Özgür üstad bu baktin site kapanmisti yeni adresi ne verebilir misin
Printable View
Ek 3003
175 bin tavan alışlı kapattık..
Yani bu kadar alicili bi hisse yarina uhtemelen yuzde 15 bulur gibi
Tahtayı izledim.alışı son anda ertesi güne ggüçlü göstermek adına yüklü yazdılar.2. Tepede dikkat etmek lazım.
Herkes trader olmuş, dikkat edinde çarpmasınlar sizi.
Bereket versin 1 ayda 3.000 tl 5.75 indim aşşagı kalanlara bol kazanç
D5803 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşyatırımdaki gerizekalı sabahtan beri zararına trade ediyor...tahtanında içüne ediyor.
Dün alan şeker ve a1 sabahtan 5.70 ortalamayla sattı...
İşyatırımdaki tam bir sığırmış...sabahtan beri habire zararına terade edecem diye iyice maliyeti yükseltti.Resim paylaşımını bilmiyorum...bilsem yapıştıram buraya...
Zararına trade edebiliyorsa bilin bakalım kim ? :bravo:
Ben onu bilmem...nasıl olsa 2 milyon kâr açıklamış...şurda 3 ay sonra 6 aylık bilanço gelecek...bu beklentiyi kullanıp mecbur yukarı sürecek...düşürdükçe alırım...3 ay sonra da spekmi her neyse kârımı alıp eline veririm...
ne dediysem o..haklı çıkmak inanın istemezdim ama malesef durum bu..t.kağıdı diyorum birileri kızıyor..daha doğrusu diğer hisseler 3-4 10 a katlıyabiliyor sessiz sedasız bu t.kağıdı nın hissedarlarıda bir garip bir gün artınca yok 15 demeye başlıyorlar yok arsası var diyor sanki diğer hisseler denizdeymiş gibi..görmemiş bir hisse almış ..............ben çok şükür kurtuldum..darısı kalanlara..(bu kadar ky olan hisseyi bence yükseltmezler.bakın celhaya 8 sayfa forum olmuş buna bakın 40 a dayandı)ytd
Bede uzuncu değilimdir...ama bu hisse 50 milyon piyasa değeri ile borsada ucuz kalmış nadir senetlerden birisi...sabırla bekleyenler elbet kazanacaktır.
14 milyon dolar piyasa değeri...bu gün bu şirketi satıyorum desen kaça alıcı bulur acaba...ya da bu gün sıfırdan ditaş gibi bir fabrika kurmanın maliyeti ne olur...
yanlış anlaşılmasın ama benim söylediğim şuydu hep..diyelim bir çitasın uğraştın bir av yakaladın.avının ses çıkartmasına izin verirsen ya arslanlar ya sırtlanlar kapar..yada avını ortalık yerde yemeye kalkarsan ya çakallar gelir ya baykuşlar..madem bir av buldun sessizce gölgede ye...davul çalmak niye??
Evet kağıt üzerinde 111.000 ama ederi 10 milyonlar eden bir arsamız var.Ve her bu yöndeki çıkışın hala bana nominal fiyatın altından işlem gördüğümüzü hatırlatıyor.
Hala bu fiyatlardan arsa kağıt üzerinde gösterildiğine göre bizim arsa denizde değil merihte heralde.
İşin aslı bu kadar baskılanması da hoşuma gidiyor.Beklentilerimizin büyüklüğüne uygun hareket ediyor.
Eğer trade edebiliyorsan - ky olduğunu farzederekten - ,yemin olsun ben buna sevinirim,para kazandığın için... Ben beceremem. Daha geniş düşünerek para kazanabildim şimdiye kadar hep.
Aslan - çita şu bu yaban hayatını bırak.Hepimiz insanız Allah'a şükür...Ve belli değerlerimiz var.
Ayrıca ,bu hisseye çok girdim,daha bundan almak istemiyorum.Ama alacak olsam ,bende bu kademelerden alırdım.
Zarar bekleyenler,kara geçince şirket!...Kayboldu bilmem ne forumunda...Hep Eur/Usd paritesinden dem vururlardı.1,10'a dayanmış.Hiç bahsettikleri yok.(Zugo'yu kastetmiyorum).
Ama ben,hep bak buradayım...Diyorumki: Nominal fiyatı 7 ile 8 lira arasında.Ve sanayi şirketi hem de sektörü otomotiv. Bekleyen kazanacak.Bende kademeli aldım ,tutuyorum.Maliyetimde 4,45.
Az daha düşerse gün içi yüzde 20 yakın dalgalanmış olacak...
Celha - celha diyosunda ,o da hala 2007 yılı sonunda gördüğü fiyatlarda.Görende o uçtu falan zannedecek.
Sn.hbykcn...sizin paylaşımlarınızı okudum.Değerli bilgiler için tşk ederim...anlaşılan şirket bu sene kârlı bilanço göndermeye devam edecek...bencede trade edebilene helal olsun...fakat şuandaki durum...düştükçe biriktir modunda...
Ya hocam ,şimdi trade herkesin harcı değil.İmkan,kabiliyet,psikoloji meselesi...
Ki yapılacaksa da az eğimle yukarı giden bir piyasa da yapılır.Dalga boyunun bu kadar büyüdüğü(siz az önce % 20 'den bahsettiniz), muhtemelen yavaş - yavaş yükseliş trendine girecek bir hissede amatör ruhla bunu denersen hele, % 90 ihtimalle elindekileri kaptırırsın.Bu kesin.
Hele bunu borsanın rekorlar kırdığı bir dönemde denersen,kaptırdıktan sonra da alacak hisse bulamazsın.
Ben dün yazdığımda 5,50'de destek bulması gerektiğini söyedim.Bazı arkadaşlar çift falan dedi.
Ne oldu? Yarım tavan geldi,550'nin de altına sarktık...Herkes yanıldı.Çünkü bizler amatörüz.Bu onu gösterir.
Ben amatör olarak ,ucuz buldum -topladım.Daha da muhtemelen almayacağım.Çünkü borsaya çok fazla girmek istemiyorum.Kendi fiyat hedefime kadar da tutacağım.
[emoji106]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
101 bin lot alış 104 bin lot satış...arada satışta görünen 3 bin lot...tahraya bakarsan yüzde 6 aşağıda...sanırsın 100 bin lot mal satılmış... :ok:
Kapanışta iş değişti 2500 lot artı kapattı...sabahtan beri yırtına yırtına hepsi 2500 lotmu aldı yani...adam gibi spek olsa bu tahta bu gün 6 tl üstünde olurdu...
Yırtınsın dursun Spek efendi : )
Ben bu gün seansı tüm gün izledim...hem derinlik hemde anluk alan satan kurumların hareketleri ile izledim.
Dün hareketi yapan ve en çok alan iki kurum şeker ve a1 açılıştan 3 dk içerisinde bütün malları 5.70 ortalama ile sattılar...Bunların çoğunu iş yatırım ve kusmen akyatırım aldı...maliyetleri inanın 5.70
Ondan sonra aldıkları malları ve ilave mallarla akşama bir birleri arasında çevirerek fiyatı en düşüğe kadar getirdiler...
Şimdi esas soru şu...bu ilyatırım ve yancıları isteselerdi aldıklarıyla birlikte fiyatı yukarı çekerek yani 6 tl üstünde mal çevirerek piyasa servis edebilirlerdi...ama tam tersi aşağıya sürerek daha faxla mal almak istediler...çünkü yukarıya giden fiyatta fazla satan olmaz...zaten dün ve önceleri alınlar satacaklarını sabah açılışta sattılar...
Gün sonunda görünen hariçten hepsi 2500 lot mal satılmış...Geçmişte ditaşın kârlı bilançolar getirdiğinde fiyatınında arttığı grafiklerde mevcut...
Eğer yine kârlı bir döneme girildiyse mal toplamak için çok uğraşacaklardır...
Şunuda söyleyeyim...bu tahta çok sığ...fiyat 5 lira olmasına rağmen kademelerde 500 1000 lot ancak oluyor...eğer 10 bin lot arıyorsanız 20 kademe üstte ya da altta bulabilirsiniz...o yüzden aşağı ya da yukarı anlık sert hareketler oluyor bazen...
Birde bu tahtada ky en fazla 20 kişiyi geçmez...onlardaki hissede en fazla 5 ile 10 bin lot arasıdır...yani ky var gitmez olayı burda pek geçerli değildir...
Bunlar ancak bir birlerini denkketirip mal toplayabilirler...yani spek ve spekçikler..
O zamanda fiyatı ciddi oranda yukarı çekmeleri gerekir...şöyle 9...10 liraya çekerlerse ancak o zaman 50 bin 100 bin lot toplayabilirler...Onlarda orta ölçekli yatırımcıların hisseleri olur...
YTD
Yok spek falan ya...Var tahtadaki asansör hareketleri köşesinden izleyen,ses çıkarmayan A.DOĞAN ve tahtaya dadanmış bir kaç asalak .
Bugün olan hareket'te bunun açık ifadesi.Bakın bakayım pastanın sağ tarafına satanlara:
http://imageturko.com/?di=IAPW
Elemanlar yerli olunca,% 10 bile çok büyük bir kar payı gibi geliyor.Bir alay dar kafalı.Yabancıların değer yatırımı anlayışı bunlarda yok.
Bunlara en iyi cevap: Hissenin asansör hareketlerinde, desteğe yaklaştı mı fiyat,biraz lot alıp tırtıklayacaksın...Köşeye atıp unutacaksın.Neyse...
Toplamak için kullanabilecekleri iki olay kaldı.Ya cironun zayıflığını ön plana çıkaracaklar.Ya da POAŞ davası.
Eur/USD paritesi ciro için değerliyse; 1,10...Gayet iyi.Ama ben Rusya'daki deponun daha aktif çalıştırılmasından yanayım.POAŞ davasınında zaman aşımına uğraması muhtemel.Tabii ki hukukçu değilim,bu benim fikrim vatandaş olarak.
Neyse...İyi hafta sonları herkese.
Teşekkürler iyi haftasonları Pazartesi'yi iple çekiyorum[emoji12]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kağıt zarar açıkladığı dönemlerin sadece yüzde 20 yukarısında...şimdi kâr açıklamış ve devam ederse yükselme potansiyeli ciddi oranda var...
Çünkü borsa tarihi zirvesini geçmiş...bir çok hisse zarar açıklamasına rağmen 2 ye katlamış...
Sanayi hissesi olupta piyasa değeri 14 milyon dolar olan hisse neredeyse kalmamış...
Hal böyle olunca gerisi speğe kalmış...biz bekleriz...çok düşürürse biraz daha alırız...elbet değerlendiren olacaktır...
Bir zamanlar bu yorumları erbos forumunda yapardım...Tabi o zamanlar 50 lirayı görüp 30 lira bandına sıkıştırılmış bir erbos vardı...Şeref yoksunu patron ve spekleri anlaşmış gibi hisseye nefes aldırmıyorlardı...
Peki noldu...o karlar bilançoda patlayınca...delibozuğun birisi tahtayı 68 liraya kadar çıkarıverdi...
Bu durumdan oldukça güzel kazancım oldu...ama beni en çok memnun eden neydi biliyormusunuz...30 liralı fiyatlarda baskı kurmak için sattıkça satan çakallar varya...50...60 tl den deli alıyordu...Bende o çakallara zevkine vara vara kârımı ala ala mal satmıştım... :yahoo: