Araplar cokecek diyorsunuz ama 26 milyar riyal e riyadh baskent te tam 6 hat metro yapiliyor, 3 bolge de metrobus calismalari basliyor yeni yeni... Amerikan tahvil leri hala duruyor suudi lerin..
:wave::wave:
Printable View
ABD yi savunduğum falan yokta Rusya ve Çin dolara bir alternatif yaratacak durumda değil.Artık en önemli hazine altında değil önemli olan parlak fikirler ve patentler,teknolojinin çıkış noktası hala ABD. doları ayakta tutanda budur.evet uzakdoğuda teknoloji üretimi var ama bunun çıkış noktasıda abd,patentler hep oradan satınalınıyor.
Bu başlık altında son 2-3 gündür ''dolar 3 Tl olacak'' sözünü 2. kez okudum..
ABD'nin en son tüketici enflasyon rakamı 2,74..
Bizimki kaç..bugün açıklandı..hemide resmi olanı..11,29..:cool:
Lütfen yazarken gönül kitabını bir tarafa bırakalım..:)
Hele birde memleketin faiz politikası belliyken..
Anadolu kaplanının ölümü
http://www.spiegel.de/international/...a-1141363.html
artık mızrak çuvala sığmıyor, AB Türkiye deki mutlak çöküşün kendi zayıf ülkelerinide ateşlemesinden korkuyor. Bunu gören İngiltere resmen arka kapıdan kaçtı.Ekonomideki mutlak çöküş dünyayı sallayacak.
Kredileri dağıtan ben değilim kim dağıtıyorsa bol keseden onlara sormak lazım. Yalnız ben birey olarak şunu sorarım, devlet denilen organizma bu paraları kimin kesesinden veriyor ? Hal böyle olunca da benim tasarruf ettiğim paramı enflasyon altı faizle başkaları yesin diye mundar etmeye hiç niyetim, o kadar saf değilim.
size bir soru bu ekonomik ivme nasıl kazanıldı şuanda ne yapıyoruz ...............1999 ve 2001 yılında yapılanları unutmayalım adamlyar intihar etti 2002 de bankacılık reformui bitmiş bir bankacılık bırakıldı ve bu koalisyonla yapıldı hep tu kaka demeyelim imf den bir sürü para alondı o para olmasaydı o şartlarda ne olacaktı ...............biraz daha objektif olalım lütfen ..........onlar o zaman acıyı içmemiş olsaydı bugün iktidar kimler olurdu acep..................????????????????
http://www.hisse.net/topluluk/showth...p?t=976&page=4
Referandum anketine katılalım
Bunu çok kişi görmez, bilmez. Derviş'e demediklerini bırakmazlar ama o zamanki iktidara acı ilacı içirip sonrasına tertemiz bi bahçe bırakılmasını sağlayan odur.
Bankacılık reformu olsun, işsizlik sigortası olsun, enflasyonun baskı altına alınmasına yönelik yasal düzenleme olsun hep Derviş yasalarıdır.
Zaten bu yüzdendir ki 2001 de kriz yaşayan ülke 2002 de (daha Akp iktidar değilken) %6 büyümüş ve bu büyüme trendi 2008'e kadar sürmüştür. .
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaşanan sıkıntılara ister kriz deyin ister başka şey.
Ekonomimiz üretim odaklı değil, döviz üzerinden borçlanarak tüketim ve inşaata dayalı büyüdü.
İnsanlar üretimi bıraktı müteahhit oldu. Sermaye buralarda birikti. Bu sermaye üretime girmiyor, girmezde. Zor iş Turkiye'de üretim. Kolay para varken.
Ekonomide bir sıkıntı var. Sıkıntı olmasa devlet kredi garanti fonu, varlık fonu, kosgeb destekleri vs vs destekleri açıklamaz.
Bunlar geçici, firmaları daha çok borçlandıran, bankaların sorunlu kredileri yüzdürmesi gibi tedbirler.
Bu sıkıntılardan bu yöntemlerle çıkmak hayal. Daha kötü günler görmeyiz inşallah, demekten başka bir şey gelmiyor elden.
Geçmişte yaşamanın anlamı yok. O zaman başka hatalar yapılıyordu, bugün başka hatalar yapılıyor.
Hatalar farklı olsada sonuçları aynı olacak ve oluyorda.
Adam akilli bir doviz yorumu olur mu diye bakıyorum ama hep politik tartismalarla karsilasiyorum.Tamam siyaset ekonomiyi etkiler ama kardesim bu kadar da topiğin önüne geçmesin.
Yil sonu dolar ne olur? Euro/dolar nasil olur teknik bilgi nerdeyse yok.Lutfen artik biraz bunlar hakkinda bilenler yorum yapsin biz de okuyalim.
Siz deneseniz de ben okusam :)
Bu başlıkta, sen ben bizim oğlan durumları var.
Uzman falan yok.
Kiminin hayalleri var. Doların uçacağına dair.
Kimi göçecek demekte.
Grafik, analiz yok.
Siyasetin emri ve gölgesinde, krizin her an beklendiği bir ülkede yaşadığımızın farkındayız bazılarımız kabul etmese de.
O nedenle kolayca ulaşılabilen siyasetten haberler başlıkta sıklıkla bulunuyor.
Bir de, analiz grafik beceremiyoruz ama burada paylaşılan bir kaç analiz ve grafiği de dakkada madara edebiliyoruz.
Biz bize yeteriz...:)
Siz de bu şartlarda bir başlığa razıysanız buyurun.
Marifetiniz varsa sergileyiniz.
Yoksa da...
Elimizden gelen budur.
Nihayetinde bir başlık açtık.
Kimsenin kimseye bir sorumluluğu, bir şeyler sunması zorunluluğu yok.
Yıl sonu dolar ne olur ? Avro ne olur ?
Bunu bilsek burada işimiz ne?
Değil mi?
Teknik beni bozar hele Dolar işinde uzun vade düşünüyorsam tamamen bozar. Benim hesap basit, köpüksüz olarak 3.60 Tl Yıl başı fiyat diyorum üstüne %11 enflasyon koyuyorum 4 gibi iyimser 2017 yıl sonu fiyat tahmin ediyorum. Üstü için allah bereket versin, altı için olurda Tl faiz bundan daha iyi getirirse, ufff ! elim yandı derim. Benim ki yastık altı dolar getirisi, üstüne Dolar faizi alanlar ballı börek yerler. Sadece tahmindir ne al ne sat ne tut tavsiyesidir , ben büyük üstat ! baş danışman CEMİL ERTEM değilim ki 3 ay önce , Dolar 3.10 iken, burası tepe buradan alan zarar edecek diyebileyim.
GBP maymuna döndü USD karşısında, buradan çıkış yapar mı ki? Zaten Avrupa kıtasında para birimlerinin hepsi birbirine göbekten bağlı. CHF de EURO'nun bir farklısı gibi geliyor bana. EURO köprüden atlarsa bunlar da peşinden atlar ailece. (GBP, CHF, NOK vs) Orjinali (EUR) varken çakmasını ne yapayım. :party:
Ben anlamam tabi bu işlerden öylesine konuşuyorum ytd :party:
CRASH TÜM HIZIYLA YOLDADIR...!!!
TULUMBADA SU KALMADI...!!!
KRAL ÇIPLAK..!!!!
Bundan iyi teknik analiz olmaz....
Büyük resimde KAOS 'u göremeyenlere!!
Veya görmek istemeyen at gözlüğü takanlara!!!
HAYIR' Lı uyanışlar dilerim...!!!!!
Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer..
Yok ben misafir değilim diyorsanız, siz yorum yapın biz okuyalım..
İnsanlar emek harcayıp burada bir şeyler karalıyor..
Hiç teşekkür etmek aklınıza geliyor mu?..
Armut pişsin ağzıma düşsün..
Olduuuuu..gözlerim doldu..
Rallici seni bu kafayla yarişa sokmazlar.Ehliyetini alirlar ona göre :cool:
Valla arkadaslar öyle hazirci bir yaklasimim hayatta olmadi.Hep kendi imkanlarimla birikim yaptim.Allah bereket versin.Kendimce degerlendirmelerim olmakla beraber profesyonel olmadigim icin kimsenin ahını almamak için yazmiyorum.Ama bu topicte yorum yapanlarin iyi/kötü ne olursa olsun iyiniyetli oldugunu da ekleyeyim.Yani hisse topiclerindeki artniyetli tipler bu topicte yok olamaz da.Bu arada kendimce agustos eylül gibi 420 dolar bekliyorum.Yil sonu 4olur bence.Euro/dolar 15 ay sonra eşitlenir bence.Tabiki ytd
Yani eleştirilerimin sebebi konuyu biraz daha dövize ceksek demek istedim.Dıs ticaret ve enflasyon, faiz verileriyle ilgili daha verimli bir topic olsun istedim.Ama anladimki kahve muhabbetini cok seviyoruz ülkece.
Standart kahve insanlarıyız biz...
Bir kısmımız emekli ve de işsiz.
Arada bir kahvecinin yaptığı gibi, birisi önümüze bir bardak koyup gidiyor.
Boşa oturmak yok der gibi.
Laflayıp akşamı ediyoruz işte.
Anlayacağın: Humini de gırtlak...Pufidi kandil . Cumba yatak...
Hay bin kunduz.:)
Ons altın coştu...
Daha da iyi günler var diyor bazı analizciler...
Gram altın da payını alıyor doğal olarak.
Dolar bu kadar güçsüzken bile iyi...
Bir de kur da katılırsa, gram altın iyi bir alternatif olabilir.
REİS DOLAR 3.50 un ALTINA " İ N E C E K" DEMİŞTİ.
KENDİMİ KANDIRILMIŞ HİSSEDİYORUM.
YARIN BOĞAZ KÖPRÜSÜNDEN ATLAMA HABERİMİ OKUYABİLİRSİNİZ.
Keşke değerli katılımcıların tüm yorumları döviz ve yönü hakkında olabilse,ama takip ettiğim diğer bazı forum ve finans siteleri dahil özellikle son 3 aydır herhangi bir analiz yada grafik çalışmasının ülke gündeminden bağımsız olarak başarılı olmadığını ve bunun bizzat konunun uzmanları tarafından da kabul edildiğini de düşünürsek burada verilen birçok bilgi ve paylaşımın altın değerinde olduğunu düşünmekteyim,teşekkürler.
Arkadaşlar Merhaba,
Doların kaç lira olması gerektiğine dair çalışmamı paylaşıyorum, önce yöntemi açıklayayım.
Geçmişteki bir Dolar/TL kurunun bugünkü değerini hesaplamak için ülkemizdeki ve ABDdeki enflasyonların bileşkesiyle çarpmamız gerekir. Yani beş yıl önce dolar iki liraysa ve Türkiyede beş yıllık enflasyon yüzde elli, ABDde yüzde beş ise o kurun bugünkü değeri 3,15 liradır. Diğer bir deyişle beş yıl önce bir dolarını TLye çeviren adamın bugün 3.15 lirası olmalı ki alacağı doların alım gücü beş yıl öncekiyle aynı olsun.
Şimdi çalışmaya geçelim: Geçmişteki dolar kurlarının bugünkü değerlerini yukarıdaki yöntemle hesaplayabilir ve kurun kaç olması gerektiğini bulabiliriz, burada önemli olan baz olarak hangi zamanki kuru alacağız? Ortalama bir değer kullanmak düşünülebilir, ben öyle bir tahmine gitmedim, doğrudan tüm verileri kullandım. İki ayrı çalışma yaptım: ilkinde son yedi yılın (2010'dan beri) ikincide son 12 yılın (2005ten beri) verilerini kullandım. Geçmişteki her günün kurunun değerini enflasyonlarla çarpıp bugünkü değeri buldum. Sonuçta elimde bir dağılım grafiği oldu (Histogram), aşağıda paylaşıyorum. Ortalamalara göre konuşursak son yedi yıllık verilere göre dolar kuru bugün 3.30 olmalı, son on iki yıllık verilere göre 3.50 olmalı (sanırım 2008-2009 krizi de hesaba girdiğinden burada daha yüksek çıkıyor). Ortalama değerden daha önemlisi çalışmam kurun olabileceği değerler ve bunların olasılıklarını da veriyor (grafikte). Örneğin son oniki yıllık verilere göre dolar daha önce 4.80lere kadar çıkmış, 3.90lar zirve değil (4.80 derken cari fiyatı kastetmiyorum, o zamanki fiyatın bugünkü değeri bu). Kurun inebileceği minimum değer ise 2.90-3.00 olarak görünüyor.
Yoruma gelelim:
Günümüzde dolar kuru bu değerlerin üzerinde, bu da TLnin USDye göre değersiz olduğunu gösteriyor, son aylardaki yükselişten dolayı bu durum malum zaten.
Bu analizim geleceğe yönelik tahmin içermiyor, üzgünüm, ama en azından bugün kurun normal olması gereken değer ne, olabileceği değerler ve bunların olasılıkları ne (grafikte) onları veriyor ve elimizde referans noktalar oluyor.
Doların 3.30-3.50 aralığının altına inmesi ülkemizin ekonomisinin ABD ekonomisine göre göreceli olarak güçlenmesiyle olur.
Umarım çalışmam faydalı olur, beğendiyseniz itibar verebilirsiniz :)
Grafikte x ekseni kur değerini, y ekseni gün sayısını veriyor.
http://i.hizliresim.com/V0DQGV.jpg
Grafik artik yok.
Eskiden vardi.
Hisse
Doviz grafigi olmaz.
Kimileri kendi arasinda teknik paylasiyor.
Ama artik yok.
Suç.
O paylassin bu paylasin.
Siz bulun paylasin.
Tabi biri sikayet ederse
Gidersiniz karakola laf anlatmaya.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1,0640 aldığım euro maliyetimi 1,09 pariteye geldiğinde bu grafiğe göre en kötü 1,10 görecek diye
http://i.hizliresim.com/ldZQGX.png
satmadım. halbuki 1,09 orandan satsaydım, bir yıllık dolar faizini 40 günde cebime koyacaktım.
diyelim ki; 100,000 doları / 1,0640 =93.985 euro ediyor ve
93,985 euro * 1,09 =102,443 dolar edecekti.
Sn pilavli;
Bu başlıkta, doların bugün 3,30 ya da 3,50 olması gerektiğini söylemekle, korkarım, itibar zor alırsınız...:)
İstatistik söylüyor ben değil :)
Kişisel görüşüm hayatta o fiyatlara inemez, MB yapabilse bile indirmez çünkü borsaya yüksek kurdan girip kar eden sıcak para kaymaklı karı görünce anında kaçar. Benim birikimimin çoğu dolarda, düşmesi hiç işime gelmez zaten.
Siz yine de bir itibar verin o kadar uğraşmışım :)
İnsana zarardan başka bir şey kazandırmaz paylaşmak.
Ya bir cehaletin artmış özgüveni ile üzerine biri gelir
ya ters pozisyonda olan biri anlamsız ifadeler yazar
olmadı biri şikayet eder uğraş dur bir gıdım insanlık adına.
Değerli olduğunu düşündüğüm bir arkadaş için 22 ocakta yaptığım analiz, iki senaryo demişim. kırmızı birebir olmuş. Bu analizi yaptığım arkadaş gerçekten kadir kıymet bilen biri. Başka bir kişiye daha gönderdiğimde "mavi olmadı kırmızı oldu, böyle analiz mi olur , o da olabilir buda olabilir diye" yazdı.
https://tr.tradingview.com/chart/XAGGBP/RiOfW467/
Şimdi sen olsan paylaşırmısın Sayın Dicover :)
yarın dxy de düşüş , euro da çıkış bekliyorum. grafiğe göre hareket edeceğim.
bloomberg ekonomist dinlediğimde dxy artık uzun süre 100 puan üstü çıkamaz demesi de beni etkiledi.
anlayacağın adamların dediklerine göre değil grafiğe göre hareket edeceğim.
zaten 4 lü hesap açtırdım. euro da günlük yüzde 1 faiz alıyorum, kaybım ne ?
ingiliz paundu da euro karşısında gerileyebilir, oraya geçeriz, euor tl karşısında güçlenir liraya geçeriz.
oyun oynayacak saha daha çok.
Sn. Pilavli paylaşım için teşekkürler çalışmanız bana Merkez Bankasının Reel Efektif Döviz kurunu anımsattı en son Mart 2017 de 89 çıkmıştı
https://www.integralforex.com.tr/doviz
Bu linkte bazı terimlerin açıklamaları var göz atmak isterseniz.
Şahsi fikrim, piyasa ile inatlaşmamak lazım yoksa tüm yapılan bu çalışmalar çöp olur...