Ben cepten bağlanıyorum Safari kullanıyorum (iPhone) herhangibir sorun yok ama bazı tarayıcılara virüs bulaşabiliyor, komple bir tarama yapmakta yarar var sorun çözülmezse sorunu Google yazın kesin bir çözen paylaşmıştır
Printable View
Dolarını sat kampanyası 27-28 kasım tarihlerinde sosyal medya aracılığıyla başlamıştı o günkü dolar kuru 3,41 civarı yaklaşık 3 ay önce, herkesin ve hepimizin algısıyla zaten hergün oynanıyor yani gaza gelenler oturdukları yerden gaza gelemediler, ben kasım ayında %40 olan döviz pozisyonumu dolar 3,10-3,15 arasında gidip gelirken bu fiyatlar pahalı diyenlere biraz itimat ettiğim için artırmamıştım...
Yazınızıda okumuştum bu arada okumasam niye cevap yazayım; şunuda söyleyeyim dolar 3,75 civarı abim aradı dolar alayım mı diye bekle abi her yer toz duman olay netleşsin ben olsam beklerdim dedim dolar o zaman 3,75-3,83 gitti geldi şuanki durumu malum...
Ama uygun bir yerlerden yeni alım yapacağım inş 16 Nisan öncesi ....
Sizinki şuna benzemiş geçen şubat 12 derecede 100 kilo domates üretmiştim bu şubat aynı sıcaklıkta neden 80 kilo ürettim?
Domates üretimine sıcaklık dolaylı etki olsa da üretime etken olan yüzlerce neden vardır. Faizde de böyle.
Dolar çıktı neden faiz çıkmadı demek çok mantıksız. Dolar düşerken faizlerin çıktığı-düşmediği zamanlar da olmuştu.
Hatta çok yakın örnekle Dolar 3,95'deyken 11,25 faiz veren bankalar şuan Dolar 3,55'e düşmesine rağmen 11,50 veriyor???
Finansal piyasaları neden-sonuç ilişkisiyle değerlendirmek sizi yanıltır.
t-bank dolar 3,95. bugün %30 oraya kaydırdım. vade haziran başı
burgan,odea,t-bank karışık gidiyorum. deval riskim yok kafa rahat üstünede %4 faiz. daha ne isteyim
Arkadaşlar şuan yatirimim %80 hissede olduğundan dolara fazla giremedim..elimde kıyıda köşede kalan tl leri toparladım söylemesi ayıptır 3,58xx maliyetle 3000 USD alabildim.enaz referanduma kadar tutmayı düşünüyorum..Daha 1,5 ay var.
Boşta durmasın diye 32 gün vadeye bağladım..ancak iyi oran alamadım.Çünkü enaz limit 5000 den başlıyo yazılanlara göre sanırım.
Isbankasi 3000 usd ye 32 gün 1,90 verdi.
Net faiz 4,08 usd..
Pazartesi itibarıyla biraz hisse boşaltıp dolarimi 10000 e çıkarmayı düşünüyorum.
Hem düzeltme öncesi kar realizasyonu yapmış olurum.
Hem dolarimi bu seviyelerden arttırıp 3,xx gibi rakamlardan baglarsam karlı bir iş yapmış olurum sanırım.
Bu konuda önerisi olan arkadaşlar varsa, oneriye açığım.
Sent from my HTC Desire 816 using hisse.net mobile app
Dolarimi arttirdigimda tecrübeli arkadaşlara danisacagim.
Sent from my HTC Desire 816 using hisse.net mobile app
Pazartesi dönüşüm var dolar vadelide.Garantiden %3 ile bağlamıştım.T Bank harici son oranlar nedir acaba?
Bankada ve kasadaki dolara vergi var
SADECE dolara değil, Euro ve sterlin de dahil, tüm yabancı paralara vergi var.
Hemen belirtelim, şahıslara ait dolara ve diğer yabancı paralara vergi yok.
Bir şirkete ya da ticari işletmeye ait olanlara var.
NE VERGİSİ?
Bankada ya da kasasında dolar veya başka dövizi olan firmalar, "kur artışı" nedeniyle, gelir ya da kurumlar vergisi ödeyecekler.
http://www.resulkurt.com/?artikel,1229/
Caydırıcı olması için şirketlere uygulanan kur farkını şahıslarda da vergilendirmek gerekir.(bence)
YTD
İki gözüm buradaki arkadaşlar zaten bireysel işlem yapıyor.O yüzden sadece *nihai* olarak %15-%20 arası vadeye göre stopaj ödüyorlar. Ticari hayatta da zaten her şey brüttür. Vergisi olur. Gelir yada kurumlar vergisi de değil. Şahıs firmalarına gelir vergisi, Sermaye firmalarında hem kurumlar vergisi hemde parayı temettü olarak cebinize koymak /dağıtmak isterseniz ek olarak gelir vergisi ödemelisiniz.
Zarar etme ihtimalinde devlet vergi iadesi yapacak mı ?
Bu iş için bütün dünyayı ikna etmeniz gerekli. Zira tüm dünyada temel bir kuraldır. Fiat currency'lerdeki değer değişimleri şahıslar için vergiden muaftır. Eğer tüm dünyayı bu konuda ikna etmeden sadece kendiniz ülke olarak böyle bir vergi salarsanız , ne olacağını benim size anlatmama gerek yok sanırım....
British sende devleti hayır kurumuna çevirdin. Hangi devlet zarar eden yatırımcıya vergi iadesi yapmış, ancak ileride edeceğin kardan düşme hakkı verir o kadar. O da devletin kafasını çok bozmayacaksın, enflasyon diye birşey icad eder, ileride edeceğin kardan da zararını düşmek hayal olur.
cehaletin de bu kadarı olur, kur farkını gerçek kişilerde vergilendirmek.!!
ben murtaza'dan dolar aldım adam gidip beyanname mi verecek şu kadar dolar şu fiyattan satıldı diye..?
ya da dolar büfesi her seferinde adımı alıp beyanname verecek be de her alıp sattığımda kayıt tutup devlete hesap vereceğim..?
Dostlar dikkate almayın böyle paylaşımları. Cevap vermeyin hiç, olup biter.
Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app
Sizlere teessüf ederim. Şurada ciddi ciddi sorduğum soruları görmezden geliyorsunuz. Trol diye nitelendirdiğiniz malum kişilerin yazılarına sayfalarca cevap yazıyorsunuz. Yani - konu ver beste yapsın- hesabı.
Burada mevduatçıların aldığı iki kuruş faizi bile kıskanan tiplere hiç cevap vermemek en büyük cezadır. Kaldı ki mevduatçılar olmasa halleri harap olur.
Aynen.
Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app
Dövizi yatırım aracı gören ülkeler genelde cari açığı olan ülkelerdir (ihraç ettiğinden fazla mal ve hizmet ithal eden ülkeler), zira bir ülkede cari açık varsa o ülke her ay belirli ve çoğunlukla yüksek miktarda dövizi yurtdışından borç olarak bulmak *zorundadır*. Bu tür bir zorunluluk bu şartlardaki bir ülke için ne yazıkki bir arbitraj yaratır ve bunu öğrenen yatırımcı buradan kar elde etmek için yatırım yapar. Devletler bunu yasaklamazlar zira borç alacağı kişiye/kuruma ben senin bana borç vermeni yasaklıyorum demek kendi bindiği dalı kesmek olur.
Bu sorunu kökten çözmenin ve bu tür spekülatörleri durdurmanın en * caydırıcı * yolu cari açığı sıfırlamaktır. O zaman döviz bir yatırım aracı olmaktan çıkar. Türkiye her ay 5 milyar dolar cari açık vermektedir ve bu parayı borçlanmak zorundadır. Sorunun çözümü borcu kapatıp yeni borç almamaktır.
Sayın ihtiyar,ben gecelik 12 den ingbankta degerlendiriyorum,Odeadan da 12,40 ile bağladım.
Odea oksijen var gecelik 50.000 TL Ye kadar 13 veriyor ancak 3000TL boşta kalıyor.
Bu topikte yazan kişi/ler her gün döviz aldım sattım kazanç elde ettim demekte(kendini ihbar etmekte).
Süreklilik arz eden her türlü (mal,hizmet,menkul-gayri menkul)alım satımı ticari sayılır,her ticari kazancında vergisi vardır.
not:bana trol diyeceğinize konuyu araştırın sonrada teşekkür edersiniz(umarım)
(döviz menkul kıymettir.)
YTD
Kim bu kişi acaba,her gün aldım sattım yazan.
Şahısların döviz alım satımları çoğunluğu türkiye'de bankalar üzerinden ufak bir kısmıda döviz bürolarından yapılmaktadır. Yapılan tüm işlemler ve sıklığı istisnasız kayıtlıdır. Hiçkimsenin kendisini ihbar etmesine de gerek yoktur. Türkiyede günde 8 milyar dolar el değiştirmektedir. Devlet bir tuşa basarak kim hangi sıklıkta ne kadar döviz almış satmış bilir.
Bir arkadaşım senede 3 kere araba aldı sattı diye maliye bakanlığından tebligat gelmişti.Maliye bakanlığı kendisinin izlemede olduğunu ve faaliyetin bu sıklıkta sürmesi durumunda vergiye tabi olacağını beyan etmişti.
Şimdi senede 3 adet 20.000TL değerinde arabayı alıp satıp toplamda 3000TL kar eden arkadaşıma tebligat geliyor , ama günlük 8 milyar dolar alım satım hacmi olan ve yarıya yakını bireysel işlem olarak geçen bu tür işlemlere tebligat gitmiyor. Sizce neden?
Bahsettiğiniz şekilde bir düzenleme de yapılabilir. Devlet isterse bunu yapar. Ama ben bunu istemediğini düşünüyorum. Sonuçta yapılamayacak birşey değil. Artıları eksileri de tartışılır. Ama bu yapıldığında uluslararası literatürde bunun bir ismi var buna sermaye sınırlaması/kısıtlaması deniyor. Devlet isterse 1 saat içinde kanunla bunu hayata geçirir. Hiçkimse de itiraz edemez. Ama böyle birşeyi yapmak yarar mı zarar mı getirir bu bir tartışma konusudur.
O yüzden bence cari açığımızı sıfırlamak ve borç alma zorunluluğumuzu ivedilikle ortadan kaldırmak/azaltmak konusunda hemfikir olalım. Zira en az zararla en çabuk sonuç alacağımız çözüm bu gibi duruyor.
Bağcıyı dövmeye çalışarak uzun süreli üzüm yiyebilmek mümkün değildir.