yurtiçi yerleşiklerdeki Toplam TL mevduatı 707 milyon liraya düşmüş ben 810 milyon tl yazmışım
https://i.hizliresim.com/qbZ16q.jpg[/QUOTE]
Printable View
yurtiçi yerleşiklerdeki Toplam TL mevduatı 707 milyon liraya düşmüş ben 810 milyon tl yazmışım
https://i.hizliresim.com/qbZ16q.jpg[/QUOTE]
II Menkul değerler kalemi
A-1
1994 senesinde Prof. Dr. Güngör Uras Dünya gazetesindeki bir köşe yazısında sizin işaret ettiğiniz hatayı yapmıştı. Ertesi gün bizim treasury müdürünün gönderdiği uyarıyı dikkate alarak düzeltme yapmıştı.
Yani bu hesap pratik zekanın göstergesidir, akademisyenliğin değil. akademisyenlik için başka kanıt göstermeniz uygun olur bence. :)
2/1.9 dır reel faiz😃bende hocayim.
Bugün Garanti den MT aradı ve 13,25 teklif etti.
Dedim hayırdır, bi durum mu var bankada, güldü sadece.. :)
Büyük bankalarda ciddi mevduat sıkıntısı var anlaşılan.
ODEABANK
Mobil bankacılık kullanırsanız eft ücretsiz.işlemleri telefondan yapmalısınız.bu arada faiz 14.50 ama içerde bloke tutar 4000 oldu
benim bildiğim %15 faiz temenni ve öngörüler dışında burada bir kere bile telaffuz edilmedi. düzdü swapti taşımalıydı.. son 1 ayın en en iyi oranlarının ortalaması 14 diyelim.. neti 11.9.
çakma enflasyon için bile 11.87 demiş adamlar, buna göre bile hesapta anca tapiyiz. o da yersen. bi de geçtiğimiz yılın değer kaybını bugünkü oranlarla karşılaştırma gafleti var ki, o da tuzu biberi.
bu kadar kaygan bir zeminde yaşarken %4 civarı faiz alan "uzun vade" dolarcıların TL cilere göre daha huzurlu olduğunu düşünmemek, dolar bazında reel faiz aldıklarını görmemek için taraftar körlüğü gerekiyor diye düşünüyorum.
yanılıyorsam cahilliğime verin.
yatırım tavsiyesi değildir.
En iyisi %50 dolar %50 TL gibi; şöyle ki;
1: TL değerli kalır dolar yatay giderse develüasyon riskinden dolayı uykusuz kalmadım olsun dersiniz( yada uzun vadede dolar, TL faizinin o vadedeki getirisine denk gelene değin sabredip dolar faiziyle dolar artırıp beklersiniz.
2: yarın birgün yada 3 vakte kadar develüasyon olursa da hıçkıra hıçkıra değil eldeki TLler için normal ağlarsınız .
(%35 Dolardayım)
Son 1 yıldan çıkan ders bu gibi , kısa vadeli bakınca önce full TLciler dayak yedi, şimdi de full Dolarcılar dayak yiyor, uzun vade %50-50 olmalı, bence tabi.
(Karın ağrısı garantili %de 100 de takılınabilir diğerine göre 2 kat da kazanılabilir böylece tabi)
Tabi sen doların en azından enflasyon kadar artacağını varsayiyorsun.ya yatay giderse
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
servetbey bütün bunlar mt ler senin yurt dışında olduğunu bildiği için oluyor. Rodeo'ya sakın yurt dışında çalıştığını söyleme. Ayrıca büyük bankalara da zaafiyetin var, onlara da kesin dönüş yaptım arka sokağa taşındım de. İlerde yine büyük banka arzun depreşirse işe yarayabilir.
Keske parayi yurt disinda tutsam o zaman, bak son usd transferindeki kaybima 225 tl filan (50 riyal suudi de 30usd abd den 20usd da turk devleti vergiler-islemler uzerinde, daha 15gun de kullanamiyoruz parayi), cepte getirsem yaklasik 100 lira zarar ederdim. guvenlik - rahatlik bedeli bu kadar yuksek olmamali...
Yazik ve gunah ya.. ulkede stopaj da oduyoruz bu nasil bir sistem yarabbim..........
Haftaya izne gelip buyuk bankadan USD lari cekip odeo ya hesap acicam.. Odeo nerde calistigimi soracak, is adresi yok, yatiyom evde mi diyim MT ye... Kesin donus aslinda guzel bi laf- is bakiyom faiz ile geciniyorum vs...
Rodeo'ya yurt dışıyla ilgili hiçbir şeyden bahsetme, hatta kesin dönüş yaptım dahi deme. Rodeo'daki mt ler büyük bankadaki mt lere benzemez. Daha yüksek maaş ve prim alırlar, ve şahsi görüşüme göre çok daha uyanıktırlar, zira çalıştıkları koşullar bunu gerektirir. Sadece mevduat yatıracaksan, çok işinle ilgilenmezler. Ama Türkiye'de ikametgahın yoksa sorun olabilir. Burada ikametgahın olsun, bankaya'da ticaretle uğraşıyorum dersin. Evet hesap açarken bilgisayardan bağkur/sgk bilgilerini görüyor ama yine de bankaya yakın olduğunu hissettir. İleriki dönemlerde petrol fiyatından dolayı suudi arabistanda bazı problemler oluşabilir, şahsi fikrim yine de Türkiye mevduat yatırmak açısından Suudi arabistan'dan daha iyidir.
Likit fonun en önemli özelliği anında paraya çvrilebilmesidir. Yoksa mevduata, bono faizine rakip olabilecek bir araç değildir. Sonuçta bu fonların içeriğine baktığınız zaman genellikle dolar, bono, tahvil gibi yatırım araçları bulunur. "A" tipi olanlarında ise hisse senedi de vardır. O yüksek getirili fonlar (bankalar için söylüyorum) belli bir miktarın üstünde sermayesi olan "özel müşteriler" içindir. Bir zamanlar araştırmıştım. Bu sonucu elde etmiştim. Bazı sitelerde karşılaştırmalı fon getirileri var. Buralardan da bakabilirsiniz.
topiği daha fazla meşgul etmeyelim hakikaten reel faiz hesabı dışında yazdıklarımızın hepsi boş. reel faizi de daha dikkatli hesaplayalım, enflasyon arttıkça yakınsama formülü daha çok hata verecek.