Originally Posted by
Aksakal
mesela gecen gunlerde boyle biriyle dertlestim durumu gecekten romanlik is tam bir aile dramina donmus durumda....
adam hala ATLAS ile zararini cikarma pesinde... biseyde denemiyor cunku o kadar caresizki durumu ... bari boyle kendini rahatlatir intihar falan etmez diye dusunup susmayi tercih ediyor insan ... zaten borsada son batiracagi para kaybettiklerinin yaninda hicbisey ve ne yaparsa yapsin o zararini cikaramaz....
bu kisi ilk borsaya girdiginde tabiri caizse yalvardim ... borsaya girme dedim ... bu parayi bir semede 10 a katlasan tatmin olacakmisin dedim... iyi okuyun arkadaslar bir yilda 10 a katlamak diyorum adama ve o muhtesem cevap .... abi 10 a katlankis halide benim hayatimi kurtarmazki .... aynen bunu dedi ... israr etti hisse sordu o zaman bir hisse soyledim ... ne bekliyorsun dedi 3 4 ayda yuzde 30 35 dedim ... abi ne anladim ben o isten dedi.... size komik gelebilir ama boyle cok insan var ... hele birde ilk islemlerinde sans eseri ksr etmisse....
bunu derslesmek icin yazmiyorum aslind abu cok onemli bir kriter ...
ARKADASLAR BU KISIM BIRCOK KISININ HOSUNA GITMEYEBILIR AMA IYI OKUYUN ....
EGERKI 3 AYDA YUZDE 30 KAR SIZE AZ GELIYORSA DUDAK BUZUYORSANIZ BIR SENEDE DORT DEFA YUZDE 30 CEVIRMEK SIZI TATMIN ETMIYORSA KAFANIZDAKI KATLAMA VE ORANLAR COK FARKLIYSA BORSADAN UZAK DURUN .....
AKSI HALDE AKIBETINIZIN YUKARDA ANLATTIGIM ARKADAS GIBI OLMA OLASILIGI COK YUKSEK .....
KI YUZDE 30 U BILE COK SOYLUYORUM EMIN OLUN ....
GERCEK BIR YATIRIMCI BORSADA BIR SENEDE YUZDE 65 70 I BULDUGU ZAMAN TAKLA ATAR .... CUNKU YATIRIM MIKTARI BUYUKTUR VE BUNUN YUZDE YETMISI ONU TATMIN EDER....
BIR YILDA YUZDE YETMISI DUSUNUN ARKADASLAR ....
BIR YILDA YUZDE 70 E DUDAK BUKUYORSANIZ BATACAGINIZ GARANTIYE YAKIN BIR IHTIMALDIR .....
Sayın Aksakal doğru ve yerinde tesbitlerinize katılmakla beraber ky sizin bakış açınızla bakmıyor malesef,mesala çok taze bir örnek kront,daha birbuçuk sene önce 1.5 tl olan bu hisse şuan 16.50 tl ve bu yükselişi destekleyen güçlü bir hikayesi yok sadece güzel bilanço, şimdi bunu gören birine siz ne anlatabilirsiniz yada anlattıklarınızı anlar mı ?
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Zihin fukara olunca,akıl ukala olur..Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Yer İmleri