Sayfa 360/1032 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,873 - 2,880 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Alıntı Originally Posted by emred Yazıyı Oku
    Yani kisaca turkiye gibi dengesiz bir ulkede dolara gore bir hissenin veya BISTin degerini sorgulamak ne kadar saglikli? Bazen bakiyorum mesela bazi arkadaslar bazi hisselerin teknik analizini dolar veya euro paritesine gore yapiyor. Yabanci pariteye gore degerleme yapmanin TL'ye gore avantaji nedir, o hissede yabanci sermayenin payi dusunulerek mi yapiliyor bilmiyorum.
    Yabancinin maliyeti hesaplanirken onun para birimi kullanilir. Cogunlugu da yabancidaysa bir sirketin, dolar veya euro grafigine bakmak daha mantikli olur.

@pilavli
    Yazilarinizi uzun oldugu icin sonra okuyacagim. Dolardaki hizliresim grafiginin disardan acilmadigini belirteyim.

3.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Sn. illim, borsa bir sabit degil. Konjekture gore yeniden degerleme yapmak gerekir. Zarar yazmayanimiz mi var 17 Nisan'dan sonra? Hicbir sey tutmadi maalesef. Halk Bankasini degerlendirirken bakis acimis Iran olaylariydi. Durum cok degissti. Butun bankalar gitti.
    zaten belirttim yanilmak ayip degil tum tecrube ve reel verilere gore degerlendirmeleri asan bir fiyatlama belirsizligi varsa zorlamanak lazim...tabiki zorlayan olabilir yorumsal vazda lakin benim icin su saatten sora uzun yada kisa cunke icerik farketmez herkes yazi tura yorum yapar...cunku kelli felli prof ekonomistler dahi tek kelime ederken kilikirk yariyor kimse su ortamda bise demese daha iyi...malda olan stopa uzak olan zaten kapasin ekrani...yeni giren tabiki ucuzun ucuzunda girip kapasin ekrani...ucuzun ucuzunu gosteren piyasa yarin ucuzun ucuzunun da ucuzunu gostermez kimse diyemez...olumlu senaryo narasina gerek yok herkeşin cebinde ;) sevgiler...

Dogru diyorsun. Benim 30 hisselerim cok iyi performans gosterdi bu arada. Yani Halk arka planda kaldi. Sen de uzun zamandir tesrif etmemistin. Aradik yorumlarini.

Grafik icin tesekkurler MrSun.

5. "Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan koltuğa oturur oturmaz ilk talimatını verdi. Projelerin hız kesmeyeceğini söyleyen Bakan Turhan'ın ilk talimatı Kanal İstanbul'a yönelik oldu. Kanal'ın ihalesi yıl bitmeden yapılacak"

Alın bize başka bir uzun vadeli endişe..
    Bu projenin kaynağı da krediler olacaktır, o kredilerin büyük bölümü de tahmin ederim kamu bankaları tarafından verilecektir. Rekabet ortamından uzak zorla verdirilen büyük boyutlu bu krediler kamu bankalarının karlılığını etkileyecek.
    Ben bu hisseden yıl sonuna kadar çıkmak istiyorum arkadaş.

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Dogru diyorsun. Benim 30 hisselerim cok iyi performans gosterdi bu arada. Yani Halk arka planda kaldi. Sen de uzun zamandir tesrif etmemistin. Aradik yorumlarini.

Grafik icin tesekkurler MrSun.
    Sn 666 halk taki en büyük yanlışım, dün attığım endeks kanalını daha önce görmüş olmama rağmen halkın diğer banka kağıtları gibi ak,garan, vakıf aynı performansı beklemem oldu, yoksa endekse satış geleceğini tahmin ediyordum, diğer banka kağıtları kanal zirvesine aşağı yukarı ulaştılar ama bizimkisi geçen rallide ulaşamadı, ulaşsa idi 20₺ falan görmüş olması gerekirdi.
    Bundan sonra endeksin tekrar 5 usd gibi bir değere ulaşması için endeksin yükselmesinden çok usd nin uzunca bir süre 3-5 sene gibi ayı piyasasına girmesi lazım diye düşünüyorum. Bu nasıl olacak bu konjonktür de bilemiyorum.
    Faiz döviz sarmalının bitmesi gerekiyor bir şekilde. Ucuz aldığımızı zannettim zamanında ama ucuzun ucuzu oluyor işte.
    Bir arkadaşın yazdığı gibi 0,30 değerinde vakıf 0,41 yani %30 fark var aramızda.
    Tüm bankalarda çöp fiyatlar.
    Sağlıcakla.

Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
    ''Tek gerçek BeşiktAŞK''

7.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    ben dahil bir cogumuzun beklemedigi fiyatlamalardayiz...dolar bazli tarihi dibteyiz...son bahara kismen biraz toparlanma olabilsede 10tl yi gecmesi icin yerel yada global bir reel isaret yok ustadlar...cok konusan ve uzun yazanin hakli ciktigi bir platformda degiliz...malda olan ve stopa uzak olan mecbur bekleyecek yeni giren kendi bilecek lakin artik bu uzun ve bi mereme yaramayip sadece kendinize gaz veren analizleri birakip biraz izlemekte fayda var...BILEMEDIK DEMEK TE ERDEMDIR...saygi sevgi benden...saglik muhim...
    Yanılmak mühim değil, bu başlık forumdaki en düzgün başlıklardan biri, güzel bilgi, analiz, yorum paylaşımları oluyor.
    Bakın geçen gün yazdığım yazıya:
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Hisseye dönersek biraz önce sekiz lirayı geçtik, çok iyi gidiyor, haftaya çarşamba hem papaz davası hem OHALin son günü var. Ohal uzatılmaz, davadan papaza iyi bir karar çıkarsa beklentileri hisseyi taşıyor şu anda, haftaya çarşambaya kadar inişli çıkışlı ama yön yukarı gideriz.
    Böyle bir yanılma olamaz, sekizi geçtik daha yukarı gideceğiz demişim hisse 6.4'e yüzde yirmi düştü. Kimse de kalkıp bana yuh ne biçim atmışsın demedi. Benim de borsa bilgi ve tecrübem fena değil tahminim de çok mantıklı geliyordu ama gördüğünüz gibi şiştim. Sayın TH benden çok daha bilgili ve tecrübeli ama o da kaç kere patladı sayısını unuttum. Piyasa böyledir ne yapalım, tutturamayınca zaten bedelini ilk kendimiz cebimizden ödüyoruz.

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Yanılmak mühim değil, bu başlık forumdaki en düzgün başlıklardan biri, güzel bilgi, analiz, yorum paylaşımları oluyor.
    Bakın geçen gün yazdığım yazıya:

Böyle bir yanılma olamaz, sekizi geçtik daha yukarı gideceğiz demişim hisse 6.4'e yüzde yirmi düştü. Kimse de kalkıp bana yuh ne biçim atmışsın demedi. Benim de borsa bilgi ve tecrübem fena değil tahminim de çok mantıklı geliyordu ama gördüğünüz gibi şiştim. Sayın TH benden çok daha bilgili ve tecrübeli ama o da kaç kere patladı sayısını unuttum. Piyasa böyledir ne yapalım, tutturamayınca zaten bedelini ilk kendimiz cebimizden ödüyoruz.
    Özeleştirilerinizi takdir ve saygı ile okudum. Kuyruğu dik tutmak için doğruyu eğip bükmek yerine olduğu gibi ortaya koyarak gözümde büyüyorsunuz.

Sayfa 360/1032 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •