FÖŞ bile bu son yazdığınıza ihtimal vermiyor ilginç gelmiyor mu diyeceğim ama bem ekonomist bozuntularının halka verir talkımı kendi yutar talkımı yaptıklarını çok iyi bildiğimden dediklerini kaale bile almıyorum.
Printable View
Aynı duyguları paylaşıyor aynı şeyleri düşünüyoruz dostum.
Ne diyorsun reise kulak verelim mi, kulak verirsek donsuz kalır mıyız ki.
Acaba reisin bu çağrısına en yakınları ve saz ekibinden kulak veren uyan var mı!?
https://youtu.be/0fQS5n8S250
Zat en son yine DOVİZ bozdurun dedi ben iyicene korktum iyiki yıllar önce kendi adıma yapmam gerekeni yapmışım dedim.
( başkasına tavsiye dahi etmem ) Yahu zaten Döviz cinsi tasarrufların çoğu sistemde, bankalarda, kimden hala ne istiyorsun anlamadım ki !
Mücevherat işine vergi iyi olmamış.
http://www.milliyet.com.tr/ortakligi...yaset-1056860/
Konuyu DW Türkçe'ye değerlendiren Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Erinç Yeldan'a göre,
``Günde 4,5 trilyon dolarlık işlem hacmi olan uluslararası döviz piyasasına, hane halkının bozdurduğu dövizlerle müdahale edilebileceğini düşünmek iktisat bilimine aykırı.``
Hadi kıçı kırık güccük ! adam umutabi bunları hep dedi kaale almadınız gosgoca ! profesör demiş bari onun dediklerini dinleyin.
Cebinde 100 lira paran var.
Üstüne 500 lira borç aldın.
Şov amaçlı,
Kar getirmeyen yatırıma yatırdın.
600 liralık adamım diye övünüyorsun.
Halbuki sen artık 100 liralıkta değilsin
Borç aldığın para senin değildi,
Borçun faizi de 99 lira olsun.
Sen artık 1 liralıksın.
prof. özgür demirtaş
Erdoğan, çok tartışılan Kanal İstanbul projesini mutlaka hayata geçirmeye kararlı olduklarını vurgularken, Prof. Dr. Erinç Yeldan`a göre Kanal İstanbul'da ısrar etmek ekonomideki kırılganlığı artıracak. Türkiye'nin öncelikle Ankara`nın doğusunda yapılacak yatırımlara ağırlık vererek istikrarlı bir ekonomik düzen için bölgesel eşitsizlikleri azaltmaya yönelmesi gerektiğinin altını çizen Yeldan, şöyle diyor:
``İstanbul, yapılan düzenlemeler ve projelerle giderek ülkenin geri kalanından kopuyor ve kendi başına bir habitat haline geliyor. Kanal İstanbul gibi projeler yüksek döviz harcanan ama döviz getirisi sınırlı olan projeler. Bu da gelecek nesillere aktarılan borç miktarının artması anlamına geliyor.``
Ahanda özet olarak bunun aynısını adam 100 günlük programını açıkladığında kanalda kanal dediğinde söyledim, bu kafadakiler varken DOALRDA yükseliş kaçınılmaz dedim. Sona kalan DOLARSIZ takımı bilmem belki de doğru yola dönmek için hala geç değildir.
Gelelim ÇİN den keredi alacağız goygoyuna, hadi alırız almasında da ÇİNLİLERDE akılsız değil onlarda RİSK analizi yaparlar hem bu Çinliler bizim BANE NE DOLARIN ÇIKIŞINDAN diyen geri zekalı takımında çok daha zekidirler emin olun.
Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın konuşmasında ekonomiye dair dikkat çeken bir diğer başlık ise Türkiye`nin yeni dönemde dış borç bulabilmek için Çin`e başvuracağını açıklaması oldu. Erdoğan, ilk kez Çin Yuanı cinsinden tahvil ihracı yapılacağını kaydetti.
Ekonomist Mustafa Sönmez`e göre, ABD ve AB piyasalarından bulunamayan kaynağın Çin`den elde edilmesi hiç de kolay değil. Tıpkı ABD ve AB'de olduğu gibi Çin'`in de Türkiye'nin risk primine bakarak borç verme kararı alacağına işaret eden Sönmez, şunları söylüyor:
``Bugün itibariyle Türkiye`nin CDS yani risk primi 345 seviyesinde. Yıllardır ağır bir krizle boğuşan Yunanistan`ın bile risk primi 317. Dolayısıyla Çin piyasaları da Türkiye'ye para vermeden önce, Türkiye'nin bozulan ekonomisine bakacak ve yüksek miktarlarda risk almak istemeyecektir.``
Bu kadar net ve açık en andaval bile artık neyin ne olduğunu anlasın, kısaca Dolarda yükseliş kaçınılmaz ve beter olmadan yeter olmaz .
Alman medyası: Türkiye iflas edebilir
Alman gazetesi Die Welt, Trump yönetiminin Türkiye`nin iki bakanına yönelik yaptırım kararının aslında ekonomik bir anlamının olmadığını yazdı...
http://www.patronlardunyasi.com/habe...debilir/208615
Ah dış mihraklar ah hep sizin yüzünüzden bunlar oluyor oysa bizim millet sizden borç aldığı paralarla 500 Tl ye ıstakozlu pizza yemeye eller havaya öylesine alıştıki... Son söz olarak, ülke kaynaklarını sömürüp 500 Tl ye o pizzaları yiyenler, mok yesinler, ziftin pekini yesinler, kolon kanseri olup o yediklerini mıçamasınlar diyor başka bir şeyde demiyorum.
Erdoğandan ABD ye misilleme talimatı.
Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, Ankara'da, partisinin kadın kolları kongresinde konuşuyor. ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarına değinen Erdoğan, "Biz bugüne kadar sabrettik. Ben de buradan arkadaşlarıma talimat veriyorum ABD'nin İçişleri ve Adalet bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarına el konulacak. Arapların güzel bir sözü vardır men dakka dukka (eden bulur)" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...gresi-2557185/
Helal sana başkan.:bravo:
Pazartesi nolur.?ytd
pztesi değil de sonrası gunlerde İran daki gelişmelerin enaz 3-5 misli daha fazlasının olacagını sanıyorum
neden 3-5 misli.İranda zaten batı sermayesi yok denecek kadar az..yabancının dışarı kacırmak isteyeceği bir meblağ yokken bunlar oldu .Ama Turkiye ..herşey yabancılarda
İran'dan döviz kurları üzerinden haksız kazanca karşı önlem
İran'da doların kısa süre içinde 4 bin tümenden 7 bin 500 tümen seviyelerine kadar yükselmesi üzerine, Ruhani hükümeti nisan ayında doların 4 bin 200 tümene sabitlenmesi kararı almış ve serbest piyasada alım satımı yasaklamıştı. Bankalarda resmi kur üzerinden işlem gören dolar, serbest piyasada şu anda 8 bin 200 tümen seviyesinde kaçak yollardan işlem görüyor.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/i...onlem-40885380
rakamlarda benzer enterhesan gerçekten
Bu haberin üzerine bende şu analizi paylaşayım ama dip notumu ekliyeyim 5.20 hiç bir şey değil orayı görüp orada kalsa BANA NE DOLARIN artmasından diyen denyolar bayram etsin hala yemeye SAMAN bulabiliyoruz diye. EL 500 Tl ye pizza yer bana ne Doların artışından diyen baldırı çıplaklarda saman ki yakında onu bile bulamayacaklar. Beter olmadan yeter olmaz.
Uzman Görüşü: Dolar/TL Kısa Vadeli Görünümde 5,20 Bariyerine Ulaşmak İsteyebilir
http://www.paraanaliz.com/
Aha haaa😊Maharaj hocam😆😆Kalbinize göre olsun her şey.Ytd
Yav burayı okurken korkuyorum inanın.Az bi psikolojim kaldı onuda kaybetmiyim burda😆Kolay gelsin.YTD
Alaçatı adı çıkmış...
Yengeç yiyeceksiniz Mersin Silifke... Dalyan da porsiyonu 10 lira bira kendin alıp gidiyorsun..
Bizde bu ozentilik olduktan sonra değeri 5 para etmeyen bir sürü şeye çok para bağlanır...
Bu arada Dalyan meşhurdur..hafta sonu kafa dinlemeye günü birlik İstanbul dan gelenler var...
Adam ta İstanbul dan arabası ile geliyor ve Alaçatı dan daha ucuza geliyor bu olay...
Zevk meselesi
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Vallahi hocam bende...
Affınıza sığınarak söylüyorum bizim burada ki ihtiyarlar gerçekten de ne nereye gidecek biliyor yalnız.[emoji16]
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ülke sözde %99 u müslüman değil mi ? Yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayız bu konuda ARAPTAN en bi daha müslümanızdır da lakin arap gibi müsriflikten asla geride kalmayız . Üstelik inandığın dinin sana ``komşun aç yatarken sen tok yatamazsın` der ama ne hikmetse açların çoğu müslüman ülkelerdedir, 500 TL ye pizza yenilirken ülkede açlık sınırında yaşayan insan bolluğu vardır. Neyse Doların çıkışından bana ne, ben Dolarcıyım, ne rant hırsızlığı yaptım ne yandaşlık, alın terim paramı Dolar yaptım koydum güvenli bir yere , ama sadece kendimi korumak için yaptım ,sadece AÇ kalmamak için yaptım ,çünkü ben müslüman Türkiyede bir gün benim alın terimle kazandığım paralar badem edilip birileri 500 Tl ye pizza yerken benim aç kalabileceğimi çok iyi biliyorum.
Türkiyede hırsızlık, uğursuzluk, yalancılık ,tacizcilik, din istismarı, mafyacılık vs her şey makbuldür tek makbul olmayan gerçekleri söyleyen geçmişte olanları görmüş, geçirmiş ,neyin sonunun nereye varacağını bilen TECRÜBE sahibi insanlar dışlanır. Ben kendi adıma konuşurum, uyardık dinlemediler o nedenle bu saatten sonra beter olduğunda kimseye acımak ,yardım etmek gibi bir mecburiyetimiz kalmadı. Dolarda yükseliş kaçınılmaz hele KANAL İSTANBUL denildikten sonra geri dönüşün mümkünatı yok.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalından Newsweeke tepki.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: 24 Haziran seçimleri geçtiğine göre Newsweek şimdi de Türkiye'de yeni bir darbe girişimi çağrısı mı yapıyor?
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...tepki-2557255/
Faizlerin hizla 40 üzrine cikmasi lazim tr de gercek enflasyon o seviyelerin uzerinde cunku
Gardaş ! sen ya hesap yapmayı bilmiyon ! yada Tl de kaldın mecbur böyle diyon !. Ben sana sene başına göre diyeyim, aslında 4 ay önce Dolar alan daha karlı, 3.78 hadi 3.80 de idi şu anda kaç ? 5.08 , oransal olarak bi hesap yap senin %18 gecelik ,kaldıki bu oran bir kaç aydır var daha önce çok daha düşüktü , kaç zaman sonra , bırak bankada %4.5 Dolar faizi alan Dolarcının getirisini benim gibi yastık altıcının Dolar getirisini karşılar bi hesap etsen diyorum. Tl de kalanın parası mundar olmuştur Tl ci parasının Dolar bazında en iyi ihtimalle yarısınıı kaybetmiş enflasyon karşısında da Tl bazında kayba uğramıştır, sen kalkmış hala RTE Tl faizcilerini ihya etti diyorsun. İlginç...
Mevcut iktidarın icraatlarını beğenmiyoruz. Özellikler ekonomi kanadında işler iyice çığrından çıktığı için eleştiriyoruz. Bu gerçeklere rağmen adilikte eşi olmayan abd yönetiminin ülkemize yönelik ekonomik sosyal psikolojik siyasal veya darbe ve iç savaş gibi girişimlerinde ülkemizin milletimizin devletimizin arkasında olacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın!!!
Haci dayi karsilastirma mi yapılıyor sen herkesi ulkedeki fx ci vob cu mu saniyorsun
%8 mi almak daha iyi %18 mi 3 5 ayda cikardi faizi buralara.
Doviz borsa bileyen milyonlarca kisi var ulkede
Hepsi dua ediyor rte ye
Dovizciler oy verdi 24 haziran da rte ye muhalif olup gozlerimle gordum :)
Allah rte yr zeval vermesin diyor ne kdr faizci dovizci varrsa
prof olmuş ama "da" bağlacının ayrı yazıldığını öğrenememiş...
ben ara sıra ingilizce forumlara da girer milletin yazdıklarını okurum. adamlar forumda bile neredeyse hiç imla hatası yapmıyorlar. yani insan kaliteleri arasındaki fark gayet büyük ve hakikaten 100 liralık bile olmadığımız ortada...
Öncelikle ben o hacı dayılardan değilim bu tiplerden olmayı allah yazdıysa bozsun her neyse, o senin hacı dayı tiplerin çoğu Dolarcı be gardaş hemde YASTIK altı heeç ! merak etme , gerzek durumuna düşen ne yazık okumuş , kültürde, eğitimde o hacı dayılara fark atan ama gel görki ileriyi göremeyen, iyi niyetli takımı, bunlar yıllardır tasarruflarını Tl de tutarak kazığın en büyüğünü yediler.
Sozum yanlis anlasilmasin aklima kerhanede karsilasan cift fikrasini getirdi anektodunuz
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
haklısınız LİYAKATİN OLMADIĞI YERDE ADALET OLMAZ. çok hatalar yapıldı.yapılmaya da devam ediyor.bunları söyleyeceğiz ama asla milyonlarca geleceği karanlık olmaması gereken çocuklarımız için mücadele edeceğiz.başka bir ülkemiz yok.
KOZAL topiğindede yazdım eyy kayyum neyi bekliyorsunuz...yer altında dünyanın en kıymetli madeni var ama siz seyrediyorsunuz..İPEK topiğinde yazdım ülkemize 200 metre mesafe SURİYE,IRAK petrol sahaları biz izliyoruz...AKDENİZ petrol ve Doğal gazı için en büyük mücadele veriliyor ya ALLAH aşkına vurun sondajı neyi bekliyoruz...devlet büyükleri üretemeyen ülke batar biliyorsunuz ee verin emri 10 larca altın madeni açılsın çok mu zor....
EKONOMİK savaştan ÜRETEREK çıkarsınız......
dilerim en kısa sürede akıllar başlara gelir.......
Tr de borsa doviz yatırım yapan trade eden %2-3 bile değildir.
40 yas uzeri cok buyuk kisim faiz de tutuyor parasini.
Rte nin ruh haline bakarsak 30 40 lara cikar bu faiz adamlar bosuna sevmiyor rte yi :)
Odea fln 20 veriyormus aylik 1 milyonum olsa ne dovizle ne borsala isim olmaz aylik 13000 yapar cok iyi para
Haber yok grafik yok trump rte yok fed yok
Insanlar gece gunduz mesai yapip 2000 3000 maasa kit kanaat geciniyorlar.
Faiz artik hep yukselis trendinde 5 yil boyunca bir bakmisiz 100 uzeri olmus :)
Dolarcilarin rte askila kiyaslanmaz tabiki .
Dolarcilarin en buyuk kozu en sevdikleri insan tarihte rte dir :)
Türkiye'de milyoner sayısı bir yılda 7 bin 9 kişi artarak 146 bine yükseldi. Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, mart sonu itibariyle 2017'ye göre 7 bin 9 kişi artarak 145.989'a yükseldi.Yurtiçinde yerleşik milyoner başına düşen ortalama mevduat da 6 milyon 544 bin lira olarak hesaplandı. Yurtiçinde yerleşik milyonerlerin sayısı geçen yıl 126 bin 969, bu mudilerin bankalardaki toplam mevduatı da 835 milyar 621 milyon lira düzeyindeydi
Yurtdışında yerleşik mudilerin bankadaki mevduatlarının 7 milyar 485 milyon lirası yerel para, 78 milyar 157 milyon lirası yabancı para ve 227 milyon lirası da kıymetli maden depo hesaplarından oluştu.
07/05/2018 bddk verileri......
bir yerlerde bir terslik var....
gerçekten vatanını sevenler 100-200 ne varsa bozdururken büyüklerin hunharca alıp sepete koyması izaha muhtaç.
Bu sizinki eski zaman düşüncesi , geçmişte öyle olurdu bir gecede devalüasyon olur Dolarda olan voleyi vurur en tepeden satıp çıkarsa birde üstüne yılarca sürecek yüksek faiz kremasını koyar servetini katlarda katlardı. Ha Doları kaçırmış Tl ci takımıda Tl de kalarak yüksek faiz ile 2-3 yıl sonra Dolar bazlı kara geçerlerdi. Fakat gel görki bu iş artık öyle olmuyor, dalgalı kur nedeniyle devalüasyon bir gecede olup bitmiyor ve Tl faizinde kalan hep zararlı çıkıyor. Kaldıki öyle sizin dediğiniz gibi %40 falan faiz verilecekte Tl ciler dolarcıları yakalayacak yakın gelecekte pekte mümkün görünmüyor. Bence kaçan kaçtı ,artık kolayına Tl cilerin 0n yıllar Dolar bazlı eski seviyelere gelmesi çok kolay görünmüyor. Sizin bu düşüncenizde olan milyonlarını hala Tl de tutan arkadaşlarım bile işin gerçeğini artık kabullendiler ve benle daşşak! geçen bu insanların bu aralar benim onlarla dassak gecmeme söylecek tek kelimeleri kalmadı.