Originally Posted by
canlı
Bu pazar çok sert fırtınanın ardından şiddetli yağmur geldi. 10 dk. sonra 2 yaşındaki binanın en üst katında oturduğum dairenin oda tavanından su damlacıkları düşmeye başladı. Hemen çatıya çıktım, çatıda kiremit değil şıngıl dedikleri membran örtü konmuş , fırtınada 10 metrekare kadar bölümü uçmuş. Yönetici kadını arıyorum köydeymiş. En üstte oturan 6 dairenin tek tek kapısını çaldığımda 2 kiracı çıktı, diğerleri boşmuş sahipleri de yurtdışındaymış. Kiracılar '' bize ne abi çatıdan. Yarın taşınır gideriz başka yeni daireye '' diyerek yardımı reddettiler. Müteahhidi aradım, hastanede yatıyorum dedi.
Tek başıma 2 saat uğraşarak açılan bölüme naylon örtü gerdim. Çatı arasına dolan 18 kova suyu da tahliye ettim. Apartman grubuna resimleri attım. Şu ana kadar teşekkür eden veya ne olduğunu soran olmadı.. Bugün noter getirerek resimli-videolu hasar tespiti yaptırdım. Mahkeme acil hallerde bunu delil sayabiliyor. Aslında sulh hakiminden bilirkişi tespiti en sağlamı. Sonra düşündüm ; bina da oturan bu embesil topluluğuna neden iyilik yapayım ki dedim. Müteahhit ve babasının binada 4 dükkan 2 daireleri var. Biraz önce hastaneden dükkana gelmiş '' Abi, çok üzüldüm. zararın neyse karşılamaya hazırım. Hiç mahkemeyle uğraşma. Tek isteğim diğerlerine ön ayak olma. Ne halleri varsa görsün cahiller '' dedi. Tereddütsüz kabul ettim. 2 ay içinde yeni yaptığı yakındaki bir binadan ara katla takas yapacağız. Sonuçta akıllı adam müteahhit. İşi bilenin diğerlerini uyandırmasından sa uzaklaştırıyor.
Böylece uzun hukuk mücadelesine gerek kalmadı.