Sayfa 35/1024 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Aynen.

Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app

2.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Dövizi yatırım aracı gören ülkeler hangileri?
    bu topikte bazı şahıslar sabahtan akşama doları şöyle aldım şöyle sattım şöyle faize bağladım yazmakta,sanki döviz büfesi işletiyorlar.

YTD
    Dövizi yatırım aracı gören ülkeler genelde cari açığı olan ülkelerdir (ihraç ettiğinden fazla mal ve hizmet ithal eden ülkeler), zira bir ülkede cari açık varsa o ülke her ay belirli ve çoğunlukla yüksek miktarda dövizi yurtdışından borç olarak bulmak *zorundadır*. Bu tür bir zorunluluk bu şartlardaki bir ülke için ne yazıkki bir arbitraj yaratır ve bunu öğrenen yatırımcı buradan kar elde etmek için yatırım yapar. Devletler bunu yasaklamazlar zira borç alacağı kişiye/kuruma ben senin bana borç vermeni yasaklıyorum demek kendi bindiği dalı kesmek olur.

Bu sorunu kökten çözmenin ve bu tür spekülatörleri durdurmanın en * caydırıcı * yolu cari açığı sıfırlamaktır. O zaman döviz bir yatırım aracı olmaktan çıkar. Türkiye her ay 5 milyar dolar cari açık vermektedir ve bu parayı borçlanmak zorundadır. Sorunun çözümü borcu kapatıp yeni borç almamaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayın ihtiyar,ben gecelik 12 den ingbankta degerlendiriyorum,Odeadan da 12,40 ile bağladım.

Odea oksijen var gecelik 50.000 TL Ye kadar 13 veriyor ancak 3000TL boşta kalıyor.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dövizi yatırım aracı gören ülkeler genelde cari açığı olan ülkelerdir (ihraç ettiğinden fazla mal ve hizmet ithal eden ülkeler), zira bir ülkede cari açık varsa o ülke her ay belirli ve çoğunlukla yüksek miktarda dövizi yurtdışından borç olarak bulmak *zorundadır*. Bu tür bir zorunluluk bu şartlardaki bir ülke için ne yazıkki bir arbitraj yaratır ve bunu öğrenen yatırımcı buradan kar elde etmek için yatırım yapar. Devletler bunu yasaklamazlar zira borç alacağı kişiye/kuruma ben senin bana borç vermeni yasaklıyorum demek kendi bindiği dalı kesmek olur.

Bu sorunu kökten çözmenin ve bu tür spekülatörleri durdurmanın en * caydırıcı * yolu cari açığı sıfırlamaktır. O zaman döviz bir yatırım aracı olmaktan çıkar. Türkiye her ay 5 milyar dolar cari açık vermektedir ve bu parayı borçlanmak zorundadır. Sorunun çözümü borcu kapatıp yeni borç almamaktır.
    Bu topikte yazan kişi/ler her gün döviz aldım sattım kazanç elde ettim demekte(kendini ihbar etmekte).
    Süreklilik arz eden her türlü (mal,hizmet,menkul-gayri menkul)alım satımı ticari sayılır,her ticari kazancında vergisi vardır.
    not:bana trol diyeceğinize konuyu araştırın sonrada teşekkür edersiniz(umarım)
    (döviz menkul kıymettir.)
    YTD
    Son düzenleme : iki gozum; 24-02-2017 saat: 23:27.

Kim bu kişi acaba,her gün aldım sattım yazan.

7.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Bu topikte yazan kişi/ler her gün döviz aldım sattım kazanç elde ettim demekte(kendini ihbar etmekte).
    Süreklilik arz eden her türlü (mal,hizmet,menkul-gayri menkul)alım satımı ticari sayılır,her ticari kazancında vergisi vardır.
    not:bana trol diyeceğinize konuyu araştırın sonrada teşekkür edersiniz(umarım)
    (döviz menkul kıymettir.)
    YTD

Böyle bir şey yok, hayali kavramlar üretmeyin. Doğrusunu öğrenmek istiyorsanız rxpu'nun gösterdiği yoldan giderek araştırın; doğrusu o çünkü. Gereksiz yere de burayı germeyin. Konu faiz, oradan devam edelim.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

8.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Bu topikte yazan kişi her gün döviz aldım sattım kazanç elde ettim demekte(kendini ihbar etmekte).

YTD
    Şahısların döviz alım satımları çoğunluğu türkiye'de bankalar üzerinden ufak bir kısmıda döviz bürolarından yapılmaktadır. Yapılan tüm işlemler ve sıklığı istisnasız kayıtlıdır. Hiçkimsenin kendisini ihbar etmesine de gerek yoktur. Türkiyede günde 8 milyar dolar el değiştirmektedir. Devlet bir tuşa basarak kim hangi sıklıkta ne kadar döviz almış satmış bilir.

Bir arkadaşım senede 3 kere araba aldı sattı diye maliye bakanlığından tebligat gelmişti.Maliye bakanlığı kendisinin izlemede olduğunu ve faaliyetin bu sıklıkta sürmesi durumunda vergiye tabi olacağını beyan etmişti.

Şimdi senede 3 adet 20.000TL değerinde arabayı alıp satıp toplamda 3000TL kar eden arkadaşıma tebligat geliyor , ama günlük 8 milyar dolar alım satım hacmi olan ve yarıya yakını bireysel işlem olarak geçen bu tür işlemlere tebligat gitmiyor. Sizce neden?

Bahsettiğiniz şekilde bir düzenleme de yapılabilir. Devlet isterse bunu yapar. Ama ben bunu istemediğini düşünüyorum. Sonuçta yapılamayacak birşey değil. Artıları eksileri de tartışılır. Ama bu yapıldığında uluslararası literatürde bunun bir ismi var buna sermaye sınırlaması/kısıtlaması deniyor. Devlet isterse 1 saat içinde kanunla bunu hayata geçirir. Hiçkimse de itiraz edemez. Ama böyle birşeyi yapmak yarar mı zarar mı getirir bu bir tartışma konusudur.
    O yüzden bence cari açığımızı sıfırlamak ve borç alma zorunluluğumuzu ivedilikle ortadan kaldırmak/azaltmak konusunda hemfikir olalım. Zira en az zararla en çabuk sonuç alacağımız çözüm bu gibi duruyor.
    Bağcıyı dövmeye çalışarak uzun süreli üzüm yiyebilmek mümkün değildir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 35/1024 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •