Dow yolun sonlarında bence, aynı hareketi yapmasını bekliyorum.
https://www.tradingview.com/x/5e43Lxcc/
Dow yolun sonlarında bence, aynı hareketi yapmasını bekliyorum.
https://www.tradingview.com/x/5e43Lxcc/
Yahu lafı neresinden anlıyorsunuz bilmem..DSÖ nün dediği, henüz aşıların yeterli korumayı sağlayacak durumda olmadığı. Zaten topumun %70 i aşılanmadan böyle bir koruyuculuktan bahsedilemez.
Bunlar bilinen şeyler, sanki yeni bir şeymiş gibi tepki veriliyor.
Piyasaların bu konuda salakça bir iyimserlikte olduğu doğru...salakça demeyelim de, olumsuz hiç bir şeyi düşünmek, düşündürmek istemiyor..ralli deyiz ya.
öte yandan..toplumlarda %20-50 arası bir aşı olmak istemeyen kesim var..koruyuculuk iyimser tahminle 6 ay deniyor, 3-4 ay da sürebilir...ne yani, tüm ülke insanlarını 6 ayda bir aşılayacak mıyız? vs vs...bu konu her zaman gündemimizde kalacak, umulan bağışıklık kazanılmayabilir..bu durumda yılda 5 milyon değil de, 500 bin insan ölür...o da yavaş yavaş gündemden çıkmasına sebep olur.
ama bazı şeyler hiç bir zaman eskiye dönmeyecek bence...toplumdaki zengin ve fakirler gibi, zengin ülkeler ve fakir ülkeler arasındaki fark da açılacak...işsizlik tüm dünyada %1-5 daha yüksek seviyelerde oluşacak..insanlar daha fazla tasarruf yapacak, harcama ve borçlanma eğilimi azalacak...global büyüme ortalamada %1 kadar aşağıya gelebilir..vsvs.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
2008 de de end of the capitalism deniyordu..
Bir daha eskisi gibi olmayacak hiç bişi deniyordu..
Capitalism eskisinden de güçlü geri geldi oysaki.
2008 öncesi mortgage çılgınlığı sırasında borçlanmalar ne kadar dı
Şimdi ne kadar...
Umursayan var mı?
Herşey yine eskisi gibi hatta daha da vahşi olacak..
Sadece post değiştirecek..Daha remote daha dijital daha robotik olacak..
şu an kapitalizm mi var sence...2008'de öldü o..şu an farklı bir model var..MMT(Modern monetary theory) diye bir şey duydunuz mu, bunun kapitalizmle ne alakası var...abd de demokratların en önemli gündemi, new deal vs...halkın cebine para koymaktan vs bahsediliyor...Demokratların etkili ismi AOC denen hatun, neler öneriyor..bunların kapitalizmle ne alakası var.
her şey daha farklı ve daha acımasız olacak..burası doğru.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Hem Manuel işlemlerde hem de sistemlerde bence en önemli kriter getiri eğrisinin sabit eğimli olmasıdır.
Bir ay %50 kazanıp öbür ay %30 kaybeden trader bence sıkıntılıdır. Ya tek yöne şartlıdır ya da tek tip piyasaya. Bunun yerine her ay %3 kazanan trader cok cok daha iyidir. Sistemlerde de birebir aynısını düşünüyorum. Oyle bir sistem hayal ediyorum ki bir tek günü bile zararda kapatmasin. Gunluk faiz + komisyon + 0.01% kazansin ama mutlaka mutlaka kazansın.
Mesela ben koronada boru gibi %40 zarar yazdım günde 100 100 verdik bu iyi bir trader değildir şans tir veya o tarz piyasada tavşan gibi kalıyordur beceriksizdir. Sonrasında bakarsak aslında 3.5 a katladım dönüşte ama donmeyebilirdi diplerde tüm sene sürünebilirdi. Şans. O alanda kendini eğitip geliştirmezsem şu anki başarım da çöp olacak iki gün sonra ve bilmiyoruz o piyasa tekrar ne zaman geri gelecek.
Orada yakalanmamak amacıyla surekli elinin sat tuşunda olması da çok sakat bir psikoloji mesela! Sistem kodların de bunu görüyorum, her seçim bir vazgeciş aslında. Hedge mi istiyorsun? Al sana düşük getiri. Yüksek getiri mi istiyorsun? Al sana boru gibi zararlar. Gerçekten çözmesi zor bir problem ama hala hallederim gibi geliyor
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
düzenli getiri istiyorsan trend takip eden sistemle trade yapmayacaksın...
acı ama gerçek...
dağıtacaksın portfoyu, sepet olacak... tek yolu o düzenli getirinin...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yer İmleri