Sayfa 467/996 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567967 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 3,729 - 3,736 arası.

Konu: Viop - XXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Abi hayat akıp gidiyor. Becerebilirsem, yapıp kenara koymak isterim.

Soyle bir tespitim var borsada ( ve hayatta) herkes gerçekten ne istiyorsa alıyor.

Mesela ego yapan hakli çıkma davası güden bir trader aslında para kazanma amacı gütmüyor bana göre. Bu işe siyaset karıştıran da aynı kategoride derdi para kazanmak değil haklı çıkmak. Bunlar para kaybetmeye mahkum; haklı çıkıyor çulsuz kalıyor kafa rahatlıyor.

Bence burada işlem yapan cok az kisi aslında para kazanmak istiyor. Ve bana göre isteyen herkes kazanıyor.

Ben para kazanmak için zengin olup işi bırakmak için burada değilim, amacım 2. Ve 3. Birer ( farklı) gelir kapısı yaratmak. 10 yılda borsada bana göre iyi bir noktaya geldim sayılır son 5 yılı için konuşalım hadi. Ama o kadar fakirlikten o kadar sıfırın sıfırından geliyoruz ki oransal olarak dünyayı kazansan zaten gelebileceğini nokta belli, sınıfı atlarsa çocukların atlar gizli kast sisteminde.

Kendimizi kasmadan her türlü ülkeyi dünyayı gezerek görerek bisey alirken günlük fiyatına bakmadan yasamak - aslında insanca yaşamak için bence aylık gereken rakam şu an neyse herkese göre değişir işte o rakamı yakalamak istiyorum.

Olay nakit akışı yani biriktirip bir şey yapacağımız yok onu yapabilirse çocuklar düşünsün biz kendimizi kurtarsak kafi...

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İyi diyorsun da...100 bin usd=800 bin tl ile ortalama yıllık düz hesap %100 portföy büyümesi ile..8 yılda, değil sana ve ailene, torunlarına yetecek bir servetin olur...yuvarlak hesap 160 milyon...dolar cinsi, hadi 3 e katlasın bu sürede dolar...40 milyon usd, nasıl yeter mi?

Üstelik bu paraya ulaşabilmek için yaşadığın stres, yıpranma vs çok daha az olacak...45 yaşında kalp krizi geçirerek ölme ihtimalin daha az olacak.

sen şuna cevap ver...orta vade hisse+orta vade sat gelince hedge+rallilerde long...bu model ile yılda %100 yapmak çok mu zor?

Not: bu arada kendimi gerek hisse seçimi, gerekse viop sistem konusunda çok başarılı bulmadığım için..kendi hedefim %50...son üç yıldır profesyonel olarak piyasalardayım, son üç yılın ortalaması %45...üstelik bu yıl getirim ortalamanın oldukça altında kaldı...buna rağmen bu ortalama..nosfe nin %100 e ulaşabileceğini düşünüyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

portföy hedeflemesi yapan herkesin hızlıca hesap yapabilmesi iyi oluyor. %100 getiri için 72 kuralı diye bir yaklaşık hesaplama yöntemi var (google >> "rule of 72 " aratırsanız gelir)..

vade sayısı (n) * vade başına getiri (p) = 72

n*p = 72

vade her şey olabilir (gün, hafta, ay yıl vb) ancak bizim açımızdan en mantıklısı ay.. yukarıdaki formüle göre her ay %6 getiri 12 ayda portföyü %100 büyütür.. her ay %4 olursa 1.5 yıl.. her ay %8 olursa 9 ay gibi..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. Son Dakika:
    Dünya Sağlık Örgütü

08 Aralık 2020 Salı, 22:10:52
    Güncelleme: 22:12:25

DSÖ: Aşılar Kovid-19'a karşı bağışıklık duvarı oluşturmaktan çok uzakta

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, Kovid-19'a karşı aşıların, toplumda bağışıklık duvarı oluşturabilme kabiliyetinden çok uzakta olduklarını belirtti

https://www.bloomberght.com/dso-asil...ta-2270238-amp

—///
    Valla, kime inanacağıma şaşırdım. Herkes ayrı konuşuyor.
    İlerde bu aşı işlerinden dünyada birilerinin canı çok fena yanacak, lakin olan yine garibana olacak gibi görünüyor..

4. Son iki yılda da ikiye katladım çok şükür abi. Ama bunu iki sene daha sürdürebilir miyim inan ki bilmiyorum şans diyelim şimdilik. O kadar katladık katladık sallasan angorada bir ev parası anca cikar bunun da yarisi borsa %10 viop tur. Viopun %15 i sistemdir. Sistemde onemli olan surekli kazanması oraya para koymayı dusunmuyorum eger kazanırsa 10 bini de alsın çok değişik yerlere götürür. Tek sorun beceremedim henüz

Ben hep söylüyorum ciddi malı olan bir portfoy yöneticisi benim gibi trade edemez, o adamın %20 si benim %100 umden çok daha değerlidir ( mesela haydar acun çok çok beğeniyorum)

Dolayısıyla düşündüğün gibi bir seri yakalayabilecegime inanmıyorum. Her sene enf. X2 olabilir bak, aslında 2 senedir de yaptığımız sadece odur muhtemelen. Deniz43 enflasyon için 40 - 50 civari diyor öyledir doğrudur. İstisna bir dönem yaşıyoruz yani hep böyle gitmeyecek.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İyi diyorsun da...100 bin usd=800 bin tl ile ortalama yıllık düz hesap %100 portföy büyümesi ile..8 yılda, değil sana ve ailene, torunlarına yetecek bir servetin olur...yuvarlak hesap 160 milyon...dolar cinsi, hadi 3 e katlasın bu sürede dolar...40 milyon usd, nasıl yeter mi?

Üstelik bu paraya ulaşabilmek için yaşadığın stres, yıpranma vs çok daha az olacak...45 yaşında kalp krizi geçirerek ölme ihtimalin daha az olacak.

sen şuna cevap ver...orta vade hisse+orta vade sat gelince hedge+rallilerde long...bu model ile yılda %100 yapmak çok mu zor?

Not: bu arada kendimi gerek hisse seçimi, gerekse viop sistem konusunda çok başarılı bulmadığım için..kendi hedefim %50...son üç yıldır profesyonel olarak piyasalardayım, son üç yılın ortalaması %45...üstelik bu yıl getirim ortalamanın oldukça altında kaldı...buna rağmen bu ortalama..nosfe nin %100 e ulaşabileceğini düşünüyorum.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. iş 100 bin usd'yi toplamakta zaten...
    bundan 10-15 sene önce kolaydı... çok daha kolaydı en azından...
    bugun başlayan beyaz yaka 20 senede bile toparlayamaz...

para arttıkça alınabilecek pozisyon riski de aynı olmuyor tabi, o da ayrı mesele...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

6.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    iş 100 bin usd'yi toplamakta zaten...
    bundan 15-20 sene önce kolaydı... çok daha kolaydı en azından...
    Yahu nosfe, sen, ben vs...kaşar beyaz yakadan bahsediyoruz yeni başlayan beyaz yaka için, yapılabilecek en iyi şey işine odaklanıp, olabildiğince kendini geliştirmek..bu arada, haddini bilerek yaşayarak, olabildiğince tasarruf etmek..tasarrufları ile her ay düzenli hisse ve usd almak (ons orta-uzun vade yükseliş trendlerinde usd yerine gram almak, ons düşüş trendlerinde gramdan usd ye geçmek).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku
    Dolarda çok pis sıkıştı.patlayacak bakalım ne yana
    Ne yana olucak herzaman ki gibi yukarıya, bıktık bu dolların yükselişinden, boyna yükseliyo arkadaş
    Hamdım Piştim Yandım

8.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    iş 100 bin usd'yi toplamakta zaten...
    bundan 10-15 sene önce kolaydı... çok daha kolaydı en azından...

para arttıkça alınabilecek pozisyon riski de aynı olmuyor tabi, o da ayrı mesele...
    Niş sektörde ihracat yaparak toplamak mümkündür.

Arkadaş yabancı e-ticaret sitesinde kara Cuma günü

300 bin dolarlık satış yaptı tek bir günden bahsediyorum

Yani 100 bin doları bir günde kazananlar var .

Hem de 30 yaşında bile değil adam 20 Lerinde

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

Sayfa 467/996 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •