berat albayrak'in ekonomi bakani oldugu yerde sen durur musun.?
soruya cevabin neyse , yazdiginin cevabi da o..
haa pala bi cakallik yapip borsa yukari surup mal cikmaya calisirsa ona bi sey diyemem, nsa yarin direkt eksi 2.5 acar..ytd
Printable View
Tesekkur ederim. Benim aklimda ki ilk isim hep damatti. Cuma gunu buna gore pozisyon aldim. Hatta cizdigim teknik analiz bunun tam tersini soylemesine ragmen. Bugun biraz terse kaldim, tahmin edememistim 4.52 ye dusecegini ama problem yok. Senin icinde guzel bir kazanc olmus.
Karar maalesef cok ciddi. Yani once MB yi bakana baglayip, akabinde damadi getirirsen double effect yapiyor. Bugunu ileride tarih kitaplari Turkiye yi iflasa goturen karar olarak yazacaklar bundan eminim. Bu kabul edilebilir bir sey degil.
yarın faizlerde %19 küsurdan 21-22 lere bir zıplama olabilir..
kritik bir noktadayız..
24 haziran sonrası "faizi nasıl indireceklerini tüm dünyanın göreceğini" belirtiyordu mevcut zihniyet..
her açıdan bu söylem test edilecektir piyasada..
Bardağın dolu kısmına bakarsak ''En azından yiğit bulut değil o sebeple biraz ümidim var''
Yarın sabah gökyüzüne bir daha bakin
Hâlâ mavi mi
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
konu dağılmasın
olay aynen şöyle gelişti adlı bir MASAL anlatayım sizlere :)
kırmızı başlıklı kız ile kurt un modifiye edilmiş hali :)
küçük yatırımcı , ( hükümeti destekleyeni yada muhalifi farketmez küçük yatırımcı küçük yatırımcıdır , besin kaynağıdır )
hükümetin ekonomiye bakışını biliyor idi
ve elbetteki kadroların da kim olursa olsun bu anlayışta olacağından da emindi
ve şundan da emindi ki piyasa denilen bilmem ne sürüsü bunu beğenmiyordu ve negatif tepki verecekti
dolayısıyla küçük yatırımcı endeks short dolar long eğilimindeydi
hatta bu eğilim olmaktan çıkmış direkt pozlara yansımaya başlamıştı
bunu gören ve adına piyasa denilen bilmem ne sürüsü bu konuya bir çözüm aradı hatta planını günler öncesinden de yapmıştı
öncelikle kendisine bir tiiiiviiiii lazımdı ki bu sorun değildi
orada zaten belli bariz net olan gerçeği şaibeli hale getirmek gerekiyordu
veeeeeee acabalar başladı :)
acaba o mu acaba bumu acaba şu mu acaba acaba acaba acaba
ardından acaba bu gelse ne olur , acaba şu gelse ne olur sayın konuk
acaba acaba acaba .....
tabi bu acabalar esnasında da piyasanın saf ayağına yataraktan fiyatı yükseltmesi gerekiyordu
yok yok biz iyi niyetliyiz canım herşey bizim istediğimiz gibi yani olması gerektiği gibi olacak ( bu çakalımsılarin genetiği böyleydi zaten londra dan gelen direktifleri olması gereken olarak algılarlardı ) modu ayaklarında fiyat yukarı sürüldü de sürüldü
veeeeee sonra
acaba mı lan diyen küçük yatırımcılar , çatlayıp patlayan pozlar
veeeee sonrası malum
:)
oynayanlar
kırmızı başlıklı kız : güççük yatırımcı
kurt : piyasa
yardımcı oyuncu : hergün alüüüüüv londra diyen hamşolar
figüran: bozi ( ben bu masalı anlatırken bozide ötede beri de dolaşıp duruyordu :kahkah: )
iShares MSCI Turkey (TUR)
NASDAQ
30,070 -1,050 -3,37%
09/07 - Kapanış. Döviz USD
Kapanış Sonrası 29,700 -0,370 -1,230% 23:47:11 - Gerçek zamanlı Veriler
Dolar tl 4.7530 gördü
Hale TÜRK
â€
@Hale_066
Takip ediliyor @Hale_066 adlı kişi takip ediliyor
Daha fazla Hale TÜRK Retweetledi: Hale TÜRK
"LALE DEVRİ" bitti..."HALE DEVRİ" başladı...Bugün endeks 2000 puan yukarıdayken 100.442'de açtığım SHORT pozisyona bakın!!! Bunu böyle bir günde borsada yapabilmen için ya YÜREK yemiş olman gerek yada Hale TÜRK olman gerek...Show başlıyor...EMİN olun...#bist100
Hiç tereddütüm yok.Zerre şüphem yok.Bu bir inatlaşma değil.92.200'e doğru üzerine gelen malları dağıtıyor şimdide.103.300 üstünü görmüyorum.Hatta orayı bile çok görebileceğine inanmıyorum.Evet 90.000 düşeceğinide ben yazdım evet tepkiyi kaçırdık doğrudur ama biraz daha SABIR...
Hiç tereddütüm yok.Zerre şüphem yok.Bu bir inatlaşma değil.92.200'e doğru üzerine gelen malları dağıtıyor şimdide.103.300 üstünü görmüyorum.Hatta orayı bile çok görebileceğine inanmıyorum.Evet 90.000 düşeceğinide ben yazdım evet tepkiyi kaçırdık doğrudur ama biraz daha SABIR...
iki Haftadır takip ediyorum ara sıra yorum atarak takılıyordum ciddiye de aldım ne bileyim bugün böyle olacağını. sabah 99 binlerden başladım şorta son 100 binlerde fulledim düştükçe verdim cüzi kara son boşaltmada hepsini verdim kapanışta az bir miktar satım aldım yarın gap çok olursa o da yeter.Yalnız bugün baya bi terledim soğuk soğuk fullediğimde %15 gibi zaradaydım.
Bozuk piyasada damadın açıklamalarını bekleyecez, iyi konuşursa piyasa rahatlar.
(Akp'nin hiçbir icraatını eleştirmeyen, hep öven) Şakşakçı sayısı az forumda. Eğer kaçırtmasanız çok faydalı olacaklar.
Ne zaman hep birlikte gelip şakşak yapmaya başlasalar, ciddi satış yapmak gerekiyor.
Birlikte şakşak yapmaları gerçek anlamda bir ters indikatör olur.
Ama sayıları az, gerçekleri yüzlerine vurarak kaçırtıyorsunuz..
yandaşları uzun yıllardır illüzyona kaptıran şey her gün aynı suratı her kanalda her saat görmek olmalı.
ülkede olan olayları sadece bir kişinin penceresinden gördüler, dinlediler..
ülkenin medyasının %90 ı aracılığı ile bu bir kişinin, recep erdoğanın, fikirleri ayrıca temcit pilavı gibi ısıtılıp servis edildi..
bakın, bu çok önemli bir şey. yıllardır her gün tek bir kişinin fikirlerini dinlemeye alıştırılmış ve bunların gerçek olduğunu zanneden bir kesim var.. bu durumun etkisi maliyetli oalcak halka..
Yarın sabah saat 8 de Berat tv de olmalı
Harun kahraman yazmış .
Göze giren şemsiye açılmaz
Yapacak bir şey yok
Vatan sağolsun
En azından yiğit bulut değil o sebeple biraz ümidim var
Dolar artıyorsa reis doğru kararı vermiş diyorlar abiler alıntı ensonhaber trol yorumu burdaki troller daha çok ekmek yemeniz gerek anlaşılan
la be happy
Önce piyasanın potunu gormesi lazım, sabah açıklama acemilik olur.
Öğleden sonra basın toplantısı, devir töreni vs bir şekilde mesaj vermeli.
Piyasanın bekleyeceği mesaj: ''Akilli olacam." mesaji.
Bu mesajı verir vermez, kendi bilir.
Piyasa adamı akillandırır, ya da aklını alır, zamanla belli olur...
Bu yorum tamaen siyasi olarak yani borsa da yada dövizdeki dalgalanma babında değil. Özet bizim yönlendirebileceğimiz güvenebileceğimiz biri olsun amaç kendi menfaatleri faizi artır dediğimiz de artırmalı demek istiyorlar. bunu anlayamayacak kadar bilginiz yok demek ki şimdi dolara bakıp yorum yapmak kolay tabi. hehehe bak göreceksin 1-2 hafta sonra nereye düşecek para oluk oluk akacak dimedi deme :whistling::whistling::whistling:
icraatı palaya yapacennnn
foruma değillllll :kahkah:
Piyasa nasıl bakmış gardaş piyasa dediğin nedir kimdir yav bize ayar çekmeye çalışıyor yani bizim istediğimiz adamlar olsun diyor haliyle olumsuz tepki verecekler tabi dalga durdu kendi halinde inecek sayın Koç un analizleri gibi. biz şimdi ne dedik ne anladın valla şaşıyorum bu kafaya. hehehe
la bu ka helecan yapmayın
çıkar çıkar iner o
ticaret diye bişe var kapitalizm diye bişe var
denge noktası var
jeopolitik var
var da var
bişe olmaz
ben bu forumda yazılan bazı yazıları
ya yavru kediye benzetiyorum
ya da sırtlana
yavru kediye bir çubuk uzatırsın , dürtüklersin , sağa sola oynatırsın , o hep çubuga bakar çubuğu tutana değil :)
yavru kedi diyorum çünkü büyüyünce çubuğu tutana bakarlar :kahkah:
sırtlansa , hiç bir halttan haberi yokmuş gibi iyk viyk gibi sesler çıkararak ortada sinsi sinsi takılır
ikisi de kangal ın yerini tutmaz beeeaaaaahhhh
:)
En az 3 şakşakçı ayni gün gelip akp'yi övmeye başladığında longsan flat ol. Flatsan short aç.
Kural bu, biraz test edelim, tutarlı olması ve iyi para kazandırması gerekiyor, kısa vade trend dönüşünü de buldurabilir.
Secim günü oldu, bir de bugün oldu. Kısa zamanda yüzde 5 getiri, fena değil. Ama birkaç test daha yapalım.
Şakşakçılar ayni gün, birbirinden habersiz gelecekler, buna dikkat edelim..
sabahtan beri bir kere uzun düşünmedim olacakları tahmin ettiğim için Reis hiç bir zaman piyasanın istediği isimleri vermeyecekti Şimşek olsaydı inan şaşardım.Adamlar haklı olarak kendi kadrosunu kuracak ve yabancılar bunu beğenmeyecek. doların da borsanın da olacağı buydu. yani bunu demek için müneccim olmaya gerek yok sadece trol olup Reisin ne yapabileceğini tahmin edeceksin. Siz zannediyordunuz galiba Reis baskılara boyun eğecek Şimşek ya da Babacan kadroya girecek yav babacan dediğin adamı kadroya alam ihtimali varrmıydı ki piyasa dillendir. Bizde çıkan bir daha geri dönem hangi seçim çalışmasına katılmış hangi demeci vermiş bi bakın. sabahtan öğleye kadar ful satımdaydım sonra satıp geceye az bi satıma girdim. yeter de artar bile sabah ya da yarın alım için fırsat kollarım nerden dönerse artık. İşte kafa bu kafa. Nedir damadın bbakan olacağını bilmiyorduk sürpriz mi hayır. ne olacak bakan olunca hazineyi tek başına mı yönetecek kararları tek başına mı alacak. Şimşek öyle mi yapıyordu bırakın böyle düşünmeyi su akar yolunu bulur haliyle bazen durgun bazen dalgalı.
Kümese müdür aranıyormuş.
Tilki başvurmuş.
Özgeçmişini beğenmişler.
"Kaç para istersin?" demişler
"Gülmekten konuşamayacağım, ne verirseniz verin" demiş..
Ulastirma bakanı yolsuzluktan görevden alınmış eski karayolları müdürü.Tilki gülmekten konuşamıyor..
Garibim MECLIS in de hic sesi cikmiyor.
Kiyamammmm !
Dolarda bu arada mutluluktan uçuyorMuş...
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.