Satışlarda dramatik düşüşler yaşar ve karı düşerse bakarız ozaman... Aynı yatırımım ttrak da da var.... Teknik olarak sadece orta ve uv trendlere bakıyorum...
Printable View
Satışlarda dramatik düşüşler yaşar ve karı düşerse bakarız ozaman... Aynı yatırımım ttrak da da var.... Teknik olarak sadece orta ve uv trendlere bakıyorum...
Aslında boşuna tartışıyoruz.. herkesin yatırım felsefesi farklıdır. Dışarda güzel bir hayat var ve stressiz bir yatırım tarzı benimkisi... Hala iddia ediyorum.. en iyi yatırımborsada uv yatırımdır... Ama psikolojin sağlam ve finansal olarak ihtiyacın olmayan parayla yaptıysa yatırımını.
Doktoramı bu yaşta sanayi politikaları ve teknoloji yönetimi üzerine yapıyorum.. 2 si Yayınlanmış, biri yayınlanmak üzere olan 3 uluslararası q1 düzeyde dergide yayınlanmış makalem var.. Bir çok gelişmiş ülkedeki insanların tüketim davranışları ile ilgili (özellikle soyal medyanın etkisi ve pazarlama ile ilgili) araştırmalar yaptım ve yapıyorum. Dünya sanayisi endüstri 4.0 teknolojileri ile birlikte ciddi bir üretim yöntem değişikliğine gidiyor. Özellikle otomotiv sanayinde bu çok belirgin. Frotodaki değişimi görüyorum. Müşteri talebinin ticari araçlarda artacağını ve yeni otomotiv modelleri ile bunun büyüyeceğini düşünüyorum.. Ama asla kısa vadede olmayacak. Ve muhtemelen şirketin çok zorlandığı zamanlarda olacak. Hatta zarar bile edebilir. Ama şirkete yatırımlarımın en önemli nedeni, yönetimin hala sağlık bir şekilde firmayı yönetmesi.. Gerisinin bir önemi yok benim için.
Ama dediğim gibi, herkesin yatırım felsefesi farklıdır. Psikolojisi farklıdır.. Bana göre iyi olan başkasına hiç uymaz... Çünkü aynı hayatı yaşamıyoruz.. herkes kendini buna göre tartmalı..Bu nedenle burdaki paylaşımlar, manipule edici değil, bilgi verici olmalı bence.
Burda yatırım yapanlara tek tavsiyem olabilir.. Oda en az 6-8 arası şirketten oluşan bir portföy yapmaları.
Yazılanlar güzel
Görüşlerim:
Kötüler : Froto nun , Toaso nun ve Arclk in iyi yönetildiği söylenemez. Aşağı yukarı eşdeğer vasat yönetim.
Romanya yatırımı Ford europa nın Koç a kazığıdır. Gereksiz yere çok ama çok para verildi. Şu ana kadar karlı olmadı. Ama bu ukrayna -Rusya savaşın seyrine göre bişeyler değişir mi göreceğiz.
Koç Holding hükümet çekişmesi devam ediyor. Koç holding yönetim zayıflığı yaşıyor. Bana uzan ları ve karamehmet i anımsatıyor. tek şans ı hükümet o dönemdeki kadar güçlü değil.
Arge leri ile övünselerde , yeni ürün lansmanları son 2 yılda çok gol yedirdi. Herşey geç kalıyor. Toaso nun arge si sanki daha iyi ve hızlı.
Finans bölümününde Arge den aşağı kalır yanı yok.
iyi yönleri
Ford un en kuvvetli yanı olan ticari üretimi yapıyorlar. Servis altyapısı var
Avrupa ve ingiltere de kuvvetli bir müşteri tabanı var
Ford Usa nın kötü giden ( son 20 yılda no:1 den ilk 10 dışına çıkmiş bir firma)gidişatı ile kıyaslandığında , nispeten kabul edilebilir ölçüde başarılı
Eğer borsaya yabancı gelecekse , en çok tercih edilecek hisselerden biri olacaktır.
Öyle veya böyle kafa göz yararak yeni ürünleri bitirdiler. Şimdi ekmek yeme zamanı
ticari üründe çinlilerle rekabette daha başarılı olacaktır. Ayrıca avrupa nın çinlilere vergi koyması iyi oldu. Ama orta vaedede ben bu verginin devamm edeceğinini düşünmüyorum
Bedavaya da avrupa da tesis vermezler adama biraz terlemek lazım.
Üstüne yenileme calısmaları geldi.
Range rover ı almadılar zamanında Rahmi Koç onunpişmanlıgını yasadıgını hep söyler Ali de.
bu sefer pişman olmamak için fiyata eyvallah dediler kanaatimce.
Tüm avrupa tesislerine koç lara verseler alırlar.
Öyle de bir iştah gördüm koçlarda.
Koç ların genetiğinde var otomotiv.
Hükümet ve muhalefetle aynı mesafeyi korumak istiyorlar.
Bunda da çok başarılı oldukları söylenemez.
Karamehmetler ve uzanlardan farklı olarak grubun dış ilişkileri çok kıvvetli.
Batı ya madik atmadıkları sürece üstlerine çok gidilmez.
Karamehmet yerli ve global bir patrondu aile idi bu konjoktür gereği istenilmeyen bir durumdu.
Uzan ise abd ile papaz oldu.
Koçların o duruma düşeceğini düşünmüyorum.
Üstü kapalı söyleyeceklerim bu kadar.
Tofaş ın ar ge sini beğenmeniz ilgi çekici (eleştirdiğim için değil siz söylüyorsanız vardır bir bildiğiniz)Ben son 5 yıldır yofaş ı takip etmiyorum ayrıntılı onu söyleyebilirim.
Ytd
Söyledikleriniz her şeye rağmen dikkat ve ilgi çekici.
Son 20 seneyi üzerine koya koya geçiren kchol bu son düzlükte kimseye bi cacık kaptırmaz. Bunlar işi biliyor. A*P gider, on yıllar sonra kchol hala burada olur. İzleyelim görelim.
Avrupa da üretim tesisi satın almak akıl karı bir iş değil. . Eğer zaten Koç a kakalamasaydı, kapayacaktı o fabrikayı. Orası yeni bir fabrika değil . Çok eski bir fabrika. Birkaç defa el değiştirdi , her satan kurban kesti
Ama ben ukrayna - rusya ateşkes yapar ise , orada üretilen araçların çevre ülkelere satış hacimlerinin (bir dönem için) artacağını düşünüyorum. Ford yeni bir model tahsis ederse ( ki etmesi lazım , puma çok eskidi) daha iyiye gidebilir
http://share.matriksdata.com/shareMa...12011251332166
Haftalik ve de aylik kapanis Dudu dikdortgeni ust sinirnda oldu, hemen altinda 200 gunluk sari EMA var.
Hacim de epeyce bir daraldi.
CCI ki hizli hareket eden bir endikkatordu, donus isaret verdi..
Pazartesi yeni bir ay basliyor..
Aklimizi alacak aklimizi :)
Bana gore ford için yeni bir binek araç geliştirme ihtimali, ukraynada barış ihtimalinden de düşük.
Atı alan üsküdarı geçti.
Stellantis ve vw anlaşmış gibi uretimlerini ispanyaya kaydiriyor. Avrupanin orta yerinde yerel piyasaya satma disinda ne gibi bir lojistik avantaji olabilir?
Geçmişte muvaffak olduk gelecekte de muvaffak olacağına inancım var.
Ytd
https://i.hizliresim.com/ox1ipgd.png
ilgilenenler için..
Mac d ve stocastic in dediği gibi..bist100 aşağı gider.
9200 leri görecek..daha da sağlıklısı 9131 den dönmesi..
zaten bu son dipler..
3 tane buyuk, 3 tane de kucuk sirketim var...
Kucukler atak yaparsa atak yapandan kirpip buyuklerden birisine eklerim...
Kopukleneni sifirlarim, yeni bir kucuk ararim.
Disarida hayat var..
uzun vade temettü veren güvendiğin yaslandığın kağıtları,
gelecek vaadi yüksek,sermayesi düşük,bilançoları güzel, stabil Özkaynak artışı veren bebekler ile beslemediğin vakit
sistem kurmuş sayılmazsın..
ekrana yapışır,
uykusuz kalır,
fotosentez yaparak yaşarsın..
sistem kuracaksın, oyun kuracaksın...
ha bizim gibi emekli değilsindir,
işin gücün var,
para da kazanıyorsun..
o zaman meydan senin , istediğini istediğin zaman istediğin kadar al...
bu yukarıdaki,bizim durumumuz...
Arkadaş ne pis geyiğiniz varmış sizin de...
Amerika'daki satışların keskin şekilde düşmesi, Avrupa'da Çinlilerle rekabet zorlaşması, üretim maliyetlerinin bir türlü düşmemesi ve ABD’de başkanlık seçimini kazanan Donald Trump’ın Meksika ile Kanada’dan gelen ürünlerin vergisini yüzde 25 artırma planı Stellantis'te şokbir ayrılık getirdi.
GÖREVİNİ 2026'DA BIRAKACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
Küresel otomobil üreticisi Stellantis'in CEO'su Carlos Tavares, görevinden istifa etti. Daha önce 2026 yılında görevi bırakacağını açıklayan Carlos Tavares bu kararı Stellantis Yönetim Kurulu tarafından kabul edildi.
GEÇİCİ BİR YÖNETİM KOMİTESİ KURULACAK
Stellantis, özel bir yönetim kurulu komitesi tarafından yeni CEO atama sürecinin devam ettiğini ve 2025'in ilk yarısında tamamlanmasının planlandığını duyurdu. O zamana kadar, Stellantis Başkanı John Elkann liderliğinde Tavares'in görevlerini üstlenecek geçici bir yönetim komitesi kurulacak.
'YÖNETİM KURULU'NDA FİKİR AYRILIKLARI ORTAYA ÇIKTI'
Stellantis'in Kıdemli Bağımsız Direktörü Henri de Castries, bu ani karar hakkında açıklamalarda bulundu. Castries, "Stellantis'in başarısı hissedarlar, Yönetim Kurulu ve CEO arasındaki mükemmel uyuma dayanmaktadır. Fakat son haftalarda Yönetim Kurulu'nda farklı fikirler ortaya çıktı. Bu durum da CEO'nun bu kararı almasına neden oldu" diye konuştu.
Temettumu alirim, siestami yaparim.
Şuna ne dersin?
Yahudilerin bu kadar zengin olmasının nedeni
"yahudilerin iç dayanışmaları ve dünyada dağınık yaşıyor olmaları onları her ülkede acentesi bulunan dev bir firma haline getirmiştir."
"ticari yaşamları bazı yerlerde eskicilik, bazı yerlerde hurdacılık ve bazı yerlerde ise uluslararası finans olabilir ama sonuçta "ticarettir:' yahudiler işçilik yapmazlar, ticarete yönelirler."
"yahudilerin finans dünyasında yükselişlerine yardım eden bir başka özellikleri ise her zaman ticaret yapmak için yeni yöntemler bulmalarıdır. ... kredi ve borsa sistemlerinin altında yahudilerin yaratıcılıkları yatar."
"örneğin "borç senedi" ve "hamiline çek'' yahudiler tarafından icat edilmiştir. "hamiline'' düzenlenmiş belgeler yahudi tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır.... servetlerinin büyük kısmını "hamiline" düzenlenmiş belgeler altına aldıktan sonra servetlerini saklamaları kolaylaşmıştır. yahudilerin servetlerine el konmasının serbest olduğu çağlarda yahudiler tüm servetlerini isim taşımayan enstrümanlarda tutmuşlardır."
""hamiline" uygulamasına benzer bir başka yahudi icadı da "tüzel kişilikli" firmalardır. bu şekilde yahudilikleri anlaşılmaksızın, firma isimleri altında iş yapabilir hale gelmişlerdir."
"savaş esnasında (1. dünya savaşı) berlin'deki tageblatt ve münih'teki neuester nachrichten devletin resmi ve yarı resmi organları gibi çalışmışlardır. bu gazeteler frankfurter zeitung gibi yahudi sermayedarlarındır. bu gazeteler adeta almanya ile savaş halinde olan müttefik cephesinde çıkan gazetelerin almanca versiyonları rolünü oynamışlardır. ... savaş başlar başlamaz almanya'daki gıda sektörü yahudilerin eline geçmiştir ve bunların yaptkları karaborsacılık faaliyetleri en vatansever kişilerin bile almanyaya olan güvenlerini sarsmıştır." ...
bu durum halkın moralini bozmuş ve karaborsacılara karşı yargı yolu açılmıştr. ancak bu davalarda savcı ve hâkimlerin de sanıklar gibi yahudi oldukları ortaya çıkmıştır. bir alman karaborsacı yakalandığında ortalık medya tarafindan velveleye verilip cezalandırılması sağlanırken yahudi karaborsacılara ait davalar kapatılmışlardır. bu olaylar alman halkının beynine kızgın demirle dağlanmış gibi yerleşmiştir."
"dünyadaki haber kaynaklarını elinde tutan all-judaan, halkın bakış açısını yapacağı hamleye önceden hazırlar. güçlü yahudi sonunda kurnazca yaptığı işler yüzünden yakalandığında yahudilere yapılan zulüm haberleri tüm dünya basınına yayılır. ancak bu zulümlere neden olan faktörler hiçbir zaman halka bildirilmez."
henry ford
ford motor company kurucusu
(bkz: the international jew) 1920
ülkemizde tercümesi kayıhan yayınevi tarafından basılmış, yahudiler üzerine yazılmış kitap. kitabı henry ford kendi başına yazmamış, bir araştırma komisyonuna yazdırmıştır. amacı da şirketinin yahudiler tarafından ele geçirilmesine yönelik yaşadıklarını ve global dünyadaki yahudi gücünü anlatmaktır.
Alıntıdır
Bist100 de son 10 yıllık getirileri 23 kat ve üzeri olan hisseler....
[IMG]https://i.hizliresim.com/g46krzs.png[/IMG]
Buda son 5 yıllık getiriler ...
[IMG]https://i.hizliresim.com/ghp7prm.png[/IMG]
Temettüler dahil değil ama bedelsizler dahil..
Boşuna eleştirmeyin, sadece bilginiz olsun diye ekledim.. Boş boş yazılar yazmaktan iyidir.... Edebi kaybetmmek lazım bu tür forumlarda..
Stellantis NV hisseleri, CEO Carlos Tavares'in hemen geçerli olmak üzere istifa etmesinin ardından %7 değer kaybetti. Hisseler TSİ 11:35 itibarıyla %7,10 düşüşle 11,638 eurodan işlem görüyordu.
Çinliler gelse de gelmese de, gümrük vergilerini yükseltsen de yükseltmesen de...
Burada bir arkadaş vardı
Mübarek insanmış, duası kabul oldu
Sattığımda geri alamazsın inşallah diyordu
%10dan fazla indi ama hakikaten de alamadım... fayiz tatlı geldi.
https://i.hizliresim.com/icviwaa.png
bu bist100 haftalık dolar bazlı grafik.
üstteki mavi bölge 300 Usd civarı
burada yabancı diyor ki: senin borsanın değeri bu..kusura bakma.....ocak 2023 den beri.. bakın geçememiş
ortadaki mavi bölge 245 Usd civarı..
burada da diyor ki: ben burda girerim, 300 Usd ye kadar paramı alır giderim..3 kere vurmuş gitmiş..
alttaki mavi bölge 225 Usd civarı
diyor ki: ben buradan hakikatten girerim..yüklü girerim..kalırım...
artı olarak Usd kurunun artmasıda yabancıyı kalıcı yapar.
yani;
faiz indirimini de hesaba katarsak , yukarıdaki durumla beraber şartlar oluşmadan vuku bulan her yükseliş sunidir,tahtacının insiyatifindedir.
hala mal onda..
Kasim satislari da baskiyi kaldirmaya yetmedi goruntusu var