Bedelsizler vs 2009 yıllarda populerdi guzel kardesim.
madem oyle neden bedelsiz kuvvetli gelmedi.
pandemi donemi bitti .
Abd seçimleri bitti.
Endex super .
size bolsans
Printable View
Borsanın da bir zamanı var.....2000-2001 ,2010-2011 borsası en meşhur zamanlar....Bir de 2019 hazirandanberi olan borsa ...Bu zamanlarda borsaya yeni binlerce yatırımcı girdi...İyi bir borsa ve RİSK İŞTAHI var bu dönemlerde......!!!!
Mesela kötü borsada BEDELSİZ açıklayan şirketlerde dahi hiçbir hareket olmadı denilebilir.....ERBOS,GOODYEAR,ADEL,BORUSAN ın BEDELSİZLERİ kötü borsada FİYASKOYLA sonuçlandı....Brisa ise bedelsiz haberinden önce 10-15 gün içinde % 100 lük bir yükseliş yaşamıştı....Haberle beraber de % 100 daha yükselmişti....Bölünmesi ile beraber TABAN SERİLERİ yaşamıştı.....!!!
Dostum tam zamanında kartn patlattı bedelsizi.. Elinde olanlar kıymetini bilsin derim.. Onun bunun sözüne kanmasın.. Tkuru, kent, pkent neredeyse ortada foll yok yumurta yokken bu fıyatkamarı yapıyorsa, kartn kım bılir nereleri görür.. Senınde dediğin gıbı yaptrmazsa o tahtacıyı bıstte gömmek lazım.. Heleki böyle bir dönemde.. Ky akını var pıyasaya, kurt tahtacılar bunu fazlasıyla kullanıyor.. Bızde yan tahtalara bakacağız bu dönemde.. Son alıcı olmamaya dıkkat etmek lazım.. Spekülasyon dan zamanında çıkmalı yoksa çıkış anında kapı kilitli olabılır :kahkah::kahkah:...
:halay::halay::halay:...
Elinde karton olanın alımda önceliği var mı arkadaşlar ?
Örneğin elinde karton olan biri olmayan birinden sonra alım emri girse şimdi . sırada önceliği var mı
Kentte de çok yorumlar yapılmıştı...yok temeli şu ,yok ederi şu...ama son sözü hisse söyledi söylemeye de devam ediyor...
Ne kartonmus arkadaş...haber gelmeden bedelsiz vermez diyenler, haber düşünce bir şey olmaz diyenler...bırakın artık kartn konuşsun yawww....
Alacağımdan değil de en erken ne zaman emir verilebiliyor? Şu an açık mı mesela aracı kurum hizmetleri? Sıraya girer mi yani emir verilse? Tavandan tabi.
Yıllardır 4 kupon On numara oynarım
Rakamları hiç değiştirmem
Nasıl olsa bir gün bu rakamlar çıkacak diye bekliyorum
Burasıda öyle benim için
Karton ve çimbetonda hiç kıpraşmadan
O günün gelmesini bekliyordum
Ehh kartonla on numarayı tutturdum
Sırada süper loto var
5+1"i yazmıyorum bile
Hisse gidecek görünen o
içinizde
bedelsiz veriken firmanın kazancını açıklayabilecek olanınız var mı?
firma ne kazanacak da hisse değerlenmeli?
Yok bir cevabınız zaten olamaz
bütün paranızı bozdurup cebinizi şişkin göstermesi gibidir
hisse sayınız artacak başka hiç bir anlamı yoktur
firmaya da bir faydası yoktur
aman ha bu gerçek olması gereken
algı sürü psikolojisi başka şey
hisseniz kazandıracktır
öylesine sepepsizce.
Günaydın kuşlu siteden kastınız neresi acabaELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelsizin en buyuk avantaji vergi avantajidir. Bedelsiz hisse dagitimida bir tur temettu odemesidir. Nakden odenmesi halinde dagitilan miktarin yuzde 15 i devlete vergi olarak gitmekte ve sirketin degeri dagitilan miktar kadar dusmektedir.
Bedelsiz hisse dagitimi ile gecmis yil karin nasil kullanilacagi netlesmis olup sirket bunyesinde kalarak borclarina karsi daha guclu sermaye yapisina sahip oldugunu gostererek itibari artmaktadir. 2.5 milyon sermayeli bir sirket ile 75 milyon sermayeli bir sirketin borclanmalari arasinda cok fark vardir. Cunku a.ş. ler sermayeleri tutarinda borclarindan sorumlular. Ayrica bedelsiz sermsye artirimi ile yapilan hisse ile temettu odemeleride yuzde 15 vergi kesintisi de vergiden istisnadir.
Dogrudan bir katkisi yok ama dolayli katkisi cok fazla. Sirketin kendi ozkaynaklari ile sermayesini artirmayi basarmasi bile basli basina yaturimci acisindan harika bir gostergedir. Cunku kar eden ve buyuyen bir sirket oldugunu gosterir.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amin:):byr::byr::byr:
Bomba var elimizde yahu.
24 milyonluk fabrika binamız var kağıt üzerinde.
dolaşımdaki paylar %5 azalmış
Patron ve adamları yan yollardan daha ne kadar topladılar belli değil.
O zaman daha yıllarca taşıyacağım demektir kağıdı.:(
Yıllarca batık şirketlere bedelliler ile katılıp duralım o zaman demi ya.
YTD.
Forumda yıllardır yazan yorumlarını değerli gördüğüm sayın bsm vardı en son çıkmıştı keşke aramızda olsaydı diyorum yorumlarından çokça faydalanabilirdik. Yine aynı şekilde sayın kubilayhan ve çobanyıldızından da güzel teknik çerçeveli yorumlarını bekliyorum ama en çok konyadan kartona gelen sayın Adsızın yorumlarını dört gözle bekliyorum. Her yatırımcının elbet bir fikri vardır. Ama sizin gibi değerli yorumculara göre hisse nereye gider?
Herkese merhaba:wave:
Ben Demir. Bu benim ilk mesajım. Borsaya son yılda girenlerden biriyim.
İlk mesajımı Kartonsan'la başladık bakalım, hayırlı olsun. Gördüğüm kadarıyla karlılığı her sene düzenli olarak devam ediyor. Arada bir temettü verme alışkanlığı var. Neticede her markanın illa kartonla işi oluyor. Kısada hisseden kar edemesem de uzunda elimde kalmaz diye düşündüm. Bedelsizi görünce gireyim dedim. Bedelsiz açıklaması genelde olumlu değerlendiriliyor-muş. Muş diyorum tabi sizler daha iyi bilirsiniz.
HisseNet'te borsa hakkında kitap başlığı aradım ama bulamadım. Sizlerin tavsiye edeceği kitaplar olursa buradan veya özelden alabilirm.
Herkese hayırlı işler bol güneşler.
Borsada günlükçü yerine yatırımcı olmanın faydası bu. Onlar al-sat ile kazanıyor, bizler bir haberle.
Biraz bekletiyor 😂😃 ama mutlaka o beklenen haber geliyor. Çok şükür
1) Anonim şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız malvarlığıyla sorumlu bulunan şirkettir. 2) Pay sahipleri, sadece taahhüt etmiş oldukları sermaye payları ile ve şirkete karşı sorumludur.
ikisi arasında dağlar kadar fark var...yani, şirketin kredi alması-borçlanması, karlılığı, bilançosu ve en önemlisi nakit üretme gücü(nakit akım tablosu) ile ilgilidir.
Eski bir karton takipçisi olarak ne yazık ki bu özel günlerde karton sahibi değilim. Yalnız elinde olanlar için çok sevinçliyim. İnşallah çok çok güzel paralar kazanacaklar. Kimsenin yorumundan etkilenmeden arkanıza yaslanın ve kartonun sizi götüreceği yere kadar gidin. Böyle fırsatlar çok kolay ele geçmez. Kimseden etkilenmeyin ve yarı yolda trenden inip arkasından çaresizce el sallamayın. Şöyle düşünün zirveden dahi almış olsanız aldığınız fiyatın kat kat üstünde bir yerde satarsınız bu saatten sonra bu hissede ben zarardayım diyecek olmaz. Ne zaman satacağınıza ve ne kadar karın sizi tatmin edeceğine kesinlikle siz karar verin hedef koyun. Hedefinize ulaşınca da satın. Örneğin lot başı 2.500 liralık bir Karton hisse benim için yatırım adına risktir. Kazandırır mı mutlaka dahada kazandırabilir. Ama ben o saatten sonra almam. Ama bu hikayeyle buraların çok üstünden fırsat verirse almak için düşünebilirim. Henüz daha yolun başındasınız yorumları okuyorum inanın çoğu çok anlamsız ve bilgi içeriği olmayan yorumlar. Bir kısmı manipülasyona açık sanki bedelsiz onaylanmaz gibi, ya gidin bur dan böyle bir Dünya var mı? Bir kısmı bilinçli Pazartesi şimdiden sıraya girmiş lakin cumaya kadar alamayacağını bildiği halde bir umut kimi kandırırım da hissesini sattırabilir im peşinde. Arkadaşlar arkanıza yaslanın güzel günlerin tadını çıkartın. Kimseye aldırış etmeyin güzel kazanın gülerek harcayın. Şimdiden hayırlı olsun. YTD'değildir.
Acaba alım emriniz şu an gözüküyor mu kurumunuzda? Sabah ben de emir verdim tavan fiyattan yüzde 99,5 gerçekleşmeyecek ama bir umut. Emir iletilecek dedi kabul edildi ancak emir listemde gözükmüyor. Yarın sabah mi gozukur acaba? İlk kez bir hisseye haftasonu emir giriyorum.
https://i.hizliresim.com/IgFRVB.png
2011 ile 2018 arasında hisse alanlar dolar bazında+taşıma maliyeti ile hala zarardalar özellikle 2015 ile 2018 arası alanlar...
hissenin bundan sonra nasıl hareket edeceğini kestirmek spekin hareketinin ne olacağını kestirmektir. spek, pahallı bir hisseyi uzun süredir taşıttığı kimselere para kazandırmak ister mi?..kendisi mi kazanmak ister?...bu saattensonra, temel yönden pahallı bu hisseye girecek olanlar, daha yüksek fiyattan kendi gibi birine verebilmesi ile kazanabilecektir. spekten kazanamayacaktır. 2011-15 yılları arası alanların dolar bazında maliyetleri teorik direnç noktasıdır...buraya gelebilecek mi?...eğer erkenden alınmasına müsade edilmişse çok fazla gideceğini hiç sanmam.
Kartonu ve yatırımcısını düşünen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum...hisse bedelsiz açıkladı sebepsiz yere yükselecek diyen arkadaşlara da düşündükleri için teşekkür ediyorum..
Bir şirket batmaktan kurtulmak için nasıl bedelli açıklayıp da uçup gidiyorsa(kent gıda hariç) o kadar yeni arz olan şirket nasıl sebepsiz yere 2 ye 3 e katliyorsa kartonda da son sözü piyasa söyleyecektir...dolayısıyla artık ne yazılırsa yazılsin
herkes içinden geldiği gibi ya da istekleri doğrultusunda yorum yapmaktadır...elinde karton olanla olmayanlar olaya aynı şekilde bakamaz...
Aynı yorumlar
Fmizp
Netas
Brisa
Afyon
Aslan
Kent bolunmelerinde de yapıldı...ama son sözü her zaman olduğu gibi piyasa söyledi...
Yazdıklarım SPK kuralları gereğince al-sat-tut önerisi taşımamaktadır...
Üstadım sanırım gözden kaçırmışsınız sadece bagfs ı takip ederseniz anılan yıllarda iki defa böyle bölündüğünü görebilirsiniz.Bir kartn yatırımcısı olarak bu günleri on yıldır bekledik inşallah beklediğimize değer...ytd