Sayfa 357/1013 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    yani sürekli eleştiri sürekli nombardıman sürekli memnuniyetsizlişk tamam da ortada bi gerçek var 2002 den beri önceki dönemlere benzer bir yıkım yaşamadı memleket şükürler oldun,
    Bu tür bir yıkımın ötelenmesinin nedeni 2002-2011 yılları arasında alınan orantısız dış borca izin verilmesi. Çevremizde gördüğümüz herşey bu borç para ile yapıldı. Yüksek büyüme rakamları bu paralar ile mümkün oldu. Rakamlar bunu söylüyor; 2001 yılı sonunda Tükiye'nin toplam borç stoku 100 milyar dolar civarındayken şu anda 485 milyar dolar civarına yükselmiş. Özel sektörün borcu belki 10-20 milyar dolarlarda iken şu anda 250-300 milyar dolar civarında. Yani etrafımızda gördüğümüz tüm inşaatlar ve sanayi , buralarda kullanılan modern makinalar bu borç ile alınmış , bizim insanımız bu ürünlerin cnc tezgahların, tesislerin katma değerli üretimini değil operatörlüğünü yapmış ve bu şekilde bir üretim zinciri kurmuş. Bu tür bir üretim zinciri de ne yazıkki alınan borcu geri ödeyememeye başladı.

Burada amacım siyasi bir ayrıma gitmek değil, işin sebebini irdelemek. 2002-2011 arasındaki dönemde de aslında Türkiye ve ekonomiyi yönetenler daha öncekiler ile aynı performansı gösterdiler, daha iyi değildiler, ama daha kötü de değildiler, sadece orantısız kaynak girişi sanki Türkiye seviye atlıyormuş gibi suni bir algı yarattı. Aslında hak etmediğimiz suni bir gelirin ve tüketim şablonunun içinde olduğumuzu şimdi yavaş yavaş anlamaya başladık.

Karamsarlığa kapılmayalım ama karamsarlığa düşmeyelim derken polyannacılık oynayıp zurnanın zırt dediği noktayı da kaçırmayalım. Zira mümkün olan tek çözüm o noktanın herkes tarafından iyi görülmesindedir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. http://i.hizliresim.com/ldOoRg.png

Nerede bu turistlerr
    Niye gelmiyoolar??

Brotesto icin linc edecek gavur bile bulamiyozz.

Ayippp

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by mahırarda Yazıyı Oku
    ülke 15 senedir adam gibi yönetilse senin dediklerinin hiç biri olmazdı.
    memlekette üretim yok, her sene cari açık var.
    bunlar tersine dönmedikçe söylediklerin donkişotluğa giriyor.
    pekii soruyorum sana ? daha önce adam gibi bir yönetim varmıydı da memlekette burda böyle kolayca yazıyosun ?

sanki daha önce kuweyt gibiydik de bunlar geldi kötüleştik ?

yahu güldürme insanı

yol yol diyosunuz her gün o yoldan o köprüden geçiyosunuz mutlu yuvanıza gitmek için ,

bilgisayar klavyesiyle istediğin hastaneden istediğin doktordan alıyosun randevunu beş kuruş ödemeden alıyosun ilacını !

maaşlar tık tık bankaya yatıyor ab üyesi yunanistandaki gibi hiç aksamıyor değilmi ?

kredileri bankalardan çekiyosunuz evleri arabaları model model yeniliyosunuz tatillere giden yine sizsiniz

ama hiç sıkılmadan ver veriştir devlete, ülkeye turist gelmemesi çok umrundaydı senin

olmaz, hak katında toplum vicdanında vebali vardır

allah devletimize milletimize zeval vermesin diyeceksiniz yoksa bu günleri çok ararsınız

alternatifi olmayan bir iktidar var bunu hepiniz biliyosunuz bindiğiniz dalı kesmeyiniz

bak ne güzel dövizden de tıkır tıktır kazanıyosunuz faizden de kazanıyosunuz oh ne güzel memleket, kim ne ararsa buluyor ardığını bak

hiç kıpırdmayın bence maceraya girmeyin derim
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Yeter be...

Git başka yerde güzellemesini yap bu yönetimin...

Senden mi öğreneceğiz dünyayı, vebali, günahı?

Alternatifi yokmuş. Çekmeliymişiz.

Elhak çekiyoruz.

Ve de bu gidişle epey de çekeceğiz.

Öyle referandumla falan kurtulmak yok.

Kırk katır, kırk satır meselesi.

Sn Günaydın.

Ya başlığın konusuyla ilgil yaz.

Ya da bırak bize diskur nasihat çekmeyi.

Hangi TV yi açsak, hangi gazeteye kazara gözümüz gitse senden farksız zaten.

Bir bardak su verin AKsız olsun.

Yetti gali..Yeni bir rumenigge kesilme başımıza.

5.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    pekii soruyorum sana ? daha önce adam gibi bir yönetim varmıydı da memlekette burda böyle kolayca yazıyosun ?

sanki daha önce kuweyt gibiydik de bunlar geldi kötüleştik ?

yahu güldürme insanı

yol yol diyosunuz her gün o yoldan o köprüden geçiyosunuz mutlu yuvanıza gitmek için ,

bilgisayar klavyesiyle istediğin hastaneden istediğin doktordan alıyosun randevunu beş kuruş ödemeden alıyosun ilacını !

maaşlar tık tık bankaya yatıyor ab üyesi yunanistandaki gibi hiç aksamıyor değilmi ?

kredileri bankalardan çekiyosunuz evleri arabaları model model yeniliyosunuz tatillere giden yine sizsiniz

ama hiç sıkılmadan ver veriştir devlete, ülkeye turist gelmemesi çok umrundaydı senin

olmaz, hak katında toplum vicdanında vebali vardır

allah devletimize milletimize zeval vermesin diyeceksiniz yoksa bu günleri çok ararsınız

alternatifi olmayan bir iktidar var bunu hepiniz biliyosunuz bindiğiniz dalı kesmeyiniz

bak ne güzel dövizden de tıkır tıktır kazanıyosunuz faizden de kazanıyosunuz oh ne güzel memleket, kim ne ararsa buluyor ardığını bak

hiç kıpırdmayın bence maceraya girmeyin derim
    o köprüden geçmiyorum körfezi dolaşıyorum eski yoldan gidiyorum . bundan sana ne? kredi çekmiyorum,borçlanmıyorum. bu dediklerinin hiç birini yapmıyorum. ama gelip burada saçma sapan argümanlarını üzerimize yapıştırmaya çalışıyorsun. Benim stratejim bu iktidar ne diyorsa tersini yapmak üzerine kurulu. şimdi kasımdan beri dolar satın diyor bende dolar alıyorum. bu size neden dokunuyor anlamış değilim.

İktidar güzellemesi yapan /lar hala bekliyorum sorumun cevabını; bir ülkenin en başındaki adam kendi yönettiği ülkenin para birimine faiz insin baskısı yaparken kendi tasarruflarını niye ABD paçavrasında tutar ? Cevap var mı yok mu ?

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bir rezalet daha, kasasında para ile 5 yıllık karına satılan t.telekomun ana hissedarı Otaş'ın kredi taksini ödemediği kaydedildi

Bloomberg News'in konuya yakın 4 yetkiliye dayandırdığı habere göre Türk Telekom'da yüzde 55 paya sahip olan Otaş, kullandığı 4.75 milyar dolarlık kredinin 290 milyon dolarlık taksidini ödeyemedi. Konuya yakın 2 yetkili; Suudi Telekom'la ödeme sorununun çözümü için yardım teklifinin ve hisse alım müzakerelerinin devam ettiğini ancak bu teklifin kredinin ana parasında 1 milyar dolardan fazla kayba yol açacağından dolayı Şubat ayında reddedildiğini bildirdi. Otaş Eylül ayında da 290 milyon dolarlık taksidi ödememe haberleriyle gündeme gelmişti. Öte yandan Oger, Türk Telekom ve Suudi Telekom yetkilileri konuya dair bir açıklama yapmadı.

http://www.bloomberght.com/haberler/...igi-kaydedildi.

Garanti ve Akbank alacağından dolayı ağzını açamıyor, haciz koyduramıyorlar. bankacılık mı işportacılık mı yapılıyor belli değil.
    Türk telekom 2005 yılında 20 yıllığına özelleştirildi (kiralandı) diye biliyorum. Yani 2025 yılında devlete geri dönecek. Şunun şurasında 7 yıl kaldı. acaba Otaş bu zaman diliminde ödediği paradan daha az bir kar dağıtımı olabileceğini öngördüğü için ayak diriyor olabilir mi? . böyle bir durum varsa bir an evvel türk telekomun önümüzdeki 7 yıla ait otaş hesabına düşen karı menkul kıymetleştirilip piyasaya arz edilmeli ve bu kaynak ile kredi borcu kapatılmalıdır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 357/1013 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •