Bu arada haftalık Garan-Ykb-iş-Akbank...
Hepsinde flama var...
Bakalım...
Printable View
Bu arada haftalık Garan-Ykb-iş-Akbank...
Hepsinde flama var...
Bakalım...
Son 14 işlem gününün 13 ünde vadeli kapanışları %1 lik bant içinde olmuş...rekor olabilir.
sadece piyasaların teşviklerin aşı ayağı gereğince aşı geliştirilmesi için olması gereken 3-4 yıllık süreç yaşanmadı..
aşının sınırlı kesime uygulanmasını beklemek doğru olur..
böylece bir yandan insanlar 2-3 yıl kobay olarak kullanılacak bir yandan da piyasalar pozitif olmaya devam eder, diye planlar yapılmıştır..
ama ihmal edilen şeyler var..yan etkileri ve aşının virüs üzerindeki etkisi ne olacak..bu da 1-2 aya ortaya dökülür..
Çin aşısının etkinliği gelince görülür ama yan etki sıkıntısı olmayacağını hemen her doktor uzman vs söylüyor...
https://www.haberturk.com/yazarlar/f...2891667-asilar
Fırtına geliyor.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İyi diyorsun da...100 bin usd=800 bin tl ile ortalama yıllık düz hesap %100 portföy büyümesi ile..8 yılda, değil sana ve ailene, torunlarına yetecek bir servetin olur...yuvarlak hesap 160 milyon...dolar cinsi, hadi 3 e katlasın bu sürede dolar...40 milyon usd, nasıl yeter mi?
Üstelik bu paraya ulaşabilmek için yaşadığın stres, yıpranma vs çok daha az olacak...45 yaşında kalp krizi geçirerek ölme ihtimalin daha az olacak.
sen şuna cevap ver...orta vade hisse+orta vade sat gelince hedge+rallilerde long...bu model ile yılda %100 yapmak çok mu zor?
Not: bu arada kendimi gerek hisse seçimi, gerekse viop sistem konusunda çok başarılı bulmadığım için..kendi hedefim %50...son üç yıldır profesyonel olarak piyasalardayım, son üç yılın ortalaması %45...üstelik bu yıl getirim ortalamanın oldukça altında kaldı...buna rağmen bu ortalama..nosfe nin %100 e ulaşabileceğini düşünüyorum.
portföy hedeflemesi yapan herkesin hızlıca hesap yapabilmesi iyi oluyor. %100 getiri için 72 kuralı diye bir yaklaşık hesaplama yöntemi var (google >> "rule of 72 " aratırsanız gelir)..
vade sayısı (n) * vade başına getiri (p) = 72
n*p = 72
vade her şey olabilir (gün, hafta, ay yıl vb) ancak bizim açımızdan en mantıklısı ay.. yukarıdaki formüle göre her ay %6 getiri 12 ayda portföyü %100 büyütür.. her ay %4 olursa 1.5 yıl.. her ay %8 olursa 9 ay gibi..
Son Dakika:
Dünya Sağlık Örgütü
08 Aralık 2020 Salı, 22:10:52
Güncelleme: 22:12:25
DSÖ: Aşılar Kovid-19'a karşı bağışıklık duvarı oluşturmaktan çok uzakta
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, Kovid-19'a karşı aşıların, toplumda bağışıklık duvarı oluşturabilme kabiliyetinden çok uzakta olduklarını belirtti
https://www.bloomberght.com/dso-asil...ta-2270238-amp
—///
Valla, kime inanacağıma şaşırdım. Herkes ayrı konuşuyor.
İlerde bu aşı işlerinden dünyada birilerinin canı çok fena yanacak, lakin olan yine garibana olacak gibi görünüyor..
Son iki yılda da ikiye katladım çok şükür abi. Ama bunu iki sene daha sürdürebilir miyim inan ki bilmiyorum şans diyelim şimdilik. O kadar katladık katladık sallasan angorada bir ev parası anca cikar bunun da yarisi borsa %10 viop tur. Viopun %15 i sistemdir. Sistemde onemli olan surekli kazanması oraya para koymayı dusunmuyorum eger kazanırsa 10 bini de alsın çok değişik yerlere götürür. Tek sorun beceremedim henüz:(
Ben hep söylüyorum ciddi malı olan bir portfoy yöneticisi benim gibi trade edemez, o adamın %20 si benim %100 umden çok daha değerlidir ( mesela haydar acun çok çok beğeniyorum)
Dolayısıyla düşündüğün gibi bir seri yakalayabilecegime inanmıyorum. Her sene enf. X2 olabilir bak, aslında 2 senedir de yaptığımız sadece odur muhtemelen. Deniz43 enflasyon için 40 - 50 civari diyor öyledir doğrudur. İstisna bir dönem yaşıyoruz yani hep böyle gitmeyecek.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iş 100 bin usd'yi toplamakta zaten...
bundan 10-15 sene önce kolaydı... çok daha kolaydı en azından...
bugun başlayan beyaz yaka 20 senede bile toparlayamaz...
para arttıkça alınabilecek pozisyon riski de aynı olmuyor tabi, o da ayrı mesele...
Yahu nosfe, sen, ben vs...kaşar beyaz yakadan bahsediyoruz:) yeni başlayan beyaz yaka için, yapılabilecek en iyi şey işine odaklanıp, olabildiğince kendini geliştirmek..bu arada, haddini bilerek yaşayarak, olabildiğince tasarruf etmek..tasarrufları ile her ay düzenli hisse ve usd almak (ons orta-uzun vade yükseliş trendlerinde usd yerine gram almak, ons düşüş trendlerinde gramdan usd ye geçmek).
Niş sektörde ihracat yaparak toplamak mümkündür.
Arkadaş yabancı e-ticaret sitesinde kara Cuma günü
300 bin dolarlık satış yaptı tek bir günden bahsediyorum
Yani 100 bin doları bir günde kazananlar var .
Hem de 30 yaşında bile değil adam 20 Lerinde
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
DSÖ nün açıklaması doğru çıkarsa.
Bu aşılar yapılır bir faydası olmazsa
Çok kötü oluruz.
Ayvayı yeriz resmen
Mevcut görüntüler very iyi ve olumlu ✔,
büyük değişiklikler olmazsa, yarın da iki gündür olduğu gibi yine yeni hafta yükseği ile 15Xx arayışlı Viop30 olası.
🧿
dow
düşecek te.....
varmı fikri olan
3 trendi kırılacakmı.destekmi alacak.?
https://i.hizliresim.com/fYQLUm.png
Dolan bi tur daha 1,20Xx style da bakalım endamına saayın sattığım grande’parite okyanusu..
Dow yolun sonlarında bence, aynı hareketi yapmasını bekliyorum.
https://www.tradingview.com/x/5e43Lxcc/
Yahu lafı neresinden anlıyorsunuz bilmem..DSÖ nün dediği, henüz aşıların yeterli korumayı sağlayacak durumda olmadığı. Zaten topumun %70 i aşılanmadan böyle bir koruyuculuktan bahsedilemez.
Bunlar bilinen şeyler, sanki yeni bir şeymiş gibi tepki veriliyor.
Piyasaların bu konuda salakça bir iyimserlikte olduğu doğru...salakça demeyelim de, olumsuz hiç bir şeyi düşünmek, düşündürmek istemiyor..ralli deyiz ya.
öte yandan..toplumlarda %20-50 arası bir aşı olmak istemeyen kesim var..koruyuculuk iyimser tahminle 6 ay deniyor, 3-4 ay da sürebilir...ne yani, tüm ülke insanlarını 6 ayda bir aşılayacak mıyız? vs vs...bu konu her zaman gündemimizde kalacak, umulan bağışıklık kazanılmayabilir..bu durumda yılda 5 milyon değil de, 500 bin insan ölür...o da yavaş yavaş gündemden çıkmasına sebep olur.
ama bazı şeyler hiç bir zaman eskiye dönmeyecek bence...toplumdaki zengin ve fakirler gibi, zengin ülkeler ve fakir ülkeler arasındaki fark da açılacak...işsizlik tüm dünyada %1-5 daha yüksek seviyelerde oluşacak..insanlar daha fazla tasarruf yapacak, harcama ve borçlanma eğilimi azalacak...global büyüme ortalamada %1 kadar aşağıya gelebilir..vsvs.
2008 de de end of the capitalism deniyordu..
Bir daha eskisi gibi olmayacak hiç bişi deniyordu..
Capitalism eskisinden de güçlü geri geldi oysaki.
