Sayfa 31/1001 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    euro nun, dolar karşısında 4-5 yıllık bir yükselişe başlaması için ; ne olması gerekir ?

bize etkisi ne olur ?
    Bence mümkünatı yok..uzun vadeli dolar trendi başlamıştır bana göre..

Buna gerekçe ABD'nin finansal açıdan çok güçlü olması felan değildir..doğrudur ABD, Draghi'ninde belirttiği gibi gelinen aşama itibarıyla AB'den daha ileridedir..ancak yeterli değildir..

Gerekçem şu: genişleyen bir sistemi tekrar eski haline getiremezsiniz..getirmeye kalktınız ölçüde bir yerde devrilme ihtimali fazlalaşır..

FED QT konusunda kesin net rakamlar verirken, ECB ucunu açık bırakmıştır, yada zorunda kalmıştır diyelim..ancak ikisininde bir sıkıntı durumunda tekrar QE'lere başvurabileceklerini belirtmeleri dikkate değer bir husustur..

Ayrıca bir taraftan QT yapacağım derlerken, diğer taraftan yada el altından piyasalarını parasal desteklemektedirler..Az önce sn. rxpu Draghi'nin para arzını arttırmış olduğundan bahsetmiş..bir örnek daha vermek gerekirse:

ECB reinvestment flows are silent stimulus for the eurozone

https://www.forexrepository.com/news...e-eurozone.htm
    Normalde yapılan işlem piyasaların gazını almak üzere kuruludur bana göre..aksi takdirde piyasaların biriktirdiği gazın bir yerde patlaması kaçınılmazdır..buda tekrar başa dönmek anlamına gelir tabiki..

Sonunda ABD ve AB bu gaz alma işleminde başarılı olabilirler ancak sistemin sıkıntıları bitmez..sonuçta sistem desteklenmezse yine 2008'e geri dönüş pek zor olmaz..

Neyse önümüzdeki orta vadeye bakacak olursak, bu gaz alma işleminden başlıca zarar görecek olanlar EM'lerdir..bunların içinde de sabıkalı olanlar aşağı yukarı bellidir..ancak esas sorun onlardan daha büyüğü Çin'dir..Asrın balonu olan Çin bir stop olursa, globalde pek çok ülke stop olur..bu durumda zaten QT'lerin başarılı olma ihtimali ortadan kalkar..

Yani global açıdan resmin geneline bakıldığında dünya parasal desteklemelerle ayakta durmaktadır..bence ülkelerin, tahmincilerin(örn. IMF) yok şöyle büyüyoruz , yok şöyle düzeldik laflarına pek dikkate almamak lazımdır..

2008 krizinden öncede ABD ve dünya iyi büyüyordu..hatta FED başkanı balon yok demişti..uzun vadede görüntüye pek inanmamak lazımdır..dünya 2007'den daha iyi bir konumda değildir ve sadece yüzdürülmeye çalışılmaktadır..

Tek kurtuluş yolu yüksek enflasyon yaratacak fiscal tedbirler olabilir..buda kağıt paraların erimesi sonucunu doğurur..

Düşüncelerimdir..dolayısıyla YTD..

2. Avrupa turizm pazarında yaşanan kan kaybının durdurulamaması turizmcileri kara kara düşündürüyor. Turizmciden kırmızı alarm Yıldızlı tesisler kapanıyor...
    Karamsar öngörüler nedeniyle Antalya’daki birçok turizm tesisinin Kasım-Aralık ayı itibariyle müşteri alımını durduracağı belirtilirken, sektör temsilcileri, süreçten istihdam rakamlarının da ciddi şekilde etkileneceğini vurguluyor.

‘SIKINTI BÜYÜK’

Kış sezonu ile ilgili ciddi endişelerin ortaya çıktığını kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, “Tur operatörlerinden gelen son bilgiler iç açıcı değil. Kışı takviye eden golf, kongre turizmiyle ilgili de sıkıntılar var. Tabi ciro almayınca ya o bedeli cebinizden ödeyeceksiniz, ya da tesisi kapatacaksınız. Yükü taşıyamayan işletmeler de belli süreyle tesislerini kapatacak” diye konuştu.

‘KAPANAN OTEL ARTACAK’

Turizm tesislerinin maliyetleri düşürmek adına bir takım önlemler almaya başladığını vurgulayan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, “Golf turizmindeki kayıp 2015 yılana göre; yüzde 50 civarında. Alman pazarının durumu da ortada. Özellikle Belek’te kapanan tesis sayısı geçen yıla oranla yüzde 20 aratacak gibi görünüyor. Sezonluk değil ama 1-2 aylık kapatma kararı alacak tesis sayısı da artacak” dedi.

‘KARAMSAR OLMAYALIM’

Kış döneminde yaşanacak sürecin Kasım ayı itibariyle netleşeceğine dikkat çeken Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, şöyle dedi: “Karamsar olmamak lazım. Elbette Avrupa turizm pazarında yaşanan gerilemenin bir takım etkileri olacaktır. Kış zor geçecek. Ancak şimdiden, ‘Şu kadar otel kapanacak. İstihdam düşecek’ demenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Süreci bekleyip göreceğiz.”

‘DAHA ÇOK AĞLARIZ’

Grup olarak kış döneminde 2 otel kapatacaklarını açıklayan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Ziyaretçiyi zorlayıcı etkenler bulmadığımız sürece kış ayında sıkıntı yaşamaya devam ederiz. Bu durum sadece Alman turistle de alakalı değil. Kış 6-7 ay. Bu dönemin tamamı masaya yatırılmalı ve radikal çözümler üretilmeli. Biz turizmi deniz suyu sıcaklığı ile yaparsak daha çok ağlarız” dedi.

‘AVRUPASIZ TURİZM OLMAZ’

Kış dönemi ilişkin gelen ilk rakamların tedirgin edici olduğunu belirten Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, şöyle dedi: “Böyle giderse çoğu otelimiz kapanacaktır. En büyük yarayı da Side, Manavgat, Alanya alır. Avrupa ile iyi geçinip politik sorunların çözülmesi lazım. Avrupasız turizm olmayacağını bilmeliyiz. Avrupa olmazsa yaz turizmi de, kış turizmi de olmaz.”

3. önce 4

sonra 4.5 dedi benim çocuk

sonra dedim ne bileyim dedi ve çıktı gitti

4. Tarihsel olarak Avrupa'nın en büyük korkusu enflasyon (2. dünya savaşı hiperenflasyonu), Amerika'nınki ise düşük büyümedir diyebiliriz. Toplumlar tarihsel olarak yaşadıkları bu şokları unutmazlar ve çok uzun zaman da geçse bu korkulara göre tedbir alırlar.

O nedenle Avrupa enflasyonun oluşmasıyla ekonomik konjonktüre bakmaksızın faiz arttıracaktır. Amerika ise büyüme düştüğünde ekonomik konjonktür ne olursa olsun enflasyonu dikkate almadan parasal genişlemeye başlayacaktır.

Türkiye ise özellikle politikacıların bakış açısından ve bilinçaltındaki korkularından daha çok amerikan sistemine yakındır. Türkiye'de politikacılar büyümeden kesinlikle feragat etmek istemezler. Bu uğurda enflasyonu görmezden gelirler. Politikacılar tarihsel süreç boyunca kontrollü bir yüksek enflasyon ile büyümeyi ne pahasına olursa olsun yüksek tutmayı seçmişlerdir.

Ancak tüm dünyanın farklı tarihsel süreçleri geride bırakarak yeni bir evreye girdiğini görüyoruz. Ne Amerika'nın büyüme korkusu , ne Avrupa'nın hiper enflasyon korkusu, ne de Türkiye'nin kontrollü yüksek enflasyon ile sağladığı hormonlu büyüme yeni girdiğimiz bu evreyle uyumludur.

Yeni gelişmeler tüm bu korkuların ötesinde bir gerçeği göz önüne sermektedir; Artan verimlilik ve teknolojik ilerleme nedeniyle artık dünya nüfusunun çok büyük bir bölümünün istihdam için gerekli olmadığı ortaya çıkmıştır. Çok düşük bir istihdam ile eskisine göre çok daha fazla iş yapılabilmektedir. Bu ne yazık ki düşük katma değerli işlerde de artık kendini göstermeye başlamıştır.

Bu durumda var olan ekonomik sistemler ve tedbir mekanizmaları böyle bir anomaliye cevap veremeyebilirler. Komünist veya sosyalist ideolojiler de kendi içlerinde belirli verimsizlikler barındırdığından (performansa dayalı ücretlendirme olmaması, başarının kazanç ile tahrik edilememesi v.b) halihazırdaki ekonomik sistemin var olan sorunlar için çözüm üretebilmesi çok uzun bir süreç alacaktır. Bu süreçte insanlık kendi varoluş sınırlarını zorlayacak belirli testlerden geçecektir.

Önümüzde tarihsel süreçten farklı ve insanlığın adapte olması çok zor bir süreç vardır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

255 lira kar icin bu satirlari mesgul etmeyiniz...........

saka yaptim alinma dostum...
     Alıntı Originally Posted by shadowfags Yazıyı Oku
    bugün 25 K dolarımı 3,8168 den sattım. 3,8066 dan yerine koydum Allah bereket versin
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Bak bu guzel haber
    faydali bir is protein alimi
    kutluyorum seni

Alıntı Originally Posted by shadowfags Yazıyı Oku
    gittim 250 TL ile et aldım

Alım satım maliyeti yokki iş bank üzerinden hepsi hepi topu 30 dk içinde oldu bitti.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

7.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    powell'a oynuyorlar gibi. taylor gelirse görürüm ben.
    http://www.bloomberght.com/haberler/...usus-surebilir
    Fed in faiz indirmeside bekleniyor olabilir

8. Arkadaşlar, katkılarınız için teşekkürler.

Ancak, soru şu şekilde idi ,

'' Ne olması gerekir?''

Şöyle bir söz vardı...

''Önemli olan , dağa tırmanıp dağın arkasında ne olduğunu görmek değildir, dağın eteğinde iken dağın arkasında ne olduğunu görebilmek '' gibi bir söz ...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 31/1001 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •