Sayfa 462/1002 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562962 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1. Şuan TL mevduat oranı %30 piyasa da TL az. Yüksek kur MB ve bankaların bilançosunda negatif etki yapıyor. Hatta bu konuda BDDK bankaların sermaye rasyosu problemi ile ilgili çalışmalar yapıyordu. Buldukları formül bu olmalı. Bu kura TİM den bile tepki gelir. Bu kur cari açık için tehlike arz eder.

2. Merhaba arkadaslar,

uzun zamandir, forumu takip ediyorum, bir sorum olacakti, malum hisse senedini fiziksel olarak tutup kar elde edip satis karari verdiginizde para elinize t+2 de geciyor ve 2 gun TR de uzun bir sure, dolayisiyla hisse vadeli uzerinden yatirimimi takip etmek istiyorum, kolay olmasi acisindan 20 bin Dolar ile ile dusunelim, suanda 10 b dolar hissede 10b dolar nakit dolarda duruyor, simdi ben 10 b dolar karsiligi hisseyi hisse vadeliye tasiyip kalan parayi dolarda tutmayi dusunuyorum, Ortalama 1 e 8 kaldirac oldugunu var sayarsak 10b dolarlik hisseyi suanda 1200 dolar ile tasiyabilirim. Bu 1200 dolar degeri sabit olacak her zaman vadeli tarafinda, kar ettiginda kar disari cikarilacak, vadeli hisse degeri 1200 dolar altina dustugunde ise 1200 dolara cikarilacak. Boylece 10b dolar hisse ve 10 bin dolar nakit yerini 1200 dolar vadeli ve 18800 dolar nakit dolara birakacak. Boyle bir yatirim stratejisi izlememin normal hisse tutmaya gore zarari varmi? Boylece kar ve zarar aninda hesaplara yansiyacak dolar bazindaki kar zarari disari cikarip aninda iceri cekebilecegim. Yorumlarinizi alabilir miyim?

3. Ülkedeki üretim tedarik vs kısmı. Şimdi bu oynaklık ile hangi para birimi ile hangi kur hesabı ile çalışacak. İnşaat yapan inşaat maliyetini nasıl hesaplayacak. İhracat yapan bu oynaklık ile Maliyet hesabı nasıl olur. Hammadde almak isteyen nakit ve kur ile alır. Bu kur seviyesi ara mal, hammadde stoğu düşük olan işletmeleri TL kredi ile bunu tedarik etme yoluna götürür. Otomotiv sektörü eğer ulaşabilirse TL kredi ile ithal araç alır. Talep patlaması olur. Piyasa bu nasıl bir tepki verecek göreceğiz. Baharı görmez kanaatimce.

4. Yeni yıl da enflasyon%25-30 makyaj yapsan bile %25 çıkacak. Sonra MB ocakta faiz indireceğim diyecek. RTE tek haneli faizi göreceğiz diyecek. Muhtemelen TL geliri olanlar yp borcunu TL ye çevirmek o riski bundan sonra almak istemeyecek. Düşük faize para girmiyor aksine çıkıyor. Bu kur vatandaşın altın ve yp talebini artırır. Eğer bunlar yastık altına giderse çok riskli olur. Hammadde ve aramal eksiğini bir an önce TL kredi ile kapatmaya çalışacaklar. Dövizle mal almak yerine TL kredi ile net maliyet hesabı üretim için daha kolay olur. Bu arada düşen kur sebebiyle fiyat indirimi yapmayanlar baya dayak yer. Eğer çok anormal bir durum olamazsa önümüzde ki aylardan itibaren bu kur bu seviyede kaldığı sürece enflasyon da bir gerileme olur. Seçime kadar RTE teorisi canlı tutulmaya çalışılır. Ukrayna da bir savaş çıkmazsa. ABD den bir yaptırım gelmezse. Gerçi bizde haftalık program var. Önümüzdeki yıl tekrar çin modeline geçebiliriz.

5. Züğürt öngörüsü bu kadar olur. Emekli zammı iyi gelirse. Her ay gram altın dolar alıp yastık altına koyacaz. RTE olduğu sürece bundan zarar olmaz. Hadi seçim oldu kaybetti. Tmm bıraktım demez. Seçim iptal olur. Ohal varsa bir yıl erteleyebilir. Bu arada bizim Gr ve döviz epey kar yazar. Benim planım bu. Viob da sizin için her türlü Kâr edebilme imkanı var doğru pozisyon ile. Tersi olmasın dileğiyle.

6. Aklıma takılan bisi var,emeklilik fonları bir hissede yatirim uaptiginda onu liman gibimi yoksa korkutmak amaclimi kullanıldığını
    Yanj bu gemi artık kalkmaz yada o izlenimi yaratıp gidermi hisse pek anlayamadım...
    Cevab verenlere tskler simdiden

7. 23.11.2021 saat 10.52 gönderimle ilgili olarak bana hakaret eden,çocuklarıma beddua edecek kadar seviyesizleşen -Başkara,Tele-Vole,Ayhan53,Karax,Pit nikli seviyesizler:NE OLDU PAŞİNYANLAR? NE OLDU STOKÇULAR; ne oldu DOLARCILAR ?Daha bir ay olmadı...ama sizin bu sayfayı hangi amaçla kullandığınız belli oldu

8.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    23.11.2021 saat 10.52 gönderimle ilgili olarak bana hakaret eden,çocuklarıma beddua edecek kadar seviyesizleşen -Başkara,Tele-Vole,Ayhan53,Karax,Pit nikli seviyesizler:NE OLDU PAŞİNYANLAR? NE OLDU STOKÇULAR; ne oldu DOLARCILAR ?Daha bir ay olmadı...ama sizin bu sayfayı hangi amaçla kullandığınız belli oldu
    Baban Bulgarları zengin etti, üç kuruş parasını korumak isteyen vatandaşı gece yarısı operasyonuyla fakirleştirdi nolacak?

Bulgarlar yabancılar zengin oldu diye mi seviniyon kelaynak?

Sayfa 462/1002 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •