Hep diyorum ya...
Başlık ballı...
Çekiyor...
Printable View
Hep diyorum ya...
Başlık ballı...
Çekiyor...
Adamın adı "yatırımcı"...
Sanırsın mezhebi geniş, özgürlükçü biri bu konuda...
Yok illa benim tercih ettiğim yatırım sektörlerinde yatırım yapacaksınız diyor.
O pul...
Bu paçavra.
Ama şunlar iyi, verimli.
"İyi de biz öyle düşünmüyoruz..Dolara yatırım yapacağız çünkü o (bize göre) bu dönemde yükselecek tahmin ediyoruz" diyoruz.
Hayır olmaz diyor.
"Bakın geçmişte dolara yatıranlar nasıl hüsrana uğradı. Hisseye emlake yatıranlar abad oldular. Oralara yatırın abad olun" diye ısrarcı.
"Tercih bizim,sana ne. Zararı bize...Git dolar batacak başlığı aç oraya yaz okusun herkes, dolara yatırım yapmasın" diyoruz.
"Olmaz, özgürlük var. Bu başlıkta siz dolar yükselecek diyorsanız benim de gene bu başlıkta dolar çaput olacak deme hakkım var" demekte...
Oradan neşeli, mutlu bir zırt-pırt kadın gelip her zaman olduğu gibi konuya teşne olmakta...
Ne dediği ne istediği belli değil her zaman olduğu gibi.
Biraz ondan biraz bundan.
Pazar günü durumumuz budur...:)
Önemli Not: Buradakilerin ve benim, başka yatırım araçlarının konu edildiği, hisse, altın, emlak vs başlıklarına gidip de "buraya yatırım yapmayın..Aklaksızlıktır, yanlıştır, verimsizdir" dediğimizi görürseniz uyarın. Yanlıştır yaptığımız...
Bazılarının (zararlı ve de lüzumsuz bulduklarımın) yazılarını ancak başka birisi alıntılayınca görebiliyorum.
Boş ve anlamsız lafa zamanım yok.
Bahsetmeden geçemeyeceğim..O grafiğin benzeri sn. Karakemal'deydi ama Meksika pezosu o şekilde yoktu..(Mısır poundu zaten o grafiklerde yok)..dolayısıyla sn. Karakemal'in şekli sırıtıyor , komplo kuruyorlar felan oluyordu arkadaşımız..eh ne diyelim nerden bakmak istersen oradan..:)
Laik cumhuriyet düşmanlarının (az da olsa bu forumda da var İslam devleti düşleyenler) yas günüdür bugün.
Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına minnet, şükran, saygı...
Başkan Trump Hazretlerinin Adı Konulmamış Azil Süreci Resmen Başlıyor ;
Rusya soruşturması ısınıyor: ABD'de gözaltılar başlayabilir
ABD'de Trump ve Rusya'nın ilişkisine dönük soruşturmada, büyük jürinin ilk suçlama taleplerini onayladığı bildirildi.
ABD'de, Özel Savcı Robert Muellerın yürüttüğü Rusya soruşturmasında, büyük jüri ilk suçlama taleplerini onayladı.
CNNde yayınlanan haberde, suçlamaların yöneltildiği kişilerin Pazartesi gününden itibaren gözaltına almalarının başlayabileceği belirtildi. Suçlamaların tam olarak ne olduğu henüz bilinmiyor.
Muellerâin ofisi, CNNin yorum isteklerini cevapsız bıraktı.
Öte yandan Muellerın ekibinde çalışan avukatlar, büyük jürinin toplandığı, Washingtondaki federal mahkeme binasına girerken görüldü. Özel savcı Mueller, soruşturmayı büyük gizlilik içinde yürütüyor.
TRUMP VE RUSYA İLİŞKİSİ SORUŞTURULUYOR
Mueller özel savcı olarak Mayıs ayında, eski FBI direktörü James Comeynin görevden alınmasından kısa bir süre sonra atandı. Mueller, ABD Başkanı Donald Trumpın seçim kampanyasının Rusyayla yakın ilişkide olduğu iddialarını soruşturuyor.
Bir başka soruşturma da Başkan Trumpın Rusya soruşturmasına müdahil olmaya çalışıp çalışmadığı. Trumpın seçim kampanyasında çalışan kişilerin Rusyayla iş bağlantıları olup olmadığı da araştırılan iddialar arasında.
http://haber.sol.org.tr/dunya/rusya-...yabilir-215157
Bu Soruşturmanın Amacı Belli...
Yukarıdaki ABD soruşturması TRUMP eksenli malum.
Trump'ın civarında kalırsa belki az zarar verir ama TRUMP'ın doğrudan kendisine uzanırsa (ki oarsı ABD .Yasalar uygulanmak için başkan da olsa. Watergate'i unutmayalım) doların değeri iyi bir darbe yiyebilir.
Bu başlıktakilerin önemle takip etmesi ve tedbirli olmaları gereken bir konu.
Ve en az FED başkanının kim olacağı kadar önemli...:)
Hadi 1 sene içinde diyelim..
Paritede, 1,06 - 1,07 altına düşemezse, EUR daki beklentinizin güçleneceğini kuvvetle düşünüyorum..
http://666kb.com/i/dnxojbtnxsi7g8prp.gif
Esasen içten içe devam eden bir sorunda Trump yönetiminin sınır vergisi koyma isteği..Çin şimdilik kızdığını belirtip ya sabır çeksede, karşı bir hareket dengeleri bozabilecek nitelikte..
Abd Çin'den ithal edilen aliminyum folyo'ya %97'den %167'e a kadar sınır vergisi koymaya hazırlanıyor..2016 sonu itibarı ile Çin'den aliminyum folyo ithalatı 367 milyon dolar olmakla birlikte, sene başından beri ABD'nin yaptığı anti-damping soruşturması sayısı 77'yi bulmuş..bu rakam önceki seneye göre %61 daha fazlaymış..
Çin bu karardan hiç memnun olmadığını ve bu yanlış kararın düzeltilmesi gerektiğini belirtti..
Katar eski başbakanı Suriye savaşında tüm silahlar Türkiye üzerinden gitti demiş röportajında. Bizim hükümet savaş suçundan yargılanabilir. Bu süreci en az zararla atlatmak için bizim derin devlet erken seçim yapıp Akpartiyi indirecek ve darmadağın edecek. Meral Akşener yemin etti biliyorsunuz, Cumhurbaşkanı olacağım dedi. Meral Akşener hükümeti kurulana kadar dolar satılmaz. Hedef en az 4,50.
Malum ABD'nin İran'a koyduğu ambargo azeri gencecik işadamı zarab sarrafzadenin ticari zekası ve parayı ucundan göstermesi sayesinde bazı kamu ve özel bankları aracılığıyla delinmişti.şimdi ABD'deki davada bizimkiler Trump'a çok bel bağlamışlar sürekli olarak gönder şu zarrabı bak avukatıda öyle diyor ,deyioyolar....zaten bu dava eski başkan zamanıda kalma ancak trumpun partisi iran karşısında ve iranla işbirliği içerisinde olanlara göz dağı vermek için böyle bir fırsatı kaçracağına inanmak hayalperestliktir...
İsterse euro 1.30'lara uçsun
yani abd'de iktidardaki parti de olsa diğer parti de olsa bize rahat yüzü yok...
yani hedef Rabia...
http://www.ensonhaber.com/resimler/u...484039795.jpeg
29 Ekim CUMHURİYET bayramınız kutlu olsun....
"Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.†Mustafa Kemal Atatürk
29 Ekim Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun..
Dolar konusunda ise sadece sunu yazacagim: Ralliler yuzde 30 dur dolarda, baslangici da 3.40 tir; gerisi teferruat..ytd
Haftaya veya üç vakte kadar dolar düşecek , filanca yerden şu kadar para gelecek ,vs , diyenlere ; vadettiği günkü kurdan para istese bir ithalat çı bu şahıslardan . E nasılsa düşecek ver kardeşim dimi ya . :) Yada bu tipler Sadist . :)
Twitter üstatlarının bir kısmı 3.70e kadar bir kısmı 3.65e kadar düzeltme bekliyor. Cuma günü long kapatıp shorta geçen çok kişi var. Benim bildiğim dolar Palası bu marjı yedirmez onlara. Düzeltme yapacaksa 4 e kadar götürüp 3.9 a düzeltme yapar.
Doların 3.9x lardan 3.38'e yavaş yavaş düşüşünü 9 ay seyretmiş biri olarak; Alım yapmayı düşünen arkadaşlar tekrar tekrar düşünün. Doların yine düşüyormuş gibi yapmadan, çaktırmadan düşeceğini söylüyor lar. 3.50-3.40 arasına. Zarar etmeyin üzülmeyin. En azından ful alım yapmayın. Parça parça alın bir parçayı da 3.4x-3.5x arasına saklayın. Sonrasında 4.xx ler deniyor. Ben tekniğe inananlardanım. Tavsiye gibi oldu oldu ama yine YTD :)) diyelim. Hayırlı kazançlar
Ya Amerika ile barışık bir hükümet kuracağız ya da anamız ağlayacak.
Steve Bannon: Turkey is more Dangerous than Iran
https://aawsat.com/english/home/arti...dangerous-iran
haydaa.. benim yazı niye uçuruldu yahu. o kadar da uğraşmıştım. yazık.
yatırım kararları kendi siyasi veya dini görüşümüzden etkileniyorsa akıllı parayı anlayamayız. dolar çıktı veya indi diye bayram edip saçmalamamak, ahkam kesmemek gerekli.
çıkarken de inerken de kazanmak önemli. siyasi görüşünüzü başka platformda beyan etmek en iyisi paranın dini de partisi de olmaz, olamaz. para getiriye bakar. yoksa üniversiteler kaçıncı sıraya düşmüş, şuymuş buymuş yeri burası değil.
dün benim hamal diye yazan arkadaşa yazdıklarım silinirken onun hamallık muhabbeti yaptığı yazılar durmuştu bugün hepsi silinmiş
umarım doalr paçavradır taşıyanda hammaldır diye bir başlık açıp
zeka fışkıran yorumlarını orada yaparda
neyse.....
dolar taşımak tercihtir. artacaksa ben de taşırım. o arkadaş çok ileriye gitmiş. düşecekse taşımam ama paçavra değidir. uluslararası rezerv para birimidir.
dxy'de omuz baş omuz formasyonu vardı çalıştı 3.40'a düştü dolar. yakalayan shortlayıp kazandı.
şimdi küresel değerlenme aşaması var.
dolar bir cycle izliyor.
tekrar söylüyorum 2.92 ortalama ile dolar tutuyorum
4 olsada satmayı düşünmüyorum
amacım para kazanmak değil
tasarruflarımın erimesine karşı alabileceğim en iyi önlem olarak görüyorum
bu nedenlede tasarruf yapabildiğim sürece doalr almaya devam edeceğim
https://i.hizliresim.com/nJOOGg.png,YTD.3.20.3.40 al git. 4.5 da getir. acaba alıp gittilermi . yoksa almak için her şey yoluna mı girecek .bu oyunu kim bozuyor.