bürodan çıkarken elinde hava atmazsan bişey:) olmaz bi sürü giren çıkan var. biri istanbul tophanede hava atacağım derken kurşunu yedi paralarda gitti.. valla bak bende o zaman tophane limanda ruslarla çalılşuıyordum
Printable View
bist100 log grafik bu...üst direnci yıllardır kırmamış...geçen hafta üstüne çıktı ama içinde kapattı...normalde bu seviyelerden satış gelmesini beklemek garip değil...bugün itibari ile üstünde kapattı ama haftalık kapanışı önemli...143.100 üstü olmalı...benim gördüğüm başka direnç falan yok abi...bu direncin üstü bence serbest uçuş modu...aşarsa tabii...satmıyor adam...bu seviyelerden satış gelebilir diyen haksız değil normalde...bakalım vade bitsin yıl bitsin...seneye bizi neler bekliyor...
uzak çekim...
https://i.hizliresim.com/NDiL4T.png
yakın çekim...
https://i.hizliresim.com/hJewyh.png
hiperenflasyonda TL bazlı grafikler çöp olur...
ne zaman açılır dolar bazlı grafikler, o zaman görülür ralli mi yapmış zirve mi kırmış yoksa 2.5 senedir git gel aynı bantta sürünüyor mu...
dolar bazında bakmadıkça TL bazlı nominal rekorlar kırmaya devam eder endex, short24 de şaşırıp durur devamlı...
baya bi zaman oldu. borsacı youtuburen biri 25 yıldır borsada olduğunu iddia eden birine grafik öğretiyordu. adam valla ben daha şimdiye kadar hiç grafiğe bakarak oynamadım diyordu:) bu arkadaş borsacı üstelikte 25 yıllık...
2019 2 cent'e kafa attık, 2020 2 cent'e kafa attık, nasipse 2021 2 cent'e bir kafa daha geliyor. bizim taş kafa betonu kırar mı kıramaz mı göreceğiz. durum 2002-2003-2005 gibi sanki. orada da 1 cent'e kafa atıp durmuşuz. kırdığında da kendimizi 3.5 cent'te bulmuşuz.
bence 2.1 cent ile 2 cent arası bi yerden yine çakacaklar. bakalım haber ne olacak. ama döndüğünde bence hakiki ralli orada olacak.
garan almak için birbirini ezen teyzeler görüyorum. bilezik bozdurup işctr alan ablalar görüyorum.
2009-2010 dolar bazlı ralli olmuş hisselerde...endeks 5 cente gitmiş...peki o zaman dolar ne yapmış...1,5 tl de sürünmüş 2 sene...sonra 2012-2013 yıllarında yine dolar bazlı zirve bu seferde dolar 1,80 - 2, tl arasında sürünmüş...gitmeyen dolarla dolar bazında ralli nasıl iş bu? dolarla bakmak saçmalık...burada alışveriş TL ile yapılıyor...
buyursun şimdi hızına yetişilmeyen dolarla yapsın dolar bazında rallisini...7-8 tl dolar ile kırsın dolar bazlı zirvesini...
burdada altınci hiss güçlü olan varmı? vardır tabiki öylesine soruyorum. bizim piyasa valla tiyatro:) arada twıtırda varant sayfasına bakıyorum. yeminle söylüyoırum adam daha seçeceği varantı bilmiyor peşinde binlerce takip hocalarından feyz almaya çalışıyor:)
Bir şeyin nasıl yapıldığını bilmek, onu yapabilmek için şartttır ama yeterli değildir.
Borsada para, cesaret, ilgi, takip, disiplin, beceri vs gerekir ama kastım o değil.
Burada borsada oynamayı bilen, oynayan ve kazanan çok çok iyi kişiler var ama lak lak yapmadıkları için onlardan bilgi alamıyoruz.
Bilgi konuşur para dinler deniyor.
Ben hiç bir enstrümanı çalamayan, notadan, müzikten vs anlamayan biri olarak beste yapmaya karar verdim.
Fakat bendeki en büyük sakatlık o işin yapılabilir olduğunu gördüğüm anda hevesimin bitmesi.
Belki bal arısıydım ama eşek arısına dönmüş olabilirim.
dolar bazlı zirve yapacak diyen yok... daha doğrusu var, stockgeneration diyor ama ben o kadar iddialı değilim...
20 senenin ortalaması 3 cent... oraya gider diyorum 1.5 sene içinde... 2021'e yetişmez gibi, sonraki yaza görürürüz en geç... ötesini bilemem, seçim meçim işlerine bakar gerisi...
grafiklere altın bazında bakan var, eur ile bakan var, tüfe bazlı bakan var...var da var...ama en sonunda dönüp dolaşıp TL grafiğe gelirsin...
bu da grafik...gr altın bazında endeks...yani yerin dibine girmiş kelepir ötesi görünüyor...zirvesi hemen hemen 41 şu anki fiyat 3,21...
bu grafiğe bakarsak yani gözümüz kapalı bütün malı mülkü biste basalım...
grafiği ekliyorum ama görünmüyor...neyse rakamları yazdım...
https://i.hizliresim.com/NqP6pJ.png
Bu SPK'nın adam topladı sonradan yüksekten boca etti, hile yaptı olaylarına açıklama getirmesi lazım.
Hangi şartlarda hile yapılmış oluyor, hangi şartlarda adam çok şanslı olmuş oluyor.
Benim bir arkadaşıma sen neden aldın neden sattın demişler. Adam da ucuzdu aldım yükselince sattım demiş, beni aradı bu nedir dedi, çok kazananları sorguluyor olabilirler demiştim.
Çok kumarhane filmi var, kazananları sorguya çekiyorlar bazen kemik sesi de gelebiliyor, o yüzden hiç kumar merakım olmadı.
hiperenflasyon olmasa TL bazlı bakılır... adam gibi tüfe açıklasalar tüfe bazlı da bakılır... bunlar olmayınca dolar baz tek alternatıf...
her neyse, ben diyeceğimi dedim... herkes aklını pazara çıkarsa kendininkini alacağına göre zaten çok da uzatmaya gerek yok...
Teyzeler diyince aklıma geldi.
Ayşe teyze altıncı, borsayla hiç ilgilenmez, parası oldukça altın alıp yastıkaltına yatırır.
Bizim Mehmet abiyi dersen o da dollarcı, boyna alır hiç bozdurmaz
kaldı geriye üni. öğrencileriyle, eski borsacılar, eski spekler
bunlarla ikiileri birgeri, o tahta senin bu tahta benim diyerek zaman geçirirler...
Şu asla unutulmamalı!!
hiç düşmeyecekmiş gibi geliyorsa
yada
hiç yükselmeyecekmiş gibi geliyorsa
dönüş yakındır.
sizce şuan nasıl bir his içindesiniz onu sorun kendinize
Bugün kapanış barları
BIST100-BIST30-Vadeli herbiri kendi yoluna gitti.
Yan kağıtlarla x100 diri göstercekler yarın.
Vadelide 2 tur aşağı in-yukarı çık taşınma var.
Spot30 can sıkacak.
Bugün yakın-uzak vade farkının
2000 puan üstüne çıkması
önce longları taşıyıp, sonra shortlarla 800 puana indirmesi
dikkatlerden kaçmamış.
Aynı suda 2 kere yıkanılmaz.
Tanıdığım yeteneksizlik abidesi bir kişi bilgisayar kitabı yazmış, 2 satır işe yarar bir kod yazabilir mi sanmam.
Demek kitap yazmak ayrı bir yetenek. O yüzden ben de beste yapabileceğimi düşündüm.
Zaten hocanın dediğini yap yaptığını yapma da derler.
valla ariston abi şaka bir yana bu işin okulu yok. herkes kendi gayretiyle kendi özverisiyle zaman içinde maddi manevi bedeller ödeyerek bir yerlere geliiyor. şimdi siz böyle birine cefasını siz çelkmişsiniz verinde sefasını ben süreyim denirmi? ben demem. çünkü yaşadım. ama piyasadaki usta bolluğu borsayı ayağa düşürüyor böyle oluyor
siyasi haberlerden sonra 3. sayfa haberlerini de izlerim..nasıl bir memlekette yaşadığımızı bilmek açısından.ta ki sokağa çıkınca kimlerle muhatabız bunu bilmek lazım.
10 tl. vermediği için şişlenenler,evini satınca tapu çıkışında gasp edilenler,taksimde sokak ortasında bıçaklanan üniversite öğrencisi vs.
toplumun gerçeği bu.
bunun için 15 yaşındaki oğlumu boxa yazdırmaya karar verdim.geçen sene lgs vardı.2 sene sınav stresti yok..gerekirse özel hoca tutacağım.meslek olarak değil.ama savunmayı azda olsa öğrensin.en azından refleksi gelişsin.
sürekli ders çalıştığından akvaryum gibi fanus bir hayatta yaşıyorlar.ama hayat-sokak bu kadar düzenli değil.
Her işin erenleri oluyor. Borsanın da erenleri vardır.
Ahmet Mergen de bazen borsanın erenleri karar verecek vs diyor arada. Sosyal medyadan vs hemen tepkiler gelince, bu erenler başka erenler karıştırmayın diyor. Türkçe'de bir yerleri incitmeden nokta atışı laf söylemek zaten zor.
Bir konuda üstad olunca ister istemez güzel olunuyor.
Adamın/kadının kilosu belki 150-180 kg ama bir konuda üstad, kişi güzel görünüyor, bana ilginç geldi.
Çok güzel kadınlar var, videosunu izleyince birden fikrin değişiyor, keşke hiç laf etmese diyorsun, o da var......
Piyasada iki çeşit hüstadlar var...biri sürekli yazıp çizenler ve konuşanlar...Bunların sandığımız kadar çok kazandıklarını düşünmüyorum.......Diğeride çok az yazıp çizen yada hiç konuşup yazmayan ve tanınmayan ustadlar.....parayı esas kazanan bunlardır.....kendilerine özel geliştirdikleri sistem ve yöntemler var......onlarıda kimse ile paylaşmazlar....Çünkü bir sistem pazara düşüp yaygınlaşmaya ve kitleler tarafında kullanılmaya başladımı o artık sistem para kazandırmaz. miadı dolmuş demektir..
TL, rakiplerine fark atmış..
https://i.hizliresim.com/5C4955.png
Forum ortamı daha iyi, yazdığını okuyunca bazen eksikleri görüp değiştirebiliyorsun ya da silebiliyorsun. Sözünü kesme olmuyor herkesin mesajı ayrı. Chat ortamında laflar birbirine karışıyor, bilgisayar da bile. Bunun dışında değişik argümanlara cevap veriyorsun ya da yanılmışsan fikrin değişebiliyor.
Bazen de şöyle mesajlar oluyor "yazdım yazdım sildim" otokontrol her şey de var, var olmasında da fayda var. Ama içine atıp atıp da sonradan infilak etme tehlikesi de olabilir, belki konu/sorun/hadise vs çok basittir.
Bir kişinin felsefesinin iyi olması pratiğinin de iyi olacağı anlamına gelmez. Teoride zehir gibi, pratikte sallanmakta diye de şarkı var.
http://elektrikelektronikegitimi.blo...ocu-cocuk.html
Sol Kolu Olmayan Tek Kollu Judocu Çocuk, Eksikliklerimize Rağmen Başarılı Olmak
Eksikliklerini tanı,
Güçlü yönlerini keşfet,
Bir konuda çok çalış,
En iyi olmayı hedefle,
Zorlu rakiplerden korkma...
Bir de eski bir film vardı onu tekrar izleyeyim, sanırım bu.
WANG YU TEK KOLLU BOKSÖR.2 ! -1.parça
https://www.dailymotion.com/video/x7t9ql3
ben Ankara halinin önünde işportayla her nevi mücadeleye maruz kaldım:)
bu yeni okuyan nesil hayata çok uzak gibi.
gönderirsem biraz mukavemet olsun yani.bir deneyelim bakalım.milli vs. istemez..zaten eğitimle ilgili hedefleri var..ama yan da dursun.
bir de santranç...:)
brezilya parası ve güney afrika zarı dolara karşı değer kaybederken bizim tl.%2 değer kazanmış..hayırdır?
eksi rezerv olunca böyle mi oluyor.
Genelde grafikler kullanılıyor ve göz ile algı yapıyoruz. Acaba sese çevirme imkanı olabilir mi diye de düşünmeden edemiyorum.
Yani yatağında otur, kitap oku veya film dizi seyret o arada borsadaki işlemler gürültüler filitrelenip sana ses olarak gelsin.
Sokakdan bir asker konvoyu, düğün alayı, ambulans, itfaiye, polis aracı, zerzevatçı, overlokçu geçtiğinde ya da kavga tartışma sesi vs geldiğinde pencereye yöneliyor insan, ona benzer bir şey olabilir. BBHT kırmızı flaş yazı geçiyor ama işin suyu çıktı, borsadan ses gelmesini kast ediyorum. Eski seans salonlarında o hava belki vardı.
İzleyici sayısı bile bir gösterge sayılır. Matriks donması da benzer.
global ve bist nereye varmak istiyor..dow endeksi alir gibi yapip veriyorlar verir gibi yapip aliyorlar yon konusunu bi turlu netlestiremediler sebeb nedir acaba gunlerdir dow endeksi bi asagi bi yukari ne yapmak nereye varmak niyetindeler ben bisi anlayamadim bu isten ve hisselerde ayni sabah arti aksam cok az eksi veya cok az artida..cok iyi satacaklarmi cok guzel alacaklarmi bu konuda dusunceleriniz nedir..
Bir tahminim de bazıları borsayı fazlaca biliyor, ihtiyacı olduğunda gelip buradan kovasını doldurup gidiyor.
O yönteme de dönme ihtimalim olabilir.
Zaten yedirmezler vs çok deniyor.