Supersin[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]nasil dusuruyolarsa oyle cikarmalilar..
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
"HER İKİ TARAFTA İLERLEME KAYDETMEYİ BEKLEMEKTEDİR"
ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Adli ve diğer konulardaki ortak çalışma grubu, 13 Temmuz 2018 tarihinde Ankara'da toplanmıştır. İlgili bakanlıklardan Türk ve Amerikalı yetkililer bir araya gelerek her iki taraf için de önemli olan adli ve hukuki meselelerde önemli görüşmelerde bulunmuşlardır. Her iki tarafta bu konularda sürekli ilerleme kaydetmeyi beklemektedir" denildi.
TARAFLAR, HALKBANK DAVASI VE RAHİP BRUNSON KONULARINI ELE ALDI
Toplantıya diplomatların yanı sıra Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT yetkilileri de katıldı.
Taraflar, Rahip Brunson ile bazı ABD konsolosluk çalışanlarının tutukluluğu ile Halkbank davası gibi konuları da ele aldı.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yabancıların ekmeğine yağ sürmek olmaz bu, 10 dolardan sattığın menkul kıymeti %87 alttan 1.3 dolardan yani kelepirin kelepiri bir fiyattan geriye almak olur, müthiş bir ticaret fırsatı var burada, kendini bunların yerine koy ve bir bak bakalım mantıklı mı değil mi, yılda 4 milyar tl net kâr elde eden hatta bu yıllık net kârı 6 milyar tl ye çıkarma imkanı sunan bir bankayı mevcut yıllık kârın 2 katından 1.25 milyarx6.4= 8 milyar tl üzerinden geriye almak acayip ballı bir ticaret olurdu, %49'u halka açık olduğu için tedavüldeki hisseler 4 milyar tl ediyor yani sadece 1 yıllık kâr kadar, bu parayı şimdi kullanıp 1 sene sonra geri almış olacaksın çünkü bankanın tüm kârı sana ait olacak, burada yapılması gereken tahtadan alabildiği kadarını almak olacak, geri kalanlar için de bir çağrı yaparsın olur biter, düşürdükleri gibi çıkarsınlar demek hiç rasyonel değil, satmaya istekli olanların elindekileri beleş fiyattan almış olacaksın
Memleketteyim (Amasya-G.H.Köy), Kartalkaya'dan yamaç paraşütü için rüzgar ölçümlemeleri yapıyoruz teknik bir ekiple...Buraya küçük bir butik otel projesi başlattık...Eski bir ilköğretim okulu binası...Mis kokulu çamlar içerisinde...Valiliğe yakın arkadaşlar işi halletti sayılır, 49 yıllığına 0 TL...:cool:
Bitince haber veririm...Yalnız, Merzifon Ovasına karşı püfür püfür rüzgar eşliğinde yudumlamanın tadı bir başka trendciğim...:rules:
Halkbank mevzusu zaten TR ekonomisi için 1 nolu öncelikte şu anda. Tüm ekonominin üzerinde demoklesin kılıcı gibi aylardır sallanıp duruyor. Bu mevzunun olumlu sonuçlanması ve bankanın ya hiç ya da cüzi bir yaptırımla yırtması tüm ekonomiye rahat bir nefes aldırır. En başta da bankalar kendini toparlamaya başlar. Halkbank mevzusu sendikasyon kredilerinden tahvil fiyatlarından tutun da dolar kuruna borsaya kadar her şeyi derinden etkiliyor. Albayrak bunun bilincinde olmalı. Büyük ihtimalle haftaya Çarşamba günü 18 Temmuzda işin rengi belli olur.
Bu mevzu zaten aylardan beri 2 taraf arasında masaya yatırılmış durumda ve her perspektiften analiz edildi ABD'liler tarafından. Teknik komitede bu mevzu görüşülüp detaylarıyla tartışıldı, artık bir çerçeve anlaşması yapılmış olmalı. Bugüne kadar benzer suçlardan dolayı hiç bir bankacıya adli ceza/hapis cezası verilmemişken ilk defa bir TR bankacısı böyle bir suçtan dolayı hapis cezası aldı. Bankanın en kötü ihtimalle bu işlere alet edildiği ortada ve kurum olarak bankanın kendi menfaati için yapılmış bir kanunsuzluk yok ortada. Kaldı ki dolar bazında piyasa değeri en tepeden %90 zaten düşmüş, 10 dolardan halka arz edilip 17.5.2013 itibariyle 21.8 tl ye yani o zamanki kurdan 13 dolara kadar çıkmış olan olan hisse şimdi 1.3 dolar ancak ediyor, tam tamına %90 erimiş. Bankaya verilmesi muhtemel mali cezayı onun piyasa değerini göçertmekle piyasa halihazırda kesmiş işte.
Sayın Trendhound yazdığınız çok doğru ve akıllıca bir adım olur ancak bu aralar bunun olması mümkün değil. Çünkü bu işe karar verecek kişi bakan Albayrak'tır, onun da şu ara enflasyon, faiz, kur, istihdam, cari açık vb. daha acil ve önemli bir sürü çok zor işi var, bankalar ise duruyor yerinde, bu işe öncelik veremez. Diyeceksiniz ki onun ilgilenmesine gerek yok başkaları çalışmasını yapar, ben de derim ki ülkemiz sorumluluk ve yetkilerin dağıtılması değil aksine tek elde toplanması şeklinde bir yönetime geçti, dolayısıyla bu konuyu düşünüp karar verecek kişi Albayrak ve hatta Erdoğan'dır. Onlar da yazdığım gibi başka işlerle tamamen dolular.
Bunları size muhalefet olsun diye yazmadım, ben de önerinize katılıyorum yetkim olsa hemen yapardım. Ama ülkemizin gerçeklerini de biliyorum, o işe sıra gelene kadar yıllar geçer o nedenle boşuna ümide kapılmayalım.
Bir sorum olacak:
2012 Kasım ayında USDTRY 1.8. O zamanki kurdan 9 dolar eden banka bugünkü kurdan neden 9 ya da 10 dolar etsin? Sonuçta bu bankanın tüm taşınmaz varlıkları TL üzerinden değerlendiriliyorsa, bankacılık işlemlerini TL ile işlem yapan piyasalarda ve TL kullanan müşterileri ile yürütüyorsa ve ileride de bu şekilde TL ile yürütecekse, haliyle karını da TL üzerinden elde ediyorsa bankanın geçen zaman içindeki değerlemesini de TL üzerinden ve TL enflasyonunu da dikkate alarak yapmak ve özkaynaklarındaki artışı da eklemek gerekmez mi? Ya da bir başka ifade ile, USDTRY 1.8den 5lere gelirken her ne kadar PPP cinsinden milli gelirimiz çok da aşırı azalmamış olsa da, USD cinsinden mutlak milli gelirimizde ciddi bir azalma yaşanırken (ya da artmama diyelim), bizlerden oluşan bir topluma hizmet veren ve verecek olan bir bankanın da bizler gibi USD bazında değer kaybı yaşaması gayet normal değil mi? Neden 10 dolar + özkaynak artışı olsunki? (ağırlıklı olarak ihracat yapan ve gelir giderleri de döviz üzerinden dönen şirketler kapsam dışında)
31.3.2018 itibariyle özkaynaklar 26.7 milyar tl idi.
30.6.2018 itibariyle 27.5 milyar tl olacak.
Bunun anlamı, hisse başına 27.5 : 1.25=22 tl bir defter değerinin mevcut olduğudur.
Hisse 6.40 dan işlem görüyor yani güncellenmiş defter değerinin %29'undan ve defter değerine göre %71 iskontolu.
Normal şartlarda TR bankaları defter değerinin 1.2 katından işlem görür.
Demek ki normal şartlara oranla da %76 iskontoluyuz yani şartlar normal olsaydı hisse şu anda bulunduğu fiyatın 4 katında olmalıydı, ki 6.4 : 0.24=27 tl eder.
Güler misin, ağlar mısın.
Batık bankalar bile bizimkisininki gibi bir seviyeden işlem görmüyor yahu.
Bazıları sürekli diyorki yabancı her fiyattan satar maliyeti sıfır. Halkbankasında yabancı yatırımcının maliyetinin sıfır olmasının imkanı varmıdır. Ancak 1 2 milyon lot üzerinden değil 400 milyon lot icin soyluyorum. Bana matematiksel olarak imkansız geliyor. Ama bilmediğim bişey varsa öğrenmek isterim.
Hocam, ben 2012 Kasımındaki doların günümüz doları bazında ne ettiğini hesapladım. Yıllık %2 enflasyon koyarsan 5.5 senede %12 gibi bir artış yaşanıyor ve o zamanın 9 doları şimdiki 10 dolara eşdeğer oluyor alım gücü bakımından, tersten bakarsak 0.12 : 1.12=%7 lik bir devalüasyon söz konusu demektir.
Bu imkansız, tamamen komplo teorisinden ibaret. Hani derler ya "Avrupadaki kızların hepsi ******dur, Türk kızlarının hepsi de acayip namuslu", onun gibi bir şey. Yabancı al-sat yapmaz, uzun vade bazlı yatırım yapar. Eğer beklentisi gerçekleşmezse veya ortaya çıkan gelişmelerden & gidişattan hoşlanmazsa fiyata ve yapacağı zarara hiç bakmaz, satıp hisseden çıkar.
Öncelikle şu alıntı yukarıda bir dursun.
Sayın Trendhound üstadın sataşması üzerine sizlerle portföy bilgilerimi paylaşmaya karar verdim. Hissenin analizini yapacak bir tarafı kalmadı, benim performansımı değerlendirelim, bakalım maliyet düşürmek iyi miymiş kötü müymüş görelim.
Aşağıdaki grafikteki kırmızı çizgi hissenin 2017 Eylül'deki 15 lira zirvesinden günümüzdeki 6.6 lara fiyatını gösteriyor.
Mavi çizgi de benim halkbank hisselerimin maliyetimin zamana bağlı değişimini.
Ben bu şekilde hesabımı gün gün tutuyorum.
http://i.hizliresim.com/JDqbgo.jpg
Açıklamasını da yapayım:
İlk halkbank hissemi 8 eylül 2017'de yani 10 ay kadar önce 13.48'den aldım.
Sonraki süreçte hisse düştükçe ben de ek alım yaparak, ayrıca sürekli kısa vadeli alsat işleri yaparak (bunda az az ama neredeyse her zaman kar ediyorum) maliyetimi düşürdüm.
Ek alımla maliyet düşürme stratejim kasım sonundaki ilk dip görülene kadar çok etkili oldu, grafikte bu aradaki maliyetimdeki şiddetli düşüş görülüyor, 10.5 lira düzeyine düşürmüştüm. Sonrasında mart sonuna kadar dört ay yeni dip görülmediğinden ek alım yapmadım ama alsat işlemleriyle uğraştım ve maliyetimi küçük küçük düşürmeye devam ettim. Nisan sonunda hisse dokuz liranın altına kırılınca maksimum portföye ulaştığımdan ek alım işi son buldu, küçük alsatlara devam ettim ve mayıs ortasında maliyetimi 8.95'e düştü. Sonrasında mayısta maliyetimde 50 kuruşa yakın yükseliş görülüyor, bunun nedeni benim bilinçli olarak hisselerimin bir bölümünü satıp akbank-garan-işbank'a çevirmem, zararı realize edince kalanların maliyeti yükselmiş görünüyor. Bundan sonra al-sat işlerini de azalttım ve genelde beklemeye geçtim. Ancak bu hafta diğer hisselerimden kazandığım biraz parayı da halkbankta ek alımda kullanınca maliyet birazcık daha düştü. Şu anda maliyetim 8.70. En yüksek piyasa faizinden bekleme maliyetini de koyarsak maliyetim 9.30 ediyor.
Ek alımla ve alsatla maliyet düşürme stratejim hisse %20-25 düşene kadar çok işe yarıyor, veya biraz zorlayınca %30 diyelim. Nitekim halkbankta da grafikte görüleceği üzere nisan sonuna yani hisse dokuz altına gidene kadar epey iyi durumdaydım, hisse dönse dibe yakın bir yerlerden maliyetlenmiş olacaktım ama düşüş %55'leri geçti ve buna dayanacak bir strateji yok (stoploss haricinde) dolayısıyla ben de patladım. Patladım dediğim fazladan bir zararım yok, sadece artık maliyet düşüremiyorum ve düşen hisseyle beraber zararımın büyümesini izlemekle yetiniyorum.
Maliyet düşürmesem ne olurdu? Mesela TH gibi bir seferde portföyün tamamını veya yarısını yatırıp bekleseydim? Elbette başarı doğrudan hisseyi nereden alacağıma bağlı olurdu, dibi ve trendin nereden döneceğini bilemediğimiz için ben bunun yerine kendi uyguladığım dinamik yöntemi tercih ediyorum. Zararı yok, faydası var.
Mesela Sayın Trendhound 15 kasımda 10.22 maliyetle hisseyi aldı, bugün maliyeti zaman maliyetini de eklersek 11.2 gibi bir rakamdır. Benim o tarihte yani 15 kasımda maliyetim 10.85'ti, ama şu anda 8.70 ve zaman maliyetiyle beraber 9.30.
Şu andan itibaren ise ben de pasif izleyici durumdayım, ek alım yapmıyorum, alsat da yapmıyorum bu ortamda olmaz.
Merak edenler için bugün itibarıyla borsa porföyüm:
halkbank 63%, garanti 15%, ekgyo 9%, akbank 8%, isbank 5%
Bundan sonraki stratejim ise: büyük bankalar hakkında detaylı çalışmalarım var, akbank-işbank-garantinin göreceli fiyatlarına teknik analiz uygulayarak bu üçü arasında borsadan çıkmadan parayı dolaştıracağım ve edebileceğim karı yine halkbank maliyetimi düşürmeye harcayacağım.
Tahtadan alım yapmaya başladıktan sonra tabii bazıları böyle bir gelişmeden haberdar olacaktır ve hisse fiyatı da tepkisini verecektir. Ancak hissenin üzerinde aylardır devam eden anormal derecede yüksek satış baskısı tahtadan mal toplamayı çok kolaylaştıracak. Senin de takip ettiğin gibi bu tahtanın satıcıları asla eksik olmuyor aylardır. Çok nadir ortaya çıkan ani tepkileri saymazsak hep satıcılı bir tahta bu. Mevcut durumun avantaja dönüştürülüp hiç kimsenin istemediği acayip tırstığı bu malın toplanmasından bahsediyorum ben.
Hocam eline sağlık. Size sataşmak mı, haşa estağfurullah, sizin gibi bir beyefendiye sataşmak olmaz.
Güzel bir özetleme olmuş. İçten samimi davrandığınız ve bu detaylı özeti geçtiğiniz için kendi adıma çok tşk ederim.
%100 borsada olmakla bana göre iyi bir karar vermediniz yalnız. Bir de potföyün %91 i bankalarda, bu oran çok yüksek. Öte yandan benim portföyüm %50 Halkbankta, geri kalan %50 ise nakitte ve günlük faiz getiren hesapta tutuyorum. Aslında benim %50 ile Halkbank almam bir hataydı, normalde böyle yapmam. Halkbank çok özel bir durumda olduğu için portföyün %50 si ile alım yaptım. Normalde %20 yi aşmam herhangi bir hissede. Maalesef beklediğimden çok uzun sürdü bu OFAC mevzusunun çözülmesi. Ek olarak TR ekonomisindeki ve dolar kurundaki türbülansların bu derecede olabileceğine ihtimal vermiyordum, bu da hatalı bir yaklaşım imiş. Ayrıca hissede böyle bir düşüşe de ihtimal vermemiştim, 15.37 de başlayan düşüşün 8 in altına sarkmasını hiç beklemiyordum. Yurtdışı borsalarının güzel performansı bu hatalarda etkili oldu bunu da söyleyeyim.
Dolar endeksli kiyaslama yapildigi icin sormak istiyorum. Bir hisseyi dolara gore kiyaslamak ne kadar saglikli? Simdi mesela deniliyorki HALKB 5 yil once 10 dolarmis simdi atiyorum 2 dolar. Hisse cok ucuz vs.
Ben soyle dusunuyorum.
1 BIST endeksinin geneline baktigimiz zaman endeksin kendisi zaten dolara gore dusuk kalmis. Yani ucuz olan sadece HALKB degil hemen hemen butun hisseler
2 dunyadaki buyuk devletlerin ekonomisi atiyorum 1-5 yil vadede nereye gidecegi az cok tahmin edilir. Biz de oyle degil ki. Bizde dolar bir ay once atiyorum 3tlydi. Simdi 4tl. Sabah kalkiyosun dolar 4.60 aksam yatiyosun 4.90. Faiz artiriliyor 4.50ye dusuyor. 2 gun sonra tekrar 4.90
Yani kisaca turkiye gibi dengesiz bir ulkede dolara gore bir hissenin veya BISTin degerini sorgulamak ne kadar saglikli? Bazen bakiyorum mesela bazi arkadaslar bazi hisselerin teknik analizini dolar veya euro paritesine gore yapiyor. Yabanci pariteye gore degerleme yapmanin TL'ye gore avantaji nedir, o hissede yabanci sermayenin payi dusunulerek mi yapiliyor bilmiyorum.
Degerli goruslerinizi paylasirsaniz sevinirim. Trendhound ozellikle size sormak istiyorum, yukarda HALKBin dolara gore ucuz kaldiginizi soylediginiz icin.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaptığınız hesap Halkbank yerine başka bir yatırım aracına yatırım yapmamanın 'fırsat maliyeti' olarak edinilen kaybı açıklamada ise, bu açıdan doğru bir hesaplama.Ama halkbank'ın bugünkü ederi için yanlış bir hesaplama.2012'den beri şirketin ederini etkileyen pek çok gelişme oldu. Gerek Türkiye'nin artan siyasi ve jeostratejik riskleri,gerek başta enflasyon,dış ticaret , cari açık ve şirketlerinin aşırı borçluluğu gibi makroekonomik büyüklüklerinde derin bozulma,bu 6 yıl yıl içinde Türkiye'nin kredi notunun rating kurumlarınca defalarca indirilmesi gibi nedenlerle ülke riskinin artması, şirket çarpanlarını da olumsuz etkiledi ve piyasa fiyatlarına da olumsuz yansıdı.Halkbank'ın piyasa defter değeri 0.30 ama,ülkenin en değerli bankası garanti'nin 0.69.Halkbank'ı daha ziyade, o da kamu bankası olduğu için vakıf bank ile mukayese edebiliriz onun da defter değeri 0.41,yani OFAC riski olmasaydı bile halkbankın şu anda değeri muhtemelen 6.40 değil ama 8.75'in üzerinde olmayacaktı,aradaki fark OFAC riskinin banka hisse fiyatına yansıması olmuş.
Bankaların aktif kalitesi ve verilen kredilerin geri dönüş riskleri ile ilgili kafalarda pek çok soru var,örneğin aşağıdaki rapor bunlardan biri.
https://ahvalnews2.com/tr/bankalar/i...anka-sikintida
Sevgili TH üstad ne desek boş kendi payıma laf ü güzaf ... kasım 2012 de 15.10 liradan halkb alıp 16.50 den satarak para kazanmıştım. O zaman dolar kuru şöyleydi yıllık temettü getirisi böyleydi bir anlam ifade etmiyor. Her yıl milyar liralar kar eden bankanın piyasa değeri ortada. Hissenin 6.40 lira ederi son derece trajikomik üstad. Senin deyiminle tam bir paranoid şizofreni hakim tahtada. Ve klişe bir söz var muhtemelen bize uyan, gecenin en karanlık anı gün ağarmadan hemen önce olurmuş. Bekleyip hep beraber göreceğiz, muhtemelen psikolojisine hakim olan ve sabreden kazanacak. İyi geceler
Dostlar Dolar/TL kuru ile ilgili emek verdiğim bir çalışmamı paylaştım dolar başlığında, buraya da linkini yazayım:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...17#post2406117
Burada ek açıklama yapayım, katiyen %100 borsada değilim. Böyle bir riski taşıyamam. Borsadaki param toplam menkul varlığımın %25'i ve bu aşılmayacak üst sınır. Paramın %10'u fiziki altında (bunda değer artışı önemsiz, ihtiyaten böyle bulunmak zorunda, neme lazım), kalanın büyük bölümü kısa vadeli mevduat veya hazine bonosunda, olası acil ihtiyaçlar için de birazı likit fonda.
Borsa portföyüm bankalarda ama benim hep böyleydi, seviyorum bankaları, elim başka sektör hisselerine gitmiyor, tutturduktan sonra bankalardan da para kazanılır sonuçta.
Son yazdığınız cümle (kalın işaretlediğim) aynen benim için de geçerli, özellikle büyük hisseleri alıp satıyorum ki yüzde otuzdan falan fazla düşmesin. Halkbankta dokuz veya hadi sekiz liraya kadar razıydım ama buralara kadar inmesi tüm planımı bozdu.
[QUOTE=deniz43;2406066]Yaptığınız hesap Halkbank yerine başka bir yatırım aracına yatırım yapmamanın 'fırsat maliyeti' olarak edinilen kaybı açıklamada ise, bu açıdan doğru bir hesaplama.Ama halkbank'ın bugünkü ederi için yanlış bir hesaplama.2012'den beri şirketin ederini etkileyen pek çok gelişme oldu. Gerek Türkiye'nin artan siyasi ve jeostratejik riskleri,gerek başta enflasyon,dış ticaret , cari açık ve şirketlerinin aşırı borçluluğu gibi makroekonomik büyüklüklerinde derin bozulma,bu 6 yıl yıl içinde Türkiye'nin kredi notunun rating kurumlarınca defalarca indirilmesi gibi nedenlerle ülke riskinin artması, şirket çarpanlarını da olumsuz etkiledi ve piyasa fiyatlarına da olumsuz yansıdı.Halkbank'ın piyasa defter değeri 0.30 ama,ülkenin en değerli bankası garanti'nin 0.69.Halkbank'ı daha ziyade, o da kamu bankası olduğu için vakıf bank ile mukayese edebiliriz onun da defter değeri 0.41,yani OFAC riski olmasaydı bile halkbankın şu anda değeri muhtemelen 6.40 değil ama 8.75'in üzerinde olmayacaktı,aradaki fark OFAC riskinin banka hisse fiyatına yansıması olmuş.
Bankaların aktif kalitesi ve verilen kredilerin geri dönüş riskleri ile ilgili kafalarda pek çok soru var,örneğin aşağıdaki rapor bunlardan biri.
https://ahvalnews2.com/tr/bankalar/i...anka-sikintida[/QUOTE
Sayın Deniz 43 ve TH.
Ronaldo, Real Madridden Juventusa transfer olmuş , 300 milyon değerle , 5.5 Halk Bankasına denk geliyor. Kim Kardashianın 21 yaşında ki bacısı 900 milyon dolar servet yapmış bir koku ve kozmetik markası üreterek, bugün haberlerde geçiyordu. Başka hesap yapmaya gerek yok ki. Halk Bankasının marka değeri hiç mi yok. Bakın Madran oteli yaptıran azeri iş adamı yapımına 1.5 milyar dolar harcamış; Halk Bank bunu aldı ve 300 milyon değer bir maliyetle işletmeye de açacak. Yani gelinen değerleme çöp değil ki çöpün çöpü. Yani bir ülkede oluşabilecek akla gelen ve gelmeyen tüm fena haller ülke ve banka için savaş hali hariç hisselere yansıdı. Bir başkan danışmanı düşünün Cemil Ertem ; adam diyor ki bundan sonra kamu bankaları kar yazmayacak ve kamu yararına çalışacak. Bir nevi görev zararı yazdırılacak diyor adam. Aslında bu açıklama suç olsa gerek. Yarısı halka açık banka için nasıl böyle konuşabilir ? Bu açıklama ne kadar asap bozuyor değil mi ? İnanılmaz. Bu adamlar yüksek maaş alıp her uzatılan mikrofona konuşan , yatırımcıyı küsdüren ve adeta yıkan suç unsuru açıklamalar olsa gerek.Tamamı kamu bankası değil ki, (Ziraat Bankası demiyor) işte bu yıkımlar böyle oluyor. Dünyanın neresinde görülmüş ekonominin böyle kırılgan olduğu bir dönemde , bir yetkili- yetkisizin böyle yatırımcıyı kışkırtıcı ve kaçırıcı açıklama yaptığı. Zeybekçi de az çıldırtmadıydı faiz , döviz ve genişlemeci naliye politikasıyla ilgili açıklamalarıyla yani. Çok yazık ülkeme ve bankasına güvenip parasını bağlamış biz yatırımcılara. ....
Beynin amigdalasını çökerttiler resmen.....
En az sorunlu kredi halkbankta diyor o raporda
Otelede müşteri çıkmış yoksa ayan kardeşim Halkbank hissen vardı satın mı yoksa?
ben dahil bir cogumuzun beklemedigi fiyatlamalardayiz...dolar bazli tarihi dibteyiz...son bahara kismen biraz toparlanma olabilsede 10tl yi gecmesi icin yerel yada global bir reel isaret yok ustadlar...cok konusan ve uzun yazanin hakli ciktigi bir platformda degiliz...malda olan ve stopa uzak olan mecbur bekleyecek yeni giren kendi bilecek lakin artik bu uzun ve bi mereme yaramayip sadece kendinize gaz veren analizleri birakip biraz izlemekte fayda var...BILEMEDIK DEMEK TE ERDEMDIR...saygi sevgi benden...saglik muhim...
Yazdiklarin cok dogru sn deniz. Bence de bankanin (ve bankalarin) degerini etkileyen cok fazla gelisme oldu.
Yanliz su rapor konusunda en iyi durumda olan Halkbank. Hatta ordakinden daha iyi durumu, orda 12. ayliktaki ozkaynaklari almislar 3. ceyrek yerine.
http://resimyukle.link/image.php?di=RM6C
Senet için söyleyecek söz, beklemekten başka çare yok.
Endeks için kanal güzel görünüyor...
6-7 bin puan arası debelenme en az 3-4 ay...
@pilavli
Yazilarinizi uzun oldugu icin sonra okuyacagim. Dolardaki hizliresim grafiginin disardan acilmadigini belirteyim.
zaten belirttim yanilmak ayip degil tum tecrube ve reel verilere gore degerlendirmeleri asan bir fiyatlama belirsizligi varsa zorlamanak lazim...tabiki zorlayan olabilir yorumsal vazda lakin benim icin su saatten sora uzun yada kisa cunke icerik farketmez herkes yazi tura yorum yapar...cunku kelli felli prof ekonomistler dahi tek kelime ederken kilikirk yariyor kimse su ortamda bise demese daha iyi...malda olan stopa uzak olan zaten kapasin ekrani...yeni giren tabiki ucuzun ucuzunda girip kapasin ekrani...ucuzun ucuzunu gosteren piyasa yarin ucuzun ucuzunun da ucuzunu gostermez kimse diyemez...olumlu senaryo narasina gerek yok herkeşin cebinde ;) sevgiler...
Dogru diyorsun. Benim 30 hisselerim cok iyi performans gosterdi bu arada. Yani Halk arka planda kaldi. Sen de uzun zamandir tesrif etmemistin. Aradik yorumlarini.
Grafik icin tesekkurler MrSun.
"Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan koltuğa oturur oturmaz ilk talimatını verdi. Projelerin hız kesmeyeceğini söyleyen Bakan Turhan'ın ilk talimatı Kanal İstanbul'a yönelik oldu. Kanal'ın ihalesi yıl bitmeden yapılacak"
Alın bize başka bir uzun vadeli endişe..
Bu projenin kaynağı da krediler olacaktır, o kredilerin büyük bölümü de tahmin ederim kamu bankaları tarafından verilecektir. Rekabet ortamından uzak zorla verdirilen büyük boyutlu bu krediler kamu bankalarının karlılığını etkileyecek.
Ben bu hisseden yıl sonuna kadar çıkmak istiyorum arkadaş.
Sn 666 halk taki en büyük yanlışım, dün attığım endeks kanalını daha önce görmüş olmama rağmen halkın diğer banka kağıtları gibi ak,garan, vakıf aynı performansı beklemem oldu, yoksa endekse satış geleceğini tahmin ediyordum, diğer banka kağıtları kanal zirvesine aşağı yukarı ulaştılar ama bizimkisi geçen rallide ulaşamadı, ulaşsa idi 20₺ falan görmüş olması gerekirdi.
Bundan sonra endeksin tekrar 5 usd gibi bir değere ulaşması için endeksin yükselmesinden çok usd nin uzunca bir süre 3-5 sene gibi ayı piyasasına girmesi lazım diye düşünüyorum. Bu nasıl olacak bu konjonktür de bilemiyorum.
Faiz döviz sarmalının bitmesi gerekiyor bir şekilde. Ucuz aldığımızı zannettim zamanında ama ucuzun ucuzu oluyor işte.
Bir arkadaşın yazdığı gibi 0,30 değerinde vakıf 0,41 yani %30 fark var aramızda.
Tüm bankalarda çöp fiyatlar.
Sağlıcakla.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanılmak mühim değil, bu başlık forumdaki en düzgün başlıklardan biri, güzel bilgi, analiz, yorum paylaşımları oluyor.
Bakın geçen gün yazdığım yazıya:
Böyle bir yanılma olamaz, sekizi geçtik daha yukarı gideceğiz demişim hisse 6.4'e yüzde yirmi düştü. Kimse de kalkıp bana yuh ne biçim atmışsın demedi. Benim de borsa bilgi ve tecrübem fena değil tahminim de çok mantıklı geliyordu ama gördüğünüz gibi şiştim. Sayın TH benden çok daha bilgili ve tecrübeli ama o da kaç kere patladı sayısını unuttum. Piyasa böyledir ne yapalım, tutturamayınca zaten bedelini ilk kendimiz cebimizden ödüyoruz.