINDAN UZAK DURURDUNUZ ....
?????
İlk cevabı ben vereyim sayın Aksakal,%50 [emoji846]
Ama şunuda söylemesen edemicem,o % 50 varya ne hayaller kurduruyor insana ne heyecanlar yaşatıyor bilemezsiniz ,diğer %50 ise çok sıkıcı [emoji3]
Bir tarihte kumar alışkanlığı üzerine program yapmıştı sanıyorum kadir çelik ti haberci kumar alışkanlığı olan çok zengin bir ailenin kızına sordu(tabi kızın yüzünü göstermiyor)siz çok varlıklı birisiniz paraya mala ihtiyacınız yok niçin kumar oynuyorsunuz?
Kızım cevabı çok ilginçti hiç unutmuyorum,
Kadir bey dedi siz hiç dört kağıt arasına okey çektiniz mi [emoji3]
Halk arasında bir tabir vardır, BORSA MI OYNUYORSUN... ben daha hiç BORSADA YATIRIM MI YAPIYORSUN diyene rastlamadım.
inşallah bir gün rastlarım :)
Sn. Aksakalın tabiriyle yatırım yapılabilecek hisselere yıllık %70 kar marjı ile yatırım yaptığımızı farz edelim. sarı renkli alanlarda ülkedeki genel durumun olumsuz oluşu nedeni ile borsada yatırım yapmadık borsadan uzak kaldık. 15 yıl sonunda 118 kat büyüme... (reelde illaki bu matematiksel durum ortaya çıkacak diye bir durum söz konusu değil ama o beğenilmeyen %70 karın orta vadede çıkartabileceği muhteşem tabloyu görsel olarak örnekliyor)
http://i.hizliresim.com/z3yV6Y.png
bu tur tablolara pek sicak bakmam acikcasi ...
cunku alsinda bu tur tablolarda bir nevi afyondur ve yanilticidir .... dovizdeki degisimi ve enflasyonu hesaba katmaz yatirimcinin gereksiz hayallere dalmasina sebep olur ...
daha oncede dedigim gibi ben borsamizda uzun vade yatirima inanmiyorum ... bu tarz tablolar hesaplar uzun vadecilerin isi....
uzun vadeye neden inanmiyorum ? hisselerin 30 yillik dolar grafiklerine bakmak yeterli ...
sizin yapmaniz gereken aslind acok basit sayin forumdasim ...
o dahil etmezdim dediginiz yuzde elliden uzak durmak ...
ikinci mesajinizda duruminuzunda farkinda oldugunuz goruluyor ....
emin olun kibris kumarhanelerinde adrenalin daha fazla :)
bunun icin borsada hisse almaya takip etmeye gerek yok bir at yarisda adrenalin verebilir .. .
sizde biliyorsunuzki bu mantaliteyi terketmeden borsadan para kazananassiniz ....
bence durumun gayette bilincindesiniz ....
ve sizin tercihiniz ...
ben kumar mantigindan eyif aliyorum kaybetsemde olur diyorsaniz ne denebilirki ..
ancak seytaniniz bol olsun denir :)
lakin tekrar ediyorum bence siz neyin ne oldugunu bilen birisiniz ve mantalitenizi degistirmeniz mumkun ...
bol kazanclar dilerim ...
Çok fazla tercübem olmadığı için bir şey diyemem.
Sanırım aldıklarımın arasında BJKAS hissesinden uzak dururdum :)
Beğendiğim ve hali hazırda portföyde olmasa da takip ettiğim bir kaç hisse var, onlara ağırlık verirdim diyebilirim.