hocam arbitraj konusunu ben de çok kez duydum. bunla uðraþanlar viop vadenin dolup paya çevrildiði gün hisseyi bozdurmaya daha fýrsat bulamadan hissenin aþaðý gitmesi yüzünden 1 aylýk bütün emeklerinin çöpe gittiðinden sýkça bahseder. ben arbitrajý savunan arkadaþlara þunu sormak isterim, arkadaþým sen bizzat denedinmi ve bu iþten garantili her ay minimum %3 kazanýyormusun? öyleya emek vereceksek getiri garantili faiz üstü olmalý. garantisi yok diyorsan her ay dövizde artýk garantili sayýlan %5 getiri varken bunla niye uðraþayým.
bu ülkede insanlar malesef kendi bile denemediði birþeyi savunabiliyor. misal bu hafta yaþadýðým olay, finansbanka gidiyorum mt bana evet altýn korumalý mevduat yapýyoruz beyefendi diyor, direk tl getirsem olurmu diyorum, niye olmasýn diyor, biyerlere telefon açma, araþtýrma, sorgulama hiçbirþey yok, mesleðini kaliteli þekilde yapmaya gönüllü deðil, tembel...
tamam diyorum annemin baf yatýrým fonlarýný bozduruyoruz 2 gün sonra geliyorum para hazýr diye ancak o zaman banka merkezine telefon açma zahmetine giriyor, aa beyefendi malesef altýn korumalý fon döviz korumalý gibi deðilmiþ lira kabul edemiyoruz, bizde altýn hesabýnýz ve hesapta altýnýnýz olmasý gerekiyormuþ diyor...
haliyle kýzarak cevap veriyorum, bilgisizliðiniz yüzünden bana 2 günlük faize maloldunuz tamam altýn hesabý açýp altýn alalým o zaman iþi kitabýna uyduralým diyorum, ama beyefendi altýný önce almamýz sonra akm yapmak için satmamýz gerek %1 komisyon kesilir diyor, tamam razýyým ben altýnda yükseliþ bekliyorum diyorum, oflayýp peki deneyelim bakalým diyor.
ne denemesi kardeþim diyorum saydýðýnýz tüm iþlemleri yapýp en sonunda(finansbank merkezden veya merkez bankasýndan) bize telefon ettiler öyle kitabýna uydurmak olmuyormuþ diyecek olursanýz %1 komisyonumu ve kaybettiðim 4 günlük faizimi aynen geri tazmin edersiniz, paramý almadan bankadan dýþarý çýkmam davalýk oluruz diyorum, yok yav olurmu öyle þey ben memurum size nerden ödeme yapayým diyor. yani beni ateþe atmaya bir yýðýn zarara sokmaya hazýr ne olacaðý umrunda deðil! haliyle paramý alýp çýkýp gidiyorum bankadan. iþte bu iþi meslek olarak yapan insanlarda bile aptallýk bu boyutlardayken çok çok uyanýk olmak sizin kendi göreviniz söyleyim.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri