Alla alla, Atatürk'de milletvekiliymiş.
Printable View
Alla alla, Atatürk'de milletvekiliymiş.
Özgür Altay
@OzgurAltay_06
Folgen
Aziz Nesin'in bahsettiği %60'lık kitleye örnek yarışmacı ve seyirci....!!
https://twitter.com/ozguraltay_06/st...140576259?s=12
Tıkla seyret.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Adamlar avcı gurubu,nasıl zaman bulmuşlar bunları yaparken,üstelik %1-10 bölümü çıkartılmış ortaya,daha alt katmanlarda ne var acaba ?,yaparken başka yerden görmüş,yada yardım almış olabilirler.Edgar Caydce Sfenks altında atlantislilerin gizli bölümü var demişti çok önceden,japonlar giriş kapısını buldular araştırmalarında,mısır hükümeti izin vermedi araştırmaların devamına,Atatürkünde Mu araştırması yarı kalmıştı öldüğünde,sanırım eski dediğimiz uygarlıklarda bilimsellik vardı,ama ne tür bilemiyoruz,üstelik yazı yok sadece oymacılık var:notr:
TUİK in açıkladığı ağustos ayının 9,50 lik enflasyon rakamında samimi olduğuna inanmıyorum siyasal islamcılar milleti kandırmak için her hileyi yaparlar bundan sonra düşük açıklayıp maaşlı kesime az para verecekler yerel seçim yaklaştığına sokaktaki kara kalabalığa ve çıkar telefonunu diyen taş devrinin moruklarına seçim yemi atacak bak enflasyonun üzerinde zam yaptık diyecekler şimdide yeni anayasa sakızını çiğniyorlar sanki kanunlara kurallara uyuyorlarmış gibi sözde muhalefetteki zevatlara zeytin dalı uzatıyorlar bu muhalefetteki zevatlarınından hiç kimse bu ülkede kanunlar varmı yada kimse uyuyormu takıyormu ki yeni anayasa istiyorsun yok eden siz yada sen değilmisin demiyor Türkiye senin iki dudağının arasında hakim savcı koltuklarına oturtulan imamhatipliler anayasanın verdiği hukuk kırıntılarını bile tanımıyorlar siyasal islamcıların yanaşmaları anayasa mahkemsinin kapatılmasını istiyor gezi davasında verilen cezalarına bakın insanı ürkütüyor dersin bu adamlar cinayet işlemiş devleti yıkmak için silahlı eylemde bulunmuşlar örgüt kurmuşlar ekonomisi çökertilmiş milletin malı yağmalanmış yargısı bir kesime çalışan mollaların racon kestiği bu ülkeye insan baktığı zaman bu ülkedende insanlarındanda nefret ediyorsunuz valisi kaymakamı parti militanı gibi konuşuyorlar arap ağzı yapıyorlar kimsede demiyor hemşehrim sen bu devletin memurusun bu devletin kanunları var herkes bu kanunlara uymak zorundadır ya uyarsınız yada kendine yeni bir iş bakarsın sen evine bu milletin parasıyla ekmek götürüyorsun demiyor yada akıl edemiyorlar senin maaşında halk ekmek kuyruğunda ucuz ekmek almak için saatlerce soğukta bekleyen insanların parası var deyip damardan konuşmuyor
Bence Göbeklitepede o yapıları yapanlar belki insan olmayabilir bir ihtimal. Yerinde detaylı inceledim. O bölgede insanın yaşaması pek mümkün değil. İnsanın yiyeceği içeceği bir yer değil. Su yok. Kuyu yok. Tarım yok. Hiç bir şey yok. O zaman belki 3 harfliler olabilir. Zaten Kuranda önce 3 harfliler vardı, sonra İnsan yaratıldı diyor. Mantıksız olduğunu düşünmüyorum. Şaka olsun diye de yazmıyorum. Bizden önce bu dünyada bizim zaman boyumutuzda yaşadılarsa neden gözle görülebilir eserler bırakmış olmasınlar.
Göbeklitepe haricinde de bir sürü neden nasıl olduğu açıklanamayan dev yapılar var.
Göbeklitepedeki dev kayaları taşımak için böyle dev araçlar lazım. http://sahadakiler.com/en-buyuk-10-maden-kamyonu/ Tekerlek ne zaman icat olmuştu? 12 bin sene önce böyle deva kamyonlar mı vardı? Zannetmiyorum. Ayrıca o kabartma heykelleri bozmadan dev kayalara işlemek için lazer mi vardı? Zannetmiyorum.
Mısır Piramitleri mesela. Mısır müzesini gezenler belki yerinde görmüştür okumuştur. Tutankamon bu yapılar bizden çok önce vardı, biz yapmadık diye bizzat kayıtlı Papirüslere böyle yazdırmış.
Keza Sfenksi yanından yakından görenler de bilir. Bunun herhangi bir yapı ile benzerliği yok. Karbon testlerinde yüzbinlerce yıl eskiye dayandığı çok yüksek ihtimal.
Keza Bosnadaki dev güneş piramitleri de 35 bin yıllık eski yapılar olarak sınıflandırılıyor. Tenisçi Djokoviç in eğitim merkezi de orada. Gidenler muhakkak görmüştür.
Kuranı Kerimde biz 3 harflileri önce yarattık, önce onları bu dünyaya gönderdik deniyor. Kurana göre insan varlığı onlardan sonra yaratılmış ve Dünyaya onların yerini almak üzere gönderilmiş.
İsteyen inanır isteyen inanmaz. Fakat bu kitaba inananlar için madem bu kitap gerçekse bu 3 harfliler bizim zaman boyutumuzda bize hangi eserleri bırakmış olabilirler diye sorulması gerekmez mi?
Teoloji bilimine göre bunun ihtimalinin sorgulanması lazım. Kuran da bunun suresi de var. Merak eden okuyup kendi kendine değerlendirsin.
Dolar topiği meşgul ettim ama pazar gırgırı olarak aklımdaki bir ihtimali yazayım dedim. Neyse biz en azından gördüğümüzü anladığımızı doları euroyu faizi altını vs vs değerlendirelim. Bu konular yoruma çok açık, her türlü kahve muhabbetine gidebilecek gevşek konular.
Enteresan bir millet olduk dolar topiğine şöyle bir baktım son 10-15 sayfasında Doların d si yok. Hakikaten enteresan..
İkinci daha kesin fakat zahmetli olan diğer dört işlem ise M3 para arzındaki artış oranları karşılaştırmasıdır.
Aylara göre Türkiye TCMB TL M3 artışına bak.
https://tr.tradingeconomics.com/turkey/money-supply-m3
Sonra FED in USD M3 artışına bak.
https://fred.stlouisfed.org/series/MABMM301USM189S
Bunların artış yüzdelerini birbirine orantıla ve olması gereken dolar kurunu bul.
Syn kastirsef ;
Bahsettiğiniz olay Kuran da açıkça anlatılmış...Kan döken ve bozgunculuk çıkaran akıllı varlıkların helak edildiği ve onların Halefi olarak İnsanların gönderildiği ifade ediliyor.Bu Akıllı varlıkların 3 harfli olduğuna dair hiçbir bilgi de yok...
Bazı tefsirciler ise Halef kelimesini farklı yorumlasa da genel kanı bu yönde...
Dipnot:Kuran la ilgili düşüncem farklı olsa da İlahiyatçılar kadar Kuranı ve onun usul ilimleri ile ilgilenmişliğim var....Edip gibi kendimi ikna için 19 mucizesi falan da üretmedim ...
Konuyu buraya park edelim ve topiği şişirmeyelim derim.
Kuranda net sadece 2 varlık var ibadet için yaratılan. İnsanlar ve 3 harfliler. Başka bir varlık tipi yok. Diğer tür Melek ama onun da ibadet etmesi ve dünyaya gelmesi gibi dir durum yok.
Benim aklıma gelen Kurandaki anlatılanlara göre bir ihtimal ilk başlarda belli bir zaman diliminde bu 2 tip varlıklar birlikte yaşamış olabilirler. Sizin bahsettiğiniz bozgunculuktan kastedilen belki hibrit varlıkların ortaya çıkması olabilir. Hibrit varlıklar üretilince ortalık karışıp tanrının gazabı geliyor olabilir. Bu tabi kimsenin bilemeyeği bir şey. Ancak tuhaf tuhaf heykeller var. Bunlar durduk yerde ortaya çıkmaz diye düşünüyorum.
Konuyu buraya park edip topiği yoruma boğmayalım. Yorumunuz için de sonsuz teşekkür ederim. Okuyan insan neye inanırsa inansın çok kıymetlidir. Bütün kutsal kitapları okumak lazım.
Klaus Schmidt te bazı heykeller konusunda benim gibi düşünüyor. Sayfa 245. Vaktiniz olura bu araştırmayı bir ara okuyun.
https://dergipark.org.tr/tr/download...e-file/2755820
İyi pazarlar.
Dolara Euroya Altına Faize FEDe ECBye TCMBye devam. Paramızı arttıralım haftaya. Selamlar.
Saldık onu kendi haline be ya, koyverdik gitti :kahkah:
Aga rezerv biriktirecez diyor, 10-12 birikiyor, çat 1 ay sonra biriktirdiğini satıyor, sonra tekrar biriktiriyor gibi yapıyor, faiz arttıracaz diyor, enflasyon daha da hızlı artınca, hiç arttırmamış gibi oluyor, diğeri çıkıyor düğüm olmuş burası optimize edecem diyor...
E saldık biz de, napalım, hesap kitap tutmuyor, kafasına göre, dış ticaret açığı 12 aylık 109 milyar dolar, toplam dış borç muhtemelen yarım trilyon dolara ulaştı, nema problema....onlar da salmış..
Enflasyon verisi yanlış, işsizlik verisi yanlış, mülteci sayısı müphem, kayıt dışı ekonomi...Deflatör tutarsız..sorarsanız her şey mükemmel, kapı kapı dolaşıp borç arıyorlar...
Mevzunun dolarla ilgisi yok zaten, mevzu TL ile ilgili, çatır çatır para basıp değerini düşürüyorlar, mürekkep ve kağıt olduğu sürece sorun yok? Ne hızla basıldığını, nereye kadar basılacağını da bilen yok, son yıllarda hedeften ciddi manada sapmayan bir tane OVP yok, hala OVP ye bakıyoruz işte, yıl sonu hedef 30.4...
Evet, konu dışına çıktım arkadaşlar özür dilerim, ne diyorduk Göbeklitepe'deki heykelin şeyini kim kırdı :kahkah:
şimdi bu not artırımı değilde hafta sonunu not indirimi ile geçirseydik muhtemelen ptesi dolar artış ile başlar mı durumunu konuşurduk.
ekonomide dip noktasını gördüğümüzü ve yukarı ivmenin başladığını düşünüyorum.ancak bu ivme 10 yıllık düşüşün ivmesi olduğundan çok daha uzun süren bir düzelme süreci olacaktır.
keza ekonomiyi yöneten kişilerin ( damat, nebati vb ) ekonomi yönetimi ile uzaktan yakından alakası yokken şu an 20 yıllık akp döneminde belki de en eli tutulur yönetici kadrosu var.
diğer yandan önümüzde ki yerel seçimlere dek bu şekilde işlerin gideceğini,asıl olayın seçimden sonra kopacağını düşünüyorum.seçimden sonra sabit gelirlileri,emeklileri,memurları zor günler bekliyor olacak.
asıl konu dolar %15 ten % 30 a çıkış olan faize rağmen daha da arttı.demek asıl yeri burası değil.peki asıl yerine ne zaman nasıl gelecek..borsa ne olacak bunları çok merak ediyorum.
dolar 4-8,8-18 hareketlerinin benzerini yaparsa çok ciddi oranda döviz sahibi parasını bozup borsaya geçecektir.şu an herkes doların asıl değerine gelmesini bekliyor.
Tasarruf yapıp para basmayı kısmadıkları sürece gözlerden ışık değil kıçtan pamuk çıkar. Yani mefta.
Tablo 1: M3 Para Arzındaki Yıllık Büyümeye Bileşenlerin Katkısı (Ağustos 2023)
Ağustos 2023(Milyon TL) Haziran 2023(%) Temmuz 2023(%) Ağustos 2023(%)
M3 12.231.040 70,52 66,74 66,41
Repo İşlemlerinden Sağlanan Fonlar 113.328 0,87 0,66 0,62
Para Piyasası Fonları 142.486 0,59 0,71 0,77
İhraç Edilen Menkul Değerler 27.920 0,19 0,15 0,15
M2-M1 7.446.436 42,31 40,32 40,43
Vadeli Mevduat (TL) 5.628.835 31,44 30,53 30,56
Vadeli Mevduat (YP) 1.817.601 10,86 9,80 9,87
M1 4.500.870 26,57 24,89 24,44
Bankalar Dışındaki Para 399.372 2,97 2,26 2,17
Vadesiz Mevduat (TL) 1.238.240 7,19 6,72 6,72
Vadesiz Mevduat (YP) 2.863.258 16,40 15,90 15,55
SAYFA 2 tablosu.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...9Fmi%C5%9Ftir.
Timur fillerini Esenboğa'daki meşe ormanlarında saklarmış, Evliya Çelebi' nin Seyahatnamesinde yazıyor. Hadi Evliya abimiz acık sallıyormuş, ama meşe ağaçları varmış hala en azından demek ki o devirde de, altına fil girecek kadar...
Anadolu belki de 16 yy la kadar hala ağaç yoğun olabilir, orman olmasa da...
Göbeklitepe dönemini tam avcılıktan ilk tarıma geçiş dönemi başlangıcı olarak yorumluyorlar, resmen Tunç Çağı...yazı yok. Sümer yazıtlarında da hala avcılıktan tarıma geçmeyen bir kişiden bahsediliyor mesela halkından kaçıp gelmiş, efsanevi bir anlatım tabi ama, demek ki, o dönemde bile hala tarıma geçmeyen halklar var.
Bazı hesaplamalara göre de M.Ö. 10.400 lerde Tufan olmuş olabileceği söyleniyor, Mısır piramitlerinin birinde gökyüzüne bakan ince koridorlar var, şu an hiçbir yeri göstermiyor ama, bilgisayarda modelleyip geriye götürünce M.Ö. 10.400 de o ince hava kanalları gibi gözlem delikleri kusursuz şekilde Orion takımyıldızlarına bakıyormuş. Uzatmıyayım o yıllarda bir şeyler olmuş. Son dönem araştırmalarında da daha öncesinde Etiyopya tarafından geldikleri anlaşılmış mesela...O zaman Etiyopya'daki medeniyet ne kadar geriye gidiyor. İnsan fosilleri var mesela Lucy Etiyopya'da 3 milyon yaşında, Avrupa'da buldular 1.4 milyon yaşında, giyim kuşamlı vardı bir tane 500.000 yaşında...
Göbeklitepe M.Ö. 10.000 Mısır'dan eski diyorlar, eğer öyleyse o en eski Mısır piramidindeki mezar odalarından açılan hava kanalları nasıl tam da M.Ö. 10.400 deki Orion dizilimine hizalanmış....
Karışık işler...yarın Antartika'daki buzullar erir, bi de bakarlar M.Ö. 50.000 yılında en az Mısır kadar gelişmiş bi medeniyet daha çıkar buzulların altından, derler ki meğerse buzul çağı sonu veya dünya eksen kayması yaşayınca bunlar buradan Etiyopya'ya geçmiş, oradan da sonra Mısır'a...Zaten hem Güney Amerika'da hem Mısır'da hem ortaasyada hem de Japonya açıklarında denize batık durumda piramitler var, niye her yerde piramit var ve astroloji yoğun bir dinleri var hepsinin, daha da öncesinde olan bir medeniyet iklim nedeniyle dünyaya dağılmış göç etmiş, o yüzden bu piramitler o önceki medeniyetten geliyor diyenler de var.
Mevzu derin, asıl konumuz heykelin şeyine ne oldu :p
şu an delik o kadar büyük ki mecburlar basmaya.memur maaşları,suriyeli giderleri,emekliler.
o yüzden önceki mesajımda dedim seçimden sonra ciddi sıkıntı çıkacak..mecburlar memur-emekli-suriyeli vb aylık hükümet üzerinde ki yükü azaltmaya.seçime kadar ise devam.
Bugün sordum ama cevap gelmedi, saldırı videolarını izleyen ve ilginç bir durum/olay fark eden kimse yok mu?
Önce paylaşıp, sonra sildiler! Süleyman Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Ebabil Harekatı'ndan dikkat çeken 'Ankara' paylaşımı
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ankara-2125332
Arkadaki terörist, roketi koşarak attığı için, nizamiye girişindeki yerdeki araç bariyerine çakıyor yanlışlıkla, çaktığı yerin 1 mt dibindeki diğer, ileriye çıkarak kulübeye yandan kapı tarafından ateş açan teröristi öldürüyor. Yani arkadaki terörist yanlışlıkla öndeki teröristi öldürmüş. Twitter'a falan da bakındım fark eden olacak mı diye, göremedim. Yerde duran roketin namlu ağzı net değil fotoğraflarda, boş olduğunu bilsem eminim de derdim.
Olaylar olaylar :p
Çok matrak muhabbet dönmüş bazı tweet altlarında bugün de, bize ithal edeyim dedim, ı ıhh, bizim topiğin içi geçmiş...
Göbeklitepe'de heykel bulmuşlar, penisi var belirgin. TGRT ve TRT World haberi verirken sansürlemişler orasını, ordan muhabbet başlamış işte;
Biri diyor niye sansürlediler, öbürü yok kırmışlar penisi kökünden, yok kırmamışlar kırıkmış zaten fotoğraf çektirmek için tutturmuşlar aslında yerine, diğeri bilimsel açıklama getirmiş bu bereket anlamına gelir Ege'de de var malum aynı heykelcikler, başkası alakası yok eskiden yemin edilirken avuçlanırmış karşılıklı Hz.İbrahim bile böyle yemin etti demiş, bu niye sünnetli diyen var, ne sünneti ereksiyon halinde de ondan demiş, falan filan gırgır işte :oleyo:
https://invst.ly/11ktzi
Neredeyse doğrusal artış var, hükümetin OVP hedefiyle uyumlu gidiyor, kur tahmini isteyenler bunu kullanabilir.
Isbank satis kuru su an 28.15 TL.nin uzerinde.
Altin Ons 1.857,70 usd.
Crude oil 91.22 usd.
reha bey verdiğim linkte zimmet suçu şikayet süresi başlığına bir bak istersen..
https://www.ekinlaw.com/zimmet-sucu-...orundad%C4%B1r.
Merak ederim, bu kadar lanet,bu kadar beddua, bu kadar caresizlik ve bu dualar, neden bu adama islemiyor.
Hala ayni ahlaksizligi, yalani, palavrayi surdurebiliyor.
1954 dogumlu, 70 yasina girdi,bu kadar hayasizlik olabilir mi ?
Lanetleyen belki 60 Milyon insan var.
Hicbiri islemiyor.
Kötüye bişey olmazmiş.
Sarı gacı diyeceğim bir gülme geliyor.
Arkadan karpuzcu gelmiyordur umarım.
Sarı gacı < 1.831,69
Meksika’da Kübalı göçmenleri taşıyan kamyon devrilmiş
şoför kaçmış olay yerinden bütün dünyada aynı SORUNLAR.