Çok yüksek. Bu oranlarla batmak mukadderat gibi birşey. Kaldıraç 2-3 civarı dolanır benimki.
Spot portföyü koruma amaçlı vadeli yapmıyorum, genelde spottan azaltma yapıyorum. Spot portföy yüzde 10'un altına hiç düşmez. Evladiyelik kağıtlarım var.
Printable View
Aslında cautionary gibi bir sistematik edinmek lazım. Ama vadeli geçişlerini sevmiyorum. Spot artırıp azaltmak bana daha kolay geliyor..
Benim viop portföyüm (battıktan sonra) genel portföyüme oranla çok küçük. O nedenle full e çıktığım oluyor ama full bile olsa bana zarar vermeyecek bir rakam oluyor.
Haftasonlarına pozda girmem.
Gün içi güzel kar yakaladı isem kapatır kaçarım.
Zaten amacım kazanmak değil, öğrenmek. Öğrenirken kazanırsam ne ala :)
"Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın “dövizdeki hızlı artış, TL’deki değer kaybı, Hazine’ye dışardan kaynak aktarımında yaşanan zorluklar’’ gibi nedenlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a istifasını sunduğu ancak Erdoğan’ın “şimdilik kabul etmediği†konuşuluyor. Elvan’ın uzun süredir, aynı zamanda Erdoğan’ın damadı da olan eski bakan Berat Albayrak döneminde atanan ve hâlâ etkili olan Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile para politikaları konusunda anlaşamadığı, “bakanlıktaki bazı bürokratlara sözünü dinletemediği†ileri sürülüyor. Elvan’ın yerine Berat Albayrak’ın yeniden göreve getirileceği de konuşuluyor. "
Bu Haberler bir müddettir var
hafta sonu böyle bir ihtimal varsa
zaten MB nin başında o tarz biri var
bakanda değişirse
belki
düzeltmeye kılıf bulunmuş olur
ama sadeceye düzeltme olarak kalır bence
trend şuan çok güçlü
beraat gelirse dolar 12
elimde kozaa ve endeks shortlar kaldı...
şimdilik tcell çıktığım için karda gözüküyorum...
TUPRAŞ iyi numara çekti..%-2 aç..ve yukarı al..
1732 pozlar flat. Kararsız görüntü var.
kırmızımı o -0,14 mü inanamaıyorum....
sevim koş koş pala bize şaka yapıyor
Buyurun haydi !
Zirvede, tüm göstergeler ekran dışına çıkmışken; yeni long yapsan zor...short yapsan (herif ne düşündüğümüzü biliyor) o da olmaz.
ama duygular , zirvedeyiz SHORT YAP diye bağırıyor...
buna TAVŞAN FORMASYONU deniliyor..:) Gözüne far tutulmuş tavşan gibi baka kalırsın.
Yılda bir kaç kez, gördüğüm ve inandığım yönün tam tersi poz aldığım oluyor, bir şekilde oluyor yani..genelde de kaybediyorum o durumlarda. Bu tür durumlarda da nasip diyoruz..ama bu durum çok fazla oluyorsa, o zaman nasip değil de, enayilik olur.
Bir örnek..azerbaycan ermeni tansiyonu yükselmişti..ermeni uçağını türk jetleri düşürdü haberleri çıkmıştı.longtum ve piyasada çok da kötü bir görüntü yoktu..aracı kurumdan mesaj geldi, uçakta ermeni savunma bakanı da varmış vs...bir anda dengem bozuldu, hem hisse var hem longum, shorta döndüm...sonrası malum..haber uydurma çıktı...sonra da endeks topuklamıştı zaten.
aracı kuruma bir daha haber mesajı atmayın dedim..o haber kesin manipülasyondu..ama kimi kime şikayet edeceksin, biz de şu ajansta gördük dyecekler.
neyse, teknik-taktik..eğer çok büyük risk almıyorsan bir can hakkın yok...2-3 kez ölsen de, oyuna devam edebiliyorsun:)
sanırım bugün mc saatinden sonra satış gelebülür.ama gelmeyedebülür....:)tam hüstad oldum...verirlerse düşer alırlarsa direnci geçer:kahkah:
Teminatın %15i -%30u arası pozda oluyor %100 giren alive arkadaş var ise 500x leverage önerelim
https://twitter.com/TikTokInvestors/...1ewxPYRBA&s=19
Eğer hisse yatırımın kısa vadeli ise, bir şey diyemem..Ama orta-uzun vade hisse portföyün varsa, hisse yerine endeks satmak çok daha pratik ve avantajlı.
Şimdi ben 50 tane parametreye bakıp, bir hisseyi almaya karar verdiysem..endeks satış yiyecek diye neden hissemi satayım..zaten endeksi yeneceğini düşünmesem almam ki. ha çöküş vs beklesem belki hisse de satarım..ama bu iş beklemekle olmuyor ki.
vadeli, daha doğrusu kaldıraçlı işlemler, finansal piyasaların en büyük buluşu bence..kumarbazlar batabilir..ama ben ilk açıldığından bu yana vadelide işlem yaparım, batmayı hiç beceremedim...yapım müsait değil sanırım, sağlamcı biri oldum hep.
Bakan görevinin başındaymış
Ne alaka
Ne yapalım yani
Yonca Gapi kapatti ama endeks tatsiz
socar sokmuş yayına güzel bir reklam...seneye star vs bir arz daha gelebilir...petkim de küllerinden doğabilir bu arada.
RTE nin sağlık sorunu , S400 ler incirliğe getirilmesi ,Elvan istifa etti bu sosyal medya üzerinden yapılan bu manipülasyonlar çok sık oluyor dikkat etmekte fayda var.
Ne varsa bizim yonca da var UÇURTMA olmak kolay mı :)
Cem okullu hikaye ,
ben bu tahtada çok işlem yaptım elindeki lotu sayar Azeri çocukları ,
onlar istemeden yol vermeden oyun kuramazsın.
tamamen badem spor üzerinden dönene tahta , geçmiş aylarda hacimde kullandılar endeks ağırlığı belli .
6.60 üzerinde günlük kapanışlarda ilk hedef 6.80 devamını özl den cvp lamıştım.
bende birebir aynını düşündüm. Sağlık durumu belirsizliğinden kasti olarak dezenformasyona izin verdiler. Şimdi de para piyasalarında manüplasyon vb konularla süsleyip sosyal medya yasası çıkartacaklar bence. İran olur muyuz diye çıktığımız yolda kuzey koreye dönmesek bari ye geldik.
Dr. Artunç Kocabalkan
@artunckocabalkn
·
15s
BİST 1 yıl kıpırdamayabilir | Işık Ökte http://youtube.com/watch?v=nrtAKdTX6Ew
Cauti ,
izlemenizi öneririm özellikle RTE nin hastalık haberi çıktığı gün whatsap msj dan bahsetmiş.
ilginç yorumlamalar mevcut.
bu kadar gelmişken zirve kırmaz mı ? teknik analiz burası b tepesi diyen herkes alayını zirve geçilmesiyle patlatmayacağını mı sanıyorsun.
evet teknik analiz diye birşey yok. izleyelim.
1738.75 tekrar bi ceton cort. Ula ne salladın yukarı patlarsan ağlarım he
zirve geçildiği an otomatik short biriktiren sinirleri yıpranmış zararda oturan piramit yapan oto stoploss yapacak izle gör. bu değişmez. 15 yıldır piyasa içerisindeyim hep aynı..
BOFA aldığı sattığı
https://megaimg.net/i/i/zXed6w.png