Şekil A da görüldüğü gibi..;-)
Printable View
Eğer çalışırsa USD de ; Haftalık bayrak formasyonu hedef 7,50 try
[IMG]https://i.hizliresim.com/7DpvpW.png[/IMG]
Ya bu kampanya işi yaş.Nedenine gelince bakan demiş ki misal paran dolarda.Dolar arttı ,sen zarar etmiyeceksin,o artış kadarını ev bedelinden düşeceğiz.Kusura bakmayın ben yazarken gülmekten bu kısmını yazmaya zorlandım.Arkadaşlar bu iş yaş hem de çok yaş sakın girmeyin.O evlere gelince bence çoğu maket ,sorsanız firma ev bitmeden tapu vermeyiz ayağına batık ve evlerin üstünde banka ipotekli bir sürü projeyi millete kitleyecekler.Bedava peynir kapanda olur sakın o peyniri yemeğe kalkmayın :)))))))))
Kısaca..6.53-6.56 ları görüp yıkılsa..5.70-5.40 gidecek...kalkamıyor..güdükleşiyor dalgalar..Y bitti..muhtemelen wxy nin arkasına xz takacak..yani aynı geçen hafta gibi yatay sıkışık birşeyler..bakacaz..hala 6.20..silkelemiş de olabilir..bu bir savaş..galibinin dediği olacak..action son sürat devam ediyor
cari açık aylık ~5 milyar dolar
Bütçe açık.!!!!
bankaların içi boşaltılmış.!!!!
Borç batağında Real sektör.!!!
450 milyar dolar dışarıya borç
4-5 aylık cari açığı finansa edecek
Merkez Bankası rezervleri.!!
%30-40 50 faiz falan kesmez.!!!
Sadece pansuman etkisi yapar.!!
6 tl yi bırak 10 tl ye bile çıpalayamazlar.!!
Güçleri yetmez.!!
Hukuğun guguk olduğu yere kimse yatırım yapmaz.!!
Boşunamı yazıyoruz.!!
Hiperpower enflasyon.!!
Hiperpower stagflasyon.!!
Kaos tüm HIZIYLA otobanda..!!
https://thumb7.shutterstock.com/disp...-582890104.jpg
Alsınlar alsınlar ki beter olsunlar ve yeter olsun yoksa tümden yok olup gideceğiz. Bu betoncuların çoğu şimdiye kadar batmalıydı iddia ediyorum Dolar bu fiyatlarda olmaz o HARAM ! faiz çoktan olması gereken %25 lere gelmiş Dolarda en yüksek 5 lli fiyatlarda olurdu. O yüzden bunlara hala para verip beton alan beton beyinlere de sakın ola acımayın, BETER olun deyin , herşey bunların yüzünden başımıza geldi ve halada ülkenin içine, sanki az yapmışlar gibi, mıçmaya devam diyorlar.
Sayın BOSPOROS, en goygoycu dahi anlasın diye basit yalın anlatıyor, bu ekonomik durum ile birisi hala yeni saray yapacağım, kanal açacağım, betoncu yandaşlarımın dötünü kurtaracağım diye ısrar eiyorsa Dolarda düşüş hayal. Bu günlerin kıymetini bilelim hayal kurmayalım, gerçekleri konuşalım, TEKNİK MEKKNİK ile Dolarlarımızı yandaşlara kaptırıp sonra gelip burada vatan millet Sakarya edebiyatı parçalamayalım. NOT: Ben profesyonelim TEKNİK benim allahım ben bu işi kıvırır sat-al ile köşe dönerim deyip bunu başaranlara helal olsun diyoruz onlar üzerine alınmasın.
Alman ve Avrupalı yetkililerin WSJ'ye verdikleri bilgiye göre Alman hükümeti, bir ekonomik krizin bölgeyi istikrarsızlaştıracağı endişesi ile Türkiye'ye acil finansal destek sağlamayı değerlendiriyor
(Foreks)
Kaynaklar: Erdoğan 28 Eylül'de Berlin'i ziyaret edecek ve bunun bir hafta öncesinde Almanya Maliye Bakanı Scholz ile Albayrak'ın Berlin'de bir hazırlık toplantısı yapacak. Finansal yardım bu ziyaretin gündeminde olacak-WSJ
Alman yetkili: Berlin,Türkiye ekonomisinde bir çöküşün Avrupa'ya bulaşacağından,Ortadoğu'yu daha da istikrarsızlaştıracağından ve kuzeyle doğru yeni bir göç dalgasına yol açacağından endişe ediyor.Türkiye'de istikrarı sağlamak için bir çok şey yapacağız. Çok fazla seçeneğimiz yok
Dolar, faiz, BIST kenefi bu üçlü aynı zamanda yukarı gidiyorsa bu denklememde bir sorun var demektir. Olmaz olamaz, eni sonu gerçek ortaya çıkar aptallar para kaybeder akıllılar para kazanır hep böyle oldu yine böyle olacak.
zihniyet değişmedikçe adam kendini sağlama almadan neden yardım etsin ki..
bu seneyi atlatsan seneye yine krizdesin adamlar bize her sene 50 milyarmı bağışlayacak, hayırdır!...
https://www.bbc.com/turkce/haberler-...-45321072?ocid
Walla piyasada şirket falan kalmamış hepsi bankalarla masaya oturmuş riskleri bankalara kitlemişler...Bu işin sonuçları en geç 2019 da görülür bakalım 2019 da bankalarımız nasıl olacak!!!!
Sayın Hakem, aldıklarınız fiziki değil ise ara sıra kar al yapmak iyidir. Rusya ve İran'ın altın stokladığı bir dönemde Abd, onlar için bir güzellik düşünüyordur mutlaka! TL'ye bulaşmadan Usd ile Ons alma şansım da var ama bu düşünceden dolayı cesaret edemiyorum. Saygılar.
Zaten bu haberde geçmiş ile karşılaştırıldığında mantıksal hata ortaya çıkar, goygoy haber olduğu anlaşılır. Bu Alamanlar ! hali hazırda PKK, Dev Sol vs örgütleri içlerinde barındırıp Türkiye yi zorda bırakmak istemiyorlarmıydı ? Bu haberler yalanmıydı, yalansa kim bu yalanları söylüyordu ? Türkiye de en yetkli ağızlar söylemiyormuydu bu lafları ? Eee ! ne olduda Türkiyeyi düne kadar parçalamak istediği düşünülen ALAMAN şimdi bize yardım edecek hemde tasvip etmedikleri bir adamın iktidarını kurtarmak için ! Kim inanır ?KADİR İNANIR... Dolarda yükseliş kaçınılmaz, taki beter olup yeter diyene kadar.
Katar goygoyu bir işe yaramayınca Alaman goygoyu çıktı...Belki 1 hafta da bununla idare ederiz...Sonra başka goygoylar ...İpek yolları , petrol doğalgaz vs........
çoktan yapmışlar.. :)
https://www.youtube.com/watch?v=-ZnAoP1CPU0
Valla dünyada en büyük rezerv amerikada benim bildiğim,üstelik iranı bilmem de rusya ile amerika iyi polis kötü polis rolü yapan kardeş ülkeler bence,arkalarındaki güç aynı.Öyle olmasa koca avrupayı 2. dünya savaşından sonra kardeş kardeş hiç ihtilafa düşmeden bölmeleri mümkün olabilirmiydi hiç.Aynı merkeze bağlı iyi polis kötü polis onlar bence, altına hadi dense uçar gider.Gelecek yıl da hadi denecek gibi :))))))))
Türkiye'yi kara kaşı gözü için değil Deutsche Bank göte gelecek diye kurtaracaklar. ha kurtarma dedikleri bankaların batmasını engellemek yoksa fakirleşme ve ekonomik daralmaya bişey yapmayacaklar. Yunanistan kadar bile önemsemeyeceklerdir. Ama tamamen bırakamıyorlarda.
Tabi birde reisin çok ağır tavizler vermesi gerekiyorki kayış orda kopabilir.
İngilizin lafı osmanlı bataklığa battı mı elinden tutup az bişi kaldırıp nefes almasını sağlayacaksın ki ölmesin,bataklıktan çıkmaya kalktı mı da başından bataklığa iteceksin ki bataklıktan çıkamasın.E ingiliz akıllı olmasa onca yıl dünyayı yönetebilirmiydi hiç :))))))
Türkiye yi kurtaracaklarına gider ne zarar varsa direk Deutsche banka bunu verirler daha mantıklı değil mi ! Helede sevmedikleri bir adamın iktidarını güçlendirmek için Almanların bu yola gideceklerine hiç aklım kesmiyor ama belkide yanılıyorumdur zaman gösterecek.
Benim şöyle bir düşüncem var hocam fiziki olarak rus Çin altın sahibi ama amerika değil yada iddia ettiği ölçekte değil
Bu realitede de böyleyse altınla fazla oynayamacak amerika
Zaten altın üstün sağın solun hikaye
Us denen superpower in Rus Çin İran a ulaşmasi için coğrafyada berbat bi lokasyondasin
Sende iki tarafada yaranamiyon bu durumda
Bi tarafta kaba kuvvet öte tarafta para
Seç beğen al
En üstte yazdığım hipotez yüzde 99 doğru
Yoksa eli kolu bağlanmış olmazdı amerikanyaninda
İKi bileşen yanyanaysa altın arti kaba kuvvet. Kimse tutamaz adamı ya
Yoksa Vol striyt felan hikaye hersey kağıt üstü dijital ortam hisseler yanıp sönüyo felan pek kıymeti yok
Nef (Timur Gayrimenkul) 2. çeyrek sonuçları ve sermaye artışı ile alakalı düşüncelerim...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...-sonuclar.html
YTD
Altın rezervlerinde ABD açık ara önde 8000 ton üzeri , 2. Almanya 3000 ton üzeri. Çin sanırım 5.sırada.
https://www.ntv.com.tr/galeri/ekonom...3E-7VFPF_-r1JQ
Tamamen duygusal olarak bence şöyle; bistten çıkan yabancı dolar alıyor..ee bist de çıkıyor..bıyıklılarımız perdeliyor çıkışlarını sonradan belli olur takasta..bunlar dolar alıp gemiyi terk edecek..
Peki niye düşmüyor..1-3 aylık dönemde dolar alacak özel kesimin borcu belli..bu adam zamanı gelince bu doları alacak niye ucuza verelim diyorlar..Tamam peki niye çıkmıyor..Swap kısıtı nedeniyle pilleri bitik 1-2 fon bu büyüklükle kaldıraçsız mücadele edemiyor yuan ruble altın eurousd hepsi kritik yerlerde oraları da takip ediyorlardır..ufak ufak yönlendirip piyasaya bıraktılar doları..
Bizim iç dinamikler şu an dalgaları oluşturuyor..6 TL yi kabullendi galiba herkes. Nasıl olsa kur hareketi ekonomiye yansıdığında bu seviyeler normal sayılacak gibi birşeyler..Yani termometrede ısı 6 yı gösteriyor oda sıcaklığı 4.5..oda yavaş yavaş ısınıp gerçekten 6 ya gelecek..
İsraren..tekraren bu seviyeler bizi bitirir 2008 gibi değil bu..2001 in katmerlisine dönüşür...dolar düşmeli..ya da düşsün..düşer inşallah..ne diyim..sevinecek halim yok..Venezuella gibi haftada 2 gün markete devlet korumasında mal gelip, sıra sıra 10 arlı içeriye mi girelim..her maldan en çok 1 tane alma kuralı..aynı mallar karaborsada 2 katı..
Yükte hafif pahada ağır bir bavulla Londradaki daireye taşınamayacak herkes aynı tarafta..bu kriz büyürse komşulardaki iç karışıklığın bizde de tetiklenmesi olasılık dahilinde..belki de bunu arzuluyorlardır.
Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Allah Suriye gibi Irak gibi bizi bir bataklığa çevirmesin. Allah asgari ücretle geçinen en alt kesimi korusun. Şu zemheri kışında çocuğunu saç kurutma makinasıyla ısıtarak eski araba lastiğini sobada yakmak için kesmeye çalışıp kesemeyince yan odaya geçip kendini asan anne geliyor aklıma.
Dediğim gibi tamamen benim düşüncem..duygusal olarak..saygılar sevgiler
Ya Türkiye batağa düşmüşken niye kurtaracak Almanlar hala anlamakta güçlük çekiyorum. İyicene batmasını beklerler sonra gelir üç beş kuruş paraya tüm fabrikaları, yolları ,köprüleri alırlar daha mantıklı değil mi ? Kurtuluş savaşı öncesi İngiliz, Abd mandası için can atan bunun ülkenin tek kurtuluşu gibi düşünenler olduğu düşünülürse birilerinin 100 yıl sonra hala aynı beklenti içinde olması çok şaşırtıcı gelmiyor.
eyvAllah sn shorts, aşağıdaki tadı alamadım ama:)
https://www.youtube.com/watch?v=qRKfR7-H4CE
milletçe akıl tutulması yaşadığımızı ve 2 Dünya savaşına son veren kudrette bir devlete kafa tutabileceğimizi düşünen insanlarla birarada maalesef yaşamak zorunda olduğumuz için umutsuzum gelecekten cidden...
flamaymış bayrakmış, dikecekler flamayı bi taraflara bu kış en geç 2019'da...
son güncellemeyi bildiriyorum yaklaşık 2 ay önce sokaktaki yavru kedilere kilosunu 10 tl ye aldığım mamanın güncellendikten sonraki fiyatı 15 tl olmuş
Valla eğer asıl paranın sahipleri finansal ve finansal olmayan armegeddona hazırlanıyorlarsa ki ben hazırlanıldığını düşünüyorum,orda altın artar ,artar da o kaosta ne kadar ve ne işe yarar bilemem tabi.Ülkeleri boşverin bence, asıl paranın ve gücün sahipleri ne planlıyor o önemli.Altını 2010 da 1900 dolardan 2018 de 1200 dolara düşüren güç gene oralara çeker istediği an.Nasıl ki dolar nerelerden nerelere geldi,amerika o kadar para basıyor dolar düşmeli dendi dendi bak gene o kadar paçavra denilen şey bizi ne hale getirdi.Paranın asıl sahipleri ne yapacak onu bulmak ve bilmek önemli gibi geliyor bana.2013 de emlak bu hallere düşecek denseydi millet gülerdi,o kadar dolar var dolar işe yaramaz,tokyoda londrada fiyatlar şöyle ,istanbulda emlak da öyle olacak laflarından geçilmiyordu di mi.
Bu habere çok heyecanlananlar olur eminim
onlar için sömürü pazarı olduğumuz için, bu pazar bitmesin diye belki,
Ama o kadar kolay para vereceklerine inanmıyorum ben,
suriyelilere 35 mlyar usd harcadığımıza inanmadığım gibi..
Adamlar bu suriyeli mülteciler için söz vermelerine rağmen 3 mlyr euro'yu bile tam verdiler mi emin değilim !!?? ( bu arada haksız değiller, para nereye harcanıyor göster diyor).