TPF (tacirler borçlanma fonu) +4.59 diyor yanlışlık mı var acaba tefasta? bu kadar büyük getiri olma şansı var mı bu fonda?
Printable View
TPF (tacirler borçlanma fonu) +4.59 diyor yanlışlık mı var acaba tefasta? bu kadar büyük getiri olma şansı var mı bu fonda?
beni suçlamadığınızı biliyorum da ben kendimi kötü hissettimm. halbuki başımıza ne geliyorsa dinimizi kendi amaçlarına alet edenlerden geliyor. yüce dinimizin istismarcılardan çektiğini Allah bilir ama başka hiç bir din çekmemiştir herhalde. bu durum, her alanda böyle. Konya'mızda en büyük pazar olan muhacır pazarını dualarla açarlar. sonra alışverişe çıkar güzel bir meyve görürsün tezgahın önünde. eve geldiğinde gördüğünle aldığının aynı olmadığını anlarsın falan. sevgi maalesef dilimizde. lafla da peynir gemisi yürümüyor. bu kafayla işimiz, harbiden zor
yılbaşından bu yana getirilerde garantinin goh'u iyi gitmiş ama aylık ve üç aylıkta da zjl toparlamış görünüyor. bir de daha önce de bahsettiğim gibi bistyüz dışı, farklı bir alem. günlük olaylardan fazla etkilenmeden kendi dünuyasında takılıyor. 300'den fazla hisse içinden 30 civarı portföyle endeksi de kolay geçebiliyorlar. bence portföylerde bulundurulabilir. asla ytd
Tefas fiyatı 3.43 gözüküyor ancak hesapta 3.30. sanırım hatalı yazılmışlar
Üstad yanılıyor olabilirim fakat vadem uzun, Allah bozdurmasın, ihtiyacım olmayan param sepet yaptığım fonlarımda duruyor.
Kaba bir hesapla %80 yabancı içerikli fonlardayım.
Trend e göre yeri geldiğince ufak ufak yemliyorum.
Fon yöneticisi kapatmadığı muddetçe oğluma kalacak.
Bu günlerin ileriye dönük fırsat olduğu görüşünü koruyorum.
Lynch bir kitabında yatırım hayatınız boyunca en az 5 kez kriz göreceksiniz demişti galiba.
sadece getiriler değil fonların bilgi rasyolarını da karşılaştırarak , fönü yönetenlerle telefonda mümkünse konuşup bilgi alarak kafa yapılarını anlayıp yatırımları yönlendirmek ....
mesela X fönünda alınan riske yaşanan volatiliteye karşılık % 30 getirisi olmuş olsun son altı ayda. buna karşılık Y fönü daha az risk alıp daha düşük volatilite ile % 27 getirdiyse bu daha iyi ... tabii ki geçmişe bakıyoruz. fakat bir fikir verir. onun içün alternatifi seçenekli düşünmek lazım.
Evet bende sabah oh dedim koseyiz banka hesaba baktim dedigin gibi
Cuma gunu 2 5 10 yilliklar %10 uzeri dustu tpf gunluk 0.175 getirdi.
Normalde daha yuksek getiri olmasi lazim ama icinde turev var dolara dususemi acmislar ne bu ara yukselince getirisini torpuluyor
Tpf de %64 DT var.
Cozemedim gitdi
Bugunde sattim 140 k tpf
Persembefe 0.750 goturmustu.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sebebi cuma günü 10 ve 5 yıllıkların faizi oranı %14 ler civarı düştü
niye bu kadar düştüğünün sebebi de burada yazmış bilge arkadaş
https://twitter.com/e507/status/1536...3WMu1mensx9hAA
NASDAQ - %4 düşmüş , yarın yine yabancı fonlar sağlam eksi yazar
altın ons -%2.55 gümüş -%3.36 bu da öyle
dolar yatay
eurobond fonları CDS ler 800 ü aştığı için onlarada sağlam sopa var
BİST yurt dışına bakıp o da kızarıyor
viop da ütülmeyen pek kalmadı
eee bu millet parasını ev ,araba alarak mı koruyacak
DZT fonu vb. icerisindeki 2. el devlet tahvillerinin degeri yukselmis oluyor o zaman degil mi ?
Para korumayi gectim , kaybetmezsem iyi diyorum artik. Ocaktan beri bi kamyon dayak yedim fonlardan. Sadece tarim ve emtia fonlari iyi getiri sagladi. O da 23-24 Subat ta ukrayna rusya savas olaylari sebebiyle. Ocaktan beri 1 ileri 2 geri gibi.
Anladigim piyasada para bollugu olmayinca fonlardan uzak durmak lazim. Gerci tam olarak bunlada alakasi yok. Turkiye para piyasalari icin olaganustu degisik donemler. Surekli regulasyon piyasa bi dengesini bulamadi. Fon yoneticileride ne olacagini kestiremiyorlar artik. Bi bakiyosun ihracatciya destek var sonra bi bakiyosun ihracatcinin parasinda gozleri kalmis.
Akrabalara yaptirdigim gibi Ocak ayinda KKM ye park edip gececektim , mis gibi kilciksiz. Orada da dolar enflasyonundan dayak var ama kotunun iyisi.
portföy HİSSE SENEDİ SAHOL , KCHOL,TCELL
fon olarak TPF , IPV , GTA , ZJL
burada en zayIFI TCELL gibi dursa da tarihi diplerde , aşağı gidecek neresi kalmış ,O YÜZDEN SAHOL VE KOÇTAN DAHA ÇOK GÜVENİRİM + %82 Sİ yabancı takaslarda aşağı bassalar 1 tl ye de getirirler ama aptal değillerdir
ytd ..
Çok kötü bir döneme denk geldik 6-7 aydır hem ana paradan hem enflasyon bazında kayıplar verdik, benim de aynı şekilde sadece tarım ve emtia fonu artıda diğerleri zararda. Bu dönemde gayrimenkul ve araba alanlar en doğrusunu yaptı.
Geçen hafta yabancı fonların çoğunu sattım dönen parayı ne yapacağımı şaşırdım, hiç biri güven vermiyor, enflasyona karşı az da olsa korumuyor, zararda olduğum fonlara mı ekleyeyim, altın ve gümüşe mi? yerli hisse fonlara mı? eurobondlara mı, değişkenleri mi? düşünüp duruyorum.
Gayrımenkul yatırımının tek kötü yanı şu.Likit değil.
O denilen veya gönülden geçen fiyatlara satmak ve likite dönmek şans işi.
Benim bilmem kaç milyonluk gayrımekulum var denilir ama hani para deyince işte o yok.
Ama enflasyonla başa çıkabilen tek araçta bu maalesef.
10 yıllık tahvil 17.60 a düşmüş , 1 ay önce 28 lerdeydi
Ama nasıl düşmüş ,herşeyimiz yapay
şu tweet zinciri önemli , ilgilenen arkadaşlara
https://twitter.com/e507/status/1536...kLTnfVB3Uo6cqg
üstadım ben görme engelli olduğumdan kullandığım ekran okuyucular, pdf dokümanları düzgün okuyamadığından fon içeriklerine bakamıyorum. goh ile zjl'yi kıyaslayabilmek açısından şöyle bir yol izledim:
xtumy yılbaşından bu yana yüzde 17,74 yükselirken goh yüzde 51,44 pirimlenip ti3'ün ardından nnf ve hvs gibi rakiplerini de geçerek ikinci en çok kazandıran hisse fon olmuş. bu dönemde zjl ise yüzde 39'da kalmış.
yıllıkta xtumy yüzde 41 buçuk yükselirken goh yüzde 96 pirimlenmiş. ziraatın verisi henüz yok. bistyüz dışı fonlar, iyi yönetildiklerinde endeksin çok üzerinde pirimlenebiliyor. xu100 bazlı fonlarda en fazla 15 20 puan endeks üzeri getiri oluyor. bu yüzden elimdeki zjl fonları goh ile değiştirdim. asla ytd
üstat , dediğin gibi uzun vadede GOH daha iyi getiri sağlamış 6 aylıkta GOH %40 getiri yapmış ,ZJL %26 da kalmış
3 aylık getirileri ise %34 ile aynı , aylık getiride ZJL goh u çok az geçmiş
porföylerine baktığımda GOH un portföyü çok ayrıntılı hangi gün ne almış /satmış belli zjl pek öyle değil
ZJL in ağırlığı en fazla olan hisseler ulusoy un, eskort teknoloji ve doğanlar mobilya üçünün toplamı yaklaşık %15 ağırlığı var
iki fonun ortak hisseleri 3-4 tane Tire ,özak gyo ,tatgıda ,kardemir A
ZJL nin tek avantajı sanırım , çok küçük hacimli ,yaklaşık 14 milyon tl gibi , 444 yatırımcı var
yöneticileri daha fazla maaş almak istiyorlarsa müşteri çekmeleri gerekir , bunun yolu da fonu daha aktif yönetip fark yaratmaktan geçer , :) endeks çökmezse ikisi de kazandırır diye düşünüyorum
FED faiz tahminleri
Barclays +75bps
Deutsche Bank +75bps
CapEcon +75bps
Goldman +75bps
JPMorgan +75bps
Jefferies +75bps
Nomura +75bps
SocGen +75bps
TD +75bps
Wells +75bps
BNP +50bps
BofA +50bps
Citi +50bps
Credit Suisse +50bps
HSBC +50bps
Morgan Stanley +50bps
StanChart +50bps
https://twitter.com/zerohedge/status...nbSIqeCNgjo08A
DMG gümüş fon %-8
akşamdan kalmamıdır nedir her gün birileri yanlış rakamlar gönderiyor
Cok dogru tespitler sn. myfinans. Bizim enflasyonla basa cikmak zor zaten , imkansiz. Onla yarismayi gectim. Bi nevi ogrenilmis caresizlik. Para mutlaka deger kaybedecek ama neye yatirim yapayimda ne kadar az deger kaybetsin. Amacim bu.
Gecen hafta eurobond yatirimina sicak bakiyordum. Simdi eurobond basligindaki kisilerde korkmaya basladi eurobond satin almaktan. Hayirlisi diyelim.
Dzt nin kardesi htt vardi bir zamanlar. Htt nin adi mi degisti fon kapandi mi acaba ?
Ayrica Vbank fon portfoyum kismini gelistirmis. Ykredi ye benzemis ama ykredininki daha kapsamli fonu kac gun tasidigini gosteriyor. Diger bankalar nasil bilmiyorum.
Herkese merhaba,
RPD bu dönemde iyi durdu gibi, bir sürü fon ile uğraşıyoruz, onun yerine bir tana aktif yönetilen değişken almak en iyisi ama sıkıntı aktif yönetilen fon bulmakta
Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba
Analizinize görsel olarak katkıda bulunmak isterim.
Kıyasladığınız fonlar arasında en kötü yönetilen fon ZJL gibi. Son 1 ayda diğerlerine göre çok daha iyi getirmiş. Mayıs başı agresif değişiklik yapılmış sanırım. TI3 varken genede bu riske girmezdim...
https://i.hizliresim.com/bb2kfgc.jpg
Merhaba
Ben biraz farklı bakıyorum , iştirakli hisselerde şöyle bir sıkıntı var
örneğin adı geçen iş bankası iştirakleri hissesi portföyünde atıyorum ISGYO yu bu fiyatlardan almazsınız ya da , ısmen pek yükselmiyor vs vs
Ama fona katıldınız mı bunları almış oluyorsunuz
ZJL ifade ettiğin gibi geçmişte kötü yönetilmiş getirisi düşük , son zamanlarda atağa geçmiş , ben de bunun için aldım
Bakarsın ileride eski haline dönmeye başlıyor fondan çıkarım
Her şeyden önce endeks önemli , covid olayından bu yana ayı piyasasını millet unuttu , ayı piyasasına girilirse hisse senedi fonlarının hepsi epey zarar yazar
ille de bir holdingin iştiraklerine girilmesi gerekirse bana göre en iyisi koç holdingin iştirakleridir ,diğerlerinin performansları dönemseldir
Turgay Ozaner bloomberg de konusuyor. Turkiye de bu sartlarda fakirlesmek kacinilmaz diyor. Eurobond tavsiye ediyor.
Cok dogru tespitleri var , yayini geriye alip izlemenizi tavsiye ederim.
TURGAY OZANER YATIRIM KULUBU 16 HAZIRAN 2022 10:21
benim sevdiğim durum, xtumy endeksinin bistyüzden farklı takılması. bistyüz süper lig ise, xtumy ikinci lig gibi düşünüyorum. bir de fonlar iyi yönetilirlerse xtumy endeksini ikiye üçe katlayabiliyorlar. bistyüzde bunu yapmak, çok daha zor. bu açıdan hisse fon çeşitlendirirken bir tık ta buna ayırmak hoşuma gidiyor.
geçen günlerde çok sevgili nebati bakanımız, her şey yolunda. dar gelirliler hariç çarklar dönüyor demişti zaten bize de: bulgurunan tarhana, fakirlik bizden yana türküsü eşliğinde oynamak kalıyor. her ne kadar fakirliğin her zaman bizimle olacağını anlatsa da hareketli bir türkü çünkü.
https://youtu.be/6skJL54e4ko
1 hafta kadar önce elimdeki fonlardan AFT ve GUH'u sattım. yerlerine iki yeni fon olarak YAK ve IPV aldım. şu anda elimdeki fonlar:
IPV, YAK, TCD, NNF, YTD, TMG, GAS ve IPJ... görüş, yorum, eleştiri ve öneriler alınır.:)
https://www.youtube.com/watch?v=HdXEeVeNdVg
Bu linkten yayini sabah saat 10:20 saatine getirmeniz gerekli canli yayini geriye alarak. Program videosunu youtube a yuklerler haftasonu.
Gelire endeksi senet için hemencecik reklamlara başlamışlar.
https://www.halkbank.com.tr/tr/yatir...i-Haziran-2022
Bu arada S&P için 3400 senaryolarından vazgeçtiler 3000 ve altı senaryolar konuşuluyor.
Ben de bir arkadasimdan duydum dogrulu ne kadardir teyit etme sansim yok o miktarlar hayal oldugu icin ancak farkli bir uygulama daha 1.000.000 usd bulunan musterileri icin
500.000 usd ye 3 aylik % 1.5 faiz
500.000 usd karsiligi TL ye 3 aylik %4.25
Ayrica vade sonu geldiginde TL veya Usd ye donus icin opsiyonlu kur sunuyorlarmis
Sanirim KKM'de de deniz bitti yeni girisler iyice siglasti boyle bir urun de geliyorsa
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geçen hafta dolar bazında sadece 1-2 uzun vade borçlanma araçları fonu kazandırmış ( bunların durumu da malum)
hem kaybedip , hem de komisyon ödemekte ,ne bileyim .
Aslında ABD deki %10 enflasyonu düşünürsek dolar bazlı da yetmiyor da
Az önce bir tv kanalındaki söyleşide konut fiyatlarının eski fiyatlardan alınıp depolanmış malzemelerin fiyatlarına göre belirlendiği bu malzemeler bittiğinde alınacak yeni malzemelerin fiyatları devreye girdiğinde şimdiki konut fiyatlarını hayallerimizde göreceğimiz söylendi.
Dolar, borsa vs hakgetire varsa yoksa konut bu ülkede.
2023te maliyet yansımaları ile konut fiyatlarındaki uçuşa devam deniliyor