Sayfa 468/1024 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568968 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 3,737 - 3,744 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Buralarda hergün çıldırmışçasına dolar alın dolar alın ülke batacak crach crash deyip durdular. Şimdi hepsi ortalıktan kayboldu. Küfürcü de kayboldu crash çı da kayboldu.
    Biz ne dedik?
    Dolar alanın eli yanar.
    Yandı mı????????
    Yanıyor mu??????
    Demek ki neymiş.
    Siyasetle ticareti karıştırmayacakmışsın.
    He canım he. Trolüm ben trol.
    Bu kafayla devam edin siz.
    Dolara ve mevduata girdiğiniz tarihe göre kimin elinin yandığı değişir.

3,70 lerden girenin ise şimdilik eli yanmış gözüküyor, ileride bu durumun değişip değişmeyeceğini bilemezsiniz. Ama gerçek olan şu ki 2013 den beri mevduatta olan açık ve net çok fazla kaybetti.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. al sattan cok iyi anlamayan icin ve uzun vade tutmayacak insan icin dolar her zaman risktir...borsa 2.7 centi kıramadı yukarı kırsaydı dolar .340 a suzulurdu....dun nolmus baktım real %1 ruble %1.7 tl %0.6 deger kaybetmis aynı zamanda euro yukseldigi icin sepetten dolayı doları da yukseltmis....gecen hafta yurtici yerlesikler 4.5 milyar dolar daha almıs doviz hesaplarına koymus..ben dolara yon veren olsam bu kadar dolarizasyon olmus millete para kazandırmam...neyse biz isimize bakalım tl ci olarak bakalım fiba kirazdan ve burgan hosgeldin den bir artırım gelcekmi haftaya ..

Dolar riskli volatil bir yatırım aracıdır.kilic kullanmasını bilmeyen her yerini keser😃 yönetmesi zordur.

4. Dudu abi ne kaldi ucuz kalan ? haziran fed e kadar altin 1100-1150 onsa insede uzun vade altin alsam 1900 onsu goreli kac yil oldu 1100 dip gibi duruyor kac defa ordan dondu devamli

5. Dolarlarım %4'den faizde, ne al-sat yaparım ne de maliyet hesabı; kafamı yastığa koyduğumda huzur içinde uyuyorum. Yok ekonomi şöyle, yok enflasyon böyle, pinpon topunun fiyatı şu kadar arttı derdim yok. Tek kaygım elimdeki TL'leri ne zaman dönüştürsem.

Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Dogrudur temettünün etkisi vardır ama yine de rakam fazla. En büyük 7 bankanın temettü rakamlarına baktım 5 milyar TL dağıtmışlar. Hadi diğer küçüklerle beraber olsun 7-8 milyar TL... 35 milyarın ancak 5'te birini temettüye atfedebiliriz. Kalan büyük fark zarar olamaz, nedenini detaylı istatistikler yayınlanınca anlarız. TCMB yarın çıkıp gecelik faizi %20 yaptım dese bile bankalar böyle bir zarar yazamazlar, matematiksel olarak mümkün değil.
    Sayın JonDowes,şu anda o zarar nereden çıktı bilemiyoruz yakında çıkar ortaya ama benim size sormak istediğim; dediğiniz gibi TCMB gecelik faizi %20 ye çıkarsa bu bankalar için ZARAR olur dimi ? TCMB geceliği GLP üç kağıdı adı altında zaten çoktan %3.75 arttırdı %12.25 yaptı ve dahi bu aslında bankalar için zarar demek olmasına rağmen BORSA da nasıl oluyorda mok içinde altın bulmuş misali banka hisselerine talep geliyor ?

7.  Alıntı Originally Posted by enfarktus Yazıyı Oku
    Dolarlarım %4'den faizde, ne al-sat yaparım ne de maliyet hesabı; kafamı yastığa koyduğumda huzur içinde uyuyorum. Yok ekonomi şöyle, yok enflasyon böyle, pinpon topunun fiyatı şu kadar arttı derdim yok. Tek kaygım elimdeki TL'leri ne zaman dönüştürsem.
    Merakımdan bir şey soracağım ,velevki 1yıl boyunca dolar 3,40-3,60 aralığında gitti nedir bu kadar rahat uyutan ..rakamınız tl karşılığı aynı kalıyor üzerine birde %14 faiz zararı var .Hedefiniz dolarla bir yatırım yapmak mı ? yada ne bileyim çocuk okutacaksınızdır ileride yurtdışına vs vs .

8.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Merakımdan bir şey soracağım ,velevki 1yıl boyunca dolar 3,40-3,60 aralığında gitti nedir bu kadar rahat uyutan ..rakamınız tl karşılığı aynı kalıyor üzerine birde %14 faiz zararı var .Hedefiniz dolarla bir yatırım yapmak mı ? yada ne bileyim çocuk okutacaksınızdır ileride yurtdışına vs vs .
    Heralde doların 2008 yılından bu yana enflasyonun yaklaşık 2 katı yükselmesidir. 100TL enflasyon bazında 200TL ye çıkarken Dolardaki 100TL 300TL civarına çıkmış. Birde dolar faizlerini eklerseniz 360TL eder.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 468/1024 İlkİlk ... 368418458466467468469470478518568968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •