Sayfa 928/928 İlkİlk ... 428828878918926927928
Arama sonucu : 7424 madde; 7,417 - 7,424 arası.

Konu: GUBRF - Gübre Fabrikaları

1.  Alıntı Originally Posted by NKN Yazıyı Oku
    Gübrede ne oluyor?
    Gübretaş, pazartesi günü yapılan genel kurulunda 33,4 milyon nominal tutarlı 4 milyar liralık payın geri alınacağını açıkladı. Çoğunluk hissesi Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait olan Gübretaş hisselerinde geri alım kararından 1 gün sonra 1,2 milyar liralık geri alım yapılması ise kuşkuları beraberinde getirdi. Hissenin temmuz ayında düştüğü 132 liradan yüzde 76 yükseldikten sonra Tarım Kredi Kooperatifi'nin bir günde aldığı hisseler bir kişi veya grubun hisselerinin kamu tarafından alındığı şeklinde yorumlandı. Hisse fiyatının son dönemde yükselmiş olması da satın almanın pahalı olduğu şeklinde algılandı.
    Rahim Ak
    rak@cyh.com.tr
    Giriş: 27.11.2024 - 08:00
    Güncelleme: 27.11.2024 - 17:43
    ABONE OL
    ABONE OL
    Gübrede yine garip gelişme
    ABONE OL
    ABONE OL

Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören şirketler içinde en ilginç hikayesi olan şirket Gübretaş. Geçmişe dönüp baktığımızda hisse fiyatı arazisinde altın bulunduğu haberi ile 6 liradan 393 liraya çıkan Gübretaş'ta sonraki dönemde hisse adeta çakılmış ve 1 ayda 137 liraya kadar inmişti. Sonradan doğru olmadığı bir çok kişi tarafından iddia edilen Gübretaş'ın bulduğu 6 milyar dolarlık altın haberleri ile Borsa İstanbul'da milyarder olan Bursalı işadamı Oğuzhan Şahinkaya, elindeki yüzde 8,76'lık hisse ile 2,2 milyar liralık servete sahip olmuştu. Oğuzhan Şahinkaya, Habertürk'e "Gübretaş'ta matematikle, analizle kazandım. Eşim bile Türkiye'de kimse bilmiyor da sen mi görüyorsun" demişti.
    almak istediği lot sayısına ayırdığı para ile tanesi 119 tl ye geliyor
    Son düzenleme : ozzy_34; 02-06-2025 saat: 17:14.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Güzeller güzeli Fethiye
    Gönderi
    1,803
    Blog Entries
    6
    haftalık bazda grafiğinde simetrik oluşumu görülüyor. 241 seviyesi önemli destek. bu seviye üstünde tutunmaya devam ettiği sürece orta vadeli 280 ve 318 dirençleri masada olacaktır.
    videolu anlatımı youtube kanala yükledim arkadaşlar

Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz

3. Hissede bugünkü hareketler sıra dışı.
    Yükselen kanal içinde hareketine devam ediyor ancak bu kadar düşük hacim ile %5'den fazla yükseliş izaha muhtaç.
    Ya kapanışa doğru aşağı çakacaklar, yada yakın zamanda iyi bir haber gelecek...
    Tahminim birinci seçenek, olmazsa yanıldım derim

Malum gübre hem çok spekülatif hem de kamu yönetiminde olduğu için kitabın ortasından hareketini beklemek zor...
    Kalın sağlıcakla...

4. Yukarıdaki resim Gübretaş'ın finansal raporunun "Bölümlere göre raporlama" başlığından alınmıştır.
    Görüldüğü gibi 30.6.25 de Maden faaliyetlerinden 3,674 milyon kar, Gübre yurtiçinden 2,999 milyon kar.. Gübre yurtdışı (942) milyon zarar. Konsolidasyon düzeltmelerinden (3,932) milyon zarar yazılarak... Toplamda maden ve gübreden gelen toplam 6,673 milyon kar epey bir azaltılmış.

Bunun sebebi dip notlarda şu şekilde açıklanmış..

Grup’un önemli etkiye sahip olduğu yatırımları özkaynaktan pay alma yöntemi kullanılmak suretiyle
    konsolidasyon kapsamına alınırlar. Özkaynaktan pay alma yöntemine göre muhasebeleştirilen
    yatırımlar konsolide finansal durum tablosunda, alış maliyetinin üzerine Grup’un iştirakin net
    varlıklarındaki payına alım sonrası değişikliklerin eklenmesi veya çıkarılması ve varsa değer
    düşüklüğü karşılığının düşülmesiyle gösterilmektedir. Konsolide kapsamlı gelir tablosu, Grup’un
    İştirak’in faaliyetleri sonucundaki payını yansıtmaktadır. İştirak’in kar veya zararına henüz
    yansıtılmamış tutarların bu iştirakin özkaynaklarında ortaya çıkardığı değişiklikler de Grup’un payı
    oranında İştirak’in defter değerinde düzeltme yapılmasını gerekli kılabilir. Bu değişikliklerden
    Grup’a düşen pay doğrudan Grup’un kendi özkaynaklarında muhasebeleştirilir.

Sonuçta öz kaynak yöntemiyle değerleme sonsuza kadar konsolidasyonda eksi yazmayacaktır.
    Bu yöntem hakkında bilgisi olan var mı?
    Deniz dibinden inci çıkarmak isteyen; vurgun yemeyi göze almalı..

5. Gerçekten Gubretas hakkinda çok ilginç gelismeler var! Hisse fiyati son dönemde ciddi bir yükselis gösterdi ama bu kadar yüksek hacim olmadan bu kadar fazla artis beklenmiyordu. Geri alim kararindan sonra gelen bu hareketler, piyasada biraz belirsizlik yaratiyor gibi. 241 seviyesinin güçlü bir destek oldugunu duyduguma sevindim, bu seviyenin üstünde kalirsa 280 ve 318 direncine dogru bir hareket görebiliriz. Ancak Demirci_haci'nin dedigi gibi, bu kadar düsük hacimle yükselis yasanmasi biraz sorgulanabilir. Belki de yakin zamanda beklenen bir haber vardir. Her durumda, bu tür spekülatif hisselerde dikkatli olmakta fayda var. Sonuçta, risk her zaman mevcut. Bu benim kisisel görüsüm, kesinlikle bir yatirim tavsiyesi degil.

6. Gübretas ile ilgili gelismeler gerçekten oldukça ilginç! Hisse son dönemde önemli bir yükselis gösterdi fakat hacimlerin düsük olmasi bu artisi sorgulatiyor. 241 seviyesinin güçlü bir destek oldugu bilgisi hosuma gitti; umarim bu seviyenin üstünde kalmaya devam eder. Eger öyle olursa, 280 ve 318 seviyeleri de hedef haline gelebilir. Ancak, Demirci_haci'nin belirttigi gibi, bu kadar düsük hacimle bu kadar ciddi bir artis yasanmasi biraz düsündürücü. Belki de yakin zamanda bir haber bekleniyordur. Sonuçta, bu tür spekülatif hisselerde dikkatli olmakta fayda var; risk her zaman mevcut. Herkesin kendi analizini yapmasi önemli, ben de takipte kalacagim! Bu benim kisisel görüsüm, kesinlikle bir yatirim tavsiyesi degildir.

7. Bağlı ortaklığımız Razi Petrochemical Co.'da sahip olduğumuz payların tamamının (%48,88) ihale ile satışı süreci ile ilgili olarak Şirket Yönetim Kurulunun 02.06.2025 tarihinde aldığı karar doğrultusunda teklif veren istekliler ile ihalenin açık artırma sürecine geçilmesine karar verildiği aynı tarihte kamuoyuna duyurulmuştu.

Şirket Yönetim Kurulunun 17.09.2025 tarihli toplantısında, İhale Komisyonu tarafından açık artırma şeklinde yapılacak ihalenin 26.09.2025 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Açık artırmanın sonucu İhale Komisyonu tarafından Şirket Yönetim Kurulu'nun değerlendirmesine sunulacaktır.

Süreç hakkında önemli bir gelişme olduğunda kamuoyuna bilgilendirme yapılmaya devam edilecektir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

8. https://www.tarimdanhaber.com/gubret...devir-olabilir

Bu rakam civarı satış olursa fiyat nasıl etkilenir..

Sayfa 928/928 İlkİlk ... 428828878918926927928

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •