Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8016 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    bistyüz dışı fonlardan iş bankası ve garantinin de var. onların içerikleriyle karşılaştırma imkanınız oldu mu?
    Henüz olmadı

2.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Henüz olmadı
    yılbaşından bu yana getirilerde garantinin goh'u iyi gitmiş ama aylık ve üç aylıkta da zjl toparlamış görünüyor. bir de daha önce de bahsettiğim gibi bistyüz dışı, farklı bir alem. günlük olaylardan fazla etkilenmeden kendi dünuyasında takılıyor. 300'den fazla hisse içinden 30 civarı portföyle endeksi de kolay geçebiliyorlar. bence portföylerde bulundurulabilir. asla ytd

3.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Henüz olmadı
    üstadım ben görme engelli olduğumdan kullandığım ekran okuyucular, pdf dokümanları düzgün okuyamadığından fon içeriklerine bakamıyorum. goh ile zjl'yi kıyaslayabilmek açısından şöyle bir yol izledim:
    xtumy yılbaşından bu yana yüzde 17,74 yükselirken goh yüzde 51,44 pirimlenip ti3'ün ardından nnf ve hvs gibi rakiplerini de geçerek ikinci en çok kazandıran hisse fon olmuş. bu dönemde zjl ise yüzde 39'da kalmış.
    yıllıkta xtumy yüzde 41 buçuk yükselirken goh yüzde 96 pirimlenmiş. ziraatın verisi henüz yok. bistyüz dışı fonlar, iyi yönetildiklerinde endeksin çok üzerinde pirimlenebiliyor. xu100 bazlı fonlarda en fazla 15 20 puan endeks üzeri getiri oluyor. bu yüzden elimdeki zjl fonları goh ile değiştirdim. asla ytd

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım ben görme engelli olduğumdan kullandığım ekran okuyucular, pdf dokümanları düzgün okuyamadığından fon içeriklerine bakamıyorum. goh ile zjl'yi kıyaslayabilmek açısından şöyle bir yol izledim:
    xtumy yılbaşından bu yana yüzde 17,74 yükselirken goh yüzde 51,44 pirimlenip ti3'ün ardından nnf ve hvs gibi rakiplerini de geçerek ikinci en çok kazandıran hisse fon olmuş. bu dönemde zjl ise yüzde 39'da kalmış.
    yıllıkta xtumy yüzde 41 buçuk yükselirken goh yüzde 96 pirimlenmiş. ziraatın verisi henüz yok. bistyüz dışı fonlar, iyi yönetildiklerinde endeksin çok üzerinde pirimlenebiliyor. xu100 bazlı fonlarda en fazla 15 20 puan endeks üzeri getiri oluyor. bu yüzden elimdeki zjl fonları goh ile değiştirdim. asla ytd
    üstat , dediğin gibi uzun vadede GOH daha iyi getiri sağlamış 6 aylıkta GOH %40 getiri yapmış ,ZJL %26 da kalmış
    3 aylık getirileri ise %34 ile aynı , aylık getiride ZJL goh u çok az geçmiş
    porföylerine baktığımda GOH un portföyü çok ayrıntılı hangi gün ne almış /satmış belli zjl pek öyle değil
    ZJL in ağırlığı en fazla olan hisseler ulusoy un, eskort teknoloji ve doğanlar mobilya üçünün toplamı yaklaşık %15 ağırlığı var
    iki fonun ortak hisseleri 3-4 tane Tire ,özak gyo ,tatgıda ,kardemir A

ZJL nin tek avantajı sanırım , çok küçük hacimli ,yaklaşık 14 milyon tl gibi , 444 yatırımcı var
    yöneticileri daha fazla maaş almak istiyorlarsa müşteri çekmeleri gerekir , bunun yolu da fonu daha aktif yönetip fark yaratmaktan geçer , endeks çökmezse ikisi de kazandırır diye düşünüyorum

5.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    üstat , dediğin gibi uzun vadede GOH daha iyi getiri sağlamış 6 aylıkta GOH %40 getiri yapmış ,ZJL %26 da kalmış
    3 aylık getirileri ise %34 ile aynı , aylık getiride ZJL goh u çok az geçmiş
    porföylerine baktığımda GOH un portföyü çok ayrıntılı hangi gün ne almış /satmış belli zjl pek öyle değil
    ZJL in ağırlığı en fazla olan hisseler ulusoy un, eskort teknoloji ve doğanlar mobilya üçünün toplamı yaklaşık %15 ağırlığı var
    iki fonun ortak hisseleri 3-4 tane Tire ,özak gyo ,tatgıda ,kardemir A

ZJL nin tek avantajı sanırım , çok küçük hacimli ,yaklaşık 14 milyon tl gibi , 444 yatırımcı var
    yöneticileri daha fazla maaş almak istiyorlarsa müşteri çekmeleri gerekir , bunun yolu da fonu daha aktif yönetip fark yaratmaktan geçer , endeks çökmezse ikisi de kazandırır diye düşünüyorum
    Merhaba

Analizinize görsel olarak katkıda bulunmak isterim.
    Kıyasladığınız fonlar arasında en kötü yönetilen fon ZJL gibi. Son 1 ayda diğerlerine göre çok daha iyi getirmiş. Mayıs başı agresif değişiklik yapılmış sanırım. TI3 varken genede bu riske girmezdim...

6.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Merhaba

Analizinize görsel olarak katkıda bulunmak isterim.
    Kıyasladığınız fonlar arasında en kötü yönetilen fon ZJL gibi. Son 1 ayda diğerlerine göre çok daha iyi getirmiş. Mayıs başı agresif değişiklik yapılmış sanırım. TI3 varken genede bu riske girmezdim...

Merhaba

Ben biraz farklı bakıyorum , iştirakli hisselerde şöyle bir sıkıntı var
    örneğin adı geçen iş bankası iştirakleri hissesi portföyünde atıyorum ISGYO yu bu fiyatlardan almazsınız ya da , ısmen pek yükselmiyor vs vs
    Ama fona katıldınız mı bunları almış oluyorsunuz
    ZJL ifade ettiğin gibi geçmişte kötü yönetilmiş getirisi düşük , son zamanlarda atağa geçmiş , ben de bunun için aldım
    Bakarsın ileride eski haline dönmeye başlıyor fondan çıkarım
    Her şeyden önce endeks önemli , covid olayından bu yana ayı piyasasını millet unuttu , ayı piyasasına girilirse hisse senedi fonlarının hepsi epey zarar yazar

ille de bir holdingin iştiraklerine girilmesi gerekirse bana göre en iyisi koç holdingin iştirakleridir ,diğerlerinin performansları dönemseldir

7.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Merhaba

Ben biraz farklı bakıyorum , iştirakli hisselerde şöyle bir sıkıntı var
    örneğin adı geçen iş bankası iştirakleri hissesi portföyünde atıyorum ISGYO yu bu fiyatlardan almazsınız ya da , ısmen pek yükselmiyor vs vs
    Ama fona katıldınız mı bunları almış oluyorsunuz
    ZJL ifade ettiğin gibi geçmişte kötü yönetilmiş getirisi düşük , son zamanlarda atağa geçmiş , ben de bunun için aldım
    Bakarsın ileride eski haline dönmeye başlıyor fondan çıkarım
    Her şeyden önce endeks önemli , covid olayından bu yana ayı piyasasını millet unuttu , ayı piyasasına girilirse hisse senedi fonlarının hepsi epey zarar yazar

ille de bir holdingin iştiraklerine girilmesi gerekirse bana göre en iyisi koç holdingin iştirakleridir ,diğerlerinin performansları dönemseldir
    benim sevdiğim durum, xtumy endeksinin bistyüzden farklı takılması. bistyüz süper lig ise, xtumy ikinci lig gibi düşünüyorum. bir de fonlar iyi yönetilirlerse xtumy endeksini ikiye üçe katlayabiliyorlar. bistyüzde bunu yapmak, çok daha zor. bu açıdan hisse fon çeşitlendirirken bir tık ta buna ayırmak hoşuma gidiyor.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •