ateşe odunu veren merkel oldu % 50-60 enfekte olacak dedi,olur olmaz bilemem ama enfekte olanlar grip şeklinde geçiriyor,kuş gribi domuz gribide oldu,geldi ve geçti,bu salgın yaşlıları daha çok vuruyor,rakamlar dogruysa devede kulak rakamlar
Printable View
ateşe odunu veren merkel oldu % 50-60 enfekte olacak dedi,olur olmaz bilemem ama enfekte olanlar grip şeklinde geçiriyor,kuş gribi domuz gribide oldu,geldi ve geçti,bu salgın yaşlıları daha çok vuruyor,rakamlar dogruysa devede kulak rakamlar
Ciddi bir durum yok mu. Bizim burada italyan cok ve durumun vehametinden bahsediyorlar. Ulkede restoranlar alisveris merkezleri vs kapali. Sokaklar bombos. Her gun yeni 1000 vaka cikiyor. Butun ulke karantina da. Daha ne olacak.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu fedde ne kadar dolarlar var ?yarın alın 5 trilyon dolar daha diyebilir mi? 2008 den beri basbas paraları Leyla'ya modunda 3 ay sonra bir 5 daha bu hep böyle giderse ooo Dow 100k.😄
Istedigi kadar basar. [emoji3]
bence ciddi durum yok,tabiki ülke kapatıldı,ticaret ve hayat durdu,abartılanda bu borsa açısından konuşuyorum bir şirket düşün milyar dolarlarla iş yapıyor binlerce insana ekmek veriyor,trafik kazasından bile daha az ölüm olacak,kansere çare bulunamadı,kuş gribi ve domuz gribide bögleydi bence yarın unutulur,yada para sahibi unutttur 1 aya kalmaz gündemden düşer,milyar dolar yatırımlar daha mühim çıkar,hep bögleydi ve bögle olacak,piyasa bögle bakacak benim fikrim degil ölen ölür kalan saglar bizim der piyasa malesef bögle
Normalde TCMB de ne kadar TL var ise onda da o kadar dolar olmalı. TCMB den farkı özel bir şirket ve ABD hükümetinin payı yok, kar ortak bankalara gidiyor diye biliyorum.
Bir merkez bankası ne kadar para basabilir? Ben devletin borçlanma limitini pek geçmemeli diye düşünüyorum.
Yakında devletlerin borçlanma limiti filan olmaz diye ekonomistin biri yazı yazar Nobel ödülü verilir ve artık limit is sky olur.
Altın o yüzden kritik, hala, atıyorum bakırı veya demiri altın yapan bir formül bulunamamış, zamanında simyacılar çok araştırmış. Zamanında ABD de milletin elindeki altınları toplamışlar.
Bu virüs dünyayı korkuttu .......fakat bir taraftan insanlara faydası da oldu ......... mikrobun insanlara faydası mı olur derseniz elbette olmaz vücuda girerse , yenerseniz vücudunuz bağışıklık kazanır güçlenir ........tıbben belki böyle bir faydası olabilir........Fakat benim söylemek istediğim dünyadaki tüm insanlara Hijyeni öğretti ........ tuvalet temizliği , ellerin sık sık sabunla yıkanması ........ dezenfaktaston , kapalı alanların havalandırılması , yiyeceklerin yıkanması bunlar güzel şeyler........İnsanlar artık bankamatikteki tuşlara dokunurken veya marketlerdeki alışveriş pos cihazlarını tuşlarken iki kere düşünüyor ve ellerini ıslak mendillerle temizliyorlar , aksıran tıksıran insanlar mendil kullanmıyorsa ayıplanıyor küçümseniyor.......hasta nezle grip ama halk arasında hiç bir şey yokmuş gibi dolaşanlar , kalabalık ortamlara girenler ayıplanıyor aşağılanıyor , geri zekalı olarak algılanıyor.İşte bunları öğrendik su , sabun , alkol gibi temizlik malzemelerinin ne kadar değerli olduğunu öğrendik ..........Umarım saydıklarım kalıcı olur.
Arkadaşlar foruma bir arkadaş corona geçiren kişinin yaşadıklarını anlatan video koymuştu linkini kaydeden oldumu ?
Önce kaldırıp sonra basmalarında şaşıracak bir şey yok. Tamamen kitaba uygun hareket ediyor.
Amerikada dün kapanışa doğru yaşananlar büyük ihtimalle Short Squeeze. Biz de açığa satış yasak olduğu için bu tarz ralli mümkün değil maalesef.
Düzeltme sürecinin bittiğini söylemek için henü çok erken. Pazartesi Abd vadelilerini %5 aşağıda görürsek şaşırmayalım
Japon borsası 35 yıldır italyan borsası 20 yıldır aynı yerde...
Hani bizde ev alınca iki yılda ikiye katlamasina alışmıştık ama 5 yıldır yerinde sayıyor ya işte öyle bir durum...
Ben bu hükümet başta olduğu sürece burada umut görmüyorum.anca indi bindi şekilli doldur boşalt ortalar...
Imf olmaz. Ama ab tarafı benim hep aklımda. Ab akıllılık edip türkiyeyi birlik içine almayı düşünebilir. Bütün üretimleri çine yaptırıyorlar ancak riski ve nasıl bir hata yaptıklarını anladılar. Türkiyenin nüfus durumu şu an ab için bulunmaz fırsat. Ancak avrupa görmüş bir abim şunu söylemişti. Alırlar almasına ama korkuyorlar. 10-15 yıl içinde türkiye onları boyunduruğu altına alır diye korkuyorlarmış. Şu virüs işini bizimkiler iyi yönetip çok fazla bir can kaybı olmadan atlatırsak önümüzdeki bir yıl için ben türkiyenin ab ye katılımı konusunda ciddi gelişmeler olacağına inanıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
AB nin üniter bir Türkiye'yi alma olasılığı bana göre sıfırdır. Yazıyla da rakamla da sıfır. Ancak, doğu-güneydoğuyu ülkeden ayırırsanız o zaman düşünürler. Böyle bir girişi de alıp ceplerine soksunlar. Forum formatı gereği fazlasını yazamıyorum.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Basmasına basar, kısa vadede sahte bahar da yaşatabilir de sonuç tahmin edilenin çok üstünde kötü olur. İnsanların açlık ile tanışan oranı katlanarak artar. Ve bu berbat süreçten kurtulma süresi çok daha artar.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Günaydın ... bu korono denen zıkkım yeni mi başlıyor ... yoksa zirveden düşüşe mi geçti.... onu düşünüyorum ...
çine bakıyorsun ... zirveden aşağı geliyor
avrupa abd ye bakıyorsun ... zirveye doğru gidiyor...
sonuç olarak ... abd ve avrupada şu an zirvelerde 10 15 güne kadar ordada normale döner hayat diye düşünsem acaba doğru mu.. yanlış mı ?
şayet böyle ise ... borsa haberi önceden satın alır ... yani hafta başı mala girsem nasıl olur..
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gün içerisinde sayı ve son duruma ilişkin güncellemeler yapacak.... mış
Dostum günaydın. Kısa da yakalandın galiba. İnerken long squeeze, çıkarken short squeeze olacak tabi ki... Sen buna ne dersen de. Bu teknik bir hareket. Bizim kapanışımızdan sonra 1500 puan çıkan bir dow var, birde pazartesi üstüne 400-500 puan daha koyarsa ve bizde direkt 100.000 açarsak ve 103000 i görürsek kaç tane kısa pozisyonda kişi kalır... Short squeeze yaptılar demekle kısadaki arkadaşlar rahat uyuyamıyor dostum
2 gün çok uzun...
Geçen hafta da böyleydi... Pazartesi bir açıldı heryer darmadağın...
Şimdi Dow’a bakıp 3-5 bin puan da yapabilir, hafta sonu olumsuz haber çıkarsa kırmızı da yakabilir...
İlk kez bir akşam seansı Dow dan bağımsız hareket etti, yoksa 117 yakardı en azından...
Ne olacağı belli değil, bu yüzden en başından beri dediğimiz gibi sermayeyi korumak en önemlis...
Dönünce yukarıdan alırsın ama aklın rahat olur...
Füze hikayesi sırasında yanılmıyorsam 116 falandı, oradan 153 yaptı... Farzet 125 de atladın trene...
Bu sefer durum hakikaten farklı çünkü ekonomiler de inanılmaz sıkıntılar var, sadece siyasi-politik işler değil...
Lütfen teminatın tamamıyla almayın, hatta 10% sini bile geçmeyin...
Son 2 hafta yeterince ders verdi zaten adam...
Yazdıklarımı takip etseydin pozisyonum olmadığını görürdün. Hatta şu anda tavsiye ediyorum son mesajlarımı okumanı.
Borsada herşey mümkün. Ancak 2008 ve 2011 hareketlerine bakarsak, Amerikada düzeltme sürecinin aylarca sürmesi muhtemel. Ayı piyasası rallileri meşhurdur.
Bursan yükselmeye devam ederse benim için sorun değil çünkü dün olduğu gibi Day Trading fırsatlarından da az da olsa faydalanabiliyorum.
Her hamle öncekinden büyük oldu derken?? tospa sende mi yanlış anladın yoksam?? FED in yaptığı şey Bernankenin yaptığı QE değil.. Oooops arkadaşlar sitenin en aktif savaşçıları repo ile likidite injektionunu qe ile karıştırıyor :kahkah:
LDN-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Twitterda selcuk gonencler var. 101000 civari buralardan almaya korkanlar ustten alir demisti. O twiti silmis sindide farkli grafik koymus bak toplama bolgesinden alanlar kazandi diye . Ee dedim 100000 deyken bunu da demistiniz. Engellemis :)). Hustadlarda inanilmaz ego var.
https://youtu.be/10sItN9cDjg
Aramizda b u olaydan haberi olan kac kisi var acaba ?..
Ben daha dun ogrendim..
sn Artug Cetin beyin dedigine gore:
-2016 yilindaki G7 ulkeleri zirvesinde bir likitide krizi aninda Banka yonetim kurullarina vadeli hesaplara el koyma yetkisi verilmis.
Bu cok endise verici bir durum.
Hemen hatırlatma yapalım. Çinde tam bitti derken iranda çıktı. İtalyada sönümlenmesi önemli ancak sürpriz ülkelere dikkat etmek gerekli
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cekirkeleri eş geçiyorsunuz iyiki buraya uğramadılar yaww
-510 puan...oynaklık devam ediyor...pazar akşamına kadar belki sıfırlayacak belki artıya dönecek belki de daha derinleşecek...bakalım...
https://www.ig.com/en/indices/market...nd-wall-street
+1000 reputation point for you.