2008 öncesi mortgage çılgınlığı sırasında borçlanmalar ne kadar dı
Şimdi ne kadar...
Umursayan var mı?
Herşey yine eskisi gibi hatta daha da vahşi olacak..
Sadece post değiştirecek..Daha remote daha dijital daha robotik olacak..
şu an kapitalizm mi var sence...2008'de öldü o..şu an farklı bir model var..MMT(Modern monetary theory) diye bir şey duydunuz mu, bunun kapitalizmle ne alakası var...abd de demokratların en önemli gündemi, new deal vs...halkın cebine para koymaktan vs bahsediliyor...Demokratların etkili ismi AOC denen hatun, neler öneriyor..bunların kapitalizmle ne alakası var.
her şey daha farklı ve daha acımasız olacak..burası doğru.
Hem Manuel işlemlerde hem de sistemlerde bence en önemli kriter getiri eğrisinin sabit eğimli olmasıdır.
Bir ay %50 kazanıp öbür ay %30 kaybeden trader bence sıkıntılıdır. Ya tek yöne şartlıdır ya da tek tip piyasaya. Bunun yerine her ay %3 kazanan trader cok cok daha iyidir. Sistemlerde de birebir aynısını düşünüyorum. Oyle bir sistem hayal ediyorum ki bir tek günü bile zararda kapatmasin. Gunluk faiz + komisyon + 0.01% kazansin ama mutlaka mutlaka kazansın.
Mesela ben koronada boru gibi %40 zarar yazdım günde 100 100 verdik bu iyi bir trader değildir şans tir veya o tarz piyasada tavşan gibi kalıyordur beceriksizdir. Sonrasında bakarsak aslında 3.5 a katladım dönüşte ama donmeyebilirdi diplerde tüm sene sürünebilirdi. Şans. O alanda kendini eğitip geliştirmezsem şu anki başarım da çöp olacak iki gün sonra ve bilmiyoruz o piyasa tekrar ne zaman geri gelecek.
Orada yakalanmamak amacıyla surekli elinin sat tuşunda olması da çok sakat bir psikoloji mesela! Sistem kodların de bunu görüyorum, her seçim bir vazgeciş aslında. Hedge mi istiyorsun? Al sana düşük getiri. Yüksek getiri mi istiyorsun? Al sana boru gibi zararlar. Gerçekten çözmesi zor bir problem ama hala hallederim gibi geliyor :)
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
düzenli getiri istiyorsan trend takip eden sistemle trade yapmayacaksın...
acı ama gerçek...
dağıtacaksın portfoyu, sepet olacak... tek yolu o düzenli getirinin...
trade sistemin / sistemlerin var ise 40 işlem sonrası ( mümkünse 100 e yakın ) , o sistemlerinin ileride ne getiri sağlayacağını formülle hesaplarsın...
e= [ 1+ ( w/L ) ] x p- 1 şeklinde....
eğer ağırlıklı olarak farklı çıpalamalarla yani birbirinden farklı sebepler ile pozisyona girdiğin sezgisel tradeler spekülatif pozisyonlanmaların varsa, yukardaki formül ileriye dönük bir şey söylemeyebilir... sistematik trade yapıyorsan formül sağlıklı çalışabilir o da belki... çünkü kesinlik diye bir şey yok yani...
p : yüzdesel kazanç oranı
w : kazandıran tradelerin ortalaması
L : kaybettiren tradelerin ortalaması
e : beklenti getiri oranın
bizim borsamız özelinde spot piyasadaki karakter sezgisel trade yapmaya uygundur mesela... zaman içinde tecrübe kazandıkça olan bi şey... fakat başarı oranın % 70 - 80 falan olmaz ... % 50 ye bile gerek yok... % 35 pozisyonun doğru olsa bile yeter çünkü 1 kertik kayba karşılık 1 kertik getiri beklentisi ile oynamıyosun di mi bu oyunu ... işte budur sözlerim
bahtıma yanarım gülmedi diye
günlerim geçiyor körü körüne
bir neş'e veren yok garip ömrüme
sonsuzluk yolcusu var ya o benim
149.500 aktif...bol kazanclar
hisse.net ‘Uyuyan Güzeller’ ba$lık topiği ).
slm gunaydın arkadaşlar catsa yaptırımları kongreden 2/3 çoğunlukla geçerse başkan veto edemıyormuş haberiniz var mı?