https://i.hizliresim.com/LOyQn0.jpg
https://i.hizliresim.com/2ErjJd.jpg
grafikler ,bist cumhuriyet altınına göre degerlenmeli diyor.
114 görülürse şayet bist100 için sonrasında 90 altını görebilen göstersin.
ha direk 114 ü aşar 2.senaryo masada.ancak çok zayıf ...
şu pazarlama meselesine takıldım açıkçası ???
pozisyon short ya da long olarak ayrılamaz.. pozisyon pozisyondur !!
ve burada bir pazarlamadan söz ediliyorsa bu topic altında "short" pozisyonun [hisse bazli piyasalar ve turevleri icin] pazarlaması yapılıyor bence.
Daha doğrusu endeks ve turevleri short, doviz icin long olmak uzere krizi pazarliyorsunuz insanlara burada.
yığılmış bir yığın grafik birde logaritmik olunca daha anlamlı oluyor havası eşliğinde youtube ve medya'dan gizli hikayeden referanslar ile bunlar yapılıyor.
hayır kriz olabilir mi olabilir, piyasalar düsebilir mi dusebilir ama bu neyin kehaneti, neyin hırsı??? insanlarin goruslerini aşağılamakta neyin nesi (hisse tasiyan ya da long pozisyon alanları) tutturulmus bir pazarlamaci diye gidiyor. dedigim gibi bir pazarlama varsa bu topicte [emoji4]
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !!!
PİYASALAR PAHALIYKEN ALIN DEMEK mi YOKSA piyasalar Pahalıyken satın diye mi yorum yapmak mı pazarlamak bunun kararını okuyucu verecektir.
Her koyun kendi bacağından asılır.
ancak ben bunları söylerken Döviz aylık grafiklerde toplanıyor borsa ise aylıklarda satılıyordu.
hadi Ekim ayında göremedik düşüşü Aylık bazda daha ŞUBAT 2018 e tam GRAFİKLERDE : " kasım aralık ocak şubat " 4 adet BAR var.
bakın STERLİN yüzde kaç getirmiş son 9 yılda?
####
https://i.hizliresim.com/pGW3jr.jpg
####
Sterlin long derken siz neredeydiniz?
####
DENGE yatırım 3 ,3 tl ydi gizli değer analizime takıldı bastıkça bastılar toplamak için ne OLDu RALLİ
#####
EMKEL dedik
EDıp dedik
NTTur dedik
yazdıklarımı konuşmayın HİÇ
daha gerçekleşmemiş ancak gerçekleşme ihtimalleri %99 olan global krizleri olmayacak diye vatandaşa yutturmaya çalışın
insana bir dur demezler mi?
####
FLAP dedik geçen yıl
ANACM dedik
KAREL dedik
COMDO dedik
####
ancak nerelerden döndürürler ne yaparlar o kısımlarda risk almam
ben kısacıyım endeks hisselerinde ancak bu tür gelecek gördüklerimde uzuncuyum
####
ARENA halen favorim
ITTFH ç.... sı ise beni zarara uğrattı ancak toplandı
####
VKFGYO
gelecek 10 yılın hisselerinden yıldız
#####
ECzacı ila.ç hep söyledim
eczacıyt hep söyledim
ne oldu?
geriye dönük bakın bakalım bunlar bidon hisseler değil
bidon hisse nedir biliyor musunuz GYO grubundan bir kaç hisse mesela veya spekülatif hareket gösterenler
her zaman işlemlerde yapmanız gereken hareketleri yazdım
KÜÇÜK LOT lar çok işlemler günde 1000adet üstü emir yollamıyorsanız işlem yapmayın
afedersiniz hisse
10tl
yüzde 1 artması için 10 kademe geçmesi gerekli gidipte 1 kademeden işlem yapılmaz
10 kademeye her kademede 5 emir yollasanız zaten 50 emir yapar
####
Dolar euro altın gelecek tahminlerimin arkasındayım nedenlerim açık piyasayı takip ediyorum
####
Sn Ersoy yazdıklarını son 2 aydır devamlı okuyorum ben hiç borsadan anlamam portföyüm tek hisse sen ne yazdıysan ben hep tersini yaptım 2 ayda %30 kazandım saol sen yazmaya devam et hangi hissede olduğumu söylemiyeyim senden iyi yatırım danışmanı bulamazdım hemde bedava 😃😃😃
S.A. ERSOY BEY HAKLI vatandaşa yaranmak zor insanın içinde olacak başkaları için fedakarlık yapmak üstelik karşılıksız yapmak ayrı bir konu tabii,adamın grafiklerine hiç baktınız mı 162.mesajdaki 14 tane grafik atmış ve devam ettirmiyor grafikleri sayenizde. ne istiyorsunuz adamdan? ben DENGE de topladım bastıkça adam %100 bir haftada kazandım dinlemesini biliyorsanız birilerinin anlattıkları fayda eder.bilmiyorsanız rüzgar sizi süpürüp bitirir. Ersoy gibilerin yorumları bizleri koruyor ve endeksin bu kadar yükselmesinde büyük rol oynuyor biz bunları dinlemesek ve korku endeksi fırlamasa ülkemizde benim düşüncem şuan 70 000 xu100 endeksti. biz aldıkça basarlar-biz sattıkça alırlar. ersoyun yorumlarını okudukça bu gibi yorumlar alacağını söylemesinden belli zaten ne kadar dürüst adam olduğu.birilerini karalamak istiyorsanız her gün televizyonlarda gördüklerinizi karalayın cebinizden çalanları eleştirin ama onlar oyunlarını iyi oynayıp yine haklı taraf olurlar böyle insanlar ise bir süre sonra pes eder veya ettirilir . çok uzak değil üstten 162.mesajdan bu zamana bir okuyun 1 saat almaz. Ersoy gibiler sayesinde yükseldik. bu arada %30 ne ki? adamın her dediğini yapsanız sabırla şuan iki kez %100 kazandım.yani toplam 100tl 200 oldu 200 tl ise 400tl oldu COMDO 4 tl maliyet hadi bunu da ersoy söylemedi deyin? satıp Denge yine %100
####
Öncelikle Sitemi biraz tanıtayım :
BUNUN adı BORÇLANDIKÇA BORÇLAN sistemi;yani sen alıyorsun senin satabilmen için senden sonra gelecek olanlarında borçlanması gerekli üstelik çok daha fazla
diğer YANDAN,sistem sizlerin gelirlerinizi sabit bırakıyor veya çok az arttırıp arada sevindiriyor ancak çok sevinmeyin çünkü yıllık konut fiyat endeksinin altında maaşlar artıyorsa dolaylı olarak alım gücünüz düşüyor
kısacası sen,senin çocukların BİR balonun içinde bu balon bir noktada patlamalı çünkü sistemi tasarlayanlarda para kazanmalı hemde hepsini
kısacası kasa kazanmalı her zaman.
Bu sistem borsa da aynen geçerli değil işte birileri sizlere pazarlamalı siz almalısınız sonra aynı kişiler sizden almak için fiyatları KRİZ var deyip düşürmeli sizi bıktırmalı çünkü İNSAN asla kriz in en dip olduğu noktada giremez.
yani borsanın yükselmesi için güçlü olan tarafın tüm malı alıp bir noktayı kendisine ortalama seçip o noktaya kadar üstten ve alttan satması gerekli.
ve ALICI kim tahmin edin?
Dolar dedim o kdar alın size 3,81tl
sterlin dedim 4,3tl ydi şimdi 5tl
euro dedim 4,1di şimdi 4,45tl
altın dedim nisandan bugüne ne oldu kaçınız aldınız ve hepsinin önleri açık yukarıları boş.
peki borsa? ekim grafiği BAR yeşil olsa dahi üstü kaç olabilir ki kaçtan döner veya hangi fiyattan bizim almamız için uğraşırlar.
doları çok erken aldım 360 dan senin yazını daha önce bulsaydım doları alacağım yer ayı tuzağına yakın biyer olcaktı 4 ayım boşa gitti ama sayende tecrübe kazanıyorum
Ekimmi 79000 mu olur olur. Bunu diyen agaya can gurban walla bir zamanlar bir arkadaş vardı geçen sene bu zamanlar yazar çizerdi endex 9999 olacak dedi.oldumu evt oldu çokta güzel oldu. Kimiside dolar uçtu roketledi nereye uçtu son 9 aydır dolar alan hala zararda sn Ersoy’da yazıyor işte saygı duyarım ama gene bildiğimi okurum
bi trol daha
sayın ersoydelta daha önceki şelale operasyonlarından kısa bir süre içerisinde atıyorum 2-3 haftalık süre içerisinde geçtiğimiz 25 eylül referandumundan sonraki 2 haftadada yapılan yapıldımı acaba. bilginiz varmıdır. yani ilk pazartesi günkü açılış mesela çoğu hisse %10 gibi bir düşüş yaptı kısa sürede topladı. 1 hafta geçti yine aynı şeyi yaptı yine topladı. yani tekrar yaptığında "hee bu seferde toplar" diyerek milletin tüm nakitini borsaya yatırmasını mı hedefliyorlar sizce. borsada o kadar geçmişe dayanan bir tecrübem yok. geçtiğimiz hafta 3 hissemden 2 sinden çıktım portföyün %65-70 arası şuan nakitte, diğer kalanda çok güvendiğim bir hisseye geçicem pazartesi. onda da uzun vade durmayacağım gibi. ocakta duruma bakıp tut/sat yapacağım bir hisse.
birde şelale yapmak isteseler döviz görece düşükken (3.40 a bile düşük demeye başladık :) ) yapmaları daha mantıklı değilmiydi. şuan dolar 3.80 diyebiliriz. ki benim şahsi görüşüm seneye 4ün altına fazla inmeyeceği yönünde. bende şuan bistten korkar durumdayım o nedenle 2-3 haftadır zamanı kolluyordum bu haftaya kısmetmiş yavaştan kaçış. şuan borsada kazanmayan yok gibi bişi özellikle son 8-9 ay. yani öyleki %400-500 yapanı geçtim %70-100 arası yapmayan hisse bile çok az. yani özel bir efor sarfetmen lazım son 8-9 ayda para kaybedebilmek için.
dolar yükselecek tahmininize katılıyorum ama 3.55 görünce alacağım demişiniz, görmezse almayacak mısınız?
Selam arkadaşlar.
Şeker yatırımın active charts isimli programını bedava kullanıyordum ancak kullanım süreniz doldu şekline bir uyarı geldi.
1990 lardan itibaren geniş olarak hisselere bakabiliyordum. Elimdeki matriks ise o kadar geçmişe gitmiyor. aranızda bu tarz bir ücretsiz program kullanan varsa lütfen linkini bana özel mesaj yolu ile gönderebilir mi?
Selam arkadaşlar.
Şeker yatırımın active charts isimli programını bedava kullanıyordum ancak kullanım süreniz doldu şekline bir uyarı geldi.
1990 lardan itibaren geniş olarak hisselere bakabiliyordum. Elimdeki matriks ise o kadar geçmişe gitmiyor. aranızda bu tarz bir ücretsiz program kullanan varsa lütfen linkini bana özel mesaj yolu ile gönderebilir mi?
Önceki eklediğim grafiklerime mutlaka bakın inceleyin KAYIT altına alın download edin elinizin altında kalsın.
####
SP500 için tahmini grafiğim halen geçerli şuan yanıltıcı zıplamaya başladı
peki haberler: "1930lardan bugüne ABD borsaları bu kadar aralıksız çıkmadı"
kısacası GEL GELL al bak kaçırma haberleri bunlar
####
ülke içindeki haberler "enflasyon 13.5 yılın zirvesinde" yani olumsuz
FAİZLER %15lerde
kredi oranları son 9 ayda %50 arttı
örnek en son nisan da 1,09 dan tüketici finansmanı kullandım şuan 1,4% ile veriyorlar
DOLAR hareketine başladı
dövizler zıt yönde zıpladı
peki çıkan haberler nedir? "bilmem kim tavsiye etti dolar SAT gelişmekte olan ülke parasını AL"
yani adamlar enayi ARIYOR.
BORSA neden çıkıyor ? çünkü vatandaş satıyor nakite geçtikçe adamlar enayi tabii ki dirençleri kırdırıp vatandaşa TEKRAR pazarlayacak
####
yüzdesel olarak nekadar artar peki borsamız ? %10 mu? peki YÜZDESEL OLARAK düşmeye başlarsa yüzde kaç kaybettirir ve siz o kaybı KAZANÇ İLE kapatmak için KAÇ YIL HARCARSINIZ_?
#####
ŞEKER yatırımın uygulamasının PRO versiyonu yıllık 45tl ya satılıyor ancak bir çok sistem eksik o programda yani ben üstüne para verseler kullanmam.
fakat geçmişe bakmak için güzel bir sistem eskiden EUROLINE vardı şimdi piyasadan silindi yerine matriks geldi çünkü daha ucuz ancak ucuz etin yahnisi gibi para etmiyor.
En iyisi ORTAK alın bu tür programları 3-5 kişi VOLTRANI oluşturp belli zamanlarda kullanın
#####
borsamız şimdi bu çıkışı ile malı satamazsa aralık ayı seviyemiz yine düşüş başlangıcı olmaz OCAK şubat martta çakılırız
ancak SATABİLİRLERSE ARALIK ayında çakılırız çünkü KASIM ayı AYLIK grafikler i aşırı SATIŞ seviyesi vermiyor 105 000 seviyesi önemli
#####
Çizdiğim grafiklede SP500 grafiklerinde maksimum TEPE noktasını gösterdim
aynı şekilde XU100 için ve XU030 içinde maksimum TEPE noktalarını gösterdim
geriye gidip 162. mesaj sonrasına bakabilirsiniz
####
endeks yükseliyor ama endeks teki AĞIRLIĞI yüksek olan hisselerin fiyatları arttı fakat vatandaşa verilmiş olanlar yükselmiyor
kısacası yükseliş YALANB
####
ITTFH şuan aylık bazda güçlü yükseliş grafiği veriyor ancak nereye kadar basıp yükseltir o kısmı tam göstermiyor
####
DENGE yi bu kadar yükselişii ben tahmin etmemiştim 6,8tl top seviyydi fakat kaça gitti gördünüz mü?
nisandan bugüne söyledim mi?
####
TEK kişisel görüşüm HARCAMA YAPMAYIN bırakın üreticiler ÖTV indirimi istesinler siz harcamazsanız
Vergi nasıl toplanacak? mecbur indirecekler ötv kdv vs..
####
şuan iş büyütmek isteyen tüm çevrem yatırımları ELDE dolar ve döviz tutarak yapıyor satacakları seviye ise MART ortaları 2018 gibi
bana tavsiyeleri ise sende tut ama bankaya yatırma çünkü sizin DOLARINIZI sizin ALEYHİNİZE piyasaya satarak kullanıyorlar.
https://i.hizliresim.com/XE6bz6.jpg
daha önce 162. mesajda eklediğim grafiğin lineer olarak çevrimi
SON tango kısmındayız alırlarsa satmak isteyenlere büyük kıyakları olacak
birde bizlere.
#####
Kasım sonu dolar tahminleri bir anda revize edildi 4,1tl lerden bahsediliyor
dövizde oynaklık devam ederken borsanın böyle ani sert çıkışı mal boşaltma sinyalidir grafikte işaretledğim noktalardaki hareketler
hep bunlara benzer olmuştur
#####
şubatta martta dolar 4,21tl tahminimi daha önce söylemiştim krılırsa 4,21tl üstünde 4,41tl ve 4,61tl mevcut.
savaş senaryoları devamlı masada üstelik kuzey kore değil bizlerin iran ile savaşı
nasıl olabilir bilmiyorum ancak olursa şaşırmam altın ralliye başlar ve grafikte görülen 162.mesajdaki
2024 yılında 2300dolar ile 2600 dolar ons fiyatlarına dogru hareket başlar zaten ne zaman telvizyon altın kötü dese yükselmeye başlar.
Hay Ağzına sağlık be Aslan parçası..
FED faiz artıramıyor, cuma kredi notu büyük ihtimal artacak, bu vatandaş kendini bildi bileli terste kalmış..
Mevcut ekonomik sistemde mutlaka kriz Dönemleri olur..
Ama yıllarca kriz çıkacak diye milletin kafasını ütüle, Ömür billah terste kal, vayyy yavrum vayyyy...
Hocam bu tayfayı okuduğumdan falan değil, ana listede sizin nicki gördüğüm için baktım..
Bunlara çok net kapak yapıyosun ama ??????
İleri görüşlü düşünmek gerekli ErsoyDelta'nın dedikleri gibi baştan adam bu tür sataşmalara çok güzel cevap vermiş hangimiz 105000-100000 arasını satış fırsatı görmedik? doğru konuşalım birbirimizi kandırma oyunu oynamıyoruz.bunlardan dolayı boşuna Böyle bir insanı karalama saygınlığını düşürme yazılarına hiç inanmıyorum. ---Önemli kısım bizlere hangi zirvede mal satmak isteyenlerin hangi hisselerin sayfasında hangi hikayeler ile satmak istediklerini biz anlıyoruz. bugün bir tupraş olmuşsa 140tl ve öneriler AL TUT vs..diye çıkıyorsa fakat daha 1-2 yıl önce aynı hisse 50tl mişken birileri SAT aman eyvah korkun diyorsa bu sistem kime ait sorgulamak gerekli. ---grafikler yalan söylemez diye bir atasözü vardır buralarda bir de bunun adı borsa kim kime corsa demişler ,çok haklı bir söz çünkü yıllarca sayfalarda hisse pazarlayanlar hep kazandı bizleri Uzun vadeci yaparken kendileri hisseden hisseye zıplıyordu benim kuralım çok açık aylık %5 görünce kaç başka hisseye geç.her yıl %60 garanti. Ersoyun dedikleri tek tek çıktı söylediği her hisse %100 veya daha fazlasını getirdi inanmıyorsanız açar okursunuz çok değil bu gönderi mesajı mı adı her neyse şuan 305 adet olmuş. --Kehanetler yazıyor adam haklı mı çok haklı Ezoterik kehanet inanırım ben aytunç altındal gibi bir üstadın videosu vardı sayfalar önce adam söylüyor dünyayı yönetenler 2021 civarında hem savaş dünyanın en büyük krizini çıkartacaklar. bu insanlar medyadaki şifreler ile haberleşiyor çok açık ortada bunlar ersoydelta bunları okuduğunu yazmış belki haklı kim bilir. adam 3,35tl altında dolar imkansız yazdı 3,38tl sadece birkaç dakika görüldü devamında ralli yaptı.yıl sonu dolar tahminleri 4tl üstünde ersoy nisan ayından bu yana grafiklerle göstermiş 4,21tl geçilirse demiş 4,41 ve 4,61tl mart ayı 2018de görüğlecek demiş. o yüzden istediğiniz kadar karalayın adam tutturuyor.
O kadar abartmaya gerek yok gördüklerimi
söylemeye çalışıyorum
###
sert bir 105000civarına dokundurma yapabilirler devamında terse yatırma planları var gibi
önce 105000 sonra 118000 gösterip kasım ayını çizgi olarak grafikte bırakmak en büyük istekleri
###yukarda grafik ekledim
ancak terse yatırıp grafikteki ani yükselişin terse dönmüş krımızı barını yanına koyabilirler
https://i.hizliresim.com/a1ldjR.jpg
https://i.hizliresim.com/a1ldjR.jpg
####
grafiğe göre dip oluşumu 2020 yılını bulacak gibi ilk dip 2019sonlarına yakın
bunların oluşma ihtimali teknikte sağlıklı çıkıyor ancak unutmayın TÜM SENARYO baştan belli bizler sadece HANGİ piyonun hangi zamanda oyuna KATILACApğına göre oyunu izliyor ve öğreniyor oluyoruz.
birisi çıkar yarın birşeyler çıkartır SATACAK adam bulamayız
119 000 endeks olma ihtimaline karşı 120000 civarı hedef alacak şekilde BATMA ihtimaline karşı Shortlara devam edenler kazanacaktır günlük iyi kar görünce shortları kapatıp üstten tekrar açmak en mantıklısı.
kaldırac oranına göre %1 lik marjda sağlam kazançlar elde edebilirsiniz
BÜYÜME hikayemiz bitti artık
GLOBAL yönetenler Bizler için yeni bir SEÇİM ve siyasi yönetici çoktan seçtiler mi bunları MEDYAYI takip ederek anlarsınız
adamlar demir leydiyi öyle bir iktidara getirdi ki İngilterede 40sene önce açın araştırın bizdeki X parti kurucusunu mu başa getiremeyecek?
şimdiden BELLİ değil mi kimi istdikleri medyaya bakın anlarsınız zannedersiniz ÜLKEYİ kurtaracak abla.
###
YENİ bir GAZ gerekliydi vatandaşa o gAZI bu abla verecek anlaşılan
ancak sonuçta birilerinin HAKLARI iyice gidecek yine sermaye kazanacak
####
tonlarca borç bilmem ne haberleri çıkar yakında karalama kampanyaları başlar
2019 BİZLER için Siyasi krizler yılı dikkatli olun grafikler ZATEN sert düşüş veriyor.
ben kişisel olarak Shortlara devam edecem günlük sağlam kaldırabiliyorum her aldıklarında KAFALARINA vuruyorum
BANA sinir oluyorlar
UNUTMAYIN RİSK YOKSA kazanç ta yok ama KÖRÜ körüne RİSK almak şuan yanlış
GÜNEYkorede EV fiyatları İYİCE düştü SAVAŞ yüzünden şuan oradan konut alan bir çok VARLIKLI yatırımcı bir kaç yıla savaş YATIŞIRSA dünya zengini olacak
daha yazın 130 000 dolara aldığınız konut 1500dolar kira getirirken aynı konut şuan 90 000dolar
yine ayda 1500 dolar kira alıyorsunuz.
###
FIRSATLAR size GELMEZ siz FIRSATA gidin###
dünyada heryer işgal edilmiş durumda eskiden GÜNEY afrikayı işgal eden bir millet şuan oraların tapusuna sahip hadi gidip buranın sahibi biziz diyelim bakalım ne cevap alıyoruz?
eskiden KAN ile alınan topraklar şuan YASAL 3 KAĞITLARLA alınıyor.
####
bizde bile köye gidip ev yapsanız kim size çık kardeşim diyebilir eskiden serbestti şimdi Herşey para o kdar zengin miyiz YOKSA birileri Vatandaşa kazık atmanın yolları konusunda kitaplar mı yazıyor?
####
3-4 yıoldır söylüyorum daha yeni haberlere çıkıyor 71 000 kişi istanbulu terk etmiş son istatistiklere göre?
adam neden yaşasın ki burada?
hazır PRİM liyken satmış AKILLILAR
SENARYOLARI HAZIR :
enflasyonu FIRLAT faizleri %30lara çıkart
KRİZ yarat DOLARI 7,70 tl yap sonra DEMİR LEYDİ yi getir seçimi kazandırt.
MİLLETİ SEVİNDİRT
GARİPLERİM biraz sevindirik OLSUNLAR
O GAZ ile milletin elindekini yine AL uyut.
#####
GRAFİKLER DIŞINDA HİÇ BİR ŞEYE GÜVENMEYİN
#####
FULL NAKİT EURO STERLİN DOLAR
FULL ELİMDE TUTTUĞUM ALTIN
FULL SHORT
ADAMLAR VATANDAŞA MAL ALDIRMAK İÇİN YÜKSELTTİKÇE
BEN SHORT AÇIYORUM
ve hızla kapatıyorum onlar SATABİLMEK İÇİN ÇABALAMAYA BIKMADI ben ise bunları KAR olarak görmeye bıkmam.
bakın ne yazmışım
FAİZ DÖVİZ İLİŞKİSİ
"
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4535"
baştan okuyun
bu faiz ortamında borsanın buralarda İNATLA kalması SATAMADIKLARINI GÖSTERİYOR
KOSKOCA HOLDİNGLER daha nisan ayında kendi hisselerini satmadı mı
KOÇ sabancı
akbank
turkcell?
onlar DEVAMLI FAİZ zararı yazıyor şuan 100 milyon TL mal taşımanın AYLIK MALİYETİ 920 000 tl
neden bekliyorlar ani HIZLI satmak için bence O KADAR HIZLI ÇAKACAKLAR Ki günlük kayıplar %9 larda gidebilir ARALIK ayında ocak aylarında.
########
vatandaş BU kadar enayi yerine koyulmaz
#######
adam gibi satacaklar dayanamıyorlar çünkü
FAİZLER %20leri kırsın ne YAPACAKLAR?
#####
ekonomik sistemin çökmesi için şuan tüm taşlar oturmuş halde birileri bize yalanları fena yutturmuş
###
bakın burada ne grafiği mevcut?
"http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4535&p=291132#post291132
"
http://www.hisse.net/topluluk/showth...?t=4281&page=5
"
şuan elinizdekileri düşük fiyatlara satıp Döviz bile yapsanız yine çok kazanırsınız
kastettiğim sadece tutulan hisseler fonlar değil.
konut araç arsa vs...bırakın alanlar 4-5 yıl sürünsün
Ersoy Delta, o kadar yazıp çiziyorsun, bir şeyler anlatmaya çalışıyorsun, tamam eyvallah kabul de...
Hep malı yabancının eskisi gibi keriz ky bulup yıkamamalarından vs bahsediyorsun da....
Hafızamızı yoklayalım, gerçi çabuk unutan milletiz de...
En son borsamızda 2013 gezi olayları karabasan olarak millete yutturulup milat kabul edildigi icin...
O dönem endeks 5 cent, dolar 1.700 TL vs vs borsa yabancı payí % 66 gibi...
3,5 yıl kabus gibi gecen yıllar...
Endeks usd bazlı bayağı kan kqybetmiş, 2-2.5 cent arasında gidip gelmiş...
Doviz % 120 firlamıs aynı dönemde..
Peki aynı dönemde yabancı payı ne olmus borsada, sadece % 10 kadar azalmış...
Ha inandırıcı gelmedi mi 2008 donemi de aynı, aç bak...Keza 2001 v.s...
Yani martavalı bırak, yabancı keriz bulup satamıyormuşta, yoksa endeks şu olurmuşta...
Kaynak g.t.m diyorsan o ayrí mevzu tabi. :kahkah:
Çok mal haramsız, çok laf da yalansız olmaz der atalarımız...
İyi takip ediyorum diyorsun ama sallıyorsun :wave:
mayıs döneminde yazdıklarına bir bak mesela, Aselsan-Tüpras-Petkim-Trcell gibi hisseleri aşırı degerli mal kakalamaya çalışıyorlar ky bu hisseleri vs aman bulasmayın demiş mi dememiş mi :thumbdown:
Ee şimdi bu hisseler hangi fiyatta? Ortalama % 50 yukarda tabi.
Ayrıca benim yazdıklarıma troll demissin, ben ort net rakamları paylastım neresi yalan ?
Ha unutmadan arada nedense c- d grubu spek hissesi paylasıyor çaktırmadan,çarpılmayın :cool:;
DENGE hissesini ne zaman yazmışım?
"
http://www.hisse.net/topluluk/showth...947#post311947
"
#####
DOLAR BAZLI XU100 LOGARİTMİK GRAFİK?
https://i.hizliresim.com/M04qv1.jpg
ne zmaan paylaşmışım?
"http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4535&page=4"
####
XU100 dolar bazlı logaritmik
https://i.hizliresim.com/nRo1JM.jpg
####
camoka 2008 olsun 2013 olsun
neden zirvelerde olduğumuzu bilirmisin 2013 yılında
ben söyleyeyim? YILLIK net faiz %5ti brut %6 idi
HATIRLATIRKEN vatandaşa bunları söylemiyorsun
FAİZLER 2019 yılında İÇ siyasi karışıklık ile birlikte kaçlara kadar çıkabilir TAHMİNLERİNİ yazarsan sevinirim
####
demirleydi ile bu kez vatandaşın aklını alacaklar şimdiden üfürüyor birileri vatandaşn bilinç altına ABLAyı
####
döviz açık pozisyonu daha kapanmadı kapanmazda
"http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4281&page=2&p=350836#post350836
$$$
####
spek hissesi dediklerinin temel analizlere göre buldum
spek hisseleri dediklerin d grubu mu?
####
Banka alın mı diyeyim bugün bir ISCTR alsak ikinci gün %5 düşer adamlar ALACAK enayi veya satabilmek için çaba harcıyor
şimdiden onların AVUKATI mı olmaya soyunuyor birileri sayfalarda.
####
bırakın yukarıdaki 2019 senaryomun sonuna kadar arkasındayım
FAİZLER YÜKSELMEYE MAHKUM yükselmezse DOLAR 8tl bile olur FAİZ yükselirse borsadaki şirketler krize girer ÇAKLIRIZ daha bunu anlayamamak için özel bir çaba sarfetmeye gerek yok###
BUgün bankada döviz ALTIN vs tutmayın diye BAĞIRIYORSAM bir bildiğim var demektir
adam iş adamı kapalı çarşıya altın almaya geliyor 4 milyon dolarlık sizce neden?
NEDEN fiziki ALIYOR neden bankada saklamıyor?
bildikleri bu adamın?
haberlere çıkmıştı paylaşmadım mı?
HABERİN amacı farklıydı ancak içindeki gizli MESAJI gizlemeyi unutmuşlar
#####
ECZYT d vd c grubu değil mi?
veya komhl c grubu değil mi?
ahh ahh vatandaş iki kelime ile adam çizmeye iki laf ile adam karalamaya alışmış bizim ülkemizde işte bu yüzden
NE profesörler ne bilim adamları kalır hepsi karalandıkları için yurtdışında çünkü burada adam karalam k çok basit
####
onlardan olmayan bilim adamları hep meslekten soğutulur
####
neyse konu sapmasın mutlaka AÇTIĞIM forumları baştan sona okuyunuz
ne virgülüne KADAR ZAHMET edip okuyun bilin ki bu tür YARDAKÇILAR
sizlere MAL pazarlama fırsatçıları prim yapamasın adamlar borsayı TAŞIYOR adam hisse pazarlıyor
açın bakın bakalım DOLAR bazlı grafiklerin UÇLARI dolar çıkınca borsa sabit kalsa bile nereye YÖNELMİŞ_?
#####
Dostum, borsadaki volatilenin direkt olarak faizlerle alakası yok, ama sert döviz volatilesine oldukça duyarlı bu net...25 yıl finans sektöründe yöneticilik yaptım...
Neden mi böyle yazdım, borsamız benim bildigim 70 lerden beri açık. Özal dönemi olsun, Çiller-Erbakan dönemi olsun, Ecevit Bahçeli dönemi olsun Allah aşkína faizler ortalama hep %30-50 bandı arasında değilmiydi ? Büyüme rakamları bu dnemden kötümüydü ? Alakası yok. Cari açık daha mı fazlaydı ? Alakası yok. İşssizlik oranı daha mı yüksekti ? Alakası yok.O dönemlerde borsamız kaç defa coşmuştu ? Ben sayısını hatírlamıyorum o kadar çok ki...
Akp döneminde uzun yıllar yüksek faiz düşük kur politikası izlendi, sonuç ortada zaten, ülke ithalat cennetine döndü. Cari açık kontrol edilemez düzeylere yaklaşıyor bu politikayla...
Benim Mayıs 2017 tarihinde çok pahalı bulaşmayın dediğiniz Tüpras-petkim-erdemir-aselsan-Trcell soruma cevap vermemişsiniz ? Sizin yazdıklarınızdan etkilenip satanlar veya bu hisseleri almaktan vazgecenler ne kaybetti ?
Örnegin altın öneriyorsunuz ısrarla 6 ayda getirisi sanırım % 12, bu hisseler ortalama 4-5 kat daha iyi getiri saglamış ?
Yıllar itibariyle yabancının borsamızdaki pozisyonuna cevap vermemişsiniz ?
C-d grubu hisse paylaşıyorsunuz satır aralarında çaktırmadan, evet bunda da ısrarcıyım, tek tek bunları mı yazayım, paylaştığınız hisselerden evet uçan kacmış olan olabilir bu haklı oldugunuzu göstermez..
Benim sizi en çok eleştirdigim husus yabancının satmak için enayi ky aradığını ısrarla hep yazmanız, endeksi düşürmek icin yabancnın buna ihtiyacı yok...
Bankalarda döviz altın tutmayın diyorsunuz bir de utanmadan onu atlamışım bak ya.
Sizin yazma amacınız anlaşıldı Akp gitsin de ülkede iç savaş çıksın yeterki gitsin tezi...
Hayatımda Akp ye oy vermedim, ama sizin gibi de hasetlik yapmadım...
Bugün bırakın ülkemizdeki bir bankayı dünyanın en iyi bankasında bile müşterileri mevduatını bir anda çekmeye kalkarsa o en iyi banka da batar, ülkesi de zor duruma düşer...
Sizin acil psikolojik tedaviniz şart...
Tansu ve 1990lar da DOLARIN bir YILDA %300 getirdiğini de söyleyin vatandaşa kaçamak cımbızla belli şeyleri söylemeyin
o yıllarda BOrsa çok aşırı düşerdi sonra birden %500 getirirdi dOLAR ise yine yola devam ederdi.
yani o yıllar ın sonunu herkes öğrendi az çok konutlar yok pahasına satılırdı 1 kira karşılığının 50 misline KOnut alınırdı bunlarıda söyleyin
###
Tcell sabancı koç kendi hisseleri milyonlarca dolarlık sattı mı satmadı mı buna da siz cevap vermediniz?
###
Yabancı Enayi Vatandaş arıyor VATANDAŞ ise bu sefer KÖŞEYE SIKIŞMIŞ yabancının kafasına yükselttikçe vuruyor
ancak GÜÇ yabancıda olduğu için TAŞIYORLAR yukarıya yani VATANDAŞ SHORT yapmasa taşıma olmaz alım yapsa yine bu taşıma olmazdı
###
bilinçli yatırımcı işini biliyor yukarıda eklediğim sayfada çıkmamış DOLAR bazlı resimlere baktınız mı 2002 de borsa KAÇ CENT ten işlem görüyordu?
ne kadar düşebiliriz bunu hesap etmek gerekli
BORSADA GÜÇLÜ kesim bizim 1 kuruş KAZANMAMIZI istemiyor
BİLMEM ne hissesi YÜZDE bilmem KAÇ getirmiş miş bana gösterin o hisselerde BİR kaç tane KÜÇÜK yatırımcı vatandaşı? kimse yok hisselerde o yüzden gidiyorlar ENDEKS hisselerinde hangi küçük VAR ki?
vatandaş komisyon öderken onbinde 5 minimum ben ödüyorum onbinde 2 ama yinede 1 kademeye işlem yapamıyorum adamlar SIFIR komisyon ile tabii aLIP satar
###
BİZLER sattıkça SABİT FİKİRLE mal almadıkça DAHA NE KDAR YABANCI TAŞIYACAK BORSAYI BUNU DÜRÜSTLÜKLE DÜŞÜNÜN
ne KADAR dayanabiliriler ÜSTTEKİ mesajımda da yazdım bugün ORTALAMA 100 milyon TL lik mal TAŞIMANIN AYLIK maliyeti 920000tl dokuzyüzyirmibin tl
ADAMLAR enayi değil YABANCILAR bize çakmadan düşürmezler
destekleri göstermeden de yukarıya gitmez BORSA TEKNİKTEN onca sene finans sektöründeysen anlarsın DÜŞMEDEN GİDEN BİR BORSA VARSA bir kaÇ ayda TEHLİKELİDİR.
ANLAR MISIN veya doğru yalan söylüyorsun demiyorum ancak doğruları yazmıyorsun o kesin
vatandaş artık akıllı bir sözümle milyon tl kredi bulabilirim ancak bu HAKLARIMI 2020başları 2019 sonlarında kullanacam
Şuan etrafımda herkes 3,55 tl altından dolar maliyetlendi
SİZLER i dinleseydik?
evet borsada getiri yaptı ama ALICI bulamayıp Vatandaşın SHORTLARINI PATLATMAK için YUKARI çektiler ENDEKSİ bu iş bu kadar basit
bizim KÜÇÜK yatırımcı artık zeki öyle 1990lardaki %500 getirmiş ENDEKS e BALIKLAMA DALACAK küçük yatırımcı yok artık.
####
demirleydi için ne diyorsunuz getirecekler mi başa sizce ? siyasi kriz yaratacaklar mı bakın yukarıda yazdım düşüncelerinizi paylaşın lütfen.TARTIŞARAK doğruyu bulalımç
###
altının iktidar ile ilgisi nedir böyle düşünmüyorum nasıl düşündüğümü anlattım BANKALAR SİZE KARŞI kullanıyor eldeki EMTİAları
siz altın yükselecek diye beklerken KAFASINA vurup SİZE yine ALTINI aldğı fiyattan veren bankalara güvenilir mi?
####
akp gitsin değil aksine gitmesini istemem neden mi çünkü GLOBAL yönetici gitmesini istiyorsa ben ZITTINI isterim.
yani KAlsın
###
benim büyük resme baktığımı daha görememişsin
küçük düşünüyorsun
###
en büyük banka mevduat falan benim düşündüklerimi TAKİP etmediğin belli
HASETLİK demişsin YANLIŞ
lütfen TAKİP etmeden okumadan TAM yorum yapma
eski gönderilerimi okursan sevinirim
"BANKALAR tuttukları DOLAR DÖVİZ ALTIN vs. sizi kandırıp alırlar elinizden ve OYNAKLIKLARDA KAFASINA vururlar yükselecek emtia nın böylece size geri verirken %50 yüksekten değil en uygun fiyattan geri ÖDERLER"
kaç kez anlattım bunu kaç aydır.
###
PETROLe odaklanmalısın bence
PETROL VARİL 2019 yılında 200 DOLAR hadi bakalım GLOBALLERE karşı benim tahminlerim
####
https://www.youtube.com/watch?v=c6EntftZ1Nw
https://www.youtube.com/watch?v=Jb47zFYC-Nw
####
YIL 2020 başları veya 2019 sonları
XU030 endeksi 49000 civarında olur
Petrol varil 200dolar.
Yeni takip edenler için, Ersoy çok konuşup kendini haklı göstermeye çalışan bir meczup,
90 binden beri düşecek diye bekliyor, sürekli short yapıp batmamayı başarıyor
hepimiz kriz gelebileceğini biliyoruz ama fırsatları da kaçırmıyoruz, 99 depreminden sonra 2001 krizine kadar borsa hangi dönemde ne kadar yükselmiş hangi dönemde yatayda mal dağıtmış, açıp biraz baksa burada 90 endeksten beri düşecek diye hayal kurmazdı.
Koc Holding evet şirketin özkaynaklarının % 4 une, Sabancı Hokding te % 2 sine falan gelen tutarda hisse sattı evet bunda çok büyütülecek bir durum yok. Gecmis dönemde de buna benzer satıs yapmıslardı, başka yatırım planları vardır vs vs
Her iki holding sonuçta neredeyse ülke gsmh nin % 20 si...
Demirleydi konusu evet önemli, birçok insan Mhp yi bölecegini ve kararsızlardan da ciddi oy alacagını falan düşünüyor ama şahsen ben Akp ve Chp den daha çok oy devşireceğini düşünüyorum. Tayyip Erdogan Akp den bağını kopmadan da iktidar şansı sıfırdır, bu da net..
Eski dönemleri yazarken kriz olmadı demedim ki zaten, suyun normal akış zamanlarından bahsettim.
Hepsinde kriz çıkma hikayesi ayrı ve uzun mevzu zaten,,,
Konu dağıldı ayrıca, tabi ki dünyadaki baronlar petrol bitmeden alternatif elektrik hibrit aracları cazip yapmazlar bu da net...
Petrol fiyatı o.v de tekrar 100 usd olabilir mi evet olabilir neden olmasın, ben bilmem hanım bilir :whistling:
Ben sizin gibi búyük hic konusmadım kahin de degilim, 2000 li yıllarda üç aylık ortalama finans sektörü maaşımla 6 aylik surecte sıfır arac aldim, 13 yıl borsaya bulasmamıstım,,,
2014 yılı basından beri borsada ov-uv oyuncuyum hatırı sayılır iyi bir tutarla % 100 risk ile ve korkusuzca,,,
Şahsen dövizde altında kalsam bu dört yıllık endeksin olagan dısı kötü perfonmans sergiledigi yıllara ragmen kafa kafaya olurdu hisse yatırımlarımla,,,
Ersoy haklı bir çok konuda mutlaka Ersoy'a sataşılacak mutlaka haksız gösterilmeye çalışılacaktır.çünkü endeksin kör ucuna geldik artık bu yükseklikten Ersoyun dediği gibi 100milyon tl mal taşıyan birileri ellerini boşaltmak istemeleri çok normal .ve bu fiyatlardan hisse pazarlamalarıda çok normal. -dediği gibi 100milyon tl mal taşımanın aylık maliyeti 930 000 tl faiz zararı bir başka şekilde anlatırsam 930bin tl maliyet artıyor mal taşıdıkça. -petrol aldım 40 dolar maliyet 25000usd kar yazdım daha bekliyoruz dediği gibi olursa iyi rakamsal kar sağlarım -Ersoy 2017 nisan ayından bu yana söylüyor televizyonlara çıkan finans çalışanlarının aylık maaşları minimum 80bin tl pazarladıkça ekstra ev-daire -villa-sıfır kilometre Range rover veriyorlar adamlara .benim bir tanıdığa 2012de 500bin tl lik range verdiler anahtar teslim. düşünün artık ne kadar kazandırmışsa pazarlamadan. -bu yüzden finans sektörüne güvenim "0"dır. -demir leydi olayına gelirsem;Ersoyun dedikleri çıkar çok reklamını yapıyorlar demirleydinin bunda bir iş var!yine Ersoyun dediği bir başka nokta ise şuan ki iktidar iktidarda kalmak istemiyor bunun için uğraşıyor Ersoy kalmaları iyi ve olumlu demekte.bende böyle düşünüyorum.çünkü muhalefet in yönetenleri Global oyuncular.Nasıl Fransa seçimlerinde 4 adayın hepsi Globallerin yetiştirdikleri isimlerdi ve en sevdikleri kazandı.adamı zorla kendinden 20yaş büyük abla ile evlendirmişler ne derlersa yapıyor.afedersiniz bu globallerin gözlerinin önünde eşcinel ilişki yapmazsanız size güvenmezler belgeselleri mevcut internette açıp izlersiniz bir zamanda. -artık ne sözler verildiyse globallere istediklerini getiriyorlar f/k oranları ve Pd/dd oranları ersoyun dediği gibi geçmişi göstermekte geleceği nasıl çıkartıp yatırım yapacağız bu ksıımda ersoy yine haklı baştan bu yana takip etmediğiniz belli- --Dolar olacak 5,7tl euro olacak 7tl sonra bizim küçük yatırımcı ama bize f/k ile yatırım yapın ucuzuz demişlerdi mi diye dava mı açacak hiç sanmıyorum bu zamanda kçük yatırımcının cebindeki 30-40bine göz diken büyükler bence çok az gözlü --eskiden 3-4 tane daire parası batırdım 1990lı yıllarda şimdinin büyüklüğü ile 3 tane diye hesplarsak 1200 000 tl yapacaktır.neden batırdım çünkü deneyimli olanların laflarını dinlemedim bu işten ağzı yananların sözlerine kulak asmadım.şimdi ise işi birazda olsa çözdüm son 15 yılda.küçük kar rakamları büyük meblağlar hızlı ve göstermeden al-sat ile portföyü minimum 7 ye bölüyorum.bu adamın dedikleri gibi günde %1 kar yazınca her gün olursa aylık %20 yapıyor 20iş gününden iyi para! yılda %20x12ay==? --şimdi gelin bana anlatın yukarı gitme hikayesini belki inanırım .short yapmaya başladım gerçekten kaldıraçlı satımda güzel para var, sağol ersoy dediklerin tam bir tecrübe tam bir büyük tavsiyesi --daha geçtiğimiz gün palavranın dibini duydum kulak misafiri oldum insan dışarıdan paralı görününce kadını erkeği bir şeyler kopartmak için uğraşıyor araç bakıyorum ortalama fiyat 400bin tl bir arkadaşa çay içmeye gittim bizim işi duyan birisi yanımıza geldi 1970lerin dolandırıcı filmleri gibi ahh be ağbi geçen bir araç kaçırdım param yoktu alamadım adam 400binlik aracı çeki patlamasın diye 200e bıraktı ahh vahh ederek bizden bir replik bekledi. işte bizim türk insanının zekası bu kadar bu forumda da mutlaka böyle konular duyacaksınız.tavsiyem artık bunların inanılır bir yanı kalmadı. çok şiştik,Dolar ve dövizin grafikleri sayfalarda var son 17 yıllık hareketine başlamış döviz daha gidecek.2tl dibine göre %300 bekliyorum
bkz. Sosyonomi
sosyonomi, sosyolojik olayların(savaşlar, ittifaklar, ekonomik daralmalar ve genişlemeler vb.) toplum psikolojisini etkilemediğini, tam tersine toplum psikolojisinin sosyal olayları etkilediğini iddia eder. örneğin "borsa yükseldiği için herkes umutludur" yanlış bir önermedir. doğrusu herkes umutlu olduğu için borsa yükseliyordur. ekonomik daralma olduğu için insanlar umutsuz değildir. insanlar umutsuz olduğu için tüketim yapmıyorlar, ilerisini görmek için korumacı davranıyorlardır. bu da ekonomiyi daraltıyordur. gibi. toplum psikolojisi belirli kanunlar dahilinde, umut ve korku arasında, bir uçtan diğer uca salınır durur. (bkz: elliot dalga teorisi)
kriz Türkiye yi kapsamıyacak bence bir grafiğe bakarsanız Dow Jones.
http://www.socionomics.net/2015/02/a...st-plain-bare/
http://www.socionomics.net/wp-conten...B-1024x780.gif