City’nin alması bence olumlu, gayet güzel de alım yapmışlar
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BRLSM.E payları 03/08/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 01/09/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
gesanda iken benim hatırladığım iki üç kere bu tür tedbirler geldi...bu tedbirlere rağmen hisse temel ederine hızla gitti...tabi ilk anda bazı panikçiler satış yapabiliyor ama panikçilerin etkisi geçtikten sonra hisse yoluna giriyor...bu rasyoları olduğu sürece vede yenilenebilir enerji hisseleri listesinde olduğu sürece (ki attığı yüklü kap ile bunu hak ettiğini ispatladı ) hisseye ne tedbir getirirlerse getirsinler hisse çıkışına devam eder...
açığa satış ve kredili işlemlere kapatmak ile spk voaliteyi azaltmak istiyor...alıcı ve satıcıların daha sakin kafa ile karar vermelerini istiyor...:kahkah: biz zaten sakin kafadayız az çok neler yaşanabileceğini tahmin edebiliyoruz...son bir kaç gündür söylediğimi tekrar etmek istiyorum...ben brlsm in hem endeksten hem de yenilenebilir enerji sektöründen pozitif ayrışmasını bekliyorum..çünkü temel gerekçeler ve beklentiler bunu gerektiriyor...tabi her zamanki gibi son kararı ben değil piyasa verecek...sabırla izliyoruz...
yeotk de az bir hissem olduğu için onu pek takmıyorum..ama gerçekten de aynı tedbirler ona da gelmişti...inan ona tedbir geldiğini dahi unutmuşum...aklımda acaba vbtyz mi yoksa yeotk hisseme mi tedbir geldi şüphesini taşıyordum..şimdi sen deyince hatırladım...
gerçekten de gidecek hisseyi bağlasanız da gidecek..öyle tedbir medbir kesmez...gesanda öyle tedbirler getirmelerine rağmen yine de gitti...bazı höstadlar çok şişti dedikçe gesan inadına daha da gitti....:kahkah:
dün pörföyümdeki yeotk ,vbtyz ve brlsm tavan yapmışlardı...bir tek kocaer çok az bir prim yapmıştı...:kahkah: dün benim için çok ilginç ve güzel bir gündü...:)
bunu söyleyenler yenilenebilir enerji sektöründeki hisselerin her yıl katlamalı büyüdüklerini ve önlerinde ta 2030 yılına kadar kocaman bir pasta olduğunu göremiyorlar....yanlış hatırlamıyorsam türkiyenin cari açığının en büyük nedeni fosil kaynaklı enerji ithalatıdır...sadece 2022 yılında 97 milyar dolarlık bir ithalatımız olmuş...işte bu miktarın 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynakları ile ikame edilmesi gerekiyor...bunu yapabilmek için de her yıl milyarlarca dolarlık yatırım yapmak lazım...buda çok büyük bir pastayı ortaya koyuyor...
https://www.enerjigunlugu.net/turkiy...20dolar%20oldu.
Türkiye’nin enerji faturası 2022’de yüzde 91 arttı****Türkiye’nin enerji ithalatı faturası 2022 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık %91 oranında artarak yaklaşık 97 milyar dolar oldu.
31 Ocak 2023 Salı 14:14A+A-
Enerji Günlüğü - Türkiye’nin enerji ithalatı faturası 2022 yılı Aralık ayında bir önceki yıla göre 14 artışla 8 milyar 181 milyon dolar oldu.*Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistiklerine göre, 2022 yılında Türkiye'nin toplam ithalatı bir önceki yıla göre %34,0 artarak 363 milyar 711 milyon dolar oldu. Bu tutarın 96 milyar 548 milyon 926 bin dolarlık kısmını, enerji ithalatı olarak özetlenen*"mineral yakıtlar, mineral yağlar ve bunların damıtılmasından elde edilen ürünler, bitümenli maddeler, mineral mumlar" oluşturdu.*2021 yılında Türkiye enerjiye 50 milyar 691 milyon 986 bin dolar ödemişti. Böylece enerji ithalatı faturası 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 90,5 oranında arttı.2022 yılı Aralık ayında ise enerji ithalatının faturası bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14 artışla 8 milyar 181 milyon 107 bin dolara ulaştı.* Kaynak: Türkiye 2022’de enerjiye 97 milyar dolar ödedi
bu gerçekleri daha 1,5 yıl önce görerek yenilenebilir enerji şirketlerinin her yıl katlamalı büyüyeceğini bunlardan bazılarının kısa sürede önce bist 50 daha sonra da bist 30 listesine gireceğini , gesanın 3 yılda büyüme miktarının ,sasanın erdemoğluna geçtikten sonraki 3 yıldan daha fazla olacağını iddia etmiştim...piyasa yavaş yavaş bu realiteyi görmeye başladı..göremeyenler ise enerji şirketlerinin bu çıkışlarını her an patlamaya hazır birer balon olarak görüyor...:kahkah:
bu hisselerde zaman zaman düzeltmeler olacaktır...belki de bu düzeltmeler derinlik de kazanabilir ama düzeltmeleri bittiği anda yapacakları zirveler bir öncekileri geçecektir..
Hollanda'da yaşayan arkadaşım Avrupa'da yeni evlerin artık doğalgazlı değil elektrik ile ısıtmalı yapıldığını anlattı.
Biz hem ısınma hem de elektrik üretiminde doğalgaz kullanıyoruz.
Bu bağımlılıktan kurtulursak ülkece rahatlariz.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1,5 yıl önce sasa ve hektaş borsanın kralı idiler...kimsecikler onlara toz kondurmuyordu...ben o vakitler gesan ve sasayı karşılaştırmakla bile büyük risk almıştım...çünkü o vakitler sasaniler çok hırçındılar...:kahkah: söylediklerime bir yerleri ile gülüyorlardı..hatta bazıları bana özelden yazıyorlardı...:)
ama bu gün söylediklerimiz tek tek gerçekleşiyor...sasanilerin yerini artık gesaniler aldılar...:kahkah:
iş oraya gidiyor dostum...hatta artık her ev kendi enerjisini üretmeye doğru gidiyor..türkiyenin geçen yılki petrol ve doğal gaz ithalatının faturası tam 97 milyar dolar...oysa her yıl 10-15 milyar dolarlık yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımlar yapılabilinirse 5-7 yılda enerji yönünden tamamen bağımsız oluruz...dışarıya verdiğimiz bu dolarlar da içeride kalır...kendi halkımız zenginleşir..gıda yönünden de zaten potansiyelimiz var...o vakit ferah ve bolluk dolu bir ülkeye kavuşuruz...
yine 1,5 yıl önce gesan forumunda artık suudi arabistan ve BEA gibi körfez ülkeleri petrol zengini olmalarına rağmen GES e yatırım yaptıklarını gelecekte fosil yakıtların tarih olacağını söylüyordum..bu yüzden de devir artık yenilenebilir enerji devridir diyordum...gesanın potansiyelini anlatıyordum tabi sadece gesan değil diğer yenilenebilir enerji sektörü hisselerinin tümü için de olumlu konuşuyordum...tabi konuşmalarımız çoğu kişiye gerçekleşmeyecek birer hikaye olarak görünüyordu...o zamanlar karlı adam...baddog...rex gibi yatırımcı arkadaşlar foruma gelip bu hisseleri alanları bir çeşit aptallıkla suçluyordu...çok pahalı aldınız ,elinize verdiler ,keko vebal alıyorsun diyorlardı...:kahkah:
sonradan onlar da gerçekleri gördüler...artık bu sektörden ne kadar faydalanabildiler bilemiyorum...
Bana göre sasa ve hektaşın ekmeği bu son 5 yılda yeterince yenmiştir. O geldikleri fiyatları hak ettiklerini de düşünmüyorum, oyak grubu ve erdemoğlu sayesinde bu fiyatlara geldiler zaten. Bu hisseleri kıskandığımı zannedenler çıkabilir ama ben 3 yıldır borsadayım ve bu 3 yılda bu hisselerin artışlarından daha fazla artış yaşadım portföyümde. Önce jantsa, sonra kısa bir süre Erbos egeen, sonrasında alark aksen, sonrasında da gesan smrtg ve en sonunda da alfas ve Europower portföyleri zamanın en iyi giden hisselerine sahip olmamı sağladı.
Bu hafta başında tekrar at değiştirdim, şu anda brslm ve yeotk ve bir miktar da europowerdayım.
Sasa ve hekts son 7-8 aydır ciddi bir atak da yapmadı, oradaki arkadaşların da kazanmaya devam etmesini isterim tabi ancak yenilenebilir enerji borsanın yeni kralıdır bize düşen bu sektördeki en potansiyel hisseleri seçebilmektir.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
sasa ve hektaş daha önceki çıkışlarını hazm etmeleri gerekiyor...koyunun olmadığı yerde keçiye abdurahman çelebi diyorlar diye bir laf var...o vakitler sasaya ve hektaşa rakip olabilecek bir sektör yoktu...ama bu gün var ve bu sektör de yenilenebilir enerji sektörüdür...
Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan yarın İstanbul'da JP Morgan'ın düzenleyeceği yatırımcı toplantısına katılacak.
-REUTERS
Bu haber çok güzel zaman da geldi bence acaba niye :)
Kısa zamanda x2 yaptık.dolar bazlı zirvesine geldi sayılır tldeki gibi zirveyi delip gecebilir mi bilmiyorum.ben biraz kar alıp kcaer alacağım kcaer gibi bi kağıt çok geri kaldı ne xmana ne endeks nede enerjiyi fiyatlayamadı.bir miktar satıp kcaer aldım hayırlı olsun kekocan abi.gidersede büyük pasta burada hala
benim de kocaerde ciddi bir sermayem var...kardayım da ama satmayı düşünmüyorum...onda biraz sabır etmek lazım...çok inatçı bir tahtacısı var...iyicene sıkılıp gitmesini istediği bazı büyük çaplı yatırımcılar var...telegram grubunda biri 22-23 maliyetli 500 binin üzerinde lotu olan 5-6 yatırımcıların olduğunu ve bunların satmasını beklediğini söyleyen bir zat vardı...artık ne kadar doğru bilmiyorum...
akıl ve mantığımız kocaerin de doğru tahta olduğunu söylüyor...ama dediğim gibi hissede baskı var...orası da yavaş yavaş olgunlaşacaktır..
yalnız ben brlsmin buralarda satılmasını içime sindiremem...ben beklentilerim daha büyük...o yüzden de buradaki pozisyonumu daha uzun bir süre bozmak istemiyorum..biliyorsunuz enerji sektöründe tutunacak tek dalım burasıdır...:kahkah:
kocaer de kısacası tahtanın toplanması ve tahta yapıcı ile ilgili bir sorun var..yoksa çoktan 25,00 lara kadar gelmiş olması lazımdı...ama sürekli dediğim gibi kocaeri de çok kaliteli görüyorum...onda da yenilenebilir enerji var ama oradaki henüz işin çok başları...ben ona embriyo safhası diyorum...ultrasyonda bile zor görünüyor...:kahkah:
brlsm ise bebek....diğer bir çoğu genç olup koşuyorlar....gençlerden bize pek hayır gelmez bu saatten sonra...biz de bu yüzden bebeklere ve henüz yeni anne rahmine düşmüş embriyolara umudumuzu bağladık...bana göre bu söylediklerimde risk minimumdur...piyasa eninde sonunda hisseleri temel ederine taşır...sadece biraz sabırlı olmayı bilmek lazım..:) bu sabrı da öğrendiğimi düşünüyorum...
Haklısın abi trendde kalmalı.
Düştüğünü görünce dayanamadım tekrar geldim bu swfer diğer kocabaslarıda vererek
biraz önce bir akrabama da 205 bin tl bir alacağı geldi...bana hisse sordu...ben de kısada bir kaç gündür tavan gidiyor bu yüzden de risk olabilir ama orta ve uzunda çok umutluyum dedim ve brlsmi işaret ettim...kendisi de 21,47 den 50 bin tl lik almış..diğer kısımları da gün içinde alacak..
bu akrabama ve iki üç kardeşine son bir iki aydır borsada yardımcı oluyorum..güzel kazandılar..umarım onlara karşı mahcup olmam..
İnşallah olmazsınız abi.
keko sende butun aşiret toplayacaksın buraya bu gıdışle ,kcaer gıbı sonra sızın satmanızı beklersek işimiz var:kahkah:,,butun akrabai talukatı topladın buraya,,sızın koyde herkes borsacı olacak bu gıdışle..herkles gelıyorsa sen kaç derler dıkkat et bak:kahkah:
bende senın kcaerden 500 bın lot cekeyımde demır atsın buraya :yes::kahkah::party:
Hayırlısı olsun dostum, bereketini görsünler. Ben de eş dost en az 10 kişiye direkt aldırdım şimdilik.
Bana da çok soranlar oluyor , herkese yardımcı olmaya çalışınca soranlar da iyi kazanınca onlara da soranlar oluyor ve yine bana geliyorlar(abimin vasıtasıyla çalıştığı fabrikada da alanlar oluyor, yüzünü hiç görmediğim ve bilmediğim kimseler). Sanırım dolaylı yoldan 100’den fazla kişi benim alımlarıma göre alım yapıyor. Herkese hayırlı olsun inşallah güzel kazançlarımız olsun
Fabrikadaki ustabaşı emekli olmuştu 3 ay önce, bana hisse sordu ben de senin kararın ama elimde alfas var ona güveniyorum demiştim. Hisse o zamanlar 300 tl bandındaydı. Neyse tüm emekli ikramiyesi ile almış, hissenin geldiği yer ortada, 3 katına çıktı bu kısa zamanda. 10 gün önce bu kişinin eline tekrar para geçmiş, abime tekrar : senin biradere sorar mısın elinde yeni bebek hisse var mı demiş. Ben de 3 gün önce cevabımı verdim brlsm alsın dedim 😀
İnşallah mahcup olmam, dediğim gibi bu kişiyi hiç tanımıyorum adını dahi bilmiyorum.
Olağandışı fiyat ve miktar hareketleri kap’ı geldi. Hisse lig değiştirdi hacimlendi spk bilmiyormuş gibi hesap soruyor :)
inan tanıdığım veya tanımadığım kim olursa olsun yardımcı olmaya çalışıyorum...elhemdüllilah ben de çok kazandım bir çok kişiye de kazandırdım...akrabam şimdi mesaj atmış 21,65 ortalama ile tüm ihtiyacı olan malları almış...:kahkah: ALLAH utandırmasın ve mahcup etmesin diyorum...umuyorum ki orta çaplı bir gesan oluşur burada...kaliteli bir şirkette kolay kolay zarar yapılmaz...yapılsa bile zarar çabuk çıkar ve üzerine de kar edilir...gerisi de nasiptir diyorum...
iyilik yap denize at, balık bilmezse ğalik bilir demiş atalarımız...iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyoruz...karşılığında da kimseden bir maddi beklentide olmuyoruz..bizim ücretimiz duadır...dua edin başka bir şey istemem diyorum...ky dostlarımın duaları ile işlerim hep rast gidiyor...son 5 yılda güzel kazandım...hayal edemeyeceğim kadar...aldığım her hisse ben sattıktan sonra da çok gittiler..yani öyle dandik ky nın elinde patlayacak hisseler almadık ve aldırmadık da...
brlsm den de çok umutluyum...bakalım piyasa bu hisseye nasıl davranacak ???
Arkadaşlar körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olmasın. Birbirimize hisse guzellemesi yaparak şunu aldım şu kadar bundan aldım falan bunları bir kenara bırakalım..
Bu hissenin hepinizin aklındaki yere gidebilmesi için belli başlı şartlar mevcut öncelikle güzel bir bilanço gelmesi sonrasında ges e ilişkin kap düşmesi iştirak santral enerji için sermaye artışı ve yatırım kararları gerekli.
Yoksa siz sayfalarca birbirinize hisse guzelleseniz de birşey olmaz.
LE2123 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haber akışı.. haber akışı.. haber akışı..
2 kap atsaydi ne kredi yasağı gelirdi ne olagan disi miktar ve fiyat hareket bilgisi istenirdi.
LE2123 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başkanım emin misiniz haber akışı olsada tedbir gelen kağıtlar var.ayrıca %5 yapmış size az geldi herhalde
Yok haber gelince tedbir gelmiyormuş ya onun için sordum galiba %5 size az geldi diye düşündüm.
Hisse %7 artıştan sonraki 3 gün tavan oldu, işlem hacimleri de arttı. Bu tarz sert yükselişlerde spk kredili işlem yasağı ve olağan dışı miktar hareketleri vb. tarzı tedbirleri genelde işleme koyuyor. Bence şirketin kap atması vb. ile alakalı bir durum yok kaldı ki pazartesi sabahı zaten yeni iş kap’ı atıldı.Ayrıca, şirketin kenarda hazırda bekleyen bir kap’ının olmasını beklemek de haksızlık olur , o zaman her bu tarz sert yükselişte kap beklemek gerekir ki o da doğru olmaz diye düşünüyorum. Bu tarz tedbirler daha önce aldığımız hisselerde de sık karşılaştığımız durumlar, bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Önemli olan bilanço, inşallah piyasanın beğeneceği bir bilanço gelir.