1500 e bile sarkabilir yıl sonu kar marjı bence.gör sen cümbüşü sn canmert o zaman.
Ytd
Printable View
Ben Dudu abinin ne diyeceğini bekliyorum.Çünkü çok rahat bir şekilde 2k euro dedi bu kadar endişeli yorumlara rağmen
Sayın serkalgo evet yazıyorsunuz, şahidim :)
Ancak forum burası, bi şeyler okumak için girip sayfalarca atışma okuyunca insan bunalıyor.
İş yatırım ya da başka bi kurumun raporu çok önemli değil ya da birilerinin yorumları önemli değil önemli olan paylaşmak.
Herkesin hesabı farklı, yatırım parmak izi gibi bi işleyişe sahip, herkes için bambaşka bu iş.
Aracı kuruma hatta devlete güvenmeyen insanlar nasıl olur da forumda 'birinin' yazdığı şeye güvensin?
Sizin yazdığınız şekilde yatırım yapmak çılgınlık olur. Haklı olabilirsiniz ancak bu riske girmek olacak iş değil.
Şahsen okuyarak, anlamadığım yerde sorarak kullanıyorum bu forumu.
O yüzden yazmaya devam edin lütfen.
\m/
https://www.youtube.com/watch?v=mIC7KQPDuDc
Ayrıca, android telefon kullanan arkadaşlar, pipepipe diye bi uygulama var, yutubu eski güzel günlerdeki gibi kullanmanıza izin veriyor.
Ayfoncular siz para verin yutuba. Banane!
Bu fiyatları falan arayan ben olmayacağım mesela, biriktirdiğim lotlar parkta, bazen 1-2 gün fiyata bakmayi unutuyorum, fiyat 100 e inse hiçbirşeyimde olmaz, cunku ihtiyacim olan bir para degil. Boyle seyler yazarken yukardan ahkam kesen tarzda degil de bakis acim su, senaryo bu desen belki ciddiyevalan olur
trademasterlar tepeden satiyor, yalniz tepe fiyatın yakin zamanda gercekten tepe olduğunu 2 ay geri gittigimizde anliyoruz, yani 2 ay once 1200 ze sattim tepeden dese amennah, fiyat 1000 lere geri geliyor ben sattim 1200 de diyor 2 ay sonra. Bunalara sade tek bir laf edilir: h.s.k.t.r ruh hastası
velev ki sattin sifirladin sabah aksam hala buralara niye yaziyon nefes almadan nasil bir psişik-psikiyatrik vakasın, numune misin
Ne yapayim Canmert abim delilik para ile degil.
Ben cok da bir sey yapmadim esasinda.
Bedelli bedelsizlere katildim.
Sermaye 33 kat artti, benim lot sayim ara alimlarla daha da fazla tabii, ee fiyat da artinca bir zaman geldi diger kagitlarin orani cok azaldi portfoyde, bir de baktim ki %90 olmus, ulan oglum ben ne yapiyorum dedim ve son artirimi diger kagitlardan satarak degil kendinden satarak karsiladim bedelliyi. Yoksam %100 olacakti valla. :)
Yani Koyay abim gibi 500 e de inse 1500 e de ciksa portfoyde bana HEKTS''in bedava aldigi FROTO oldugu surece cok da umurumda degil.
30 vermesin kasimda 20 versin 20 vermesin 10 versin isterse hic vermesin, seyimde bile olmaz. Ama siz bana bakmayin yine benim durum farkli, siz herkesi okuyun dinleyin sonra kendi kararinizi verip, arkasinda da durun.
Isler iyi gider Allah'dan kotu giderse su nickli adamdan demeyin.
Cok sik yazana da guvenmeyin pek.
Ben genelde geyik yapmaya gelirim buralara, bana da bakmayin. :)
sarı gül reçeli ikram ederlerse kaçın...
Burayı da ergenler basmış...
https://www.youtube.com/watch?v=kn4l-esKwuk
Güne böyle uyandım.
zaten bu kompozisyon sadece nominal değil reel hisse değerine de yansıyor. yaşadığı dalgalanmalar da alım fırsatı
oluyor. gönül her zaman en alttan almayı istiyor ama o kadar çok profesyonelden şu civarda tespiti işittim ki "x yıldır bu işi üst düzeyde yapıyorum, belki bir defa en alttan alıp en zirveden satmışımdır, iki defa yapan çok şanslıdır."
o yüzden derede balık varsa dere kenarlarını terk etmeyelim.:)
gerçi bir ahtapot değil ama olsun, nasip de ne varsa artık.:wave:
Bi de hâlâ hibrit araçlara 'geçiş dönemi' aracı diyorlar. Toyota 20 yıl önce çözdü. Argesi, mühendisliği, veri toplaması-analizi falan her şeyi 22 yıl öncesine kadar gidiyor...
10 yıl öncesine mirai projesini duymuştum, fizik bölümü mezunuyum, bitirme tezim pil ve batarya teknolojileri üzerineydi, o yüzden konuya yabancı değilim.
Enerji/hacim oranı ciddi oranda artmadığı, artırılamadığı sürece imkanlar kısıtlı...
Elektrikli araç teknolojisi, ölü doğum olabilir, siyasi ya da jeopolitik amaçlarla öldürülmüş-öldürülmekte olabilir orasını bilemem.
Togg nasıl siyasi bir proje ise elektrikli araçlar da aynı şekilde globalistlerin dayatması. Bu aklı evveller her köşeyi tuttuğu için bilimi de işlerine geldiği gibi eğip büküyorlar.
Zirveden satıp alttan almak demişken sabah şöyle bir kısa video ile karşılaştım gurselbb' nin Oralet osman'a tavsiyelerinin videoya dökülmüş hali gibi geldi. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
https://www.youtube.com/watch?v=o_uuUSxqskg
Bence şuan kücük yatırımcı deli gibi hisse satıyor. Pastayı gönderebilecek olan var mı ?
Düşenlerden iyi olanları bilhassa alıyoruz.
Evet kısa video olması güzel. Beleş sürümde cidden çalışıyorsa denemeye değer ancak amma velakiiiin,
Yabıştır dediği kod var ya, hah işte önemli olan kısım orası. O koda ne yazdıysan sana onu verecek.
Örneğin hava sıcaklığı 28.0 ile 38.0 arası ve bağıl nem %98.0'a çıkmışsa, rüzgar Poyrazdan 3 şiddetinde esiyorsa YAĞMUR YAĞACAK alarmı ver diye komut, kod yazarsan ona göre davranır program. Başka şeyler yazarsan ona göre davranır.
Gürsel abey her hissenin dinamiklerinin farklı olduğunu da söylemişti. Örneğin Froto Ttrak arasındaki %92 lik oranı kendisi takip ediyordu.
Yani demem o ki bi yerlerden buna başlayıp kendi kriterlerimizi de ekleye ekleye %82 doğrulukla çalışan bir program yapabilirsek yeter bize.
Her zamanki nüktedan bir şekilde tasvir etmişsiniz teşekkür ederim. Beleş sürüm çalıştı sayın oralet. Benimde yıllardan bu yana sadece biriktirdiğim ama hiç satmadığım hepimizin ortak tuttuğu senetlerden var.
Öğleden bu yana 7-8 tanesini geçmişe dönük 4 saatlik ve günlük olarak çalıştırdım ileriye doğru yürüyen veya geriye doğru giden piyasalarda fena çalışmamış ama testere piyasasında boşa alınıp satılanlarda olmuş.
İsabet oranı güzel gibi. Derseniz sen alıp satıyor musun hayır ama kişinin yazdığı kodlar aramızda biraz bu işlerden anlayanlar için çözülebilecek gibi duruyor.
Bu dolar kuru ile ancak bu kadar.
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ten-23-07-2024
Biraz sikinti cekecegiz...
Gecmiste de cektik...
Arkasi cok gusel oldu.
14 gun Datca 3 gun Asos tatil bitti..
Mangisleri yeyip geldik. :)
Her sey cok cok pahali.
Alim gucu dusmus.
Ozellikle beyas yaka bitik.
Esnaf sikintili..
Zor zamanlardan geciyoruz.
Eylulde bir defa daha gidesim var.
O zaman da gozlemlerimi paylasirim.
Sıkıntısız zamanımız mı oldu?
Bir işletme mutlaka nakit akısını ve döviz kazanımını önemsemeli.
Orta ölçekli şirket veya bireysel yatırım fark etmez.
Maliyetleri düşürmeli.
Adamın yemek şirketi var.Altında son modeller arabalar araziler emlaklar vs iş maliyetlerini indirme noktasında hiç adım atmadı.Uyardık ettik dost ortamında.Babasından kalan işi büyüteceğine müşterilerini kaybetti.En sonunda devretti.Mülkleri yiyor şimdi de hayatının lüksünden de taviz vermiyor.
2026 ya dek ufalan,sonlanan çok işletme olucak.
Ben zammı yapar geçerim diyordu ürünlere.
İşin içinde büyümesine rağmen işi batırdı desek yeridir.