Sayfa 362/1013 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462862 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,889 - 2,896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ötekiben Yazıyı Oku
    size bir soru bu ekonomik ivme nasıl kazanıldı şuanda ne yapıyoruz ...............1999 ve 2001 yılında yapılanları unutmayalım adamlyar intihar etti 2002 de bankacılık reformui bitmiş bir bankacılık bırakıldı ve bu koalisyonla yapıldı hep tu kaka demeyelim imf den bir sürü para alondı o para olmasaydı o şartlarda ne olacaktı ...............biraz daha objektif olalım lütfen ..........onlar o zaman acıyı içmemiş olsaydı bugün iktidar kimler olurdu acep..................????????????????
    Bunu çok kişi görmez, bilmez. Derviş'e demediklerini bırakmazlar ama o zamanki iktidara acı ilacı içirip sonrasına tertemiz bi bahçe bırakılmasını sağlayan odur.
    Bankacılık reformu olsun, işsizlik sigortası olsun, enflasyonun baskı altına alınmasına yönelik yasal düzenleme olsun hep Derviş yasalarıdır.
    Zaten bu yüzdendir ki 2001 de kriz yaşayan ülke 2002 de (daha Akp iktidar değilken) %6 büyümüş ve bu büyüme trendi 2008'e kadar sürmüştür. .

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Yaşanan sıkıntılara ister kriz deyin ister başka şey.

Ekonomimiz üretim odaklı değil, döviz üzerinden borçlanarak tüketim ve inşaata dayalı büyüdü.

İnsanlar üretimi bıraktı müteahhit oldu. Sermaye buralarda birikti. Bu sermaye üretime girmiyor, girmezde. Zor iş Turkiye'de üretim. Kolay para varken.

Ekonomide bir sıkıntı var. Sıkıntı olmasa devlet kredi garanti fonu, varlık fonu, kosgeb destekleri vs vs destekleri açıklamaz.

Bunlar geçici, firmaları daha çok borçlandıran, bankaların sorunlu kredileri yüzdürmesi gibi tedbirler.

Bu sıkıntılardan bu yöntemlerle çıkmak hayal. Daha kötü günler görmeyiz inşallah, demekten başka bir şey gelmiyor elden.

Geçmişte yaşamanın anlamı yok. O zaman başka hatalar yapılıyordu, bugün başka hatalar yapılıyor.

Hatalar farklı olsada sonuçları aynı olacak ve oluyorda.

3. Adam akilli bir doviz yorumu olur mu diye bakıyorum ama hep politik tartismalarla karsilasiyorum.Tamam siyaset ekonomiyi etkiler ama kardesim bu kadar da topiğin önüne geçmesin.

4. Yil sonu dolar ne olur? Euro/dolar nasil olur teknik bilgi nerdeyse yok.Lutfen artik biraz bunlar hakkinda bilenler yorum yapsin biz de okuyalim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by magmag Yazıyı Oku
    Yil sonu dolar ne olur? Euro/dolar nasil olur teknik bilgi nerdeyse yok.Lutfen artik biraz bunlar hakkinda bilenler yorum yapsin biz de okuyalim.
    Siz deneseniz de ben okusam

Bu başlıkta, sen ben bizim oğlan durumları var.

Uzman falan yok.

Kiminin hayalleri var. Doların uçacağına dair.

Kimi göçecek demekte.

Grafik, analiz yok.

Siyasetin emri ve gölgesinde, krizin her an beklendiği bir ülkede yaşadığımızın farkındayız bazılarımız kabul etmese de.

O nedenle kolayca ulaşılabilen siyasetten haberler başlıkta sıklıkla bulunuyor.

Bir de, analiz grafik beceremiyoruz ama burada paylaşılan bir kaç analiz ve grafiği de dakkada madara edebiliyoruz.

Biz bize yeteriz...

Siz de bu şartlarda bir başlığa razıysanız buyurun.

Marifetiniz varsa sergileyiniz.

Yoksa da...

Elimizden gelen budur.

Nihayetinde bir başlık açtık.

Kimsenin kimseye bir sorumluluğu, bir şeyler sunması zorunluluğu yok.

Yıl sonu dolar ne olur ? Avro ne olur ?

Bunu bilsek burada işimiz ne?

Değil mi?

Teknik beni bozar hele Dolar işinde uzun vade düşünüyorsam tamamen bozar. Benim hesap basit, köpüksüz olarak 3.60 Tl Yıl başı fiyat diyorum üstüne %11 enflasyon koyuyorum 4 gibi iyimser 2017 yıl sonu fiyat tahmin ediyorum. Üstü için allah bereket versin, altı için olurda Tl faiz bundan daha iyi getirirse, ufff ! elim yandı derim. Benim ki yastık altı dolar getirisi, üstüne Dolar faizi alanlar ballı börek yerler. Sadece tahmindir ne al ne sat ne tut tavsiyesidir , ben büyük üstat ! baş danışman CEMİL ERTEM değilim ki 3 ay önce , Dolar 3.10 iken, burası tepe buradan alan zarar edecek diyebileyim.
    Son düzenleme : umutabi; 04-04-2017 saat: 15:56.

7.  Alıntı Originally Posted by magmag Yazıyı Oku
    Yil sonu dolar ne olur? Euro/dolar nasil olur teknik bilgi nerdeyse yok.Lutfen artik biraz bunlar hakkinda bilenler yorum yapsin biz de okuyalim.
    dolar yıl sonu 4,4-4,5 civarı olacak. YTD bu benim hesabım kimseye zorla dolar al demiyoruz. isteyen altın,CHF,GBP alabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    dolar yıl sonu 4,4-4,5 civarı olacak. YTD bu benim hesabım kimseye zorla dolar al demiyoruz. isteyen altın,CHF,GBP alabilir.
    GBP maymuna döndü USD karşısında, buradan çıkış yapar mı ki? Zaten Avrupa kıtasında para birimlerinin hepsi birbirine göbekten bağlı. CHF de EURO'nun bir farklısı gibi geliyor bana. EURO köprüden atlarsa bunlar da peşinden atlar ailece. (GBP, CHF, NOK vs) Orjinali (EUR) varken çakmasını ne yapayım.

Ben anlamam tabi bu işlerden öylesine konuşuyorum ytd
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 04-04-2017 saat: 15:19.

Sayfa 362/1013 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462862 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •