%250 artıran aracı kurum var. Yani 6750 tl yapan var :-) akıllara zarar...
Printable View
kardeş araştırıp sorgulamayan bir milletiz malesef. bu sistem 1967 yılında uygulanmış dolar epeyce bi düşünce faiz karşıtı dindar vatandaş dolara hücum etmiş, sonuçta hazine iflas etmiş, sistemi iptal etmişler dolar 3 kata fırlamış. aynı şeyin tekrar yaşanacağı belli değilmi nasıl hayırlı olacak? ne kadar baskılasalar da 10'a yaklaşmayı bile becerememelerinden belli. ben paramın hepsi dçm yaptım 3 ay sonra 2 kat olarak alacağımı tahmin ediyorum ama ödeyebileceklerinden kuşuluyum açıkçası.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/t...ar-494560h.htm
Kanal Istanbul da dedikleri gibi,hazineye ek yük getirecek diye ileride muhalefette ben bu farkı ödemem diyebilir.
Eğer iktidara gelirsek diye.
Özal,DÇM uygulamasını kaldırdığına göre sakıncalarını görmüş demektir.
Aksi takdirde bu uygulama kesintisiz bugüne kadar devam ederdi.
Hocam Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde major/ ana para birimi Turk Lirasiydi. TV ekranina bakinca USD xxxx, EUR xxxx gorursun. Kapikuleden cikinca is tersine doner USDTRY, EURTRY olur.
Simdi biz bu son olayla bunu bitirdik. Tum mevduatlari Dolara endeksledik. Artik Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde major para birimi USD dir. Maalesef Türk Lirasi ulke sinirlari icerisinde de degeri USD ye gore belirlenen bir para birimi olmustur. Merkez Bankasinin elindeki para politakasi belirleme islemi fiilen bitmistir. En onemli arac olan politika faizinin hicbir dengeleyeci gucu kalmamistir.
Bu adim atilmistir, ne kadar talep gorur, ne olur bilemem.
Sonuclari? İzleyip gorecegiz hep beraber.Ali Veli 49 50 yi bilmem ama bunu bana finansal zeka olarak satamazsiniz :)
Yine diyorum. Vatanini milletini ulkesinin her bireyini seven biri olarak. İnsallah iyi olur. Garip gureba bir adamim ben. Ekonomi iyiyse iyiyim, kotuyse kotuyum.
İnsallah yanilan ben ve ben gibi dusunenler olur. Kim bindigi dali kesmek ister, bindigi gemi batsin ister. Deli miyim lan ben?
hesabini yapmis biri. Hic umudum olmasada insallah basariya ulasir bu model. Ama yaptiklari yapacaklarinin teminati.
GİRİŞ;
*tarih;6.7.2019
*$=5.60
*faiz=19.5
talimat ile faiz indirME çalışmaları BAŞLADI
GELİŞME
*tarih;17.12.2021
*$=18.30
*faiz=%14
*faiz indirimi550baz puan
*kur farkı zararı=5.2 trl
SONUÇ;
*tarih;25.12.2021
*$=11
*faiz=%20
*faiz artışı0.50 baz puan
*kur farkı zararı=2.4 trl https://t.co/TY6X5kpauB
reyız antepte cosku tavan yapmıs....vatandaş mutlu:halay:
Simdi parasini DEM ya da DCM artik her neyse adi yatiran adam neden yatiriyor? Faiz icin mi? Elbette hayir. Oyle olsa mevduat faizleri ayni ya da daha yuksek orada tutar. Aslinda dolara oynuyor. Tabi ya yoksa neden mevduat faizini biraksin. Duserse faiz hazir. Ama cikarsa ufff. De mi :) Dolarizasyondan yakinirken 100 de 100 dolarizasyona yesil isik.
Ne icin. DTH in hepsi , bireysel, bozulursa MB brutunde duran 30-35 milyar USD yi nete almak ve TL mevduati TL de tutup kredi hattini kapatmamak icun. Vaad edilen faiz limitsiz ve belirsiz. Yuk hazine ve MB. Para arzi artis ihtamali sonsuz. Ongorulebilirlik sifir.
Finansal zeka buysa bilmiyorum İbrahim.
Dedigim gibi orta ve uzun vade, kabaca 6 ay ve sonrasink gormek lazim.
Atatürkün sözlerini anlatıyor. Türk falan diyor.
İşler bayağı kötü demek ki :wu:
Şuan TL mevduat oranı %30 piyasa da TL az. Yüksek kur MB ve bankaların bilançosunda negatif etki yapıyor. Hatta bu konuda BDDK bankaların sermaye rasyosu problemi ile ilgili çalışmalar yapıyordu. Buldukları formül bu olmalı. Bu kura TİM den bile tepki gelir. Bu kur cari açık için tehlike arz eder.
Merhaba arkadaslar,
uzun zamandir, forumu takip ediyorum, bir sorum olacakti, malum hisse senedini fiziksel olarak tutup kar elde edip satis karari verdiginizde para elinize t+2 de geciyor ve 2 gun TR de uzun bir sure, dolayisiyla hisse vadeli uzerinden yatirimimi takip etmek istiyorum, kolay olmasi acisindan 20 bin Dolar ile ile dusunelim, suanda 10 b dolar hissede 10b dolar nakit dolarda duruyor, simdi ben 10 b dolar karsiligi hisseyi hisse vadeliye tasiyip kalan parayi dolarda tutmayi dusunuyorum, Ortalama 1 e 8 kaldirac oldugunu var sayarsak 10b dolarlik hisseyi suanda 1200 dolar ile tasiyabilirim. Bu 1200 dolar degeri sabit olacak her zaman vadeli tarafinda, kar ettiginda kar disari cikarilacak, vadeli hisse degeri 1200 dolar altina dustugunde ise 1200 dolara cikarilacak. Boylece 10b dolar hisse ve 10 bin dolar nakit yerini 1200 dolar vadeli ve 18800 dolar nakit dolara birakacak. Boyle bir yatirim stratejisi izlememin normal hisse tutmaya gore zarari varmi? Boylece kar ve zarar aninda hesaplara yansiyacak dolar bazindaki kar zarari disari cikarip aninda iceri cekebilecegim. Yorumlarinizi alabilir miyim?
Ülkedeki üretim tedarik vs kısmı. Şimdi bu oynaklık ile hangi para birimi ile hangi kur hesabı ile çalışacak. İnşaat yapan inşaat maliyetini nasıl hesaplayacak. İhracat yapan bu oynaklık ile Maliyet hesabı nasıl olur. Hammadde almak isteyen nakit ve kur ile alır. Bu kur seviyesi ara mal, hammadde stoğu düşük olan işletmeleri TL kredi ile bunu tedarik etme yoluna götürür. Otomotiv sektörü eğer ulaşabilirse TL kredi ile ithal araç alır. Talep patlaması olur. Piyasa bu nasıl bir tepki verecek göreceğiz. Baharı görmez kanaatimce.
Yeni yıl da enflasyon%25-30 makyaj yapsan bile %25 çıkacak. Sonra MB ocakta faiz indireceğim diyecek. RTE tek haneli faizi göreceğiz diyecek. Muhtemelen TL geliri olanlar yp borcunu TL ye çevirmek o riski bundan sonra almak istemeyecek. Düşük faize para girmiyor aksine çıkıyor. Bu kur vatandaşın altın ve yp talebini artırır. Eğer bunlar yastık altına giderse çok riskli olur. Hammadde ve aramal eksiğini bir an önce TL kredi ile kapatmaya çalışacaklar. Dövizle mal almak yerine TL kredi ile net maliyet hesabı üretim için daha kolay olur. Bu arada düşen kur sebebiyle fiyat indirimi yapmayanlar baya dayak yer. Eğer çok anormal bir durum olamazsa önümüzde ki aylardan itibaren bu kur bu seviyede kaldığı sürece enflasyon da bir gerileme olur. Seçime kadar RTE teorisi canlı tutulmaya çalışılır. Ukrayna da bir savaş çıkmazsa. ABD den bir yaptırım gelmezse. Gerçi bizde haftalık program var. Önümüzdeki yıl tekrar çin modeline geçebiliriz.
Züğürt öngörüsü bu kadar olur. Emekli zammı iyi gelirse. Her ay gram altın dolar alıp yastık altına koyacaz. RTE olduğu sürece bundan zarar olmaz. Hadi seçim oldu kaybetti. Tmm bıraktım demez. Seçim iptal olur. Ohal varsa bir yıl erteleyebilir. Bu arada bizim Gr ve döviz epey kar yazar. Benim planım bu. Viob da sizin için her türlü Kâr edebilme imkanı var doğru pozisyon ile. Tersi olmasın dileğiyle.
Aklıma takılan bisi var,emeklilik fonları bir hissede yatirim uaptiginda onu liman gibimi yoksa korkutmak amaclimi kullanıldığını
Yanj bu gemi artık kalkmaz yada o izlenimi yaratıp gidermi hisse pek anlayamadım...
Cevab verenlere tskler simdiden
23.11.2021 saat 10.52 gönderimle ilgili olarak bana hakaret eden,çocuklarıma beddua edecek kadar seviyesizleşen -Başkara,Tele-Vole,Ayhan53,Karax,Pit nikli seviyesizler:NE OLDU PAŞİNYANLAR? NE OLDU STOKÇULAR; ne oldu DOLARCILAR ?Daha bir ay olmadı...ama sizin bu sayfayı hangi amaçla kullandığınız belli oldu
yahu arada bir de olsa siyasetin dışına çıkıp viop konuşulsa? acemi olduğu belli olanların sorularına yanıt verin hiç değilse tecrübeli olanlar. öteki türlü bu forumun bir anlamı kalmıyor.
Zamanında misafirlikte birisi ile tanıştım konu borsaya gelmişti.
Siz dedim nasıl zengin oldunuz. Olay çok eski tarihte olmuş. Bu tatilde bir aracı kurum temsilcisi ile tanışmış. Size demiş bir hesap açalım. Neyse İstanbul'a gelince bir hesap açmış, çok borsadan anlamıyor, ne alalım, şunu alalım hisseyi almış aradan zaman geçmiş aldıklarımızı satalım. Aradan zaman geçmiş şunu alalım, aradan zaman geçmiş bunları satalım. Bu şekilde kazanmış. Sonradan paralar gitmiş, o kısmını sormadım çünkü önceki kısım benim kafama yatmamıştı. Misafir oldğu için de detay sormadım.
Sonradan bir kaç kez daha karşılaştım, olayı anladım.
Eskiden bankalardan kredi almak, açığa işlem yapmak vs küçük ve orta aracı kurumlar için zordu. Muhtemelen aracı kurum kendi adına işlem yaparken para denk gelmeyince bu adama da hisse aldırıyordu, sattıkları hisseler yeterli gelmeyince müşteriye de sattırıyordu. Adam borsa cahili ama aracı kurumun desteği ile para kazanmış olabilir.
Şimdi kaldıraçlı işlemler, vadeli işlemler, kredi imkanları çoğaldı, o şekilde müşteriyi aramaya belki gerek kalmadı. Zamanında benden de ödünç hisse isterlerdi ama ben fiyatara bakardım sorun olmadığını görünce ödünç verirdim.
Ekonominin temeli güven değil midir. Şuana kadar vatandaş devletine güvenmiş olsa. Kendi parasına güvenmiş olsa bu dolarizasyon altına kaçış olurmuydu. Kaç takla atarsan at ne kadar fırıldak çevirirseniz çevirin benim güvenim o adam olduğu sürece yok. Bir kulağımın arkası kaldı onu elletmem. Eğer doların köpüğünü aldılarsa borsanın köpüğünü de alabilirler.
Niye her ciktigi yerde bizim imf ile isimiz yok diyip duruyor . Bence derin anlamı var . 9 senedir isimiz yok zaten ikide bir ayni seyi soyleyip duruyor . Imf yanassa heralde atlayacak agirdanmi aliyor isimiz yok diye
Burada para kazanan parmakla sayılır. Zarar eden batanın haddi hesabı yok. Kendi adıma ben gavurun mazotu olmam daha. Giderim Ayşe teyze gibi alırım onu al sat yaparım.
Abi işi olsa diyelim. IMF parayı güppedek al harca mi diyecek. RTE nin iliğine kadar bakar. İhaleler şaibeli işler açığa mi çıksın ister. Ha en son ki yol arkadaşlarını harcayacaksa o başka. Hukuki süreçte isterse yıllarca sürer bu dava. IMF ile işi bitince kapatır geçer. Tabi seçimi kazanırsa.
ben 400 den almıştım hedefim olmadığından baya 2.5 misli yükseldiğini gördüm düşünce moralim bozuldu bozulmasına neden bir hedefi belirleyip 800- 900-1000 den neden satmadım diye pişmanım şimdi de aşağıya düşünce cumhurada güvenemiyorum tekrardan ilave yaptım...
Yeni asgari ücret en çok muhacirlere yarar. Belirli bir süre sonra da içerden sesler yükselir. Kundura imalatı yapan çevremde nerdeyse 5-10 yıldır zam yok işçilikte. Bunlar çalışıyor karın tokluguna bizimkiler de sürünüyor. Bir kalfa 18 saat çalışıp çok güzel para kazanırdi sezonunda. Şuan çoğu asgari ücret kadar alıyor. Sigorta yok. Senede 3-5 ay tatili var.
Hangi amacla kullaniyoruz sayfayi? ne oldu memleket ates yeriydi o gun. Sen bizi herhalde paramizin yerle bir olup sevinenlerden sandin. Kimsenin coluguna cocuguna beddua etmedim etmemde. O gunki isyanimiz kurun artisina ve memleketin icler acisi durumunuydi. Bak o muhtesem politikalarin ulkeye getirdigi yük. Bu boktan mirasi cocuguma birakacagim ben utaniyorum sen utanmiyorsan ya o senin hesap bilmezligin yada art niyetin. GİRİŞ;
*tarih;6.7.2019
*$=5.60
*faiz=19.5
talimat ile faiz indirME çalışmaları BAŞLADI
GELİŞME
*tarih;17.12.2021
*$=18.30
*faiz=%14
*faiz indirimi550baz puan
*kur farkı zararı=5.2 trl
SONUÇ;
*tarih;25.12.2021
*$=11
*faiz=%20
*faiz artışı0.50 baz puan
*kur farkı zararı=2.4 trl
bir trolü memnun etmenin en güzel yolu ona cevap vermektir.
küfretsen bile bundan çok büyük haz alır. çünkü birilerinin kafasını karıştırmış veya sinirini bozmuştur. efendisinden aferin alacaktır.
memleketin durumunun trolde bir karşılığı yoktur.
çünkü o sadece kendini düşünür. ve efendisinden para alır. işlem yapmaz. yapsa zaten çoktan batardı.
Ben daha önce de kendi hakkımda bilgi verdim. Ben 1971 doğumluyum. 1999 mart ayına kadar Konya'da meram tıpta medikal bünyesinde çalıştım gitmeden önce 2 asgarî ücret alıyordum. Askere gittim. Askerde 2 yaşında evladımı çıkmaz sokakta trafik kazasinda kaybettim. 2000 yılında askerden geldim kriz vardı. Tekrar aynı hastanede çalışmak istedim oturduğumuz evden 2 saat sürüyordu ulaşım ve sadece asgarî ücret veriyordu. Bu sebeple fetonun hastanesine önceki çalıştığım medikal bünyesinde 13 yıl çalıştım Bunun en az üç yılı aylık 150 saat fazla mesaili. Buna ilişkin ne izin ne ücret verdiler. 31 Aralık 2013 de iş aktimi sonlandırdım 2014 mart ayına çekle kıdem tazminatı aldım. Haziran da Ev aldık. Bu kıdem tazminatı bankasyada üç ay durdu çünkü o bankadan maaş alıyorduk. Bu para o zaman 40 bin TL buna ilişkin feto soruşturması geçirdim hakkımda dava dahi açılmadı. Polise işten ayrılığım tarihî ev aldığım tapuyu gösterdim bitti. Sonra yine medikal bünyesinde ameliyat malzemeleri ile Selçuk üniversitesinde ameliyatlara girdim 2015 ekime kadar. Sonra 3 metre yüksekten düştüm felç oldum. Hiç bir çocuğum dersaneye sohbete gitmedi. Evimde bir kez kahvaltı feto sohbeti yapılmadı. Bana fetocu diyen oç dur. Aamk. Özellikle caho sana diyorum. Bugüne kadar ağzımı bozmadım kimsenin kalbini kırmadım seninkini kırarım.
Ben ihl mezunuyum 2007-8 yılında bitti bizim akp ilişkisi. Sebebide bir gece uyuşturucu kullanan kağıt toplayanlar bize hayatımızı zehir etti. Polis çağırdık. O ********ler polise AA küfretti polis bizi yanlız bıraktı o gün benim için akp bitti. 40 yıllık evimizi terkettik . O tarihten sonra bir kez haber7 izlemedim. MHP ye verdim oda dönünce saadete verdim oyumu. Dinimi olabildiğince yaşarım. Akp nin din ile iliskisi sadece siyasi menfaat için ben bunu kabuk etmem. Borsada param olsa banka yatırım ortaklığı sigorta vs almam Viob da benim dini görüşüme uygun değil. Verdiğim oy için şuan geldiğim noktada pişmanım. Ama bugünü görmeden o günü yaşasam yine verirdim. Kabul etmek gerekir 28 Şubat gibi bir çok süreçte bize çok eziyet edildi. Şuan da akp kendine biat etmeyen İslami kesme ve sol kesme aynı zulmü yapıyor.
Ahmet hakanın yazısı.. Epey güldüm
Dolar yükseldikçe... Şöyle şeyler oluyordu: Kemal Bey, aday olmayı göze almış destansı konuşmalar yapıyordu. Meral Hanım, başbakanlığı garantilemiş havasındaydı. Ayşenur abla, dolara bakıp fenalıklar geçiriyor rolü yapıyordu. Millet İttifakı, “Ceketimizi koysak kazanırız” havasına giriyordu. Sosyal medyada “Kemerleri bağlayalım” esprisi yapılıyordu. Muhalifler, kimleri yargılayacakları konusunda yarışa girişiyordu. Hükümet karşıtları, “Söylem üstünlüğü bize geçti” diyordu. Ali Babacan, kendisini kurtarıcı mehdi gibi pazarlıyordu.
Bu hava o kadar etkili bir havaydı ki... Bazı AK Partili yöneticilerde bile 'Bu iş bitti... Buraya kadarmış...' havası peyda olmuştu.
Dolar 18’leri görmüştü, 12’lere düşeceği hayal bile edilmiyordu. Ansızın, hiç beklenmeyen bir anda, küt diye geldi plan... Ve dolar 12’lere gerileyiverdi.
Muhalefetin sadece söylem üstünlüğünü değil, aynı zamanda moral üstünlüğünü de gerileten... Bütün ekonomi üstatlarını ne diyeceklerini bilemez hale getiren... AK Parti saflarında seçim gecelerine özgü bir sevinç dalgası yaratan... Vatandaşta 'Bunlar bu işi düzeltecek galiba' duygusuna yol açan... Bir plandı bu. Hakkında söylenebilecek çok şey var. Fakat kabul edelim ki çok zekice bir hamleydi."
https://www.paraanaliz.com/2021/yaza...onusu-g-20713/
O kadar zekice değil galiba
Caho. Senin bu fetoculerin nasıl olduğunu benden çok sonra öğrendin. Ben az üç yıl çömez olduğum için 150 saatten fazla çalıştım ne izin ne para verdiler. Hatta 2002 yılında dünyaya gelen oğlum bana benim niye resmim yok dedi. Bende oğlum ben seni doğru dürüst görmedim dedim. Evet sorumlu oluncaya kadar en az maaşi ben aldım. 13 yılda birkez belki izin kullandım. 2013 de ayrıldım buna ilişkin dava açamadım. En son dönemde 30 gün 225 saat çalıştı çoğu arkadaşım izinsiz. Hiç biri davayı kazanamadı. Hatta tazminatı bile alamadı. benim ki 3500 gün 15 sene sigortalilik süresinden. Şuan o kurumlara ilişkin kıdem tazminatı vs kimse beş kuruş alamadi.
15 yıldır vobdayim
her sene ülke batar...short açılır.
sonra bir bakarım o shortorler var ya...onlar yok.
birşey olup eğrisi doğruyu buluyor.100 tane ekonomisti izledim
kimine göre iyi kimine göre kötü
Inşallah ekonomi için iyi olur
Merkez Bankası’nın döviz pozisyonu gerçekte ne kadar?
Eksi rezerv olur mu?
…
23 Aralık verisiyle, herkesin anlayabileceği şekilde.
NOT: Rakamları ‘milyar dolar’ olarak okuyun lütfen.
https://twitter.com/ibrahimmturhan2/...42713471881218