Sayfa 361/1013 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Araplar cokecek diyorsunuz ama 26 milyar riyal e riyadh baskent te tam 6 hat metro yapiliyor, 3 bolge de metrobus calismalari basliyor yeni yeni... Amerikan tahvil leri hala duruyor suudi lerin..

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Bu ülke dünyanın sayılı petrol üreticisi, araplarında 5 sene sonra çökeceğini öngörüyorum. şimdi 50 senede birikeni yiyorlar,50 seneyi 5 senede yiyecekler. sonrası bedevi hayatına geri dönülecek. Batı nükleer füzyonu ticari kullanıma koyduğunda petrol,doğalgaz,kömür bunların hiç bir anlamı kalmayacak. şimdi bu heriflerin niyeti sonsuz enerji kaynağını kullanarak element fabrikası kurmak. Teknoloji,eğitime önem vermeyen halklar yokolacaklar. dünya nüfusu 1 milyara indirilecek.

2.  Alıntı Originally Posted by NASH Yazıyı Oku
    Arkadaşlar, Türkiye dolar borçlarını hiçbir zaman ödeyemez, cari fazla vermemiz lazım bunun için, bu da mümkün görünmüyor. Fakat, Rusya ve Çin önderliğinde altına dayalı sisteme geçildiğinde doların değeri çok düşecek, USA'da hiperenflasyon yaşanacak. O zaman elimizdeki altın ile borçları ödeyebilecek duruma geliriz. Biz şu an dolar tutuyoruz ama sonsuza kadar da tutacak değiliz, eur/usd ve ons takibimizde. Belirli seviyeler hızla geçildiğinde 1 dolar bile taşımayacağız, fakat şu an erken.
    ABD yi savunduğum falan yokta Rusya ve Çin dolara bir alternatif yaratacak durumda değil.Artık en önemli hazine altında değil önemli olan parlak fikirler ve patentler,teknolojinin çıkış noktası hala ABD. doları ayakta tutanda budur.evet uzakdoğuda teknoloji üretimi var ama bunun çıkış noktasıda abd,patentler hep oradan satınalınıyor.

Bu başlık altında son 2-3 gündür ''dolar 3 Tl olacak'' sözünü 2. kez okudum..

ABD'nin en son tüketici enflasyon rakamı 2,74..

Bizimki kaç..bugün açıklandı..hemide resmi olanı..11,29..

Lütfen yazarken gönül kitabını bir tarafa bırakalım..

Hele birde memleketin faiz politikası belliyken..

Bu kredileri neden o isletmenin yatirimina uretimine odakli yapmadilar- faturalari eger uyumlu degil ise onlara yuksek faizi cakmak lazim olmaz mi

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hep ABD yada Avrupada HELİKOPTER para dağıtılacak deniyordu bu işi onlardan önce biz uygulamaya başladık. 50 bin 50 bin sıfır faizli , geri dönüşü şüpheli , adına can suyu konulmuş,

5. Anadolu kaplanının ölümü

http://www.spiegel.de/international/...a-1141363.html

artık mızrak çuvala sığmıyor, AB Türkiye deki mutlak çöküşün kendi zayıf ülkelerinide ateşlemesinden korkuyor. Bunu gören İngiltere resmen arka kapıdan kaçtı.Ekonomideki mutlak çöküş dünyayı sallayacak.

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Bu kredileri neden o isletmenin yatirimina uretimine odakli yapmadilar- faturalari eger uyumlu degil ise onlara yuksek faizi cakmak lazim olmaz mi

Kredileri dağıtan ben değilim kim dağıtıyorsa bol keseden onlara sormak lazım. Yalnız ben birey olarak şunu sorarım, devlet denilen organizma bu paraları kimin kesesinden veriyor ? Hal böyle olunca da benim tasarruf ettiğim paramı enflasyon altı faizle başkaları yesin diye mundar etmeye hiç niyetim, o kadar saf değilim.

7.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    pekii soruyorum sana ? daha önce adam gibi bir yönetim varmıydı da memlekette burda böyle kolayca yazıyosun ?

sanki daha önce kuweyt gibiydik de bunlar geldi kötüleştik ?

yahu güldürme insanı

yol yol diyosunuz her gün o yoldan o köprüden geçiyosunuz mutlu yuvanıza gitmek için ,

bilgisayar klavyesiyle istediğin hastaneden istediğin doktordan alıyosun randevunu beş kuruş ödemeden alıyosun ilacını !

maaşlar tık tık bankaya yatıyor ab üyesi yunanistandaki gibi hiç aksamıyor değilmi ?

kredileri bankalardan çekiyosunuz evleri arabaları model model yeniliyosunuz tatillere giden yine sizsiniz

ama hiç sıkılmadan ver veriştir devlete, ülkeye turist gelmemesi çok umrundaydı senin

olmaz, hak katında toplum vicdanında vebali vardır

allah devletimize milletimize zeval vermesin diyeceksiniz yoksa bu günleri çok ararsınız

alternatifi olmayan bir iktidar var bunu hepiniz biliyosunuz bindiğiniz dalı kesmeyiniz

bak ne güzel dövizden de tıkır tıktır kazanıyosunuz faizden de kazanıyosunuz oh ne güzel memleket, kim ne ararsa buluyor ardığını bak

hiç kıpırdmayın bence maceraya girmeyin derim

size bir soru bu ekonomik ivme nasıl kazanıldı şuanda ne yapıyoruz ...............1999 ve 2001 yılında yapılanları unutmayalım adamlyar intihar etti 2002 de bankacılık reformui bitmiş bir bankacılık bırakıldı ve bu koalisyonla yapıldı hep tu kaka demeyelim imf den bir sürü para alondı o para olmasaydı o şartlarda ne olacaktı ...............biraz daha objektif olalım lütfen ..........onlar o zaman acıyı içmemiş olsaydı bugün iktidar kimler olurdu acep..................????????????????

Sayfa 361/1013 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •