Sayfa 333/333 İlkİlk ... 233283323331332333
Arama sonucu : 2663 madde; 2,657 - 2,663 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,011
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Endekste çıkış yönünde momentumun tesis edilmesinde özel banka hisseleri önderlik edecek. Holdingler de destek verir. EKGYO fırtına gibi esiyor ve yıllık zirve yaptı. Bunlar faiz indirimlerinden en çok nemalanacak olan şirketler. Yıl sonuna kadar kalan 4 PPK toplantısında her toplantıda faizlerin 250 şer baz puanı inme zamanı geldi.
    sn TH,
    madem matematik ve 4 işlem yapabiliyoruz. acaba yıl sonuna kadar inecek faizle bile emlak piyasası canlanabilir mi hesaplayabilir misiniz? konutta satın alıcılar bırakın, emeklileri ve asgari ücretliyi, onların 2 katı alan düz memurin tayfasını ki çoğu beyaz yaka düz memurin civarında, ekabir olan maaşlarda da 3 veya 4 asgari ücretlileri hesaplayın ki krem dö la krem memurin ve beyaz yaka oluyorlar kendileri ve azınlıktadırlar... ortalama 3-5 milyona ev alacaklar ise mesela kaç lira biriktirmeleri ve kullandıkları kredileri kaç liradan ödemeleri gerektiğini hesaplayabilir iseniz benim aklım sportiflerde olduğu gibi bu GYO cularda da problem görmekte... hesabım zayıf ama yanılmakta mıyım?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,011
     Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Son dönemde "finansal okur yazarlık" diye moda bir söz duymaya başladım. Özellikle bazı youtuber larda.
    Finansal okuryazarlık ile borsada kazanamazsınız. Tam tersine işiniz böyle youtube twitter tv ler falan yada akademik bir alan değil se başkacada hiç bir işe yaramaz .
    sn mathias,
    finansal okur yazarlık önemli. sadece bütçe yapmayı bile öğretseler ( ki bence ilkokuldan itibaren müfredata konmalıdır) çok şey çözülür bence. marketlerde kilo hesabını yapamayan , maaşını bilip ayağını yorganına göre uzatmak yerine sürekli bataktan çıkamayan insanlarımız var...

3.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn mathias,
    finansal okur yazarlık önemli. sadece bütçe yapmayı bile öğretseler ( ki bence ilkokuldan itibaren müfredata konmalıdır) çok şey çözülür bence. marketlerde kilo hesabını yapamayan , maaşını bilip ayağını yorganına göre uzatmak yerine sürekli bataktan çıkamayan insanlarımız var...
    Onun için 4 işlem yeterli. Finansal okuryazarlık!! bambaşka birşey işte. atıyorum.. altın çıkarsa dolar düşer petrol 10 dolar yükselirse batarız!! ekonomi iflas eder işsizlik patlar!! bu kredi ile ev alınmaz işte ev fiyatları düşecek!! borsa bu faiz ile çıkamaz imkansız!! türü yorumlar/analizler!! Borsa geleceği fiyatlar. Fiyatlar önden gider haberler ardından gelir.

4.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    .. ortalama 3-5 milyona ev alacaklar ise mesela kaç lira biriktirmeleri ve kullandıkları kredileri kaç liradan ödemeleri gerektiğini hesaplayabilir iseniz...
    Devlet konut sahibi olmak isteyenleri ihtiyaçları oranında sübvanse etmek zorunda. Aynen 2021 ve 2022 de yapıldığı gibi. Faiz oranı düşük, ödeme gücüne uygun konut kredileri devreye girecek yeniden. Olması gereken budur, fiyatlar düşürülemeyeceğine göre başka alternatif yok. Tabii bu durumda konut fiyatları da %10-20 gibi yükselir o da ayrı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    .. altın çıkarsa dolar düşer petrol 10 dolar yükselirse batarız!! ekonomi iflas eder işsizlik patlar!! bu kredi ile ev alınmaz işte ev fiyatları düşecek!! borsa bu faiz ile çıkamaz imkansız!! türü yorumlar/analizler!...
    İşte lineer mantık borsada çalışmaz derken kastettiğim tam da budur. Rasyonel beklentiler borsada ters teper. 😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6. Trump'ın gümrük tarifesi duyurularını müteakiben ne olacağını bildiğini iddia edenler yanıldı.

Trump'ın kendisinin ne yapacağını bildiğini iddia edenler yanıldı.

ABD'nin İran'da ne yapacağını bildiğini iddia edenler yanıldı.

İran'ın nasıl tepki vereceğini bildiğini sananlar yanıldı.

Savaşın ne kadar süreceğini bildiğini sananlar yanıldı.

Piyasaların bunlara nasıl karşılık vereceğini bildiğinı sananlar yanıldı.

Yanılan yanılana. İşte piyasa böyle bir güç, hiç kimseyi dinlemiyor.😊

7. Tahminlerin tutup tutmaması zamanla ilgili bir konu değil mi?
    Yukarıdaki tahminlerin yanılanları ilerleyen dönemin haklı çıkanları olabilir. Zaten zamanlamayı da tutturanlara kahin unvanı veriliyor
    -Trump'ın gümrük tarifelerinden uzun vadede önemli sonuçlar ortaya çıkacak ama FED'in tutumu gibi kısa vadeli sonuçları da var.
    -İran ile ilgili en büyük yanılgı bu ülkenin uzun yıllardır ambargo ve gerici rejim altında nasıl içten çürüdüğünü düşünememek oldu. Bunu yıllardır söylüyorum ama din kardeşliği gerçekleri görmezden getiriyor. Aynı durum Hindistan karşısındaki pakistan için de geçerli ama şimdi onun için de yok nükleer güç yok şöyle -böyle diyecekler. Ayrıca Trump gibi bir şahsiyetin sözlerini ciddiye almanın risklerini hatırlatmama gerek yok
    -Piyasaların bu tip olaylara vereceği karşılık tamamen değerle alakalı. Zaten siz de işlem hacmi ve satacak adam kalmadı gibi ifadelerle bunu hatırlatıyorsunuz.
    -Borsa geleceği fiyatlar konusu da kesin bir yargı değil. 2022'de petrol fiyatları yükselirken eş zamanlı olarak TL'de değer kaybediyordu ve bir anda akaryakıt fiyatları katlandı, benzin istasyonlarında kuyruklar gördük, gece yarısı zam geleceği için satış durduran büyük bir markaya bizzat ben şahit oldum ama Tüpraş'ın yüzüne bakan yoktu. Sanki o analistler veya küçük yatırımcı hiç bunları görmüyormuş gibiydi. Öte yandan o yıl borsa yatırımcı sayısı daha 2,5 milyon civarıydı ertesi yıl 8 milyon

Sayfa 333/333 İlkİlk ... 233283323331332333

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •