Bence bir gün yonetim.kurulu toplantısına gitmelisiniz :)
Printable View
Bence bir gün yonetim.kurulu toplantısına gitmelisiniz :)
Son 5 ay da iyi bir kar elde edip şu günce veri değeri 250 milyon olsa gerçekten çok güzel olur.
yılsonu 20 milyon hedefimiz ucu ucuna da olsa olabilir.
hayırlısı...
ISYAT Solo 2018/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 8.207.222 Yıllık Değ%:-40 #ISYAT
https://i.hizliresim.com/r1OzQz.jpg
bundan sonrası önemli..dikkatli olmak lazım.
Bilancoya gore 6 ayda;
Hisse senedi zarari: 103.799
Eurobond zarari: 6.151.614
Voip zarari: 15.937.284
Ne guzel portfoy yonetimidir bu? Bir de isyatirima bu zarari yaptirsinlar diye 643.874 lira odemisler.
Bravo!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nereden gelecek eurobondların kupon ödemelerinden ve şirket bonolarından gelmiştir.Eurobond zararı hiç önemli değil anlamlı da değil.Elindeki paranın hepsi eurobondda olsa ve bu kadar iskontolu işlem görmeye devam etse ben evi barkı satar kağıda yatırırdım.Ama vıop zararı falan sn mcgogonun dediklerini haklı çıkardı.Üstelik o yıl sonuna kadar zarar devam edecek demişti.Bu hıyar fon yöneticilerinin eşeklikleri olmasa vıop falan yapmasalar kağıt sağlam da bu karsızlıkla en azından bu yıl benim pek ümidim yok.Bakacağız artık duruma.
Her halükarda pazartesi eksi açacak ve önümüzdeki 3 ayda 0.70 leri test edebilir
SM-G710 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazartesi akşamı burda kapanış fiyatını paylaşırım yorumum kişisel öngürümdür ytd
SM-G710 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
daha önceki yazımda 7,5 milyon diye hesaplamıştım gelecek karı 8 milyon gelmiş .bence gayet iyi ilerliyor .bazı arkadaşlar 22 milyon zarar var diye yazmış heralde geçen seneyle bu senenin arasındaki farkı yazdı.ama bazı yazılarında çok edepsizlik yapmış ve yakısmamıs.
güncel veri: 221,816,814.16 // 1.381182 ( ortaklık payı : 5.98 // yabancı menkul : 59.30 ).
evet 6 aylık 8 milyon kar oluştu ama altıncı ayın kapanışından itibaren 3 milyon daha kar var şuan itibari ile ,onuda 3 çeyrek bilançosuna yansıtacak tabiki zarara dönmez ise biliyoruzki oynar başlıklı piyasada yol alıyoruz . bence bu kadar çalkantılı bir yılda kar yapması güzel bir şey ne hisseler var zarar açıklıyor.birde karlı olan tüm şirketlerin karlılık oranlarının düştüğü unutulmamalıdır.daha öncede yazdım 3 çeyrek toparlanma 4 çeyrek tavana hareket .
daha önceki yazımda 7,5 milyon diye hesaplamıştım gelecek karı 8 milyon gelmiş .bence gayet iyi ilerliyor .bazı arkadaşlar 22 milyon zarar var diye yazmış heralde geçen seneyle bu senenin arasındaki farkı yazdı.ama bazı yazılarında çok edepsizlik yapmış ve yakısmamıs.işyat he hafta bir rapor yayınlıyor ve spk nın sitesinde güncel veri olarak belirttiğimiz oranlar tüm zarar ve karı otamatik olarak hesaplıyor.bu sene içersinde ne kadar yatırımı varsa bunlardan oluşan kar ve zarar gösteriliyor .bu yıl içersinde 22 mil yon zarar varsa ve viop tanda zarar varsa göstergeye dahil olması gerekir.demekki herhangi bir zarar olusmamıski yansıyan bir şey yok.
Yılın ikinci yarısı güzel geçecek. Bugün biraz üzerinde çalışıp 3Ç ve 4Ç kar tahminlerini, hangi kabulleri yaparak hesapladığımı paylaşacağım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eldeki verilerden ve 6 ay boyunca portföy değişmeyeceği varsayımıyla hesapları yaptım. Bu arada hisse senetleri ve gayrimenkul sertifikalarının fiyatı çok belirsiz olduğundan değişmeyeceği kabulü yaptım.
önümüzde 3 senaryo var;
1. senaryo yıl sonuna doğru faiz ve dolar düşük seyreder dolar kuru 4.80 ABD faizleri değişmedi. 2Yıllık TR faizleri %16 geriledi. eurobond faizleri 0.5 yarım puan düştü.
Bu senaryoda 6 aylık portföy büyümesi %22 oluyor. toplam portföy büyüklüğü 267.5 milyon TL
2. senaryo faiz ve dolar beklendiği gibi seyreder. Dolar kuru 5.10 ABD 0.5 puan faiz artırır. 2 yıllık TR faizleri değişmez. eurobond faizleri 0.5 puan artar
Bu senaryoda 6 aylık portföy büyümesi %15 olmakta. toplam portföy büyüklüğü 252.5 milyon
3. senaryo dolar ve faizler yükselir. Dolar kuru 5.60 ABD faiz artışı 100 baz puan. 2 yıllık TR faizleri %22. eurobond faizleri %1.5 artar
Bu senaryoda 6 aylık porföy büyümesi %1 olmakta. toplam portföy büyüklüğü 221 mil.
bu üç senaryoda gerçekleşebilir. herkesin beklentisi farklı olabilir. benim gönlümden geçen 1. senaryodur.
Ufak bir exel hazırladım. buradan; dolar kuru, TR faiz, eurobond faiz tahminlerinizi yazarsanız portföy değeri ne olabilir hesaplayıp yazabilirim.
Yani arkadaşın dediği saçma sapan atraksiyonlar yapmasalar portföyün normal getirisi bozulmayacaktı diyor benim anladığım.E o konuda da yerden göğe kadar haklı.Bu hıyarlar dövize karşı pozisyon alıp rüzgara karşı işemişler ve hala finans piyasalarından ekmek yiyorlar ya helal olsun.Ben bu kağıda muhafazakar ve sağlamcı olduğu için girdim ne bileyim kumarbaz olduklarını:)))))))
Serkan Bey,
Ben size adamlarin rapora koydugunu belirtiyorum, siz ise ebemin sakali olsaydi dedem olur muydu acaba tarzinda seviyesizlik yapiyorsunuz.
Size verecek son cevabim bu, atmasyona devam edin
Sent from my iPhone using Tapatalk
Şimdi o atışma falan kısmını geçelim sn gkhn kimseye yararı yok.Size sorum, bu arada cidden bilmediğimden soruyorum ,mesleğim ekonomi ile çok alakasız, sn mcgogo nun dediği vıop zararı hala geçerli mi, yıl sonuna kadar onun dediği kadar zarar olasılığı var mı.Bilançoda buna ait bir bilgi gördünüz mü.
Uzun vade de (8-10 yıl) ISYAT ta kalmak sizce mantıklı mı arkadaşlar. Bu soruya kesin cevap vermek çok zor ama fikirlerinizi almak istedim.
Bu bilanço ile bana zor geliyor
SM-C111 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.